X

Mįslingas Negyvosios jūros grožis

Negyvoji jūra, įsiterpusi tarp Jordanijos rytuose ir Izraelio bei Palestinos vakaruose, yra nepaprastas gamtos stebuklas, žavintis turistus iš viso pasaulio. Šis unikalus vandens telkinys, garsėjantis didele druskos koncentracija ir gydomosiomis savybėmis, siūlo nepamirštamus įspūdžius, kurie traukia ir gamtos entuziastus, ir nuotykių ieškotojus, ir sveikatingumo keliautojus. Šiame straipsnyje nagrinėsime Negyvosios jūros žavesį ir paaiškinsime, kodėl ji nusipelno vietos kiekvieno keliautojo „privalu pamatyti“ sąraše.

Geologinis stebuklas

Negyvoji jūra yra tikras geologinis stebuklas. Tai žemiausia žemės paviršiaus vieta, esanti maždaug 420 metrų žemiau jūros lygio. Ši nuostabi įduba susiformavo per milijonus metų dėl tektoninės veiklos, o jos siurrealistinis kraštovaizdis nepanašus į jokį kitą planetoje. Turistus traukia nežemiško grožio Negyvoji jūra, kurios krištolo skaidrumo vanduo ryškiai kontrastuoja su bekraštės dykumos fonu.

Plūduriavimas sūriausiame vandenyje

Vienas iš labiausiai simboliškų Negyvosios jūros potyrių yra plūduriavimo be jokių pastangų pojūtis. Dėl jos druskingumo, kuris beveik 10 kartų didesnis nei įprastame jūros vandenyje, plaukiojantieji gali be vargo plūduriuoti vandens paviršiuje. Taip pat manoma, kad didelė druskos koncentracija suteikia gydomosios naudos odai, todėl maudynės Negyvojoje jūroje yra ne tik malonios, bet ir jauninančio poveikio.

Purvo vonios

Negyvosios jūros purvas garsėja savo mineralų kiekiu ir gydomosiomis savybėmis. Lankytojai gali pasitepti šiuo maistingųjų medžiagų turtingu purvu, leisti jam išdžiūti saulėje ir nusiprausti sūriame vandenyje. Daugelis turistų teigia kad purvas ramina odą ir padeda gydyti tokias ligas kaip psoriazė ir egzema.

SPA ir sveikatingumo procedūros

Ieškantiems atsipalaidavimo ir atjaunėjimo, Negyvosios jūros regione siūloma daugybė SPA ir sveikatingumo centrų. Turistai gali mėgautis gydomosiomis procedūromis, masažais ir druskos šveitimais, o šalia to dar ir grožėtis nuostabiu dykumos kraštovaizdžiu. Šiuose SPA centruose naudojamos priemonės su Negyvosios jūros mineralais, tad lankytojams suteikiama unikali sveikatingumo patirtis.

Istorinė ir kultūrinė reikšmė

Negyvoji jūra patraukli ne tik geologiniu bei rekreaciniu unikalumu, bet ir labai svarbi istoriniu ir kultūriniu požiūriu. Jūrą supančiame regione yra kelios istorinės vietovės, įskaitant senovinę Masados tvirtovę, kurioje žydų sukilėliai dramatiškai kovojo prieš romėnų pajėgas. Regionas taip pat minimas įvairiuose religiniuose tekstuose, įskaitant Bibliją, todėl daugybė žmonių čia vyksta į piligrimines keliones.

Ryškus kontrastas tarp skaidraus, tamsiai mėlyno Negyvosios jūros vandens ir bekraštės dykumos  sukuria siurrealistinį ir užburiantį kraštovaizdį, kuris traukia fotografus, gamtos entuziastus ir nuotykių ieškotojus.

Nepaisant nepalankių sąlygų, Negyvojoje jūroje gyvena unikalūs mikroorganizmai, prisitaikę prie itin didelio druskingumo. Mokslininkai tyrinėja šiuos mikroorganizmus, kad sužinotų apie ekstremalias gyvybės formas ir jų panaudojimo galimybes.

Negyvoji jūra – tai ne tik vandens telkinys, bet ir geologinis stebuklas, gydomoji nauda ir istorinė reikšmė. Nesvarbu, ar norite lengvai plūduriuoti sūriame vandenyje, pasimėgauti gydomosiomis purvo savybėmis, tyrinėti istorines vietas, ar tiesiog atsipalaiduoti SPA centre, Negyvoji jūra žada  nepamirštamų įspūdžių. Turistams, ieškantiems nuotykių, atsipalaidavimo ir kultūros derinio, būtina aplankyti šią paslaptingo grožio vietą Artimųjų Rytų širdyje.

Ieškokite Zigzag Travel svetainėje kelionių pasiūlymų į Izraelį bei Jordaniją, o visais klausimais pasitarti galite su mūsų kelionių konsultantėmis tel. 8600 26762; 8600 26763; 8600 26766

Lina :