X

KELIONIŲ ISTORIJOS: Nardymas Egipte

Kovo pradžioje negalėjau nevažiuot į Egiptą, Šarm el Šeichą. Blaškiausi po agentūras, radau super gerą variantą ir susigundžiau.Viskas super: 5* viešbutis, prie pat – jūros koralai. Nardėm, fotografavom – smagu.
Kas nenardę, giluminis nardymas irgi puiku, tik nepagailėkit kelių dolerių daugiau ir važiuokit su Tez Tour ar kita rimtesne kompanija. Vietinių pasiūlymai pigūs, bet ir servisas, ir visa kita irgi pigu. Jei atostogaujat, tai geriau pasiimkit ir geresnius įspūdžius – patarimas nemokamai :) Jei galvojate nardyti, vežkitės savo įrangą: „maskę“ ir vamzdelį. Aš vežiausi ir lastus, nes ten yra tik kinietiški, o nuomuoti išvis nepatariu …Nardymo kainos su balionais apie 70 dolerių (į kainas nesigilinu per daug – kai nežinai, kiek išleidi, širdies neskauda :) ).

Jei vykstate pirmą kartą, patarčiau keliaut 12-14 dienų – tada spėsit ir pailsėti, ir pamatyti. O pamatyti tikrai yra ką. Galima nebrangiai nuvykti į Izraelį ir Palestiną (jei nėra karo ir veža; apie tai galima sužinoti dar Lietuvoj Tez Tour) ir būtinai su Tez Tour gidu Pauliumi. Jei norite tik pabūti ir apsipirkti, galima su rusais ar vietiniais, bet nuoširdžiai nepatarčiau. Jei į Izraelį bus kelionė 2 dienom, tai važiuokit 2 dienom.

Gerų kelionių!

Silvestras

Pasidalinkite savo kelionių įspūdžiais ir nuotraukomis su kitais keliautojais.

Gintarė :