X

Keisčiausi pasaulio viešbučiai

Dažniausiai viešbučius renkamasi pagal vietą, išvaizdą, patogumus, kainą ir pan. Tačiau, ar esate susidūrę su viešbučiais, kurie nėra įprasti kasdieniniame gyvenime? Ar nors kartą pagalvojote, jog naktį norėtumėte praleisti kiek kitaip? Tikrai tokių vietų yra. Unikalūs ir keisti viešbučiai išsiskiria iš gausybės šiuolaikinių viešbučių. Pateikiame kelis tokius variantus ir, galbūt, kitoms atostogoms pasirinksite ką nors panašaus :)

Ice Hotel. Šis ledo viešbutis įsikūręs Švedijoje. Viešbutis ne šiaip sau vadinamas ledo. Jis, tiesiogine to žodžio prasme, yra iš ledo ir sniego. Kambariai apsupti ledu, lovos taip pat. Tačiau, kad būtų galima miegoti, lovos užtiestos kailiais, kurie suteikia šilumos. Viešbutyje temperatūra svyruoja apie 5 laipsnius šalčio. Šis viešbutis kasmet yra atstatomas.


Elephant Villa. Ši vila yra viena iš kelių vilų Kumbuk River kurorte, esančiame Šri Lankoje. Dramblys-vila susideda iš dviejų labai didelių miegamųjų ir poilsio zonos viršutiniame aukšte su gyvenamąja erdve. Yra elektra, tačiau apšvietimas minimalus. Ko gero, tai vienas unikaliausių miegojimo patirčių gyvenime. Vila pagaminta tik iš medžio ir šiaudų. Visur didelės ir atviros erdvės. Dramblys-vila tinka tiems, kurie trokšta nuotykių ir yra įdomūs žmonės. Ekologiškoje viloje yra ir vonios kambarys su karštu vandeniu. Ar gi ne keistas viešbutis?


Giraffe Manor. Iš šono atrodytų, jog tai niekuo neišsiskiriantis namas, tačiau toli gražu taip nėra. Šis viešbutis priklauso „The Safari Collection“ ir yra įsikūręs Rytų Afrikoje, Kenijoje. Jis yra visiškai laukinėje aplinkoje, o aplink patį viešbutį vaikšto aukštaūgės žirafos! Tai vienintelis viešbutis pasaulyje pro kurio langus galima pasisveikinti su gražuolėmis žirafomis. Jos savo ilgus kaklus įkiša į namo vidų, tad esant viduje, jas galima maitinti. Vaikams tai teikia begalinį džiaugsmą! Suaugusiems ne ką mažiau :) Papildomai organizuojami maršrutai, ekskursijos laukinėje gamtoje. Keliaujantiems į Afriką, labai rekomenduojame apsilankyti šioje vietoje.


Hotel Vrouwe van Stavoren. Šį viešbutį galima rasti Olandijoje. Viešbutis išsiskiria tuo, jog jo kambariai yra iš medinių vyno konteinerių. Šiuose 14,5000 litrų talpos konteineriuose buvo brandinamas vynas, o dabar konteineriuose galima nakvoti! Kambariukai nedideli, tačiau su visais reikiamais patogumais. Tie, kurių nedomina tokio tipo nakvynė, gali rinktis paprastą normalaus kambario variantą.


Hotel Marqués de Riscal. Šis prašmatnus viešbutis įsikūręs Ispanijoje, Rioja Alavesa regione. Viešbutis buvo kurtas vieno garsiausio dizainerio ir meno kūrėjo pasaulyje – Frank O. Gehry. Viešbutis įkurtas viduramžių kaimelyje, pačiame vynuogyne. Jis išsiskiria savo išvaizda – stogas pagamintas iš titano ir yra įspūdingos formos – kreivas. Jis išraitytas ir suteikia elegantiškumo šiai istorinei vietai. Tai tikras meno kūrinys su nuožulniomis sienomis, išraitytais langais ir itin aukštomis lubomis kambariuose.


Palacio de Sal. Šį viešbutį butų galima suvalgyti. Beveik :) Viešbutis buvo pagamintas iš druskų ir druskų blokų (sienos, lubos, stalai, kėdės ir k.). Beje, jis ir yra garsiojoje druskų dykumoje, esančioje Bolivijoje. Čia susilieja dangus su žeme, tad potyriai neįkainojami. Taigi, pliusas tas, kad tokiame keistame viešbutyje naktis leisti būtų šilčiau nei ledo kambaryje. Beje, įdomu tai, jog atvykėlių iš tikrųjų prašoma nelaižyti sienų!


Tubohotel. Jauki naktis šiame viešbutyje garantuota. Kambariai įrengti betono vamzdžiuose. Kiekviename kambaryje yra ventiliatorius, didžiulė lova, lempa ir užuolaidos. Kambariai skirti tik permiegojimui. Šį unikalų viešbutį galima rasti Meksikoje.


V8 Hotel. Dievinate automobilius? O gal norite prisiminti vaikystę? Šis viešbutis unikalus tuo, jog čia galima rezervuoti kambarius, kuriuose fantazija liesis per kraštus. Kambarių dizainas yra unikalus, galima rinktis degalinės tipo kambarį, automobilių plovyklą, lenktynių kambarį, automobilių dirbtuvių kambarį ir kt. Žinoma, labiausiai šis viešbutis sužavėtų jauniausiuosius keliautojus. Be abejonių, tikras automobilių fanas ras sau patinkantį kambarį. Šį viešbutį galima rasti Vokietijoje.
Gintarė :