X

Geriausi snieglenčių parkai Europoje

Kalnuose snieglentininkų gretos vis labiau plečiasi, tad daugelyje slidinėjimo centrų kuriami ir įspūdingi snieglenčių parkai. Štai snieglenčių parkai Europoje, kuriuos geriausiai įvertino patyrę sportininkai.

AUSTRIJA

Vans Penken Park Mayrhofen
Ilgis: 520 m. Kliūtys: 28. „Pipes“: 1 („jib-pipe“)
Snieglenčių parkas įsikūręs Austrijos Tirolio regione. Jei nesate girdėję apie Mayrhofen, tikriausiai nesate užkietėjęs snieglenčių fanas. Vans Penken parkas yra vienas labiausiai žinomų ir vertinamų parkų Europoje. Visai kitaip nei Laax ar Sulayr Sierra Nevada, šis parkas yra gana trumpas, tačiau to pakanka. Čia vyksta gana daug renginių ir konkursų viso sezono metu.
Video >


Absolut Park Flachauwinkl
Ilgis: 1,6 km. Kliūtys: 80+. „Pipes“: 2
Didžiuliame „Absolut Park Flachauwinkl“ snieglenčių parke pradedančiųjų ruožas turi 12 kliūčių, 10 iš jų yra vienoje linijoje. Jei tiek nepakaks, galima išbandyti kitą parko dalį, kur šuoliai sieks nuo 5 iki 10 metrų. Pakilimo takai („kickers“) yra tokie geri, kad pasijausite tarsi skristumėte danguje. Parke yra aptvarai šalia pakilimo rampų. Tai reiškia, jog nereikės nerimauti dėl nusileidimo.
Video >


Blue Tomato Kings Park Hochkönig
Ilgis: 1,8 km. Kliūtys: įvairiai. „Pipes“: 0
Tai dar vienas Austrijos perlas, vos už kelių kilometrų nuo „Absolut“ parko, netoli nuo Zell Am See. Parkas padalintas į dvi skirtingas zonas. Parke yra daugiau nei 50 įvairių suformuotų kliūčių, snieglentininkų širdis priverčiančias plakti dar greičiau!
Video >


Area 47 Snowpark Sölden
Ilgis: 744 m. Kliūtys: 22 +. „Pipes“: 0
Snieglenčių parkas Soldene yra vienas populiariausių kurortų Europoje. Čia treniruojasi lenktynininkų komandos, čia buvo filmuota Džeimso Bondo scena ir čia pilna atvykėlių vokiečių, kurie „šoka“ ant snieglenčių rampų. Bet kuriuo atveju, šis parkas yra puikiai prižiūrimas ir progresuojantis. O kai kurios kliūtys šį parką daro dar įspūdingesniu.
Video >


Stanton Park
Ilgis: 320 m. Kliūtys: 33. „Pipes“: 0
Šis snieglenčių parkas nors ir nėra ilgas, tačiau puikiai pritaikytas sportui ir siūlo daugybę nuotykių. Šis parkas jau tapo namais vietinei „SCA Newschool Freestyle“ komandai, kurie žiemas čia praleidžia praktikuodamiesi ir mėgaujasi teikiamais malonumais.
Video >


Freestyle Circus Serfaus
Ilgis: 900 m. Kliūtys: 46. „Pipes“: 0
Rytinėje Austrijos dalyje, Voralberg regione yra Fiss-Ladis Serfaus zona. Čia galima rasti septynias skirtingas erdves, vaikišką zoną ir 10 kitų rekomenduojamų slidinėjimo maršrutų, kurie lengvai pasiekiami keltuvais. Pakilimo rampos siekia apie 18 metrų, čia gausu įprastų kliūčių ruožų, kurie suteiks dar daugiau adrenalino.
Video >


Mercedes-Benz Snowpark Kitzbühel
Ilgis: 900 m. Kliūtys: 35+. „Pipes“: 0
Parkas padalintas į keturias zonas, tad yra galimybė pasirinkti, kur norite slidinėti. Yra vidutinio lygio, profesionalios trasos. Vienintelė problema ta, kad Kitzbuhelio kurortas toks populiarus, kad sezono metu gali būti šiek tiek sausakimša. Tačiau jei jums pavyks čia apsilankyti, jums labai pasiseks.
Video >


Snowpark Kitzsteinhorn
Ilgis: įvairiai. Kliūtys: 40+. „Pipes“: 1
Snieglenčių parkas suskirstytas į kelias zonas. „The Easy Park“ suteikia begalę galimybių praktikuotis. „The Central Park“ ir „The Glacier Park“ pasižymi slidinėjimo rampomis, kitomis kliūtimis, kurios nepaliks nė vieno snieglentininko nepatenkinto. 160 m ilgio ir 6,6 m pločio „pipe“ gali tapti visos dienos užsiėmimu. O jei ieškosite kampelio ramiam vakaro čiuožimui – „Railgarden Lechnerberg“ bus kaip tik.
Video >


Moreboards Stubai
Ilgis: 600 m. Kliūtys: 20+. „Pipes“: 0
Kiekvienų metų spalio mėnesį vyksta šio parko sezono atidarymas, vadinamas „Moreboards Stubai Premiere“, kuris suburia daugybę sportininkų iš visos Europos. Žiemos sezono metu parkas siūlo daug skirtingų lygių kliūčių. Kalnai siūlo iššūkį visiems – ir padedantiesiems, ir pažengusiems sportininkams.
Beje, vaikai, jaunesni nei 10 metų amžiaus, gali čiuožti nemokamai, jei juos lydi pilną kainą sumokėjęs suaugęs. Stubai buvo paskelbtas labiausiai pritaikytu šeimoms snieglenčių parku Alpėse.
Video >


ITALIJA

Mottolino Snowpark Livigno
Ilgis: 600 m. Kliūtys: 62. „Pipes“: 0
Kitas perlas Europoje yra „Mottolino Snowpark Livigno“ Italijoje, prie pat Šveicarijos sienos. Šis snieglenčių parkas pripažintas tarptautiniu mastu ir laikomas geriausiu snieglenčių parku Italijoje bei vienu iš trijų geriausių Europoje. Parke yra 5 trasos nuo XS iki XL. Beje, Livinjas yra vienas pigiausių Alpių kurortų.
Video >


Snowpark Seiser Alm
Ilgis: 1,5 km. Kliūtys: 26. „Pipes“: 0
„Dolomiti Superski“ slidinėjimo regionas yra vienas didžiausių pasaulyje slidinėjimo regionų. Jis vienija 12 atskirų regioninių slidinėjimo zonų į vieną bendrą, tarpusavyje keltuvų sistema sujungtą slidinėjimo regioną. Čia yra daugiau nei 1200 km trasų. Patyrę sportininkai teigia, kad geriausias yra „Seiser Alm“ snieglenčių parkas, įsikūręs Alpe di Siusi viršūnėje, šiaurinėje Italijoje. Keltuvai kelia į kalno viršūnę, kurioje atsiskiria dvi skirtingos trasos. Pirmoji trasa lengvesnė, nors joje yra nemažai kliūčių. Antrojoje trasoje kliūtys yra sudėtingesnės.
Video >


PRANCŪZIJA

Les Deux Alpes Park
Ilgis: įvairiai. Kliūtys: įvairiai. „Pipes“: 2
Valanda su puse kelio autobusu iš Grenoblio ir jūs „Les Deux Alpes“, kur nesvarbu, kuris metų laikas, visada yra pakankamai veiksmo. Parkas yra vienas geriausių Prancūzijoje. Trasos pritaikytos ir pradedantiesiems, ir pažengusiems, ir profesionalams. Kai kurios trasos tokios, jog privers drebėti kelius.
Video >


Snowpark Vars
Ilgis: įvairiai. Kliūtys: 40+. „Pipes“: 1
„Vars“ slidinėjimo kurortas slepiasi Pietų Prancūzijos regione Alpių apsuptyje, kuriame yra 7 parkai. Čia galima rasti vaikų ir net merginų zoną („Girly Park“). Šuoliai čia įspūdingi, kuriems ryšis tik patyrę žiemos sporto mėgėjai. Žodžiu, čia veiksmo tikrai netrūksta.
Video >


Avoriaz
Ilgis: iki 1,3 km. Kliūtys: įvairiai. „Pipes“: 1
Panašus į Laax ar Mayrhofen, Avoriaz snieglenčių parkas yra dar vienas snieglentininkų rojus. Avoriaz turi viską, ko reikia kiekvienam snieglenčių sporto mėgėjui. „La Chapelle“ parkas (arba vietiniams žinomas kaip „Baby Park“) yra gana platų kliūčių asortimentą turintis parkas, kuris pritaikytas įvairių lygių sportininkas. Čia labiausiai vertinama „pipe“ kliūtis, kuri yra 120 m ilgio su 6 m aukščio sienomis.
Video >


ŠVEICARIJA

LAAX
Ilgis: 2 km. Kliūtys: 90+. „Pipes“: 2
LAAX parkas neabejotinai laikomas geriausiu snieglenčių parku Europoje. Nenuostabu, jog čia vyksta prestižiškiausi žiemos sporto renginiai „European Freeski Open“ ar „Burton European Open“, kuris laikomas elitiniu renginiu Europoje.
Čia yra 4 parkai: „NoName“ skirtas vidutinio lygio sportininkams ir profesionalams, kuriame galima rasti ilgiausią pasaulyje 200 m ir 6,9 m pločio „superpipe“; „Curnius“ skirtas vidutinio lygio sportininkams ir profesionalams, parke yra daugybė dirbtinai suformuotų kliūčių; „Ils Plauns“ skirtas vidutinio lygio sportininkams, kuriame taip pat yra daug kliūčių snieglentininkams; „Beginner“ skirtas pradedantiesiems, čia kliūčių ruožas šiek tiek menkesnis.
Video >

ISPANIJA

Sulayr Sierra Nevada
Ilgis: 2,5 km. Kliūtys: 70. „Pipes“: 1
Šis snieglenčių parkas Sierra Nevadoje yra tarsi užslėptas perlas Ispanijoje. Dauguma iš mūsų Ispaniją sieja su paplūdimiais, bikini ir Margaritos kokteiliais. Tačiau Sierra Nevada turi visa tai ir papildomai 2,5 km ilgio snieglenčių parką. Šiame parke yra apie 70 kliūčių net 8-iose įvairaus lygio zonose. Parko idėja yra ta, kad vienu čiuožimu galima praskrieti apie 46 kliūtis. Čia niekada nepasidarys nuobodu!
Video >


ANDORA

Snowpark El Tarter Grandvalira
Ilgis: įvairiai. Kliūtys: įvairiai. „Pipes“: 1
Grandvalira – pigūs gėrimai, saulės šviesa, apgyvendinimas be papildomų mokesčių. Taip galima apibūdinti šią vietą Andoroje. Slidinėjimo parkas „El Tarter“ yra Grandvalira dalis. Kaip ir daugumoje parkų, zonos pritaikytos ir pradedantiesiems. Tačiau tiek, kiek kliūčių yra šioj zonoj, tik sužadins apetitą. Snieglenčių parkas „El Tarter“ yra žinomas dėl savo kasmetinio „5 Star WST“ organizuojamo konkurso „The Grandvalira Total Fight“.
Video >


VOKIETIJA

Snowpark Nesselwang
Ilgis: įvairiai. Kliūtys: 20+. „Pipes“: 0
„Nesselwang“ parkas yra bene kūrybiškiausias parkas Europoje. Legendiniai „Schneestern“, bendradarbiaudami su „Red Bull“, suprojektavo visiškai unikalų ir naują snieglenčių parką gimtajame Nesselwang kurorte. Nors parke yra tik 20 kliūčių, tokias kaip šias sunkiai pavyks surasti visoje Europoje. Prasitarsime, čia yra įrengta policijos nuovada, o viena kliūčių – automobilis. Tad abejonių dėl parko unikalumo nekyla.


NORVEGIJA

Snowpark Vierli
Ilgis: 750 m. Kliūtys: 20+. „Pipes“: 0
Nepriklausomai, koks prastas sezonas bebūtų, šis parkas Norvegijoje garantuoja gerą laiką. Jis įsikūręs į vakarus nuo Norvegijos sostinės Oslo. 750 m ilgio trasą turintis parkas yra vienas ilgiausių Norvegijoje ir potencialiai apskritai vienas geriausiai prižiūrimų snieglenčių parkų. Parkas sukurtas žinomos „Mushroom Crew“ grupės, kuri organizuoja žiemos sezono uždarymo varžybas. Sezono pabaigoje sniego trasas keičia riedlenčių parkas, kurio pavydi daugelis Europoje.
Video >

Gintarė :