X

Naujos „Ryanair“ bagažo taisyklės nuo 2017 m. lapkričio 1 d.

Airijos pigių skrydžių bendrovė „Ryanair“ nuo 2017 m. lapkričio 1 d. keičia bagažo taisykles. Naujovės įsigalios nuo lapkričio 1 d. bilietus įsigyjantiems ir keliaujantiems keleiviams.

Laiku įvykstantys skrydžiai – vienas didžiausių „Ryanair“ prioritetų. Todėl bendrovė nuolat ieško būdų, kaip užtikrinti, kad keleiviai į lėktuvus suliptų kaip galima greičiau ir išskristų bei pasiektų galutinį skrydžio tašką laiku. Būtent dėl to priimtas sprendimas skatinti „Ryanair“ keleivius keliauti su kuo mažesniu kiekiu rankinio bagažo (dabar į saloną nemokamai leidžiama įsinešti du nustatyto dydžio rankinio bagažo vienetus) ir kuo daugiau daiktų susidėti į registruotą bagažą.
Žemiau pateikiame svarbiausius pokyčius.

Registruotas bagažas

Leidžiamas vieno registruoto bagažo svoris nuo 15 kg išauga iki 20 kg.

Standartinis mokestis už vieno registruoto bagažo gabenimą nuo 35 EUR/GBP mažinamas iki 25 EUR/GBP. Velykiniu, kalėdiniu periodu ir skrendant ilgesniais reisais aktyviojo vasaros sezono metu reikės sumokėti papildomą 10 EUR/GBP mokestį.

Rankinis bagažas

Tik pirmenybinio įlaipinimo paslaugą įsigiję keleiviai (įskaitant paslaugų paketus „Plus“, „Flexi Plus“ ir „Family Plus“) į lėktuvo saloną galės įsinešti 2 rankinius bagažus: 1 paprastą (55 cm x 40 cm x 20 cm) ir 1 mažą (35 cm x 20 cm x 20 cm).

Visi kiti keleiviai savo didesniuosius rankinius bagažus turės atiduoti į registruoto bagažo skyrių be papildomo mokesčio, o mažuosius rankinius bagažus galės įsinešti į lėktuvo saloną kartu su savimi.

Jei norėsite visą savo rankinį bagažą įsinešti į lėktuvo saloną, turėsite įsigyti pirmenybinio įlaipinimo paslaugą. Pirmenybinio įlaipinimo paslauga kainuoja 5 EUR/GBP bilieto pirkimo metu arba 6 EUR/GBP, jei paslaugą įsigysite vėliau, tačiau ne vėliau kaip likus 1 val. iki išvykimo.

Keleiviai, kurie nesutiks vieno iš rankinio bagažo vienetų nesinešti į orlaivio saloną, neturės teisės skristi.
Keleiviai su vaikais turės galimybę į saloną įsinešti ir antrą rankinio bagažo vienetą („kūdikio krepšį“), sveriantį ne daugiau kaip 5 kg.
Išimtys bus daromos ir tiems keleiviams, kurie į saloną norės įsinešti medicininių reikmenų, būtinų jų sveikatos būklei palaikyti skrydžio metu. Tačiau apie tai jie turėtų informuoti „Ryanair“ iš anksto.
Daiva :