X

KELIONIŲ ISTORIJOS: Žvalgytuvės po Milaną ir jo apylinkes

Pasitaikius progai įsigyti pigius lėktuvo bilietus, su mama ir sese nusprendėme kelias dienas pasidairyti po šiaurinę Italiją. Kelionių agentūroje „Zigzag Travel“ vyko akcija, tad įsigijom labai pigius bilietus į Milaną su „Star1 Airlines“. Internetu užsisakėme viešbutį, pasidomėjome apie Milaną, jo įžymybes bei apylinkes ir įpusėjus gruodžiui išsiruošėme.

Šeštadienio vakarą jau buvome Milano Malpensa oro uoste. Čia sėdome į traukinį ir už 40 min. jau buvome Milano centre, Cadornos stoty. Traukinio bilietas į vieną pusę vienam asmeniui kainavo 11 eurų.
Pastudijavusios žemėlapį, nesunkiai radome ir savo viešbutį. Viešbutukas nedidelis, tačiau tvarkingas ir jaukus. Mums labai patiko jo vieta, nes patį Milano senamiestį, įžymiąją Duomo katedrą ir kt. per ~10 min. pasiekdavome pėsčiomis.Visai šalia mūsų viešbučio pastebėjome jaukią piceriją, taigi nusprendėme į ją ir nueiti pavakarieniauti. Ir jau pirmą vakarą radome tai, ką ir įsivaizdavome: tikrą itališką virtuvę, aplinką ir žmones. Nors pakankamai erdvi, picerija buvo pilnut pilnutėlė žmonių. Maistas buvo nuostabus, žmonės tokie „gyvi“, bendraujantys, šilti.Kitą dieną nusprendėme pasižvalgyti po Milano apylines, taigi po pusryčių išsiruošėme nuvykti į Como miestelį, įsikūrusį prie Como ežero. Mūsų manymu, patogiausias susisiekimas yra traukiniais, todėl iš tos pačios Cadorna stoties sėdome į traukinį ir už kiek daugiau nei valandos jau buvome Como miestelyje. Kelionė į vieną pusę kainavo nedaug – 3,6 euro.Miestelis labai jaukus ir mielas. Architektūra, mažos kavinukės, siauros senos gatvelės – visa tai labiausiai įsiminė. Bevaikštinėdamos pamatėme funikulierių, keliantį aukštyn į kalnus. Susigundėme. Už 4,5 euro vienam žmogui suvažinėjome pirmyn ir atgal. Funikulierius pakėlė į kitą miestuką (dar mažesnį), įsikūrusį kalnuose – Brunate. Nuo jo atsivėrė nuostabūs vaizdai. Tiesa, matyt dėl sezono, pasitaikė ūkanotas oras, todėl matomumas nebuvo labai geras ir nesimatė tiek, kiek galėjo (teko skaityti, kad esant geram matomomui, iš Brunate miestelio matosi net Šveicarijos Alpės).Pasigrožėjusios gamta, šventėms papuoštais namais nusileidome atgal į Como miestelį, aplankėme Kalėdinę mugę, papietavome vietinėje picerijoje ir pavakare grįžome į Milaną.

Jau buvo visai sutemę, tačiau negalėjome nenueiti pasigrožėti šventiškai išpuošta Duomo katedra. Ir tikrai buvo verta. Duomo katedra, Kalėdinė Milano eglė, galerija… Vaizdai gniaužė kvapą.

Paskutinę viešnagės Italijoje dieną nusprendėme niekur nebevažiuoti, o pasivaikščioti po Kalėdoms pasipuošusį miestą. Aplankėme daugelį įžymybių, pasivaikščiojome mažomis senamiesčio gatvelėmis, užsukome į kelias parduotuves, pasižvalgėme Milano parke veikiančioje Kalėdinėje mugėje.

Išalkusios visiškai atsitiktinai pasirinkome restoraną ir puikiai pavakarieniavome. Kalbant apie itališką virtuvę, visos galėjome atsiliepti tik teigiamai, nes ką tik teko ragauti, viskas buvo nuostabaus skonio.

Ketvirtą dieną teko keltis labai anksti, nes reikėjo skubėti į oro uostą. Mergaitiškai praleidusios puikų savaitgalį popiet grįžome į Vilnių.

Monika

Pasidalinkite savo kelionių įspūdžiais ir nuotraukomis su kitais keliautojais.

Gintarė :