X

Bulgarija: 2012 m. vasaros renginių kalendorius

2012 m. vasaros renginių Bulgarijoje kalendorius.

LIEPA

Festivalis Jazz Plus
Birželio – liepos mėn.
Jazz Plus yra Sofijos „Live“ klube vykstantis muzikos festivalis, į kurį Europos artistai susirenka pagroti džiazo. Programoje numatyti ir nauji projektai, ir klasikinės kompozicijos.

Muzikos festivalis „Mellow“
Liepos 9 d.
Muzikos festivalio „Mellow“, vykstančio „Borisova“ parke ir Inter Expo centre Sofijoje, programoje daugiau kaip 30 valandų populiariosios muzikos. Jis prasideda Mellow OPEN scenoje, o vėliau persikelia į Mellow NIGHT, kur tęsiasi iki pat aušros.

Kavarnos roko šventė
Liepos mėn.
Kad galėtų vykti kasmetinis roko festivalis „Kavarna Rock Fest“, Bulgarijos roko sostinė Kavarna Kaliakros stadione pastato didžiausią Balkanuose sceną. Trejetą dienų vietos ir užsienio roko ir metalo grupės pristato savo kūrinius.

Tarptautinis folkloro festivalis
Liepos mėn.
Tarptautinis Sofijos folkloro festivalis laukia atvykstant kolektyvų iš Europos, Azijos, Afrikos ir Lotynų Amerikos. Pasirodymai vyksta scenoje po atviru dangumi, šalia Nacionalinių kultūros rūmų. Tikimasi, kad renginyje dalyvaus daugiau nei 700 dainininkų, šokėjų ir muzikantų.

Tarptautinis folkloro festivalis
Liepos mėn.
Buvusioje Bulgarijos sostinėje Veliko Tarnovo organizuojami koncertai, etniniai šokiai, pasirodymai ir konferencijos, atnaujinantys šio regiono kultūrines tradicijas. Tarptautinis folkloro festivalis taip pat garsėja savo garso ir šviesos spektakliu, pritraukiančiu daugybę lankytojų iš užsienio.

Tarptautinis Varnos vasaros džiazo festivalis
Liepos mėn.
Organizuojamas ansamblio „Nordic Sounds“ ir vadovaujamas Anatolio Vapirovo, tarptautinis Varnos vasaros džiazo festivalis yra populiarus muzikinis renginys Bulgarijoje. Jis siūlo pasiklausyti Bulgarijos, Juodosios jūros šalių ir tolimesnių kraštų muzikantų atliekamų kompozicijų.

RUGPJŪTIS

„Burgo dvasia“
Rugpjūčio mėn.
Bulgarijos muzikantai atlieka savo šlagerius festivalyje „Burgo dvasia“. Tai šešiomis pagrindiniame paplūdimyje pastatytomis scenomis galintis pasigirti, vietos ir užsienio talentų gyvais pasirodymais scenoje garsėjanti renginys.

Tarptautinė amatų mugė
Rugpjūčio mėn.
Tarptautinėje amatų mugėje Varnoje savo gebėjimus dailės ir taikomųjų menų, amatų, muzikos ir kitose srityse parodo tiek Bulgarijos, tiek ir užsienio šalių amatininkai. Tai pati didžiausia meno paroda Bulgarijoje.

Apolonijos (Apollonia) menų festivalis
Rugpjūčio – rugsėjo mėn.
Apolonijos menų festivalis į Bulgarijos kurortinį Sozopolio miestą sukviečia daugybę menų, literatūros renginių ir parodų mėgėjų. Renginiai vyksta penkiose vietose, tarp kurių – Apolonijos amfiteatras, kultūros centras „Otets Paissii“ ir archeologijos muziejus.

RUGSĖJIS

Tarptautinis lėlių teatrų festivalis
Rugsėjo mėn.
Kiekvieną rugsėjį Plovdivo valstybinis lėlių teatras atveria duris tarptautiniam lėlių teatrų festivaliui, kuris yra didžiausia pramoga ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Ir dieną, ir vakare vyksta vaidinimai, kuriuos atlieka profesionalios trupės net iš tokių tolimų šalių, kaip Kanada ir Izraelis.

Tarptautinis fitneso festivalis
Rugsėjo mėn.
Varnos tarptautinis fitneso festivalis siekia populiarinti Bulgarijoje fizinę kultūrą ir sveiką gyvenimo būdą. Įsitaisę vaizdingame „Sea Garden“ parke fitneso aistruoliai gali lankyti seminarus ir dalyvauti profesionalų vadovaujamuose užsiėmimuose.

Gintarė :