X

KELIONIŲ ISTORIJOS: Keliauju į Provansą

Nuo 2013 m. birželio 4 d. vyko konkursas „Keliauju į Provansą“, kuriame dalyvavo daugiau nei 500 dalyvių.
Konkurso pagrindinis prizas – TGV traukinio bilietai dviems maršrutu Paryžius – Marselis – Paryžius I-ąja klase! Traukinio bilietus į Provansą dovanojo UAB „Zigzag Travel“ ir Voyages SNCF.
Beveik visą mėnesį trukęs žaidimas baigėsi ir kelionę į Provansą laimėjo Greta Burokaitė. Iš kelionės grįžusi Greta dalinasi savo įspūdžiais ir nuotraukomis su jumis.

Sunku net sugalvoti, nuo ko pradėti.;D Skridome į Prancūziją lėktuvu tiesiai į Paryžių, dar spėjome pasigrožėti naktiniu Paryžiumi.

Paryčiais sėdome į TGV ir po kelių valandų išlipome jau saulės nubučiuotame Marselyje. Tačiau ilgai čia neužsibuvome ir po kelių valandų važiavome link Nicos. Jau popiet mus pasitiko draugas iš Nicos, kuris sutiko mus priglausti trims dienoms ir supažindinti mus su šiuo šurmuliuojančiu miestu. Greitai persivilkusios lengvas sukneles, žingsniavome Promenade des Anglais į pajūrį valgyti picos ir ragauti provansalietiško vyno.

Antrąją dieną Nicoje skyrėme kultūrai, aplankėme Šiuolaikinio meno muziejų, pagrindinius monumentus, ragavome šviežias jūros gėrybes Rosé mažyčiame restoranėlyje ant jūros kranto.

Trečiąją dieną vėl sėdome į TGV ir vykome į Cassis, mažytį miestelį Viduržemio jūros pakrantėje. Visą dieną vaikščiojome po miestelį, grožėjomės, kaip besileidžianti saulė apšviečia Callanques – tikrai labai nuostabus ir žodžiais nenupasakojamas grožis.

Vakare mus apgyvendinęs vyriškis pavaišino, kaip jis sakė, kasdieniška ir paprasta jo vakariene, kuri mums priminė gurmano užkandžius.;D Keletą dienų mėgavomės Cassis paplūdimiais, saule, vaikščiojome po labai jaukius butikus.

Kitos dienos vakare jau vykome į Aix-en-Provence, kur susipažinome su vaikinu iš Malaizijos, kuris surengė labai jaukų barbekiu su savo draugais. Mes juos vaišinome lietuvišku alumi, jie mus –  prancūzišku vynu.

Kitos dienos vėsų rytą jau gėrėme kavą Marselio senajame uoste ir grožėjomės patekančia saule, šiek tiek sušilusios grožėjomės senamiesčiu. Tą pačią dieną išvykome į Aix-en-Provence; šios dienos popietę apžiūrėjome miesto turgelį ir suskaičiavome daugybę fontanų. Labai džiaugėmės atvykusios parodos Le Grand Atelier du Midi laiku, kurioje buvo eksponuojama garsiausių menininkų – S. Dali, P. Pikaso, H. Matiso, P. Sezano – darbai.

Po tiek daugybės prasmingų dienų, sutiktų šiltų žmonių didelis liūdesys mus buvo užpuolęs jau grįžtant namo, o dabar beliko šviesūs prisiminimai, nuotraukos ir nenumaldomas noras sugrįžti.))

Beje, papildomus traukinio bilietus kelionės metu pirkome traukinių stotyse, bet reikėjo kai kuriuose miestuose ilgokai pastovėti eilėse, todėl, mano manymu, praktiškiau yra pirkti iš anksto, jei kelionė yra tiksliai suplanuota.:))

Labai norėjau padėkoti už suteiktą galimybę pamatyti ir patirti tai, kas giliai įsirėžė man į atmintį kaip gyvenimo nuotykis.))

KELIONĖS FOTOGALERIJA

Greta Burokaitė

Pasidalinkite savo kelionių įspūdžiais ir nuotraukomis su kitais keliautojais.

Gintarė :