X

2014 m. vasaros festivaliai Lietuvoje ir pasaulyje

Neįsivaizduojate vasaros be festivalių? Reikia nuotykių? Tęsiame tradicijas ir skelbiame.

2014 M. VASAROS FESTIVALIŲ SĄRAŠAS – KALENDORIUS!

Šįkart pateikiame ir rekomendacijų, kaip nuvykti iki pasirinkto festivalio. Tad griebkite pigius lėktuvo, autobuso ar traukinio bilietus, o gal net visą InterRail Pass traukinio bilietą ir pirmyn į gastroles po Europą per 2014 m. vasaros muzikos, meno ir kultūros festivalius.

MUZIKOS FESTIVALIAI LIETUVOJE

2ECHOES
Lietuva, Molėtų r., Raudonėlės k.
2014 m. gegužės 30 – birželio 1 d.
Antrus metus gyvuojanti kokybiško reivo ir alternatyvios muzikos melomanų komanda su džiaugsmu kviečia jus į meno ir muzikos sintezę, užburiančioje ir daugeliui puikiai pažįstamoje Raudonėlės sodyboje “2ECHOES”. Gegužės paskutinį savaitgalį Elektro fronto komanda, įdėjusi nemenką indėlį į tokių festivalių kaip “Telekinesis“, “Tundra” ir “Yaga” kūrimą, nori visiem jum suteikti nepamirštamą savaitgalį nuostabios gamtos, meninių ekspozicijų ir alternatyvios muzikos apsuptyje. Dienos metu galėsite pasinerti į workshop’us, ilsėtis prie ežero ar kino teatre, paklaidžioti po gyvą labirintą ar pasikaitinti garsiojoje Raudonėlės pirtelėje. Vakare, mistinių ąžuolų šešėliuose, žonglieriai „Antigravitacija“ šildys mus nepamirštamais ugnies performensais. Trys scenos: Psy Trance, Techno ir Reggio, bei nemenka atlikėjų gausa nepaliks abejingų nei vieno kokybiškos muzikos gerbėjo.

TĖVO GITARA
Lietuva, Rokiškis
2014 m. gegužės 31 d.
Tarptautinis gyvo roko festivalis ,,Tėvo gitara ‘‘ jau pasiruošęs ir vėl sudrebinti Rokiškį. Tarp jų ‚,Tėvo gitaroje‘‘ pasirodys ,,Polirizuoti stiklai‘‘ (Lietuva),  ,,Magic  above‘‘ (Lietuva),   ,,Bez PVN‘‘ (Latvija),  ,,Radio masažas‘‘ (Lietuva), ,,Dabasu Durovys‘‘ ( Latvija ), “Monkey Tank” (Lietuva). Ateik ir įsitikink, kad muzika tai kalba, kurią supranta visi. Festivalis įgyjo didelę paspirtį judėti į priekį. Tikime, kad šiais metais gyvosios muzikos entuziastus dar kartą ir dar labiau nustebinsime kokybišku roko muzikos skambesiu Rokiškyje.

BENAI, PLAUKIAM Į NIDĄ
Lietuva, Nida
2014 m. birželio 6-7 d.
Festivalyje apsilankyti verta vien dėl to, kad tai lietuviškiausias muzikos festivalis, organizuojamas jau 20-ąjį kartą! Vienoje scenoje išvysite populiariausias Lietuvos atlikėjus su geriausiomis lietuviškomis dainomis! Įėjimas – nemokamas! Birželio 6 d.
Oficiali Dalis, Mero pasveikinimas, Merūno ir Kauno Simfoninio Orkestro koncertas „Gražiausios operų arijos“, „el Fuego“ ir Kauno Simfoninis Orkestras „Pop klasikos šedevrai“. Svečiai: Eglė Jakštytė, Irena Starošaitė, I. Valinskienė. Birželio 7 d. vaikų koncertas (vaikai parodijuoja populiariausius Lietuvos ir užsienio atlikėjus). Didysis Nidos festivalio koncertas: Oficialioji Dalis. Populiariausi Lietuvos atlikėjai su visų laikų populiariausiais šlageriais. Renginį filmuoja LRT Televizija (Tiesioginis eteris).

ŽIEŽMARIAI 666
Lietuva, Kaišiadorių r., Žiežmariai
2014 m. birželio 6-8 d.
Žiežmarių miestui sukanka 666 metai. Šia proga vietiniai metalistai ir reiveriai žada numušti erdvėlaivį, jo nuolaužose įkurti porą steidžų, ir visą savaitgalį drebinti apylinkes. Įvykio vietoje ketina rinktis įvairūs muzikantai, ansambliai, dailininkai, amatininkai, sportininkai, saviveiklininkai… ir Jūs. Dalyvauja: METAL MESSIAH [Thrash Metal] Vilnius, HELLHOOKAH [Traditional Doom Metal] Vilnius, PERDOZATOR [Grind/Thrash] Vilnius, NETVARKOI [Punk n’ Roll], REGRESSIVE [Speed Metal/Black n’ Roll] Vilnius, SAPROPHYTES [Mighty Deathrock] Vilnius, MAGIC ABOVE [Rock n’ Roll] Vilnius ir kiti.

RADISTAI VILLAGE
Lietuva, Molėtų r., Obuolių sala
2014 m. birželio 20-22 d.
Šiemet ypatingo, originalaus ir netikėto formato paieškos atvedė į stebuklingą vietą Molėtų rajone. Grabuosto ežero saloje, išskirtinės gamtos prieglobstyje, savaitgalį prieš Jonines „Radistai“ smeigs savo vėliavą, skelbs elektroninę „okupaciją“ bei fanų iš visos Lietuvos (ir ne tik!) mobilizaciją. Ilgiausios palaimos valandos saulėtomis birželio dienomis bei trumpiausiomis vasaros naktimis – o, taip! Nors civilizacijos patogumų nestigs, laukiniai potyriai į bilieto kainą įskaičiuoti. Obuolių salos rojaus vaisius su tavim raškys: DJs: Betoko, RADISTAI DJs, Mindaugėlis, Kastis Torrau, Donatello, NO DJs, Curly Music ir kiti. Live: G&G Sindikatas, Electronic I, Justinas Jarutis.

KILKIM ŽAIBU’2014
Lietuva, Varniai
2014 m. birželio 20-22 d.
Senųjų tradicijų ir sunkiosios muzikos festivalis KILKIM ŽAIBU nugriaudės 2014 m. birželio 20–22 dienomis prie Lūksto ežero, Varniuose, Žemaitijoje. Artėjantis festivalis švęs 15-os metų garbingą sukaktį. Gal 15-os metų gimtadienį ir nederėtų vadinti jubiliejumi, bet rengėjams tai pats tikriausias jubiliejus! Kiek nueita kelio, įdėta jėgų, kiek žmonių, prisidėjusių prie „Žaibo“ kilimo. Būta tikrai daug visko… Ir tikrai nedaugelis tikėjo, kad šiandien festivalis bus „seniausias“ iš metalo muzikos festivalių Lietuvoje. Tai verta atšvęsti! Festivalyje gros Wardruna, Rotting Christ, ASPHYX, Moonsorrow, Endstille, Vulture Industries, Ereb Altor ir kiti.

LEMPAfest
Lietuva, Aukštadvaris
2014 m. birželio 27-29 d.LEMPA fest – muzikos ir menų festivalis Aukštadvaryje. Festivalyje šiemet koncertuos – Grand Trunk Travellers (SWE), Simon Walther (NOR), Judith Ude (UK), Garbanotas Bosistas, Milda Krisčiūnaitė, Arnoldas Jalianauskas, Rimas Šapauskas ir daugybė kitų atlikėjų iš Lietuvos.

SŪPYNĖS
Lietuva, Švenčionių r., Pakretuonės miškas
2014 m. birželio 27-29 d.
„Sūpynės“ – kokybiškos elektroninės muzikos festivalis miškų ir ežerų apsupty. Levon Vincent (Ostgut Ton, Novel Sound, US/DE), Conforce LIVE (Delsin, Clone, NL), Amir Alexander (Vanguard sound, Plan B, US), NX1 (Nexe recordings, ES), Ampule (Detroititsh*t, LT), Ba. LIVE (LT), Calli LIVE (minimal.lt, Partyzanai, Shaded, LT) ir daugybė kitų atlikėjų šiemet festivalyje „Sūpynės“.
Studentams 50% nuolaida! Pasiimk ISIC!

SWAMPY
Lietuva, Trakų r., Keliakiemis
2014 m. birželio 27-29 d.
Tai psichodelinės muzikos ir menų festivalis, vykstantis giliuose ir mistikos kupinuose miškuose Trakų rajone netoli Vievio. Festivalyje šiemet gros – PARASENSE, TROLD, KABAYUN, DOHM, NARGUN ir kiti elektroninės muzikos virtuozai.

BLIUZO NAKTYS
Lietuva, Varniai
2014 m. liepos 4-5 d.
Festivalis “Bliuzo Naktys” – tai seniausias muzikos festivalis Lietuvoje, vykstantis po atviru dangumi vasaros metu. Dažniausiai girdimi gitaros, lūpinės armonikėlės, būgnų, saksafono bei kitų instrumentų garsai bei išskirtinis bliuzo muzikos vokalas traukia festivalio dalyvius bent kartą metuose pasiklausyti tikrų bliuzo garsų, pabūti gamtoje su artimais žmonėmis. Festivalį aplanko ne tik dalyviai iš Lietuvos, tačiau ir užsienio valstybių, atlikėjai keliauja iš JAV, Didžiosios Britanijos, Danijos, Baltijos valstybių. Daugeliui festivalio svečių dalyvavimas ”Bliuzo Naktyse” jau tapęs gilia šeimos ar draugų tradicija. “Bliuzo Naktys” – tai tarsi legendinio “Woodstock” festivalio lietuviška versija: hipiška atmosfera, atsipalaidavę festivalio dalyviai, taikos ir meilės tvyravimas ore nejučiom visus sujungia į vieną didelę šeimą, kur nepamatysi susiraukusių veidų.

SWAMPFEST
Lietuva, Varėnos r.
2014 m. liepos 4-6 d.
Netradicinė aplinka ir gera muzika laukia festivalio dalyvių! Šiemet „Swampfest“ vyks Varėnos rajone. Atsipalaiduokite ir šėlkite poilsio ir muzikos festivalyje!

TUNDRA
Lietuva, Zarasų r.
2014 m. liepos 10-13 d.
Elektroninės muzikos festivalis „Tundra“ šiemet kviečia į trijų parų muzikos, meno ir magijos karalystę!  Dienos metu Avilio pakrantės virs dviem muzikiniais paplūdimiais. Į „Tundrą“ šiais metais atvyksta techno gigantų EXIUM narys Valentino Corujo. Pasaulinį pripažinimą pelniusieji Ian Mc Donnell ir Dara Smith duetas LAKKER, išsiskiriančiu daugiasluoksniu techno skambesiu džiugins Aphex Twin ir Laurent Garnier. Taip pat koncertuos lietuviai „Elektroninis Baltasis Tiltas“ ir kt. atlikėjai.

STRCamp
Lietuva, Molėtų r., stovykla „Ereliukas“
2014 m. liepos 11-13 d.
Praėjusią vasarą įsitikinę, kad panašaus pobūdžio renginiai domina žmones, festivalio organizatoriai nusprendė kitų metų liepą surengti stovyklą. 2014 metų renginys buvusioje pionierių stovykloje „Ereliukas“ vyks liepos 11-13 dienomis. Renginio koncepcija iš esmės nesikeis. Įgiję nemažai patirties, organizatoriai stovykloje nori suburti skirtingos muzikos grupes ir atlikėjus bei menininkus, kurie padės sukurti renginio atmosferą. Viena iš pirmųjų grupių, šiemet grosiančių stovykloje – YTRO.

VAROM!
Lietuva, Varėna, „Dainų slėnis“
2014 m. liepos 11-13 d.
Norit ar nenorit, bet jau artėja laikas, kai tūkstančiai laisvų žmonių vėl judės vienu ritmu, ausų būgnelius džiugins garsiausios eletroninės ir gyvos muzikos grupės, atlikėjai ir DJ. Saulės spinduliai kaitins kūnus, protus maišys menais įelektrinta atmosfera, pirštai skęs workshop‘ų jūroje, bet kad išties suvoktum kas čia bus – išdrįsk sudalyvauti! Pozityvios energijos, saldžios laisvės ir svaiginančios muzikos oazė jau ruošiama. Tad VAROM! visi – su nauja energija!

AKACIJŲ ALĖJA
Lietuva, Kauno r., Kulautuva
2014 m. liepos 12 d.
2001-aisiais kažin kas ar galvojo, kad užgimsta įdomus, naujos – visai kitokios kokybės – festivalis. Ne tik muzikos ir poezijos reginys, bet ir pirmoji šalyje tokio masto sueiga, reiškinys šalies kultūros žemėlapyje ir kalendoriuje. Pavadinimo toli ieškoti nereikėjo: Kulautuvos miestelio – parko, populiaraus prieškario kurorto, pagrindinė gatvė vadinosi „Akacijų alėja“. Gimė ir daina, kuri tapo festivalio himnu, „išsigludino“ festivalio schema, modelis. Kviečiame apsilankyti jaukiame bardų festivalyje.

VELNIO AKMUO
Lietuva, Anykščiai
2014 m. liepos 17-20 d.
Velnio Akmuo, šiuolaikinio roko ir metalo muzikos festivalis po atviru dangumi, Dainuvos slėnyje Anykščiuose šį vidurvasarį įvyks jau šeštąjį kartą – liepos 17-20 d. Kaip visada laukia gyva muzika, originali kūryba, pozityvios emocijos, nereali atmosfera ir nepamirštami įspūdžiai. Festivalis pasitiks šiek tiek atsinaujinęs, išsiplėtęs, kiek kitaip nei įprasta įrengtoje teritorijoje. Trys scenos, Rytų, Vakarų ir Gama, išliks beveik savo vietose, ir jose kaip jau įprasta dominuos įvairaus „kalibro“ muzika. Festivalio atlikėjai: In Solitude, Jimmy Glitschy Der Einarminge Karrussellbremser, Inquisition, Shining ir kiti.

SUMMER MUSIC
Lietuva, Varniai
2014 m. liepos 19-20 d.
Šiemet vėl vyks šokių muzikos fiesta po atviru dangumi. Nuostabus gamtos, pramogų ir muzikos derinys Lūkšto ežero pakrantėje Varniuose. Švęskite vasarą kartu su „Summer Music“!

ELEKTRONINĖ ŽOLĖ
Lietuva, Varėnos Dainų slėnis
2014 m. liepos 25-27 d.
„Elektroninė žolė“ – naujas, skandalingas ir intriguojantis elektroninės muzikos festivalis, kviečiantis susiburti nuostabiame Lietuvos kampelyje – Varėnos dainų slėnio saloje, kur basomis kojomis galėsime pajausti gausybės LIVE atlikėjų ir visos armijos DJ‘ų, skleisiančias galingas stereo bangas, kurios užpildys visų čia susirinkusių klubinėtojų širdis ir sielas! Pats pirmasis ir jaunai entuziastingas festivalis „Elektroninė žolė“ kalendoriuje pažymimas RAUDONAI Liepos 25-27 dienomis.

NIBIRU
Lietuva, Radviliškio r., Sidabravas
2014 m. liepos 25-27 d.
Žalioji Nibiru planetėlė kviečia visus ufonautus, kosmonautus, hipius, elfus, gnomus, fėjas, miško gyventojus ir gamtos vaikus susiburti drauge, švęsti savo individualumą ir buvimą kartu, šokti dūkti, trypti, šviestis, žaisti ir dalintis meile. Sukurkime kartu tokį pasaulėlį – šventę, kuriame būtų gera mums patiems. Pajuskime visas keturias stichijas viename renginyje! Trypsim pagal Psy trance, ambient, chill bei linguosim pagal akustinę, intrumentinę bei regio muziką! Festivalyje gros Such’a’Trip, Reaching The Roots, Vėjopatis ir kiti.

RAVANA
Lietuva, Joniškio r., „Elnių slėnio“ poilsevietė
2014 m. liepos 25-27 d.
Ketvirtus metus šiaurės Lietuvoje vykstantis elektroninės muzikos festivalis ir vėl kviečia subtilaus skambesio mylėtojus. Šiais metais festivalyje dalyvauja TAG (Redubtor), OKPC, LSAR (Minimal.lt), Mark Anthon (trffc), Loranas Vaitkus (Hooked on), Girių dvasios (Cold tear rec.) ir kt. atlikėjai.

YAGA GATHERING
Lietuva, Valkininkų apylininkės
2014 m. liepos 31 – rugpjūčio 4 d.
Festivalis vyks Ežeraičio miške, prie Spenglos ežero, Valkininkų apylinkėse. Festivalyje tradiciškai veiks pagrindinė ir ramybės scenos, amatų bei sveikatingumo erdvės. Festivalio naujiena – naujojo cirko scena bei paskaitų erdvė. Pasirodys reggae, dub ir elektroninės muzikos atlikėjai, koncertuos grupės. Dekoracijas rengia meistrai iš Suomijos, Vokietijos, Ukrainos ir Lietuvos, vyks kelios parodos po atviru dangumi. Festivalio dalyviai šiemet atvyksta iš daugiau nei 20 pasaulio šalių. Specialiai lankytojų patogumui veiks vaikų darželis, lauko dušai, pirtis, saugoma automobilių stovėjimo aikštelė, bus galima išsinuomoti visą stovyklavimui reikiamą įrangą, veiks įvairių šalių virtuvės.

GALAPAGAI
Lietuva, Zarasai
2014 m. rugpjūčio 1-2 d.
Pirmasis rugpjūčio savaitgalis kalendoriuje jau pažymėtas „Galapagams“! Festivalis “Galapagai” – tai didžiausias tarptautinis muzikos ir pramogų festivalis Lietuvoje, vykstantis vasaros metu po atviru dangumi. 2003-aisiais įvyko pirmasis festivalis, kuris tuomet vadinosi „Roko Naktys“. 2012 – ųjų vasarą festivalis atšventė garbingą 10-ąjį jubiliejų. Garsėjantis itin kokybiška muzika ir plačiu pramogų pasirinkimu festivalis auga kasmet, pritraukdamas ne tik Lietuvos dalyvius, bet ir svečius iš Vokietijos, Suomijos, Švedijos, Baltarusijos, Latvijos, Lenkijos, Estijos ir kt. valstybių. Festivalis vyksta Zarasuose, Zaraso ežero saloje. Šiemet išgirsite – Leon Samov & Jazzu, Jurga, Lemon Joy, Liūdni Slibinai, Keymono ir daug kitų puikių atlikėjų.
Dėmesio! Šiais metais bus rengiamas atskiras festivalis „Roko naktys“!

GRANATOS 2014
Lietuva, Rumšiškės
2014 m. rugpjūčio 1-3 d.
2013 m. pirmąjį rugpjūčio savaitgalį Rumšiškių liaudies buities muziejuje startavusios „Granatos Live“ kokybiškos muzikos mylėtojų teigimu jau spėjo įsitvirtinti lietuviškų muzikos festivalių padangėje kaip rimtas žaidėjas. Vos pirmą kartą organizuotas festivalis sutraukė nemenką įdomių užsienio ir Lietuvos atlikėjų būrį. Tad festivalis bus rengiamas ir  2014 m. Bilietai jau prekyboje!
Pasinerkite į kokybišką muziką! Atraskite kokybišką muziką! Sprogdinkite kokybišką muziką! Festivalyje girdėsite John Newman, Bastille, Dub Fx ir daugelį kitų gerų atlikėjų.

ONT GRIND’u 2014
Lietuva, Labardžių parkas, Rietavo sav.
2014 m. rugpjūčio 1-3 d.
Rietavas garsėja ne tik tuo, jog apie 1700 metus per jį į Lietuvą pirmą kartą buvo įvežtos bulvės, ne tik tuo, jog turi savo kultūrinį paveldą, Einikį, bet ir tuo, jog jo apylinkėse vyksta festivalis – Ont Grindų! Festivalis šiemet kviečia į Labardžių parką apvalyt savo smegenėles su Grind’n’Roll garsais.

DAUBOS GRIAUCMAS
Lietuva, Jurbarko r., Seredžius
2014 m. rugpjūčio 9 d.
Daubos Griaucmas – tai jėga. Jėga, kuri mus nuolat supa, kuri verčia mus ilgesingai žiūrėti pro langą trokštant laisvės. Jėga, kuri ima tempti mūsų sprando raumenis, kai neheadbang’inam. Jėga, kuri šėlsta širdyje ir nuolat stiprėja. Tai jėga, kurią sukaupus į vieną vietą (na nežinau… Daubą?) ji susispaudžia ir tarsi gimstanti visata sprogsta gaudžiančių gitarų garsais, būgnų griausmais, nesąmoningais trenktų metalistų riksmais ir rokenrolo žaibais. Tai – festivalis „Daubos Griaucmas“.

RAFTA
Lietuva, Klaipėda, Kuršių marios
2014 m. rugpjūčio 9 d.
Nemokamas vienos dienos akustinės/elektroninės muzikos festivalis Kuršių Marių viduryje ant plūduriuojančios scenos.
Atplauk su savo, skolinta, nuomota ar pasigaminta vandens transporto priemone, išmesk inkarą ir šok gylyje iki bambos Prūsų jūros viduryje. RAFTA 2014 vyks 2014 m. Rugpjūčio 9 d. 15:00 – 21:00 Kuršių Mariose tarp Svencele ir Negyvųjų kopų. Afterparty, kempingas bus Svencelėje, iš kur bus girdima ir muzika.

PURPURINIS VAKARAS
Lietuva, Anykščiai
2014 m. rugpjūčio 14-16 d.
Nacionalinis bardų festivalis „Purpurinis vakaras“ yra rengiamas Anykščiuose nuo 2008 metų. Sulaukęs didelio visuomenės susidomėjimo ir pelnęs nemažai simpatijų festivalis natūraliai įsiliejo į Anykščių rajono kultūrinių renginių mozaiką. Šis festivalis ne tik reprezentuoja iškiliausius Lietuvos dainuojamosios poezijos atlikėjus, suteikia galimybę pasirodyti jauniems bardams, bet ir pristato Anykščių kraštą kaip patrauklų, unikalų, poezijos ir kūrybos lopšį. Šio renginio dėka Anykščiai kiekvieną vasarą tampa traukos centru, vienijančiu žinomus bardus ir jų kūrybos gerbėjus.

ROKO NAKTYS
Lietuva, Zarasai
2014 m. rugpjūčio 15-16 d.

„Iš „Roko naktų“ gimęs festivalis „Galapagai“ jau įgavo savo spalvą ir surado savo auditoriją. Norėdami nepamiršti šaknų ir atsižvelgdami į „Roko naktų“ ištikimų gerbėjų prašymus, nusprendėme, kad roko muzika turi turėti savo atskirą festivalį Lietuvoje. Per vienuolika metų festivalis išaugo, sustiprėjo, kartu su juo sustiprėjo ir organizacinė komanda. „Roko naktys“ pirmą kartą buvo surengtos 2002 metais.

VISAGINO COUNTRY
Lietuva, Visaginas
2014 m. rugpjūčio 15-16 d.
Festivalis „Visagino country“  gyvuoja nuo 1991 m. Vienas didžiausių kantri muzikos festivalių Rytų Europoje kasmet vyksta rugpjūčio viduryje, ant vaizdingo ežero kranto įsikūrusiame Visagino mieste. Festivalyje dalyvauja Lietuvos bei užsienio kantri muzikos atlikėjai, jo metu skamba gyvai atliekama, įvairių žanrų kantri muzika: country rock, folk country, rockabilly, blue grass ir kt. Per festivalio gyvavimo metus jį aplankė muzikantai iš daugelio pasaulio šalių.

KARKLĖ
Lietuva, Karklė
2014 m. rugpjūčio 15-17 d.
„Karklė 2014 Live Music Beach“ – tai didžiausias tarptautinis muzikos ir meno festivalis Lietuvoje, vykstantis ant jūros kranto, įstabių kopų ir magiškos gamtos fone. Organizatoriai išlaiko tradiciją ir vėl parinko optimalią datą norintiems iki soties pasimėgauti mėgstama muzika bei pažymėti vasaros pabaigtuves ant jūros kranto. Tad festivalininkų malonumui – trys laisvadieniai, kuriuos persmelks taika, meilė ir muzika. Penktąkart Baltijos pakrantę užliesianti muzikos ir pramogų banga bus dar galingesnė. Laukia per 50 pasirodymų, kuriuos dovanos svečiai iš užsienio bei Lietuvos. Gyvos muzikos paplūdimyje veiksmas kunkuliuos 6 scenose. Festivalyje girdėsite tokius atlikėjus kaip Tinie Tempah (UK), Lyapis Trubetskoy (BY), Golden Parazyth, Mantas, Ieva Narkutė, Ewert and The Two Dragons (EE) ir daug kitų!

BROMA JAZZ
Lietuva, Kėdainiai
2014 m. rugpjūčio 16-17 d.
„Broma Jazz“ – tai organizatorių ilgai brandinta idėja atgaivinti Kėdainių miesto kaip aktyvaus kultūrinio centro įvaizdį. Išskirtiniu  festivalio bruožu galima laikyti programos įvairiapusiškumą džiazo stilių atžvilgiu bei džiazo sintezę su kitais muzikos stiliais ir menų disciplinomis. Festivalyje skamba swing, funk, big band jazz, electrobop, eclectic electrosoul, house, smooth jazz, free jazz, soul, r&b muzikos stiliai ir mišiniai. Festivalyje girdėsite „Broma Jazz orchestra“, „Reinless“, „Michelle Bobko project (LT-IT), „Neda ir Labučio džiazo kvartetas“, „The Fifth Note group feat. Sofia Rubina“ (EE-BR-USA-LT-SE-IT), „Keymono“ ir kt.

SAULĖTOSIOS NAKTYS
Lietuva, Joniškio r., Gataučiai
2014 m. rugpjūčio 21-24 d.
Kurdami Saulėtųjų Naktų erdvę, stengiamės į viską žiūrėti kitaip. Mums nesvarbu dalyvių pavardės ir mes nesivaikom žvaigždžių. Festivalis yra graži mūsų nuostabaus gyvenimo išraiška. Čia yra erdvė kur nėra guru, lyderių, muzikantų, atlikėjų, menininkų, šokėjų, fakyrų, alpinistų, magų  arba yra visa tai ir dar daugiau, net tai ko Jūs norite. Kiekvienas dalyvis gali pajusti, kad tai tiesiog didelė šeima, kuri kuria ir tu gali būti vienas iš jų! Štai jau ketvirtus metus suteikdami dalyviams nevaržomą laisvę saviraiškai, kurdami jaukią aplinką su vis daugėjančiomis atrakcijomis. Kaip žmonės kalba: “Dar ir dabar bežiūrint į šias sustingdytas džiugias emocijas šiltas gumuliukas perbėga kūnu.”

MĖNUO JUODARAGIS
Kėdainių r., Skinderiškio parkas
2014 m. rugpjūčio 22-24 d.
Ateinančios vasaros pabaigoje sukanka keturmetis Mėnesio Juodaragio ciklas – laikas surengti glaustą, kitokį, ypatingai magišką festivalio epizodą. Septynioliktasis MJR numatytas 2014 m. rugpjūčio 22-24 dienomis – vieneriems metams šventės vyksmas nukeliaus į Vidurio Lietuvą ir šiemet išsiskleis naujoje vietoje – užburiančios augalijos parke Kėdainių rajone. „Mažasis“ MJR XVII apgaubs savo programą nepaprasta tema ir naujais pavidalais – jis savo pobūdžiu skirsis nuo tradicinio festivalio formato, būdingo Juodaragiui per pataruosius metus.

F17 OPEN AIR 2014
Lietuva, Kaunas, Kauno Santalkoje
2014 m. rugpjūčio 30 d.

17-tasis KTU festivalis, kviečiantis studentiškai užbaigti vasaros sezoną ir žengti į šviežius mokslo metus kartu su pirmą kartą į Lietuvą atvyksiančiu duetu iš Pietų Afrikos – GOLDFISH! Į jokius rėmus netelpantis žanras, savyje suderinantis sakso ir boso skambesį , trankų „house“ ir džiazą, drebinantis publiką iš viso pasaulio. Festivalyje koncertuos GOLDFISH (PAR), Electronic I (LT).

LOFTAS FEST 2014
Lietuva, Vilnius, Menų fabrikas LOFTAS
2014 m. rugsėjo 4-6 d.
Vienintelis savo žanre urbanistinis festivalis „Loftas Fest“ šiemet pas visus grįš po vasaros maratono. Šių metų pagrindiniu festivalio šou taps naujas Nicolas Jaar projektas „Darkside“.

MUZIKOS FESTIVALIAI PASAULYJE

NUITS SONORES
Prancūzija, Lionas
2014 m. gegužės 28-birželio 1 d.
Festivalio pavadinimas reiškia „skambios naktys“. Tai didžiulis indie ir elektroninės muzikos festivalis, kuriame susirenka vieni geriausių Prancūzijos ir pasaulio DJ’ėjų. Tai 6 dienų muzikos fiesta, tapusi vienu populiariausių renginių Europoje.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu iki Paryžiaus ir tęsti kelionę traukiniu iki Liono.

PRIMAVERA SOUND
Ispanija, Barselona
2014 m. gegužės 29-31 d.
Jūros, saulės ir išskirtinės festivalio programos dėka “Primavera Sound” tapo vienu geidžiamiausių Europos muzikos festivalių. Tai vienas didžiausių renginių visoje Ispanijoje. Kasmetinis Barselonoje vykstantis festivalis yra garsus savo išskirtine programa. Festivalyje skamba labai įvairi muzika. Dažniausiai girdima alternatyvi muzika, indie, elektronika, pop, hip hop, dance, folk, jazz, metal ir eksperimentinė muzika. Šiais metais festivalio svečius džiugins Arcade Fire, Neutral Milk Hotel, Pixies ir kt.
Kaip nuvykti. Patogiausia tiesiog skristi lėktuvu į Barseloną.

SUN SPLASH
Turkija, Alanija

2014 m. birželio 1 – 8 d.
Kultūros ir muzikos festivalis, vykstantis vienoje gražiausių Turkijos pakrančių. Šiemet festivalis vėl žada daug puikios muzikos, kūrybinių dirbtuvių, parodų, paplūdimio pramogų. 2014 m. festivalyje gros šie DJ’ai – Gilles Peterson, Phil Asher, Rainer Trueby, LeFto ir kiti!
Kaip nuvykti. Patogiausia vykti užsakomaisiais reisais į Antaliją ir iš ten iki Alanijos vykti autobusu.

ROCK AM RING’2014
Vokietija, Nürburgring
2014 m. birželio 5-8 d.
Tai Vokietijos didžiausias roko festivalis. Jis rengiamas kiekvienais metais birželio mėnesį. Puikus oras, graži atmosfera ir kokybiška roko muzika vilioja tiek vietinius, tiek svečius iš viso pasaulio. Kartą per metus žymioji Vokietijos „Formulės 1“ trasa užimama tūkstančių roko gerbėjų. Šiemet festivalyje pasirodys grupės King of Leon, Linkin Park, Metallica, Mando Diao, John Newman, Gogol Bordello, Rudimental, The Offspring ir kiti.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Frankfurto Hahn oro uostą ir iš čia vykti viešuoju transportu arba keliauti traukiniais iki Koblenz (iš traukinių stoties iki festivalio vietos vežios shuttle autobusai). 

OPTIMUS PRIMAVERA SOUND
Portugalija, Porto
2014 m. birželio 5-7 d.
Festivalis vyksta Parque da Cidade, maždaug 6 km nuo Porto miesto centro, Portugalijoje. Jūra ir gera kokybiška muzika garantuoja puikių emocijų užtaisą. Tai Barselonoje vykstančio „Primavera Sound“ festivalio dalis. Festivalis vyksta kasmet nuo 2012 m. Šių metų programoje: Neutral Milk Hotel, Pixies ir kt.
Kaip nuvykti. Galima tiesiog skristi lėktuvu į Porto

PINKPOP
Olandija, Megaland, Landgraaf
2014 m. birželio 7-9 d.
Šis pop ir roko muzikos festivalis vyksta jau nuo 1970 m. Festivalis 1990 m. buvo įrašytas į Gineso rekordų knygą kaip ilgiausiai be pertraukų vykstantis kasmetinis festivalis. Šiemet festivalio svečiai išgirs Metallica, Stromae, Bastille, Arcade Fire, Rudimental ir kitus atlikėjus.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Eindhoveną arba į Briuselį ir tęsti kelionę viešuoju transportu.

SONAR
Ispanija, Barselona
2014 m. birželio 12-14 d.
Tai – pažengusios muzikos ir šiuolaikinės medijos festivalis, vykstantis kasmet nuo 1994 m. Jis išsiskiria savo programa ir yra laikomas vienu geriausių tarptautinių festivalių. Organizatoriai visada pasistengia paruošti itin artistišką programą su linksmybėmis ir eksperimentais. Ji suskaidoma į dieninius renginius: koncertus, prezentacijas, profesionalų zonas, ir naktinius renginius, kurių metu pasirodo garsūs muzikos pasaulio atstovai. Festivalyje susipina puikus kultūrinis kontekstas, nuostabi atmosfera, avangardas ir eksperimentinės bei elektroninės šokių muzikos naujausi ritmai ir mados. Šią vasarą atlikėjų sąraše rikiuojasi Massive Atack, Bonobo, Moderat, Jessy Lanza, Clipping ir kt.
Kaip nuvykti. Patogiausia tiesiog skristi lėktuvu į Barseloną.

BONNAROO
JAV, Mančesteris
2014 m. birželio 12-15 d.
Muzikos ir menų fiesta kviečia linksmintis birželio savaitgalį ir žada labai plačią programą su daug muzikos garsų ir įvairiausių veiklų! Kinas, diskotekos, koncertai, menai, daugybė lauko barų vienoje vietoje. Festivalyje dalyvauja tokios įžimybės kaip Elton John, Kanye West, Jack White, Lionel Richie, Vampire Weekend, Pheonix, Skrillex, Arctic Monkeys, Nick Cave and the Bad Seeds, Kaskade ir daugybė kitų garsių atlikėjų!
Kaip nuvykti. Patogiausia būtų skristi į Nashville oro uostą, o iš ten važiuoti shuttle autobusu tiesiai į festivalio vietą. Kiti artimesni oro uostai: Chattanooga, Knoxville, Atlanta. Iš čia reikėtų vykti iki Mančesterio autobusu.

THE ISLE OF WIGHT
Didžioji Britanija, Newport Isle of Wight, Seaclose Park
2014 m. birželio 12-15 d.
Festivalio organizatoriai jau skaičiuoja dienas iki festivalio pradžios. 2014 m. žadama dar platesnė programa visose 4 Seaclose Park įrengtose scenose. Čia susipina linksmybės, puiki muzika, įvairiausi siurprizai ir nuostabūs vasaros vakarai. Šiemet atlikėjų sąraše puikuojasi Biffy Clyro, Calvin, Harris, Rudimental, Passenger, The 1975, The Waterboys ir kt.
Kaip nuvykti. Pirmiausia skristi lėktuvu į Londoną ar kitą pasirinktą Anglijos miestą, iš kurio į festivalio vietą važiuos specialūs autobusai. Jei nespėjate į užsakytą autobusą, galite vykti traukiniu iš Londono į Portsmouth ir persikelti į salą (Ryde Pier uostą) keltu.

NORTH SIDE
Danija, Aarhus
2014 m. birželio 13-15 d.
Festivalis kasmet vyksta Aarhus, Danijoje, plečiasi ir į kviestinių žvaigždžių sąrašą įtraukia vis įdomesnius vardus. Šiemet čia gros: Ane Brun, Arcade Fire, Baby in Vain, The Blue Van, Cold Specks, Franz Ferdinand, Lucy Love, The National, Mew, Lulu James, Pixies, Queens of the Stone Age ir kiti.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Brėmeną ir traukiniu pro Hamburgą vykti iki Aarhus arba skristi į Kopenhagą ir tęsti kelionę traukiniu iki Aarhus. Arba tiesiog skristi lėktuvu su persėdimu į Aarhus.

HURRICANE
Vokietija, Brėmenas
2014 m. birželio 20-22 d.
Hurricane roko festivalis šiemet žadą karštą 2014 metų vasarą su nuostabia programa! Festivalyje išgirsite: Macklemore & Ryan Lewis, Broilers, Elbow, Pixies, Fünf Sterne Deluxe, Bosse, Chvrches, We Came As Romans, Poliça, Dillinger Escape Plan, Fucked Up, Feine Sahne Fischfilet, Baauer, Marek Hemmann, Egotronic, Bilderbuch ir kiti.
Kaip nuvykti. Tiesiog skriskite lėktuvu į Brėmeną

SECRET SOLSTICE
Islandija, Reikjavikas
2014 m. birželio 20-22 d.
Šiemet bus pirmieji metai, kai Islandijoje vyks „Secret Solstice“ muzikos festivalis. Festivalio debiutas turėtų būti įspūdingas, čia išvysite per  100 Islandijos bei pasaulinio lygio muzikos atlikėjų. Skambės įvairiausių žanrų muzika. Festivalio tema paremta Norvegų mitologijos ir religijos pagrindu. Kiekvienu vakarėliu žadama sukurti ypatingą atmosferą.  3 dienos 24 valandų per parą šėlsmo ir geriausios muzikos – štai ką žada „Secret Solstice“.
Kaip nuvykti. Patogiausia skristi lėktuvu į Reikjaviką.

IN MUSIC FESTIVAL
Kroatija, Zagrebas
2014 m. birželio 23-25 d.
9-asis INmusic festivalis vyks tradicinėje vietoje – Zagrebe, Jarun ežero Jaunimo saloje. Festivalis, kaip ir kiekvienais metais, žada geriausius muzikos atlikėjus. Šiemet renginio dalyviai sulauks The Black Keys, Pixies, MGMT ir kitų atlikėjų pasirodymų.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Zagrebą.

COULEUR CAFE FESTIVAL
Belgija, Briuselis
2014 m. birželio 27-29 d.
Galbūt Belgija yra ir nedidelė šalis, tačiau muzikos festivalių mėgėjai ją puikiai žino. Šis festivalis išsiskiria gyvybingumu, eklektika ir puikiu R&B, hiphopo, regio ir kitų muzikos stilių skambesiu. Šiemet festivalyje girdėsite: Basement Jaxx, Dizzee Rascal, Parov Stelar Band, Tiken Jah Fakoly, De Jeugd van Tegenwoordig, Dilated Peoples, Girls in Hawaii, Puggy, Morcheeba, Soldout, Seeed ir kitus atlikėjus.
Kaip nuvykti. Patogiausia ir labai pigu į Briuselį skristi lėktuvu.

ROCK A FIELD
Luxembourg, Roeser
2014 m. birželio 27-29 d.
Šiemet festivalis įvyks jau 9 kartą. Festivalio organizatoriai vėl kviečia mėgautis muzika, linksmybėmis ir vasara! Šiemet festivalyje išgirsite vienus iš žinomiausių pasaulio muzikos atlikėjų – 30 Second to Mars, Skrillex, Foals, Triggerfinger, SportFreunde Stiller, Wiz Khalifa, The Hives, Gentleman and the Evolution, Thees Ulhman, Angel at My Table ir kt.
Kaip nuvykti. Galima skristi į Hahn oro uostą ir tęsti kelionę viešuoju transportu.

FESTIVAL MUNDIAL
Olandija, Tilburg
2014 m. birželio 28-29 d.
Jau 26 metus vykstantis festivalis šįmet persikelia į Tilburg miesto kultūros širdį – „Spoorzone“. Festivalis atgimsta  labiau urbanistinėje aplinkoje ir žada eksperimentinę programą. Šiemet festivalio idėja – „Atrasti ekperimentinius laukus“. Festivalio dalyviai galės klausyti muzikos pangrindinėje Fontys Koepelhal scenoje, žiūrėti filmus specialioje Cinema XS zonoje, ilsėtis poilsinėje Fred’s Beach zonoje. Nors festivalio vieta šiemet kinta, renginys nepraranda savo žavesio.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Eindhoveną ir tęsti kelionę viešuoju transportu.

HOVE FESTIVAL
Norvegija, Arendal
2014 m. birželio 28-liepos 3 d.
Šis festivalis tiems, kurie mano, jog geriausias vasaros savaitgalio derinys yra puikūs muzikos atlikėjai, gamta ir pramogos! Šiais metais festivalis žada ne tik gerą muziką, bet ir dar daugiau linksmybių – įvairiausi pasirodymai, naujausi filmai ir skanus ekologiškas maistas. Renginyje girdėsite roko, elektroninės muzikos ir kitus žanrus. Šiemet dalyvauja The Offspring, Disclosure, Azella Banks, Bring Me The Horizon, Laleh, Naughty Boy ir kiti.
Kaip nuvykti. Galima skristi į Oslą ir tęsti kelionę traukiniu arba autobusu.

ROSKILDE MUSIC FESTIVAL
Danija, Roskildė
2014 m. birželio 29-liepos 6 d.
Roskilde Music Festival – tai didžiausias Šiaurės Europos kultūros ir muzikos festivalis, vykstantis kasmet nuo 1971 m., garsėjantis nepriekaištinga organizacija, garsiais muzikos vardais ir dėmesiu pasaulio problemoms. Roskildės atstovai pabrėžia, jog tai  – pirmiausia nekomercinis renginys, skirtas Danijos kultūros ir požiūrio į pasaulį propagavimui. Šiemet festivalyje gros Arctic Monkeys, Major Lazer, Trentemoller, Haim, Nails, Dilated Peoples, Systema Solar ir kiti.
Kaip nuvykti. Galima skristi į Kopenhagą ir tęsti kelionę traukiniu iki Roskildės.

VOLT Festival
Vengrija, Sopron
2014 m. liepos 2-5 d.
VOLT yra „senas“ tradicijas turintis festivalis, šiemet švęsiantis 21 gimtadienį. Kasmet renginio programa žiba žvaigždėmis iš viso pasaulio, groja pop/rock, alternative, metal, folk, jazz, electronic muzikos žanrai.
Kaip nuvykti. Galima važiuoti autobusu (studentams ir jaunimui taikomos nuolaidos) arba skristi lėktuvu į Budapeštą arba Vieną ir iki Sopron vykti vietos autobusais arba traukiniais. 

OPEN’ER FESTIVAL
Lenkija, Gdynė

2014 m. liepos 2-5 d.
Jau keletą metų iš eilės „Heineken Open`er“ festivalis organizuojamas Gdynėje – tai 2 km nuo Baltijos jūros paplūdimio! Tai itin populiarus tarptautinis festivalis. Į šį renginį suplūsta muzikos, meno ir kino gerbėjų daugiau nei iš 30 šalių.  2013 m. čia susirinko apie 85 000 muzikos gerbėjų. Festivalyje gausu ne tik geros ir kokybiškos muzikos, bet ir kultūrinių renginių, atrakcionų, madų šou, renginių vaikams ir kitų pramogų. Atvykite ir patys tuo įsitikinsite! Jūsų scenose lauks Pearl Jam, Phoenix, The Black Keys, Pusha T ir kt.
Kaip nuvykti. Iš Lietuvos smagiausia būtų vykti su draugais automobiliu arba autostopu. Tačiau galima rinktis ir kelionę autobusu (autobuso bilieto Vilnius-Gdanskas kaina ~108 Lt).

THE GARDEN FESTIVAL
Kroatija, Tisno
2014 m. liepos 2-9 d.
Vienu iš geriausių laikomas Europos kultūrinis boutique festivalis. Tai taip pat vienas iš pirmųjų Kroatijos festivalių, kuris paskatino rengti vis daugiau renginių Adrijos pakrantėje. Net 8 skirtingos festivalio scenos, žadančios geriausius Dj ir atlikėjus bei nuostabius muzikos ritmus.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Zadarą arba Splitą ir tęsti kelionę traukiniu iki Šibenik. O iš čia Tisno miestelį galima pasiekti autobusu arba taksi.

ROCK FOR PEOPLE
Čekija, Hradec Kralove
2014 m. liepos 3-5 d.
Tai 4 dienų festivalis, vykstantis nuostabiojoje Čekijoje. Vienas iš žymiausių tarptautinių roko festivalių Europoje. Maždaug 18 metų „Rock For People“ yra vienas populiariausių festivalių Čekijoje. Jis išsiskiria savo ramia aplinka, kurioje visi festivalio dalyviai gali atsipalaiduoti, mėgautis vasaros saule, skaniu čekišku alumi, susirasti naujų draugų, maudytis ežere ir šokti visą naktį pagal nuostabią muziką.
Kaip nuvykti. Galima rinktis tiesioginius skrydžius į Prahą ir iš ten tęsti kelionę traukiniu iki Hradec Kralove.

ROCK WERCHTER 2013
Belgija, Werchter
2014 m. liepos 3-6 d.
Tai festivalis, kurio istorijoje dominuoja dideli skaičiai. Pradedant keliais milijonais muzikos klausytojų, baigiant keliais bilijonais decibelų.  Daugiau kaip 1000 koncertų, daugiau kaip 500 atlikėjų iš 20 skirtingų šalių! Sakoma, jog Werchter miestelis ilsisi 361 dieną per metus, o 4 likusias galingai šėlsta viename iš geriausių Europos festivalių. Šiais metais galėsite šėlti kartu su Metallica, Arctic Monkeys, Pearl Jam, Placebo, The Black Keys, Skrillex, Major Lazer, Franz Ferdinand, Pixies, Jack Johnson, Triggerfinger ir kt.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu iki Briuselio, o iš čia tęsti kelionę traukiniu iki Leuven traukinių stoties (nuo čia iki festivalio vietos vežios shuttle autobusai).

MAIN SQUARE
Prancūzija, Arras
2014 m. liepos 3-6 d.
4 festivalio dienos pačioje vasaros širdyje! Per 10 metų festivalis tapo laukiamu renginiu. Šis renginys pasižymi itin gera kokybe ir išskirtine programa. Koncertai vyksta Araso citadelėje – UNESCO pasaulinio paveldo vietovėje, esančioje pačioje 40 hektarų parko širdyje. Kiekvienais metais festivalio svečiai sulaukia populiariausių pasaulio atlikėjų. Festivalyje šią vasarą gros Iron Maiden, The Black Keys, Skrillex, Franz Ferdinand, Imagine Dragons, Gesaffelstein, Triggerfinger, Stromae, MGMT, Disclosure, David Guetta, Baketmat, -M- ir kt.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Paryžių ir keliauti traukiniu iš Paryžiaus iki Arras arba skristi į Briuselį ir iš čia tęsti kelionę traukiniu iki Arras.

POHODA FESTIVAL
Slovakija, Trencin
2014 m. liepos 10-12 d.
Šis festivalis – visiems. Ir ne tik muzikos gerbėjams. Mat festivalyje rengiami ir teatro, ir baleto, ir modernaus šokio pasirodymai, rodomi filmai, literatūros prezentacijos, dizaino ir vizualinio dizaino parodos, diskutuojama įvairiomis aktualiomis šių dienų temomis. Tačiau muzikos čia taip pat bus su kaupu. Festivalio programoje – skirtingi muzikos žanrai, tokie kaip rokas, punk rokas, folk, regis, ska, pop, džiazas, reivas ir daugelis kitų. T.y. Kraftwerk, Suede, Jana Kirshner, Azealia Banks, Molotov Jukebox, Jambinai, Seward ir kt.
Kaip nuvykti. Patogiausia būtų vykti automobiliu. Bet galima rinktis ir viešąjį transportą, pvz., autobusu važiuoti iki Krokuvos, Brno ar Bratislavos ir vėliau persėsti į kitą autobusą (iš Bratislavos galima vykti traukiniu) ir važiuoti iki Trencin.

ALL TOMORROW’S PARTIES ICELAND
Islandija, Keflavík
2014 m. liepos 10-12 d.
Keflavik mieste, buvusioje NATO bazėje, vykstantis festivalis atstovauja alternatyvios muzikos žanrus. Šiemet festivalyje dalyvauja tokie atlikėjai kaip – Portishead, Interpol, Soley, For A Minor Reflection, Samaris, Low Roar, Mammut.
Kaip nuvykti. Patogiausia skristi lėktuvu į Reikjaviką ir tęsti kelionę vietiniu transportu.

OPTIMUS ALIVE
Portugalija, Oeiras
2014 m. liepos 10-12 d.
Alternatyvios muzikos festivalis prasidėjo nuo 2007 m. Nepaisant to, kad šis renginys vyksta gan neseniai, jis jau susilaukė pripažinimo tiek Portugalijoje, tiek ir tarptautiniu mastu. Šiemet festivalyje gros – Arctic Monkeys, The Blcak Keys, Imagine Dragons, Interpol, The Lumineers, MGMT, Caribou ir daugelis kitų!
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Lisaboną ir tęsti kelionę viešuoju transportu.

BALATON SOUND
Vengrija, Zamardi, Balatono ežero pakrantė
2014 m. liepos 10-13 d.
BALATON SOUND festivalis nuo pat jo užgimimo 2007 m. kasmet gerina savo lankomumo rekordus. Renginys organizuojamas didžiausio Centrinės Europos ežero pakrantėje vasaros viduryje. Festivaliui visada būna paruošiama dvidešimties valandų ypatinga muzikinė programa su tokių atlikėjų sąrašu, kuris visada atkreipia ypač didelės žmonių minios dėmesį. 2014 m. festivalio programoje David Guetta, Martin Garrix, Wiz Khalifa, Steve Angello, W&W, Felix da Housecat, Azealia Banks ir kt.
Kaip nuvykti. Galima važiuoti autobusu (studentams ir jaunimui taikomos nuolaidos) arba skristi lėktuvu į Budapeštą ir iki Zamardi vykti vietos autobusais arba traukiniais. 

ELECTRIC ELEPHANT
Kroatija, Tisno
2014 m. liepos 10-14 d.
Saulė, smėlis, muzika, vakarėliai jachtose ir po atviru dangumi – visa tai „Electric Elephant“ festivalyje, saulėtoje Adrijos pakrantėje. Festivalis kasmet pritraukia elektroninės muzikos gerbėjus iš viso pasaulio!
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Zadarą arba Splitą ir tęsti kelionę traukiniu iki Šibenik. O iš čia Tisno miestelį galima pasiekti autobusu arba taksi.

EXIT
Serbija, Novi Sad
2014 m. liepos 10-13 d.
2000 m. surengtas pirmasis EXIT renginys po atviru dangumi tapo vienu iš didžiausių kuktūrinių projektų Jugoslavijoje (dabar Serbijoje) ir savo vardą patvirtina jau 12 metų. 3 dienos su muzika ant upės kranto!
Kaip nuvykti. Galima važiuoti autobusu (studentams ir jaunimui taikomos nuolaidos) arba skristi lėktuvu į Budapeštą arba Belgradą. Iš šių oro uostų iki festivalio vietos kursuos shuttle autobusai. 

SEA DANCE FESTIVAL
Juodkalnija, Budva, Jazz Beach
2014 m. liepos 15-17 d.
Tai papildomas EXIT festivalio renginys. Jei 4 dienų festivalio jums per mažai, organizatoriai turi puikų siurprizą. 15 EXIT festivalio gimtadienio proga festivalio gerbėjai yra kviečiami į 7 dienų EXIT ADVENTURE kelionę. 4 dienos EXIT muzikos festivalyje ir 3 dienos SEA DANCE festivalyje!
Kaip nuvykti. Į antrąją EXIT festivalio dalį Juodkalnijoje galima vykti specialiuoju traukiniu iš pirmosios festivalio dalies Serbijoje. Jei norite dalyvauti tik šioje festivalio dalyje, galite skristi į Dubrovniką ir iš čia pervažiuoti iki festivalio vietos shuttle autobusais.

SUMMER SOUND
Latvija, Liepoja
2014 m. liepos 11-12 d.
Viskas prasidėjo 2010 m., kai grupė muzikos entuziastų susirinko ir nusprendė surengti svajonių festivalį, kuriame kiekvienas iš jų norėjo atsidurti. Tikslas buvo sukurti kai ką daugiau nei renginį, kuriame groja daug skirtingų muzikos grupių. Organizatoriai siekė sukurti nepakartojamą spalvų, šviesų, garso ir džiaugsmo pasaulį. Šiame festivalyje sustoja kasdienė rutina ir prasideda tikra fiesta. Čia visi susirenka švęsti jaunystės, laisvės ir laimės kartu su tūkstančiais bendraminčių!
Kaip nuvykti. Su draugais automobiliu :)

T IN THE PARK
Škotija, Ballado
2014 m. liepos 11-13 d.
Kasmetinis festivalis prasidėjo 1994 m. ir iki šiol yra vienas sėkmingiausių ir daug žiūrovų pritraukiantis renginys. Šiemet festivalis švęs savo 20 gimtadienį ir žada įspūdingą vasaros savaitgalio programą!
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Edinburgą ir tęsti kelionę shuttle autobusais iki festivalio vietos.

SLOTTSFJELL
Norvegija, Tonsberg
2014 m. liepos 17-19 d.
Tai festivalis, vykstantis seniausio Norvegijos miesto Tonsberg širdyje. Festivalis kiekvienais metais pasitinka savo svečius stulbinančiomis programomis. Renginio vieta yra prie pat traukinių stoties, todėl čia itin patogu atvykti. Aplink gausu restoranų ir viešbučių. Šiemet festivalio lankytojams muzikos garsus dovanos Haim, Pheonix, Satyricon, Opeth ir kiti!
Kaip nuvykti. Galima skristi į Oslą ir tęsti kelionę traukiniu arba autobusu.

BENICASSIM
Ispanija, Benicassim
2014 m. liepos 17-20 d.
Tai 4 dienų muzikos festivalis, vykstantis Benicassim miestelyje, esančiame tarp Valensijos ir Barselonos. Šiemet žadama itin gera programa, nes festivalis triukšmingai švęs savo 20 gimtadienį!
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Barseloną ir tęsti kelionę traukiniu iki Benicassim arba skristi į Alikantę ir iš čia taip pat sėsti į traukinį (bilieto kaina ~33,5 EUR) ir važiuoti iki Benicassim.

DOUR
Belgija, Dour
2014 m. liepos 17-20 d.
Elektroninės muzikos festivalyje DOUR šiemet girdėsite: Boys Noize, Girls in Hawaii, King Khan, LFO, Pheonix. Greitu metu bus paskelbta dar daugiau atlikėjų. Festivalis yra gerai žinomas kaip vienas geriausių tarptautinių Europos vakarėlių!
Kaip nuvykti. Skriskite lėktuvu į Briuselį ir tęskite kelionę traukiniu iki Saint-Ghislain. Nuo čia iki festivalio vietos važiuos shuttle autobusai.

GURTEN FESTIVAL
Šveicarija, Bernas
2014 m. liepos 17-20 d.
Festivalis kalnuose! Skamba įspūdingai? Tuomet tikrai turėtum apsilankyti kasmetiniame Gurten festivalyje, vykstančiame Šveicarijos sotinėje – Berne, Gurten kalno viršūnėje. Šiemet festivalyje girdėsite įvairiausius muzikos garsus – nuo akustinių gitarų skambesio iki funk ir elektroninės muzikos šėlsmo. Šių metų atlikėjai: Anna Kaenzig, Mya Audrey, Frozen Pony & The Hot Skirts ir kiti.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į pasirinktą Šveicarijos oro uostą ir tęsti kelionę viešuoju transportu su Swiss Pass.

LES VIEILLES CHARRUES
Prancūzija, Carhaix
2014 m. liepos 17-20 d.
Šiais metais festivalis žada vienus iš geriausių atlikėjų ir 4 dienas nuostabių muzikos garsų. Festivalio svečiai girdės – The Black Keys, Detroit, Franz Ferdinand, Gesaffelstein, Arctic Monkeys, Stromae, Elton John, Shaka Ponk, Tinariwen, Girls in Hawaii ir kitus.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Paryžių ir tęsti kelionę traukiniu.

SOUNDWAVE
Kroatija, Tisno
2014 m. liepos 17-21 d.
Festivalio organizatoriai žada, jog šie metai bus patys geriausi „Soundwave“ metai, sulauksiantys daugiausia dalyvių ir geriausių grupių. Programoje šiemet: Fat Freddy’s Drop, Gold Panda, Gentlemans Dub Club, Eliphino, Riot Jazz, Flako ir kiti.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Zadarą arba Splitą ir tęsti kelionę traukiniu iki Šibenik. O iš čia Tisno miestelį galima pasiekti autobusu arba taksi.

MELT!
Vokietija, Gräfenhainichen, Ferropolis
2014 m. liepos 18-20 d.
Ferropolis, dar žinomas kaip Metalo miestas, yra didžiulis nebenaudojamų mašinų muziejus po atviru dangumi. Kiekvienais metais čia vyksta elektroninės ir alternatyvios muzikos festivalis MELT!, pritraukiantis dalyvių iš įvairiausių šalių.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu arba važiuoti autobusu į Berlyną, o iš čia shuttle autobusu nuvykti iki festivalio vietos.

POSITIVUS FESTIVAL 2014
Latvija, Salacgryvu
2014 m. liepos 18-20 d.
Positivus festivalis yra didžiausias ir svarbiausias muzikos ir meno festivalis Baltijos šalyse, kasmet pateikiantis aktualią aukštos kokybės muzikos programą, draugišką atmosferą ir nepamirštamą savaitgalį. Ypatinga nuotaiką festivaliui suteikia vieta – nuostabi jūros pakrantė Salacgrivoje, kurią palankiai vertina ne tik festivalio lankytojai, bet ir atlikėjai, besidžiaugiantys vasariškomis akimirkomis. 2014 m. pirmoji festivalio žvaigždė – Kraftwerk. Šių metų „Positivus“ festivalyje dalyvaus „Bastille“, Laura Mvula, „The 1975“ ir „Kid Karate“.
Kaip nuvykti. Į kaimyninę šalį geriausia vykti automobiliu su draugais. Arba galima vykti autobusu iki Rygos, o iš čia iki festivalio vietos važiuos Positivus Express autobusai.

TOMORROWLAND 2014
Belgija, Antverpenas
2014 m. liepos 18-20 d., liepos 25-27 d.
Du vasaros savaitgalius vykstantis festivalis nukelia visus jo dalyvius į visiškai kitokį pasaulį. Elektronikos ir šviesų fiesta vyksta DreamVille teritorijoje. DreamVille – tai ne šiaip sau festivalio teritorija. Tai šurmulingas miestas, kuriame kasmet susirenka apie 35 000 festivalio dalyvių. Festivalis išsiskiria savo aplinka ir scenų dekoracijomis, kurios nukelia į tikrą fantazijų pasaulį.
Kaip nuvykti. Lėktuvu skristi į Briuselį, iš oro uosto autobusu nuvykti iki Charleroi-Sud traukinių stoties ir traukiniu vykti iki Boom (tik penktadieniais) arba iki Mechelen (iš čia reiktų vykti iki Boom autobusu). Nuo Boom iki festivalio vietos važiuos shuttle autobusai.

SUNCEBEAT5
Kroatija, Tisno
2014 m. liepos 23 – 30 d.
Šokių muzikos festivalio metu nusileidus saulei visi kviečiami šėlti po atviru dangumi esančiame Barbarella klube kartu su visa SunceBeat komanda. Dienos metu taip pat vyksta paplūdimio vakarėliai. Festivalio svečiai kviečiami dalyvauti įvairiose ekskursijose ir mėgautis paplūdimio pramogomis.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Zadarą arba Splitą ir tęsti kelionę traukiniu iki Šibenik. O iš čia Tisno miestelį galima pasiekti autobusu arba taksi.

WOMAD
Didžioji Britanija, Charlton Park
2014 m. liepos 24-27 d.
WOMAD – tarptautinis muzikos, šokio ir dailės festivalis, kuris suburia meninikus iš viso pasaulio. Festivalyje gausu įvairių ir aktyvių muzikos renginių, seminarų. WOMAD unikalią atmosferą palaiko festivalyje įsikūrę įvairiūs tarptautiniai meno, amatų ir virtuvės prekystaliai. Kiekvienais metais festivalyje dalyvauja  daugybė menininkų iš viso pasaulio. Šiais metais lankysis menininkai iš Nigerijos, Indijos, Italijos, Jamaikos, Somalio, Meksikos, Prancūzijos,  Ispanijos, Kanados, Namibios, Ukrainos ir kt.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Bristolį ir tęsti kelionę traukiniu iki Chippenham. O iš čia iki festivalio vietos galima važiuoti shuttle autobusu.

AUDIORIVER
Lenkija, Plockas
2014 m. liepos 25 – 27 d.
Audioriver tai 3 dienų tarptautinis festivalis, propaguojantis geriausią alternatyvią muziką su dideliu polėkiu į elektroniką. 9-asis festivalis šiemet vėl vyks paskutinyjį liepos savaitgalį.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Varšuvą, o iš čia keliauti traukiniu iki Plocko. Į Varšuvą nuvykti galima ir autobusu.

B’ESTFEST
Rumunija, prie Bukarešto
2014 m. liepos 31 – rugpjūčio 02 d.
B‘ESTFEST – pirmasis tarptautinis Rumunijos festivalis ir vienas didžiausių reginių Centrinėje bei Rytų Europoje. Čia kraują jau kaitino daugiau kaip 200 puikių atlikėjų iš viso pasaulio. Užtikriname – ir šiemet bus gerai. Taip gerai, kad nepamiršite ilgai.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Bukareštą, o iš čia iki festivalio vietos važiuos shuttle autobusai.

WACKEN
Vokietija, Schleswig-Holstein
2014 m. liepos 31 – rugpjūčio 2 d.
Sunkiosios roko muzikos festivalis kasmet pritraukia apie 80 000 svečių. Festivalyje kasmet groja daugiau nei 100 grupių, 7 skiringose scenose. Kiekvienas roko muzikos gerbėjas turėtų aplankyti šią šurmulingą sunkiosios muzikos fiestą.
Kaip nuvykti. Galima iš Klaipėdos keltis keltu į Kylį ir tęsti kelionę viešuoju transportu arba automobiliu.

OFF
Lenkija, Katovicai 
2014 m. rugpjūčio 1-3 d.
Tai alternatyvios muzikos festivalis, vykstantis nuo 2006 m. Renginyje kiekvienais metais skamba gera muzika ir vyksta įvairiausi kultūriniai renginiai – parodos, kūrybinės dirbtuvės, filmų peržiūros. Festivalis glaudžiai susijęs su savanoriavimo programomis ir kasmet kviečia prisidėti savanorius iš visos Europos.
Kaip nuvykti. Galima vykti automobiliu su draugais arba važiuoti autobusu iki Varšuvos ir tęsti kelionę vietiniais autobusais ar traukiniais.

GUCA MUSIC FESTIVAL
Serbija, Guca
2014 m. rugpjūčio 4-10 d.
Tai tikra trimitų fiesta, vykstanti vakarinėje Serbijoje. Guča miestas, garsus savo trimitų ansambliais, kasmet rengia trimitų festivalį. Tai unikali ir savitų serbiškų tradicijų turinti šventė. Kasmet šį renginį aplanko ne tik daug vietinių svečių, bet ir užsieniečių, norinčių pažinti vietinę muziką ir tradicijas.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Belgradą, o iš čia vykti autobusu iki festivalio vietos.

SZIGET 2013
Vengrija, Budapeštas, Óbuda sala
2014 m. rugpjūčio 11-18 d.
Sziget – tai Laisvės sala – vieta, kurioje taip paprasta jaustis gerai ir nuklysti nuo kasdienybės. Ne tik dėl to, kad tai didžiulė sala tiesiog Vengrijos sostinės Budapešto vidury, bet ir dėl to, kad festivalio metu čia išsidėstę daugybė scenų, kuriose koncertuoja įvairiausios grupės.
Kaip nuvykti. Galima tiesiog važiuoti autobusu (studentams ir jaunimui taikomos nuolaidos) arba skristi lėktuvu į Budapeštą.

LA ROUTE DU ROCK
Prancūzija, St. Malo
2014 m. rugpjūčio 13-16 d.
Šiemet festivalis švęs 23 gimtadienį ir žada spalvingą programą bei daug garsių atlikėjų. Dienos metu festivalyje veikia paplūdimio scena, o naktį šėlsmas persikelia į pilies sceną. Per ilgus savo gyvavimo metus renginys tapo gerai žinomu visoje Europoje, kasmet čia susirenka muzikos ir vasaros festivalių fanai iš visos Europos ir net pasaulio!
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Paryžių ir tęsti kelionę traukiniu iki St. Malo.

FM4 FREQUENCY FESTIVAL
Austrija, Sankt Pölten
2014 m. rugpjūčio 14-16 d.
Ne tik nuostabus oras paverčia vasarą nepakartojamu laiku! Atvykite į FM4 Frequency festivalį ir patirkite nepakartojamų įspūdžių. Festivalio dalyviai turi galimybę ne tik siausti prie septynių skirtingų scenų, bet ir poilsiauti prie Traisen upės krantų bei pasimėgauti vasaros saule. Jus šokdins Skrillex, Queens Of The Stone Age, Placebo, Blink 182, Parov Stelar Band, Ska- P, Jimmy Eat World, Prinz Pi, Kadavar, Wilkinson, Congorock, Milk Drinkers, The Young Punx (DJ Set), Dubesque.
Kaip nuvykti. Galima  važiuoti autobusu (studentams ir jaunimui taikomos nuolaidos) arba skristi lėktuvu į Vieną, o iš čia tęsti kelionę traukiniu arba autobusu iki festivalio vietos.

PUKKELPOP
Belgija, Kiewit/Hasselt
2014 m. rugpjūčio 14-16 d.
Tai 3 dienų festivalis, organizuojamas kiekvienais metais ir prasidėjęs nuo 1985 m. Pukkelpop prasidėjo kaip mažas, vietinis muzikos renginys, kol galiausiai tapo dideliu open-air alternatyvios muzikos festivaliu. Šis renginys dabar yra viena iš geriausių muzikos švenčių Europoje.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Briuselį arba Eindhoveną ir tęsti kelionę iš Briuselio traukiniu arba kitu viešuoju transportu iki festivalio vietos.

SATTA FESTIVAL
Pape, Latvija
2014 m. rugpjūčio 14-17 d.
SATTA grįžta, tiksliau, iškeliauja. Kviečiam prisijungt. Čia pat už sienos, į Papės kurortą. Tradiciškai Žolinių savaitgalį, rugpjūčio 14-17 dienomis. Pirmieji programos vardai: Dirty Beaches (CA), Forest Swords (UK), Submotion Orchestra (UK).
Kaip nuvykti. Į kaimyninę šalį geriausia vykti automobiliu su draugais.

MS DOCKVILLE
Vokietija, Hamburgas
2014 m. rugpjūčio 15-17 d.
Šiemet elektroninės ir indie muzikos festivalyje skambės atlikėjų Milky Chance, Alligatoah, Olafur Arlands, Nils Frahm, Kollektive Trumstrasse, Cheft Faker, Dominik Eulberg, Retrogott & Hul Hodn, Ok Kid, Clickckilcclickdec Ker ir kitų muzika.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Brėmeną ir tęsti kelionę vietos autobusais arba traukiniais.

SUNWAVES FESTIVAL
Rumunija, Mamaia Sat.
2014 m. rugpjūčio 15-17 d.
Populiarus elektroninės šokių muzikos festivalis kiekvienais metais vyksta Juodosios jūros kurorte Mamaia Beach netoli Rumunijos miesto Constanta. Šiais metais šokių žingsneliams vadovaus žinomi ir mylimi menininkai, tokie kaip Richie Hawtin, DJ Sneak, Lee BURRIDGE ar Cabanne. Taip pat scenoje visus bandys suburti nauji atlikėjai Dubfire, Pan-Pot,  Recondite, Mind Against ir kiti.
Su Europos jaunimo kortele 22 % nuolaida bilietams ir 2 kuponai nemokamiems kokteiliams
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Bukareštą arba Varną, o iš čia vykti autobusu arba traukiniu iki festivalio vietos.

KAZANTIP
Dėl įvykių Ukrainoje festivalis perkeliamas į Gruziją
Gruzija, Anaklia
2014 m. rugpjūčio 20 – 30 d.
Kazantip – tai tavo vakarėlis, tavo gyvenimo būdas! Gera muzika, šaunūs žmonės, buriavimas, banglentės ir kiti bangų bei vėjo teikiami malonumai laukia karštame vasaros festivalyje – Kazantip!
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Kutaisi ir tęsti kelionę viešuoju transportu.

ROCK EN SEINE FESTIVAL
Prancūzija, Paryžius
2014 m. rugpjūčio 22-24 d.
Tai 3 dienų roko muzikos festivalis, vykstantis Domaine National de Saint-Cloud parke, Paryžiuje, tarp nepakartojamų sodų. Festivalis prasidėjo 2003 metais ir iki šiol sėkmingai vyksta kiekvienus metus, pritraukdamas daugybę roko muzikos gerbėjų.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Paryžių ir tęsti kelionę viešuoju transportu iki festivalio vietos.

DIMENSIONS FESTIVAL
Kroatija, Pula
2014 m. rugpjūčio 27-31 d.
Šiemet Kroatijoje vykstančiame elektroninės muzikos festivalyje išgirsite šių atlikėjų kūrinius: Caribou, Jon Hopkins, Gilles Peterson, Mala, Tikiman + Scion, Vakula, Om Unit, Vatican Shadow, Electric Minds ir kt. Autentiškumu išsiskiriančioje festivalio vietoje – apleistame 19 amžiaus forte – skambės geriausi underground elektroninės muzikos garsai.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Pulą ir iki festivalio vietos nuvykti viešuoju transportu.

ELECTRIC PICNIC
Airija, Co Laois
2014 m. rugpjūčio 27-31 d.
Festivalyje ne tik skambės garsių atlikėjų elektroninė muzika, bet ir vyks įvairūs kultūriniai pasirodymai, įdomios paskaitos, humoristų pasirodymai, šokio spektakliai. Šiemet festivalyje išgirsite – Bjork, Fatboy Slim, Arctic Monkeys ir daugelį kitų atlikėjų.
Kaip nuvykti. Skriskite lėktuvu į Dubliną, o iš ten važiuokite shuttle autobusais iki festivalio vietos.

OUTLOOK
Kroatija, Pula
2014 m. rugsėjo 3-7 d.
Šis festivalis tai tikra muzikos kultūros šventė. Puiki festivalio vieta sukuria šaunią vasarišką atmosferą. Šventės dalyviai ne tik mėgaujasi muzika ir atlikėjų pasirodymais, bet ir ilsisi pajūryje bei kaitinasi saulėje. Outlook yra žinomas kaip vienas didžiausių Europoje bass muzikos festivalių.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Pulą ir iki festivalio vietos nuvykti viešuoju transportu.

SUN AND BASS
Italija, San Teodoro, Sardinija
2014 m. rugsėjo 6-13 d.
Vykstantis nepaprasto grožio saloje – Sardinijoje – San Teodoro, festivalis „Sun and Bass“ žada dar daugiau drum‘n‘bass muzikos garsų ir žymių atlikėjų. Muzikantai ir prisiekę muzikos fanai renkasi į šį festivalį praleisti nepakartojamos savaitės su drum‘n‘bass muzika. Vakarėlių zona apima La Cinta ir Ambra paplūdimius ir ištaigingąjį Bal Harbour.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į Cagliari (300 km) arba į Olbia (arčiau, 20 km) ir tęsti kelionę vietiniais autobusais.

KITOKIE FESTIVALIAI (sveikatingumo, meno ir kt.)

RAFES FESTIVALIS 2014
Lietuva, Kaunas
2014 m. gegužės 3-9 d.
KTU Telekomunikacijų ir elektronikos fakulteto Studentų atstovybė “RAFES” – viena seniausių Universitete, turinti savo vėliavą, simbolį, himną ir gilias tradicijas.  Atstovybę vienija draugiškumas, vieningumas, atsakingumas ir bendrų tikslų siekimas, todėl FSA RAFES gyvuoja jau daugiau negu trečdalį amžiaus! Kiekvienais metais atstovybė rengia festivalį su daugybe pramogų ir šiemet žada įspūdingą uždaromąjį koncertą. Festivalio metu pasirodys tokios grupės: nepaliekantis abejingų Pauliaus Sinkevičiaus ir Vito Vaičiulio duetas – ELECTRONIC I, radijo topų viršūnėse, ne vieno hito autoriai, unikalaus skambesio savininkai – DAPA DEEP, teatrališkai išradinga ir muzikaliai sąmoninga “grupė” – LIŪDNI SLIBINAI, Algio Ramanausko – Greitai grupė  SSG  (Svastikos Sukitės Greitai). Svečiai iš UK, grupė ATTITUDE. T.Ė.T.Ė. metų hip-hop‘u pripažintas duetas – LILAS IR INNOMINE. Jau trečią dešimtmetį aktyviai dalyvaujantys Lietuvos muzikiniame gyvenime – POLIARIZUOTI STIKLAI. Grojantis ne tik Lietuvos klubuose, bet ir užsienio šalyse, didžėjus – MODESTHESOUND. RED HOT CHILI PEPPERS PROJECT, POLLY (PUK Projects), AP2DATE.

RUSNĖS FESTIVALIS
Lietuva, Šilutės r., Rusnė
2014 m. birželio 6-8 d.
Festivalio metu susipažinsite su  įvairiomis Pamario kraštui ir Mažajai Lietuvai būdingomis edukacinėmis programomis: „Žuvienės virimo paslaptys“, „Bučiukų pynimas“,  „Kurėnų gamyba“, „Senieji Rusnės žvejų amatai“,  „Žuvies rūkymo paslaptys“. Taip pat veiks Pamario krašto amatų mokyklėlės bei dirbinių pardavimai, organizuojamos orientacinės varžybos – Nemuno deltos regioninio parko lobio beieškant, senojo Rusnės Peterso tilto statybos 1-ojo šimtmečio paminėjimas.  Tad festivalyje netrūks pramogų ir muzikos!

KITE & WAKE FESTIVAL
Lietuva, Svencelė
2014 m. birželio 13-15 d.

Tai jau antrus metus iš eilės vyksiančios tarptautinės, didžiausios Baltijos šalyse jėgos aitvarų ir vandenlenčių varžybos. Tačiau tai ne tik varžybos – tai puiki proga labai smagiai praleisti laiką draugų apsuptyje, pasiklausyti gyvos ir negyvos muzikos ir puikiai paiškylauti.

HOLI FUSION FESTIVAL VILNIUS
Lietuva, Vilnius
2014 m. birželio 14 – rugsėjo 11 d.

Holi Fusion – tai indiškas spalvų festivalis, alsuojantis galinga linksmybių, meilės ir džiaugsmo jėga. Žmonės pamiršta savo rutiną ir problemas spalvindami pasaulį įvairiomis spalvomis! Pasaulinio dydžio „Holi Fusion Festival“ atvyksta į Lietuvą, švęskime didžiausią ir ryškiausią spalvų festivalį šią vasarą Vilniuje kartu!

DEGANTIS JONAS
Latvija
2014 m. birželio 21-24 d.
Degantis Jonas yra laisva improvizacija, eskizas Burning Man festivalio tema. Didžiausio interaktyvaus meno festivalio Burning Man, vykstančio kiekvienais metais dykumoje, principais paremtas bendraminčių susibūrimas. Čia dovanoji ir gauni dovanas. Kūrybinis bendruomeniškumas, nekomerciniai santykiai, dalinimasis, radikali saviraiška, pėdsakų po savo buvimo nepalikimas, aktyvus įsitraukimas, o ne pasyvus vartojimas ir tolerancija tai Burning Man ir Degančio Jono pasauliai.

BLUSŲ FESTIVALIS
Lietuva, Varėnos r., Karpiškiai

2014 m. birželio 28 d.
Birželio 28-ąją dieną, šeštadienį, Lietuvos žemėlapyje atsiras ypatinga vieta, kuri alsuos garsais, kvapais, ir idėjomis, kur iš naujo bus atrasta tai, kas buvo užmiršta, o laikrodžių rodyklės suksis lėčiau. Karpiškių kaime, Varėnos rajone stūksančios kaimo sodybos pievas jau trečią sykį nuklos „Blusų festivalis“. Susitiksime Luomių ežerėlio pakrašty, po senom obelim!

KRAŽIŲ FESTIVALIS
Lietuva, Kražiai
2014 m. liepos 4 d. – rugpjūčio 17 d.
Kražių festivalis – tai kultūrinių, istorinių ir socialinių iniciatyvų projektas. Tradicijos čia suprantamai kalba kiekvienam, radusiam laiko sugrįžti į save. Autentiško žavesio šiai muzikos, šokio bei judesio žaismei suteikia istorija alsuojanti miestelio aplinka, nuoširdūs ir paprasti žmonės. Dažnai jie tampa ne tik festivalio renginių žiūrovais, bet ir aktyviais dalyviais, kartu su geriausiais Lietuvos menininkais įgyvendinantys išskirtinius festivalio sumanymus. Šiais metais festivalyje dalyvaus A. Krikščiūnaitė, R. Novikaitė, styginių kvartetas „Adora“, V. Povilionienė, P. Vyšniauskas, V. Noreika ir kiti atlikėjai.

PASAULIO LIETUVIŲ JAUNIMO SUSITIKIMAS
Lietuva, Prienai
2014 m. liepos 10-13 d.
Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas jau antrą kartą kvies į Prienų rajone esantį Visuomenės harmonizavimo parką. PLJS – tai 4 dienas trukantis verslo, mokslo, politikos ir kultūros festivalis, suburiantis Lietuvoje ir užsienio šalyse gyvenantį lietuvių jaunimą. Skirtingose erdvėse dalyviai turės progą klausytis ryškiausių savo srities specialistų pranešimų, pasisakyti vyksiančiose diskusijose, dalyvauti karjeros mugėje. Laisvai bendrauti ir keistis kontaktais su ryškiausiais Lietuvos verslo, kultūros, politikos ir akademinio pasaulio atstovais. Festivalio metu veiks įvairios kūrybinės dirbtuvės, kur drauge su žinomais menininkais galės dalyvauti ir kurti kiekvienas norintis. Poilsio zona po atviru dangumi kvies kino ir teatro mylėtojus mėgautis rodomais filmais, spektakliais. Fizinę formą padės palaikyti organizuojamos sporto varžybos. Kiekvieną vakarą didžiojoje hipodromo scenoje įsimintiną šou kurs gyvą muziką grojančios žymiausios Lietuvos grupės ir atlikėjai.

ŽAGARĖS VYŠNIŲ FESTIVALIS
Lietuva, Joniškio r., Žagarė
2014 m. liepos 17-20 d.
Žagarės vyšnių festivalis – vienintelis renginys Lietuvoje, kur nemokamai pristatomi aukščiausius apdovanojimus pelnę Lietuvos kino, teatro, džiazo, klasikinės ir populiariosios muzikos laureatai bei žymūs užsienio šalių atlikėjai. Šiais metais Žagarės vyšnių festivalio turgus vyks 3 dienas – liepos 18-20 d. (penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį). Registracija vyks iki š.m. liepos 1 d.

JONIŠKĖLIO RESPUBLIKA
Lietuva, Pasvalio r., Joniškėlis
2014 m. liepos 18-19 d.
Tai unikalus gyvosios karo istorijos ir muzikos festivalis. 1918 m. pabaigoje, Lietuvą okupavus bolševikams, buvę Joniškėlio valsčiaus milicininkai kartu su savanoriais įkuria „Joniškėlio mirties batalioną“ – partizanų junginį, kurį sudaro daugiau nei 1500 vyrų. „Mirties bataliono“ įtakoje atsiduria praktiškai visa Šiaurės Lietuvos teritorija (nuo Biržų iki Šiaulių, įskaitant Panevėžį). Dėl užimamos teritorijos dydžio bei partizanų rodomų savarankiškų iniciatyvų jų įtakoje esanti teritorija imta vadinti „Joniškėlio respublika“. Tai unikali istorija apie paprastų žmonių ryžtą, atkaklumą ir nesuvaidintą meilę gimtajam kraštui. Tai puikus pilietiškumo ir patriotiškumo pavyzdys. Kartu tai nepelnytai šiuolaikinės visuomenės pamiršta istorija, kuri šių metų liepos 18-19 dienomis bus prikelta iš užmaršties. Visi renginiai NEMOKAMI.

MANDALA
Lietuva, Šalčininkų r.
2014 m. liepos 25 d.
Tai – renginys, propaguojantis sveiką gyvenimo būdą. Sveikatingumas – tai ne tik kūno, bet ir žmogaus vidinio pasaulio, jo emocijų, santykių su žmonėmis bei sielos sveikata.Festivalyje bus net keturios praktinių ir teorinių užsiėmimų erdvės: psichologinė, dvasinė, kūrybinė ir kūno. Vakare galėsite pasiklausyti koncertinės programos. Taigi, kiekvienas iš Jūsų rasite kažką įdomaus, vertingo ir padedančio pasijusti dar laimingesniais. Tinkama šeimai!

LIETUVOS ŽYGEIVIŲ FESTIVALIS
Lietuva, Jurbarkas
2014 m. rugpjūčio 2-3 d.

3 dienų žygeivių festivalis, iš kurių 2 dienos skirtos dalyvių žygiui. Tai puiki proga praleisti laiką bendraminčių būryje. Festivalio metu vyks atidarymo ceremonija, žygeivių vakaronės, koncertai bei spektakliai, apdovanojimai ir uždarymo ceremonija.

LOFOTR VIKING FESTIVAL 2014
Norvegija, Bøstad, Lofotr Viking Museum
2014 m. rugpjūčio 6-10 d.
Kasmetinis Norvegijos vikingų festivalis vyksta rugpjūčio mėnesį Lofotenų salyne. Tai 5 dienų nuotykis, kurio metu dalyviai yra supažindinami su senovės vikingų kultūra, papročiais ir gyvenimo būdu. Festivalio metu visi dalyviai įtraukiami į vikingų pasaulį. Vyksta įvairiausi koncertai, mugės, amatų dirbtuvės, simuliacinės vikingų kovos, konkursai ir daug kitos veiklos. Pagrindinė šių metų festivalio tema – „Rungtynės ir žaidimai“. Šiemet festivalis įvyks jau 10-ąjį kartą.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu iki artimiausių oro uostų (Leknes (15 km), Svolvær (60 km) and Evenes (260 km) ir tęsti kelionę vietiniais autobusais.

SU TYLA’14
Lietuva, Dzūkija (vieta bus atskleista vėliau)
2014 m. rugpjūčio 8-10 d.
Atrasti bei sujungti jaunus žmones, kurie norėtų parodyti Save tiek scenoje, tiek už jos ribų. Tai proga PATIEMS susikurti festivalį. Tu galėtum būti didelė šio susibūrimo dalis. Niekas nežino, ką sugebėsim sukurti ir kiek žmonių pritraukti antraisiais, penktaisiais metais..? Tai tik statomi griaučiai didelių planų įgyvendinimui! ; ) Taip pat tai proga įrodyti, jog vieni su kitų pagalba galim sukurti viską, ką tik panorėsime.

SAVAS FESTAS
Lietuva, Trakų r.
2014 m. rugpjūčio 9-10 d.
Pirmasis nemokamas savanorių festivalis „Savas Festas“. Jeigu savanoriauji ar kažkada savanoriavai, o gal tiesiog prijauti savanorystės idėjai ir manai, kad savanorystė „veža“, tuomet esi laukiamas festivalyje. Gali jau po truputį pakuotis savo palapinę! Nes čia tavęs laukia ne tik puiki dieninė programa: „Organizacijų mugė“, asmeninio tobulėjimo paskaitos ir kt., skanus maistas, bet ir smagi vakarinė dalis!

MASTERS OF CALM
Lietuva, Zarasų r.
2014 m. rugpjūčio 9 – 16 d.
“Masters of Calm” – savaitę trunkantis festivalis, kur puikiai jaučiasi smalsūs ir trokštantys pažinti, įvairių praktikų “ragavę”, bet vis dar savojo kelio ieškantys, ir, žinoma, savo kelią atradę, tik stokojantys draugijos ir patikinimo, kad nesi vienas toks. Sveika gyvensena, joga, cigūnas, natūralus gydymas, belojaras, reiki, Tibeto medicina, fraktalai, masažai, meditacijos, bioenergetika, astrologija, tapingas, taichi, vedos, muzikos terapija, sudžok, gongų muzika, – visa tai telpa vienoje nuostabiausių Lietuvos vietelių – Dūburio saloje. Pailsėk, atgauk jėgas su geriausiais ir pripažintais meistrais iš viso pasaulio.

BURNING MAN
JAV, Nevada
2014 m. rugpjūčio 25 – rugsėjo 1 d.
„Burning Man“ – kasmetinis kultūros renginys, trunkantis savaitę Nevados Black Rock dykumoje. Festivalį organizuoja „The Burning Man“ organizacija. Festivalio tikslas – kurti bendruomeniškumo jausmą, skatinti kultūrą ir saviraišką. Norint pajusti, koks iš tiesų yra šis festivalis ir kaip jis įtraukia tiek dalyvius, tiek organizatorius, reikia nors kartą jame sudalyvauti. Festivalis – tai tik dalis to, ką daro „Burning Man“ projekto organizatoriai. Šio projekto tikslai yra skatinti visuomenės kultūrą, remiantis pagrindiniais organizacijos principais: įtraukimu, patirties dalijimusi, savarankiškumu, saviraiška, bendruomeniškumu, pilietine atsakomybe ir kt.
Kaip nuvykti. Galima skristi lėktuvu į arčiausiai esantį didesnį oro uostą, pvz., San Franciską (iš čia iki festivalio vietos veža shuttle autobusai) arba leistis į didesnius nuotykius – skristi lėktuvu į pasirinktą JAV miestą ir tęsti kelionę nuomotu automobiliu.

Žinai daugiau festivalių? 

Gintarė :