X

KELIONIŲ ISTORIJOS: Barselona – sugrįžti tiesiog būtina!

2005 m., Vasara Barselona!Barselona – tai visų pirma Gaudi architektūra.

Ir, žinoma, Katalonija.

Restorane net nustembi, kodėl tu ir kolegės gaunate skirtingus meniu, – pasirodo meniu tas pats, tik vienas katalonietiškai, o kitas – ispaniškai.Gaudi buvo genijus, sako žmonės. Galbūt. Tačiau nebūnant architektu ar geometrijos specialistu, sunku suvokti kur slypi jo architektūrinis inovatyvumas.

Visgi lieki pakerėtas to žmogaus vaizduotės, sugebėjimo žaisti forma ir ją ištirpdyti, pastatyti didžiulę bažnyčią iš smėlio, savaip atkurti koliziejų.

Barselona buvo svetinga modernistams – kai kurios skulptūros, kaip pavyzdžiui Miro, įsiveržia į miesto erdvę, neklausdamos niekieno nuomonės ir lieka ten, kaip milžiniški laiko ženklai.

Barselona tarsi sudaryta iš atskirų miestų – Gaudi miesto, Olimpinio naujamiesčio, pajūrio miestelio ir tikrai seno senamiesčio.

O kur dar la Rambla su Kolumbu ir artistais, atskirų tautų / pomėgių žmonių kvartalai, aikštės, parkai, priemiesčiai, kalnai…

Tai universalus miestas, kuriame kiekvienas gali rasti sau didžiulę erdvę gyvenimui – aišku, jei nebijo šurmulio ir yra pasirengęs ištverti nekritikavęs katalonų separatistinių pažiūrų.

Jau geriau išgėrus kažkelintą taurę nuostabaus vyno aistras išlieti šokant flamenko…

Sugrįžti tiesiog būtina!

Donatas

Pasidalinkite savo kelionių įspūdžiais ir nuotraukomis su kitais keliautojais.

Gintarė :