X

2016 m. vasaros festivaliai Lietuvoje ir pasaulyje

Nuotykių ištroškusiems, pamišusiems dėl muzikos, meno ir pramogų kaip grynas oras vasarą reikalingi festivaliai. Tad tęsiame tradicijas ir skelbiame: 2016 m. VASAROS FESTIVALIŲ SĄRAŠAS – KALENDORIUS!

Pateikiame ir rekomendacijų, kaip nuvykti iki pasirinkto festivalio. Tad griebkite pigius lėktuvo, autobuso ar traukinio bilietus, o gal net visą InterRail Pass traukinio bilietą ir pirmyn į gastroles po Europą per 2016 m. vasaros muzikos, meno ir kultūros festivalius.

MUZIKOS FESTIVALIAI LIETUVOJE


SVEIKA, NERINGA

Lietuva, Neringa
2016 m. gegužės 27 – 29 d.
Neringa šį savaitgalį skelbs naujojo sezono pradžią. Ją simbolizuos naujas, visiškai kitokio žanro festivalis „Sveika, Neringa“, kupinas sportinių renginių. Ne vienerius metus gyvavęs festivalis „Benai, plaukiam į Nidą“, regis, nugrimzdo užmarštin.

Ž 6 E Ž M A R 6 A 6 .P R A D Ž I A .R A G G A ‘ n ‘ M E T A L L A.
Lietuva, Kaišiadorių r., Žiežmariai
2016 m. birželio 3 – 6 d.
Ekstremalios muzikos ir šiuolaikinių amatų festivalis.
Trečius metus gyvuojantis vasaros festivalių prasidėjimas, šiemet vėl planuoja būti karštas, muzikalus, sunkus, pasistiebęs, pirmas kartas, skambus, neįpareigojantis, varginantis, spalvotas, skanus, negailestingas, su klaidom, paprastas ir tikras!

REVOLUTION FESTIVAL
Lietuva, Utena
2016 m. liepos 8 – 10 d.
Revolution Festival 2016 budina, drumsčia sielas ir varo iš proto. Naktys bus pilnos nesibaigiančios, žemę drebinančios elektroninės muzikos ir dangų raižančių šviesų. Dienomis tave kvies skaidraus vandens ežeras, ramesnės, bet išprotėjusios melodijos, ir įtraukiančios dienos veiklos. Miškas ir vėl bus pilnas į vieną taktą judančių kūnų, kuriuos vienija silpnybė kokybiškiems garsams.

GRAINFIELD
Lietuva, Šakiai
2016 m. rugpjūčio 26 – 28 d.
GrainField – pirmasis pietvakarių Lietuvoje muzikos ir pramogų festivalis. Perjunk pavarą kartu su elektro, pop, hip-hop, house, rock muzikos atstovais! Line up’e Ironvytas, Flaxen Beats, Cookie Jar, Kandie Killers, Mindaugėlis, Freaks on Floor, Rembo/Švoba, Pushas ir kt.

KILKIM ŽAIBU
Lietuva, Žagarė
2016 m. birželio 23-25 d.
Senųjų tradicijų ir alternatyvios/sunkiosios muzikos festivalis KILKIM ŽAIBU – tai didžiausias Baltijos šlyse folkloro ir sunkiosios muzikos festivalis, vykstantis jau šešioliktus metus. Šiemet festivalis vyks Žiemgalos sostinėje – Žagarėje, šalia istoriškai svarbaus Žiemgalos kraštui Raktės piliakalnio, Žvelgaičio ežero pakrantėje. Šiais metais Žiemgalos kraštui pagerbti tema yra grįžimas prie savo šaknų, amžinai besisukantis ratas, praeities ir ateities susiliejimas dabartyje.

VAROM!
Lietuva, prie Pailgio ež.
2016 m. liepos 1 – 3 d.
Trankus, pašėlęs, atsipalaidavęs, kokybiškas ir …blaivus festivalis! Net jei ir skamba neįtikėtinai – tai yra tiesa! Organizatoriai prižada visus festivalių atributus ir dar daugiau: daug kokybiškos „gyvos“ ir elektroninės muzikos, meno erdves, gausybę dirbtuvių, saviraiškos užsiėmimų ir interaktyvios veiklos, šokių pamokų, kvalifikuotų lektorių paskaitų, ypatingas erdves vaikams ir nevaržomas aktyvias pramogas. Tačiau atmosfera čia bus ypatinga – sąmoninga ir tikra – kad namo parsivežtumėte pilną glėbį tikrų įspūdžių ir pasisemtos energijos!

BLIUZO NAKTYS
Lietuva, Varniai
2016 m. liepos 1 – 2 d.
Varniuose prie Lūksto ežero jau daugiau nei du dešimtmečius vykstantis festivalis „Bliuzo naktys“ pastaraisiais metais gerokai išaugo. Tačiau jo organizatoriai senų tradicijų nelaužo ir vėl kviečia visus susitikti tuo pačiu metu – pirmąjį liepos savaitgalį. Praėjusiais metais galėjome gyvai pamatyti ir išgirsti bliuzą grojantį Holivudo kovinių filmų herojų Steveną Seagalą su grupe. Susirinkęs rekordiškas melomanų būrys po festivalio užvertė rengėjus pageidavimais, kokias kitas bliuzuojančias kino pasaulio žvaigždes svajotų pamatyti artimiausiose „Bliuzo naktyse“. Šiemet publikai pasirodys unikalus akordeonistas Dwayne‘as Dopsie iš Luizianos, pagaliau prisikviestas Keegan‘as McInroe‘us iš Teksaso, dviaukštis bliuzo autobusas iš Latvijos ir festivalyje užaugę Lietuvos muzikantai. Pirmieji festivalio bilietai – pigesni.
Su ISIC 10 % nuolaida!

SWAMPFEST
Lavysabalė, Žiūrų kaimas, Varėnos rajonas
2016 m. liepos 1 – 3 d.
Netradicinė aplinka ir gera muzika laukia festivalio dalyvių! Šiemet „Swampfest“ vyks Varėnos rajone. Atsipalaiduokite ir šėlkite poilsio ir muzikos festivalyje!

LEMPAfest
Lietuva, Aukštadvaris, Bijūnų k.
2016 m. liepos 15-17 d.
LEMPAfest yra muzikos ir menų vasaros festivalis. Festivalyje, kaip ir pernai, numatoma daug puikios įvairaus stiliaus muzikos, sporto renginių, meninių, muzikinių ir šokių užsiėmimų, mankštų bei maudynių. Vyks paskaitos ir diskusijos įvairiomis temomis. Festivalis neturi amžiaus cenzo, tačiau yra orientuotas į jaunus žmones, jaunus ne amžiumi, bet širdimi. Festivalyje stengiamės sukurti draugišką aplinką šeimoms su vaikais, kurioms išties trūksta pramogų. Turime atskirą ir ramią palapinių miestelio zoną bei pažadame įvairių linksmybių ir užsiėmimų vaikams.

AKACIJŲ ALĖJA
Lietuva, Kauno r., Kulautuva
2016 m. liepos 2 d.
2001-aisiais kažin kas ar galvojo, kad užgimsta įdomus, naujos – visai kitokios kokybės – festivalis. Ne tik muzikos ir poezijos reginys, bet ir pirmoji šalyje tokio masto sueiga, reiškinys šalies kultūros žemėlapyje ir kalendoriuje. Pavadinimo toli ieškoti nereikėjo: Kulautuvos miestelio – parko, populiaraus prieškario kurorto, pagrindinė gatvė vadinosi „Akacijų alėja“. Gimė ir daina, kuri tapo festivalio himnu, „išsigludino“ festivalio schema, modelis. Kviečiame apsilankyti jaukiame bardų festivalyje.

VELNIO AKMUO
Lietuva, Anykščiai
2016 m. liepos 14-17 d.
„Velnio akmuo“ – šiuolaikinio roko ir metalo muzikos festivalis po atviru dangumi, Dainavos slėnyje Anykščiuose šį vidurvasarį įvyks jau n-tąjį kartą – liepos 14-17 d. Nei per didelis, nei per mažas – ne kartą muzikantų apibūdintas kaip vienas maloniausių nedidelių festivalių Europoje. Kaip visada laukia gyva muzika, originali kūryba, pozityvios emocijos, nereali atmosfera ir nepamirštami įspūdžiai. Tiek prisiekę gryniausio metalo muzikos fanai, tiek įvairių šiuolaikinio roko muzikos krypčių gerbėjai, jaučiantys, kokia yra tikrojo rokenrolo dvasia, būtent čia jos ieško ir neabejotinai atranda.

TUNDRA
Lietuva, Varėna
2016 m. birželio 30 d. – liepos 4 d.
Elektroninės muzikos festivalis „Tundra“. Kuomet kartą į metus ateina TAS laikas, TUNDROS žemė iškyla, visu paslaptingu savo grožiu mesdama magišką šešėlį ant miškų, ežerų ir pievų, nekantraujančių patirti žmogiškąją sąmonės kelionę. Trys pilys stiebsis į dangų, skleisdamos ausis maloninančius garsus tiems, kas nori girdėti. Dinamiška erdvė išsiskleis į daugelį dienos ir nakties metu vyksiančių užsiėmimų tiems, kas nori tobulėti, bei tiems, kas nori tiesiog maksimaliai pašėlti. Didysis atsinaujinimas ateina. Dvyliktoji TUNDRA daro posūkį link naujos kokybinės kartelės. Jūsų laukia galinga nauja pagrindinė scena, apjungsianti glaudžiai persipynusią stilistiką, dieną ir naktį alsuojanti PSY scena, stebuklinga CHILL erdvė, Harmony & Healing zona bei gausybė veiklų.
Su ISIC 10 % nuolaida!

RADISTAI VILLAGE
Lietuva, Molėtų r., Obuolių sala
2016 m. liepos 22-24 d.
Grabuosto ežero saloje, išskirtinės gamtos prieglobstyje „Radistai“ skelbia jau tradicija tapusi vasaros šokių muzikos festivalį „Radistai Village“. Tai prasidėjo Nidoje, nuvilnijo iki Dubingių ir apėmė visą Obuolių salą! Įspūdingos dekoracijos ir unikali gamta, paskutiniai moderniausių technologijų stebuklai, išskirtinės pramogos dieną ir naktį, galinga didžėjų armija! Įženk į šokių muzikos karalystę. Atrask gražiausią vasaros pasaką¡ Obuolių saloje!

GALAPAGAI
Lietuva, Zarasai
2016 m. liepos 29-30 d.
Festivalis „Galapagai” – tai didžiausias tarptautinis muzikos ir pramogų festivalis Lietuvoje, vykstantis vasaros metu po atviru dangumi. 2003-aisiais įvyko pirmasis festivalis, kuris tuomet vadinosi „Roko Naktys“. Garsėjantis itin kokybiška muzika ir plačiu pramogų pasirinkimu festivalis auga kasmet, pritraukdamas ne tik Lietuvos dalyvius, bet ir svečius iš Vokietijos, Suomijos, Švedijos, Baltarusijos, Latvijos, Lenkijos, Estijos ir kt. valstybių. Festivalis vyksta Zarasuose, Zaraso ežero saloje. „Galapagai“ yra vienintelis Lietuvos festivalis, priklausantis CEETEP ir dalyvaujantis Europos muzikos festivalių mainuose. Jau kelis metus iš eilės „Galapagai“ buvo nominuoti geriausių nedidelių Europos festivalių kategorijoje. Zaraso ežero saloje siaus Milky Change, „Gorgon City Live“, Shakka, Leon Samov & Jazzu, G&G Sindikatas, Vidas Bareikis, „Kiras“ ir kiti geriausieji.
Su ISIC 10 % nuolaida!

YAGA GATHERING
Lietuva, Valkininkai, Spenglos miške
2016 m. liepos 28 d. – rugpjūčio 1 d.
Festivalyje tradiciškai veiks pagrindinė ir ramybės scenos, amatų bei sveikatingumo erdvės. Pasirodys reggae, dub ir elektroninės muzikos atlikėjai, koncertuos grupės. Dekoracijas rengia meistrai iš Suomijos, Vokietijos, Ukrainos ir Lietuvos, vyks kelios parodos po atviru dangumi. Specialiai lankytojų patogumui veiks vaikų darželis, lauko dušai, pirtis, saugoma automobilių stovėjimo aikštelė, bus galima išsinuomoti visą stovyklavimui reikiamą įrangą, veiks įvairių šalių virtuvės. Šiemet gros Stereo Hypnosis, Dataline, Nag Champa, GON, Auren, Bassalog, Ersha, Kym Wild, Martynas Jocius, Quarts ir kt.

ROKO NAKTYS
Lietuva, Zarasai
2016 m. rugpjūčio 5 d. – rugpjūčio 6 d.
„Iš „Roko naktų“ gimęs festivalis „Galapagai“ jau įgavo savo spalvą ir surado savo auditoriją. Norėdami nepamiršti šaknų ir atsižvelgdami į „Roko naktų“ ištikimų gerbėjų prašymus, organizatoriai nusprendė, kad roko muzika turi turėti savo atskirą festivalį Lietuvoje. Per vienuolika metų festivalis išaugo, sustiprėjo, kartu su juo sustiprėjo ir organizacinė komanda. „Roko naktys“ pirmą kartą buvo surengtos 2002 m. Praėjusiais metais su dideliu vėju į Lietuvos festivalių areną sugrįžusios „Roko naktys“ tapo tikru išbandymu gerbėjams. Užsitvirtinęs jų ištikimą meilę legendinis festivalis bus rengiamas ir 2016 m. vasarą. Pirmieji vardai atlikėjų sąraše: Queen Kwong, Russkaja, The Pearl Hearts, Scarred, EPICA, BIX, AC/DC Tribute.lt ir kt.

GRANATOS LIVE
Lietuva, Rumšiškės
2016 m. liepos 31 d. – rugpjūčio 2 d.
Vos prieš trejus metus unikalioje Lietuvos liaudies buities muziejaus teritorijoje pradėtos rengti „Granatos Live“ greitai išsikovojo vietą vasaros festivalių kalendoriuje. „Granatos Live 2016“ muzikos žvaigždžių pasirodymus planuoja taip, kad festivalio dalyviai išgirstų kuo daugiau ir įvairesnės muzikos. Tuo metu, kai muzikos grupės ir atlikėjai gros pagrindinėse scenose, jaunųjų atlikėjų scenoje pasirodymai nevyks. Nuo vidurnakčio iki pat ryto ištvermingiausiųjų pramogautojų lauks DJ, jaunųjų atlikėjų ir elektroninės muzikos scenos. Šiemet koncertuos: Ella Eyre, Lost Frequencies, Jess Glynne, Wilkinson, Frans, Marijonas Mikutavičius, G& Sindikatas, Sauliūs Prūsaitis, Erica Jennings ir kt.

DAUBOS GRIAUCMAS
Lietuva, Jurbarko r., Seredžius
2016 m. rugpjūčio 12-13 d.
Beprotiškiausias metalo balius grįžta! Penktasis tamsios ir ekstremalios muzikos festivalis „Daubos Griaucmas“ truks dvi dienas. Stilistiškai jos bus tartum dvi visiškai skirtingos vienos monetos pusės. Pirmoji diena – DAUBOS. Persmelkta mistika ir giliausias sielos gelmes verenčiais garsais. Dauboje kitaip skambėti ir negali, mistika gimsta iš pačios gamtos.
Grupės: Lychgate, Entropia, Major Kong, Tuurngait, Mayla, Faršas, Deprivacija, Velnezers, Tručas ir kt.

PURPURINIS VAKARAS
Lietuva, Anykščiai, Dainavos slėnis
2016 m. rugpjūčio 18-20 d.
Nacionalinis bardų festivalis „Purpurinis vakaras“ yra rengiamas Anykščiuose nuo 2008 m. Sulaukęs didelio visuomenės susidomėjimo ir pelnęs nemažai simpatijų festivalis natūraliai įsiliejo į Anykščių rajono kultūrinių renginių mozaiką. Šis festivalis ne tik reprezentuoja iškiliausius Lietuvos dainuojamosios poezijos atlikėjus, suteikia galimybę pasirodyti jauniems bardams, bet ir pristato Anykščių kraštą kaip patrauklų, unikalų, poezijos ir kūrybos lopšį. Šio renginio dėka Anykščiai kiekvieną vasarą tampa traukos centru, vienijančiu žinomus bardus ir jų kūrybos gerbėjus.
Su ISIC 10 % nuolaida!

ONT GRIND‘u
Lietuva, Rietavas
2016 m. rugpjūčio 05-06 d.
Rietavas garsėja ne tik tuo, jog apie 1700 metus per jį į Lietuvą pirmą kartą buvo įvežtos bulvės, ne tik tuo, jog turi savo kultūrinį paveldą, Einikį, bet ir tuo, jog jo apylinkėse vyksta festivalis – Ont Grindų!

KARKLĖ
Lietuva, Karklė
2016 m. rugpjūčio 12-15 d.
„Karklė Live Music Beach“ – tai didžiausias tarptautinis muzikos ir meno festivalis Lietuvoje, vykstantis ant jūros kranto, įstabių kopų ir magiškos gamtos fone. Organizatoriai išlaiko tradiciją ir vėl parinko optimalią datą norintiems iki soties pasimėgauti mėgstama muzika bei pažymėti vasaros pabaigtuves ant jūros kranto. Tad festivalininkų malonumui – trys laisvadieniai, kuriuos persmelks taika, meilė ir muzika. Laukia per 50 pasirodymų, kuriuos dovanos svečiai iš užsienio bei Lietuvos. Šių metų sąraše: Naughty boy, Redfoo, Hot Chip, Sigma, DUB FX, Andrius Mamontovas, Leon Samov & Jazzu, Beardyman, Big Mountain, SKAMP, VOK, Monarchy, BIX, Naktinės Personos, Bitlan, Radistai ir kt.

SAULĖTOSIOS NAKTYS
Lietuva, Joniškio r., Gataučiai
2016 m. rugpjūčio 18-21 d.
Kurdami Saulėtųjų Naktų erdvę, stengiamės į viską žiūrėti kitaip. Mums nesvarbu dalyvių pavardės ir mes nesivaikom žvaigždžių. Festivalis yra graži mūsų nuostabaus gyvenimo išraiška. Čia yra erdvė kur nėra guru, lyderių, muzikantų, atlikėjų, menininkų, šokėjų, fakyrų, alpinistų, magų arba yra visa tai ir dar daugiau, net tai ko Jūs norite. Kiekvienas dalyvis gali pajusti, kad tai tiesiog didelė šeima, kuri kuria ir tu gali būti vienas iš jų! Šių metų scenoje gros Reinis Jaunais, Melted Core, The Pink Elephant, Baltasis Botagas, Jauti, Justina&Vytautas, Domantas Razauskas ir kt.

VISAGINO COUNTRY
Lietuva, Visaginas
2016 m. rugpjūčio 19-20 d.
Festivalis „Visagino country“ gyvuoja nuo 1991 m. Vienas didžiausių kantri muzikos festivalių Rytų Europoje kasmet vyksta rugpjūčio viduryje, ant vaizdingo ežero kranto įsikūrusiame Visagino mieste. Festivalyje dalyvauja Lietuvos bei užsienio kantri muzikos atlikėjai, jo metu skamba gyvai atliekama, įvairių žanrų kantri muzika: country rock, folk country, rockabilly, blue grass ir kt. Per festivalio gyvavimo metus jį aplankė muzikantai iš daugelio pasaulio šalių.

LOFTAS FEST 2016
Lietuva, Vilnius
2016 m. rugsėjo 2-3 d.
LOFTAS FEST šiemet ir vėl uždaro vasaros festivalių maratoną bei grąžina visus melomanus ir poilsiautojus į miestą. Fenomenalus, modernus ir madingas festivalis kviečia ne tik pasiklausyti gero muzikos, bet ir aplankyti kūrybinės dirbtuves, diskusijas ir parodas.
Vienintelis miesto festivalis Lietuvoje šiemet vyks rugsėjo 2-3 dienomis, o pirmasis atlikėjas, pradėjęs pildyti „LOFTAS FEST 2016“sąrašą, tapo prancūzų elektroninės muzikos vunderkindas – Gesaffelstein.
Su ISIC 15 % nuolaida!

MĖNUO JUODARAGIS
Lietuva, Zarasų sala
2016 m. rugpjūčio 26-28 d.
Nepriklausomos muzikos ir šiuolaikinės baltiškos kultūros festivalis „Mėnuo Juodaragis“ šiemet vėl grįžta į savo namus Šiaurės rytuose – į nuostabiąją ežero sala Zarasuose, kur palydės paskutinį vasaros savaitgalį. Rugpjūčio 26-28 d. vyks lankytojus šventė, apjungsianti žilą senovę, dabartį ir ateitį plačiais muzikos, meno, amatų akiračiais. Tai vienas seniausių Baltijos šalyse organizuojamų festivalių po atviru dangumi ir didžiausias kasmetinis prigimtinės kultūros bei alternatyvios muzikos renginys Lietuvoje. „Mėnuo Juodaragis“ išsiskiria unikalia idėja, siejančia ikikrikščionišką paveldą su šiuolaikine kūryba, gausia programa ir itin jaukia gamtos aplinka.

KITOKIE FESTIVALIAI (sveikatingumo, meno ir kt.)

RAFES FESTIVALIS 2016
Lietuva, Kaunas
2016 m. gegužės 6 d.
RAFES festivalis – tai didžiausias studentiškas festivalis, kuriame privalo sudalyvauti kiekvienas tikras studentas, laisvės ištroškęs moksleivis ar bet koks geros nuotaikos ir linksmybių pasiilgęs žmogus. 2012 metais festivalis tapo reprezentaciniu Kauno miesto renginiu, taip tik dar labiau įrodydamas savo vertę. Festivalis trunka savaitę laiko, o visus renginius vainikuoja “RAFES festivalio uždaromasis koncertas”, sulaukiantis daugiau nei 3000 dalyvių. Kiekvienais metais sulaukiame vis didesnio kiekio žinomų ir dar tik populiarėjančių atlikėjų. 2015.05.08 užsirezervuok jau dabar, nes tada visas Kaunas švęs 34-ąjį RAFES festivalį.

RUSNĖS FESTIVALIS
Lietuva, Šilutės r., Rusnė
2016 m. birželio 11-12 d.
Didžiausioje Lietuvos saloje vyks didžiulis muzikos, vandens pramogų bei Pamario krašto amatų festivalis VISAI ŠEIMAI. Dalyvauja žinomos lietuvių bei užsienio muzikos grupės ir atlikėjai. Praleisk nuostabią vasaros dieną su šeima bei draugais  potvynių sostinėje Rusnėje.

DEGANTIS JONAS
Latvija
2016 m. birželio 23-26 d.
Degantis Jonas yra laisva improvizacija, eskizas Burning Man festivalio tema. Didžiausio interaktyvaus meno festivalio Burning Man, vykstančio kiekvienais metais dykumoje, principais paremtas bendraminčių susibūrimas. Čia dovanoji ir gauni dovanas. Kūrybinis bendruomeniškumas, nekomerciniai santykiai, dalinimasis, radikali saviraiška, pėdsakų po savo buvimo nepalikimas, aktyvus įsitraukimas, o ne pasyvus vartojimas ir tolerancija tai Burning Man ir Degančio Jono pasauliai.

GOING NOWHERE
Ispanija, Castejón de Monegros
2016 m. liepos 5-10 d.
Tai kasmetinis muzikos festivalis, kuriame siekiame suburti žmones, kurie būtų įkvėpti kūrybiškumo ir ekstremaliomis sąlygomis Ispanijos dykumoje sukurti kažką iš nieko. „Niekur“ yra pastatytas ant pagrindinių principų: saviraiška – laisvė turi būti kūrybiška; radikalus pasitikėjimas savimi: Jūs esate atsakingas už save!; nepalieka pėdsakų: sukurti kažką iš nieko, ir nieką palikti; dalyvavimas: įsijunk – tai renginys – nežiūrovams! Šis festivalis kaip europietiškas „Burning Man“!
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Barseloną arba Madridą ir iki festivalio vietos nuvykti Nowhere autobusais iš Barselonos, traukiniu iš Barselonos, viešuoju transportu, automobiliu.

ŽAGARĖS VYŠNIŲ FESTIVALIS
Lietuva, Joniškio r., Žagarė
2016 m. liepos 14-17 d.
Žagarės vyšnių festivalis – vienintelis renginys Lietuvoje, kur nemokamai pristatomi aukščiausius apdovanojimus pelnę Lietuvos kino, teatro, džiazo, klasikinės ir populiariosios muzikos laureatai bei žymūs užsienio šalių atlikėjai. Į Žagarę atvyksta Andrius Kaniava, Leon Somov & Jazzu, Graveola iš Brazilijos, Josh Johnstone iš Australijos, Golden Parazyth, Radistai ir kt.

NAISIŲ VASARA 2016
Lietuva, Šiaulių r., Naisiai
2016 m. liepos 09-10 d.
Tradicija tapęs blaivus festivalis „Naisių vasara 2016“ šiemet šeštą kartą suburs Lietuvos šeimas Naisiuose – mažojoje Lietuvos kultūros sostinėje. Kaip ir visada – Jūsų lauks pati geriausia lietuviška muzika ir gausybė pramogų visiems!

SAPFOFEST
Lietuva, Jonavos r., Žeimiai
2016 m. liepos 22-24 d.
Šiemet jau 5 kartą iš eilės visiškai nemokamas queer bendruomenės iniciatyva rengiamas SapfoFest sugrįžta ir kviečia kartu kurti prasmingą bei praturtinčią bendruomeninę festivalio programą ir atmosferą! SapfoEdu: Paskaitos ir seminarai. SapfoArt: Parodos, seminarai, poezija. SapfoFilm: Queer Šortai – filmų peržiūros. SapfoSport: Turnyrai & rankų lenkimo varžybos. SapfoDisco: Gyva muzika, didžėjai, karaokė. SapfoSpecials: Jūsų sumanyti siurprizai!

MANDALA
Lietuva, Kernavė
2016 m. liepos 22-24 d.
Tai – renginys, propaguojantis sveiką gyvenimo būdą. Sveikatingumas – tai ne tik kūno, bet ir žmogaus vidinio pasaulio, jo emocijų, santykių su žmonėmis bei sielos sveikata. Festivalyje bus net keturios praktinių ir teorinių užsiėmimų erdvės: psichologinė, dvasinė, kūrybinė ir kūno. Vakare galėsite pasiklausyti koncertinės programos. Taigi, kiekvienas iš Jūsų rasite kažką įdomaus, vertingo ir padedančio pasijusti dar laimingesniais. Tinkama šeimai!

LIETUVOS ŽYGEIVIŲ FESTIVALIS
Lietuva, Jurbarkas
2016 m. rugpjūčio 5-7 d.
Tarptautinis dviejų dienų pėsčiųjų žygis Lietuvoje,  vykstantis kiekvienais metais Jurbarke pirmąjį rugpjūčio savaitgalį. Tai pagrindinis įskaitinis žygis Lietuvoje, iš dabar esamų 10-ies įskaitinių Pėsčiųjų žygių asociacijos vienijamų žygių. Žygio metu dalyviai, pagal savo asmeninį pajėgumą, gali rinktis įveikti bet kurią iš keturių pasiūlytų klasikinių distancijų kiekvieną renginio dieną. Žygis skirtas visiems užsienio ir Lietuvos aktyvaus laisvalaikio mėgėjams. Žygio metu dalyviai turi galimybę ne tik pasimėgauti aktyviu laisvalaikio praleidimu, bet tuo pačiu ir pabendrauti, susipažinti bei pasilinksminti vakarinėse Lietuvos žygeivių festivalis programose. Kiekvienais metais žygio dalyvius džiugina liaudies teatro ir meno mėgėjų pasirodymai, taip pat gyvo garso koncertai. Lietuvos žygeivių festivalis – aktyviam gyvenimui!

BURNING MAN
JAV, Nevada
2016 m. rugpjūčio 28 d. – rugsėjo 5 d.
„Burning Man“ – kasmetinis kultūros renginys, trunkantis savaitę Nevados Black Rock dykumoje. Festivalį organizuoja „The Burning Man“ organizacija. Festivalio tikslas – kurti bendruomeniškumo jausmą, skatinti kultūrą ir saviraišką. Norint pajusti, koks iš tiesų yra šis festivalis ir kaip jis įtraukia tiek dalyvius, tiek organizatorius, reikia nors kartą jame sudalyvauti. Festivalis – tai tik dalis to, ką daro „Burning Man“ projekto organizatoriai. Šio projekto tikslai yra skatinti visuomenės kultūrą, remiantis pagrindiniais organizacijos principais: įtraukimu, patirties dalijimusi, savarankiškumu, saviraiška, bendruomeniškumu, pilietine atsakomybe ir kt. Festivalis turi temą ir šiais metais ji Veidrodžių karnavalas, viskas apie veidrodžius ir kaukes, labirintus ir susiliejimus.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į arčiausiai esantį didesnį oro uostą, pvz., San Franciską (iš čia iki festivalio vietos veža shuttle autobusai) arba leistis į didesnius nuotykius – skristi lėktuvu į pasirinktą JAV miestą ir tęsti kelionę nuomotu automobiliu.

Kokie dar festivaliai turėtų būti įtraukti į šį sąrašą?

Gintarė :