X

KELIONIŲ ISTORIJOS: Poilsis Tunise ir patarimai

Per paskutines atostogas nusprendėme ilsėtis Tunise. Tad trumpas pasakojimas, kaip viskas ėjosi.Į Tunisą keliavom dviese. Kelionių agentūroje „Zigzag Travel“ išsirinkom 4* viešbutį Marillia su sistema „Viskas įskaičiuota“ Yasmine Hamameto kurorte. Kelionių organizatorius buvo Novaturas.Kelionė kainavo dviems 4600 Lt kartu su visais mokesčiais, 44 Lt kelionių draudimas abiems, papildomoms išlaidoms turėjom apie 2000 Lt.
Pirmą dieną atvykę į viešbutį gavom nekokį kambarį (netvarkingas tualeto ir dušo kambarys, prastas apšvietimas), todėl išsikvietėm viešbučio administratorių. Jis pradėjo aiškinti, kad kambarys visiškai normalus ir kambario mums nepakeitė. Net neabejojome, kad norėjo „papildomo mokesčio“ už kambario pakeitimą. Kitą dieną susitikom su Novaturo atstove, papasakojom jai visą situaciją ir tą pačią dieną gavom kuo puikiausią kambarį.Pats viešbutis neblogas, didelė graži teritorija, dideli baseinai. Maitinimas labai geras, didelis pasirinkimas. Gera animacija.

Viešbutyje yra nedidelis SPA centras. Jame procedūras darbuotojai atlieka labai gerai. Keturios procedūros kainuoja 100 dinarų (200 Lt) ir jos užtrunka apie 3 val. (garinė pirtis, kūno pilingas ir įtrinimas moliu, 2 masažai ir veido masažas).

Kurortas Yasmine Hamametas gražus, naujas. Į jį vietiniai neįleidžiami, tiktai darbuotojai. Kurorte vien tik viešbučiai, yra promenada iki jachtų prieplaukos, naujai pastatyta medina ir nedidelis prekybos centras. Norėjome pamatyti ir tikrąją, autentišką mediną, tad nuvažiavome į Hamameto kurorto mediną (~8 km, su taksi 5 dinarai).

Ką verta pamatyti?

Mums labai patiko 2 dienų kelionė į Sacharą. Joje nuvažiuojama apie 1500 km, tačiau nevargina. Nėra ilgo važiavimo be sustojimų. Pamatėme kalnų oazes, kanjonus, druskų ežerą, El Jemo amfiteatrą, berberų namus uolose.

Dar viena ekskursija, į kurią mes vykome, buvo į Tuniso buvusią sostinę Kartaginą. Ji kainavo 72 dinarus vienam žmogui. Ši ekskursija skirta tiems, kas domisi istorija, kadangi buvo aplankomas Bardo nacionalinis muziejus, išlikusios romėnų ir finikiečių pirtys ir kt.

Į abi ekskursijas vykome su Novaturu, tačiau galima vykti ir su vietiniais, šiek tiek pigiau išeina. Su vietiniais tikrai galima važiuoti į Kartaginą, kadangi ir taip ekskursija vyko rusų kalba. Vietiniai siūlo ir į piratų laivą vykti pusei dienos.

Patarimai keliaujantiems

– Būtinai aplankyti nors vieną mediną, būtinai derėtis ir nenusileisti gudriems tunisiečiams. Jie pirmiausia pasako nerealią prekės kainą, tada klausia, kiek galite daugiausiai sumokėti už tą prekę. Bet, kaip minėjau, reikia nenusileisti: kiek jam pasakėt pradinę kainą, jos nekeiskite, kol jie galų gale sutiks parduoti prekę už jūsų siūlomą kainą.
– Jei medinoje nieko neplanuojate pirkti, nekreipkit dėmesio į pardavėjų replikas, kvietimus užeiti į parduotuves ir t.t.
– Prieš ruošiantis į kelionę būtinai pasidomėkite šalies kultūra, papročiais ir istorija, kad atvykus į šalį nekiltų įvairiausių nesusipratimų.

Andra iš Elektrėnų

Pasidalinkite savo kelionių įspūdžiais ir nuotraukomis su kitais keliautojais.

Gintarė :