X

2013 m. vasaros festivaliai Lietuvoje ir pasaulyje

Festivaliai pradeda ruoštis vis anksčiau ir anksčiau. Nors daug kam dar praėjusių metų atsiminimai nenugrimzdo į praeitį, jau esame viliojami naujam vasaros festivaliniam potyriui. Taigi, nuotykių ištroškusiems, pamišusiems dėl muzikos, meno ir pramogų tęsiame tradicijas ir skelbiame.

2013 M. VASAROS FESTIVALIŲ SĄRAŠAS – KALENDORIUS!

O kad būtų patogiau ir nepasiklystumėte nesibaigiančiame sąraše, šįsyk festivalius sugrupavome.

Griebkite pigius lėktuvo, autobuso ar traukinio bilietus, o gal net visą InterRail Pass traukinio bilietą ir pirmyn į gastroles po Europą per 2013 m. vasaros muzikos, meno ir kultūros festivalius.

MUZIKOS FESTIVALIAI LIETUVOJE

POGO FESTIVALIS’13
Lietuva, Bražuolė, Trakų r.

2013 m. gegužės 17 – 19 d.
Tai pirmą kartą organizuojamas nedidukas ir jaukus festivalis Bražuolės poilsiavietėje, 20 km nuo Vilniaus. Dieną ir naktį nenustojanti groti muzika, naktiniai pasisėdėjimai prie laužo, įvairūs žaidimai bei užsiėmimai. Nusiteikite kaip reikiant pašėlti su savo mėgstamomis grupėmis, nes jos atliks pilnas savo programas. Tai pirmasis festivalis šiemet vyksiantis gryname ore. Pasitikime vasarą kartu! Gros Karma, Monkey Tank, Baltasis Kiras, Sweetsalt ir kiti.

LOFTAS FEST 2013
Lietuva, Vilnius
2013 m. gegužės 31 – birželio 2 d.
Vienintelis tokio pobūdžio festivalis mieste, LOFTAS FEST, kol žemė dar iki galo neįšilus, vasaros festivalių sezoną atidarys ant betono, miesto vidury, su erdvėmis vidiniuose LOFTO pastatuose ir LOFTO kieme, kur stovės pagrindinė didžioji scena. Pirmieji svečiai – múm ir FM Belfast iš Islandijos, Toro Y Moi (JAV), Justin Robertson aka The Deadstock 33s (Didžioji Britanija).
10 % nuolaida su ISIC >

FESTIVALIS TĖVO GITARA 2013
Lietuva, Rokiškis
2013 m. gegužės 31 – birželio 2 d.

Roko maršų, griovusių sienas, ritmu mokysimės mylėti savo artimą, negali žinoti, gal pamilsi ir tolimą. Neteks klausyti masiškai žvaigždes gaminančių estrados fabrikų greitųjų produktų, vartosim lėtai ir tik alternatyvią, nekomercinę muziką, kurią mums jau ruošia perspektyvios jaunos grupės iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos, Danijos ir Islandijos. Užsieniečiai jau repetuoja Lietuvos roko legendų kūrinius, jie žada uždainuoti LIETUVIŠKAI, kad mes galėtume dainuoti kartu su jais. Laisvės vėją atveš baikeriai, gerą nuotaiką ir draugišką atmosferą pažada Rokiškio dvaro rūmų parkas su ežerais.

ARKONA CREATION
Lietuva, Trakai
2013 m. Birželio 6-9 d.
Renginys Arkona Folkmoot – ne tik gera elektroninė muzika… Mes sukursime unikalią atmosferą ir tokią aplinką, kurioje linksmai leisite laiką. Garantuojame, kad Jūsų kelionė į šį renginį bus labai spalvinga ir įspūdinga, su daug gražios gamtos, nuoširdžių žmonių ir geros elektroninės muzikos.

WOK & ROLL FEST’13
Lietuva, Lepelionys, Prienų r.
2013 m. birželio 7-9 d.

Vasaros pramogų ir muzikos festivalis. Šviežias šios vasaros pradžios judesys, buriantis elektroninės muzikos draugus! Per daug nesiafišuojantys, reklaminių šūkių nekuriantys ir lengvai bandantys praslysti tik pro labiausiai besidominčių akis. Atlikėjų sąrašas verčia neabejoti idėjos grynumu, jog čia rinksis tik tie, kurie domisi šia muzika.

EPIC OPEN AIR
Lietuva, Šiaulių r. Sodyba „Miego Klinika“
2013 m. birželio 7 d.
Ypatingas vakarėlis po atviru dangumi. Net 12 valandų „non-stop“ muzikos, kuria rūpinsis garsūs Lietuvos DJ’ai bei prodiuseriai. Organizatoriai žada tobulą aplinką, Krepšinio, tinklinio, stalo futbolo, Beer Pong’o turnyrus, namelius ir pirtis, mini palapinių miestelį, kūno piešinius. DJ’ai: Donatello, Mindaugėlis (Air Music), The Sneekers (DJ set), Martynas M (Organzza), M&D Substance, Seras Seiton (Synthmotion.lt), Not Okay, Weepee, Sweet Euphony, Artas ir kiti.

REVOLUTION FESTIVAL 2013
Lietuva, Utenos r., Pakalnių piliakalnis
2013 m. birželio 14-16 d.
Jei norite vasarą pradėti galingais bass garsais – festivalis REVOLUTION jums. Piliakalnio papėdėje, ežerų bei kerinčios gamtos apsuptyje, organizatoriai kviečia aplankyti tikras lietuviškas džiungles! Čia plokšteles suks ne tik pripažinti Lietuvos jungle, hardcore, drum’n’bass karaliai, bet ir puikiai žinomi atlikėjai iš visos Europos. Čia ritmus palaikys scenos vilkai bei sparčiai kopiantys karjeros laiptais ir jau pripažinti naujokai: KRUMBLE [FR], J MAN [UK], AUDIOTIST [BE], JAMIN NIMJAH [UK] ir daug kitų! Be kokybiškos muzikos festivalyje veiks įvairios meninės dirbtuvės, taigi, nuobodžiauti tikrai nereiks, o atpalaiduojanti Aukštaitijos gamta priglaus pavargusį, užsūpuos ir padės pamiršti visus rūpesčius. Pradėk vasarą galingai!
10% nuolaida su ISIC >

KILKIM ŽAIBU XIV
Lietuva, Varniai
2013 m. birželio 21-23 d.
Baltiškas senųjų tradicijų ir sunkiosios muzikos festivalis. Netradicinis renginio pavadinimas atspindi netradicinę renginio dvasią. Festivalio uždavinys — apjungti šiuolaikinės karingiausios muzikos, pagoniško ir juodojo metalo žanrus su etnine baltų kultūros dalimi. Augdami kartu su šiuolaikinės juodosios subkultūros evoliucija, renginio dalyviai ieško atsakymų praeityje. Siekiama išsaugoti baltišką renginio savastį nesekant panašaus pobūdžio Europos festivalių pavyzdžiais.

SŪPYNĖS 2013
Lietuva, Pakretuonė, Švenčionių r.
2013 m. birželio 21-24 d.
Džiugi naujiena nekantriai laukiantiems ir labiausiai pasiilgusiems! Aštuntos „Sūpynės“ šiemet miško paklodėmis vėl nuaidės. Scenos „Daugiau“, „Mažiau“, „Žemiau“ ir „Aukščiau“ bei krūva geriausių, mylimiausių – trumpai tariant, kaip visad, bus visko, tik geriau.

RADISTAI VILLAGE 2013
Lietuva, Dubingiai
2013 m. birželio 22-24 d.
Socialiniame tinklapyje „Facebook“ beveik 200 tūkstančių gerbėjų turintys ZIP FM laidos „Radistai“ vedėjai Rolandas Mackevičius bei Jonas Nainys nusprendė suburti šiuos žmones į vieną gerą festivalį „Radistai Village’13“. Jis vyks birželio 22-24 dienomis Dubingiuose, prie ežero, su civilizacijos patogumais, interaktyviomis pramogomis bei pripažintais šalies didžėjais.
Dvejose scenose prie pultų dirbs Radistai DJ’s, Mario Basanov, Kastis Torrau & Donatello, Happyendless DJ’s, Marius Ivanoff, Mindaugėlis, Manfredas, Arnas D, Vidis, Virus J,  Rembo ir kiti. Gyvą pasirodymą rengia „G&G Sindikatas“. „Festivalį gerą parą gyvai transliuos interneto televizija.

BLIUZO NAKTYS 2013
Lietuva, Varniai
2013 m. liepos 5-6 d.
“Bliuzo naktys” – tai legendinio “Woodstock” atgarsis po lietuviška saule. Festivalis vyks Lūksto ežero pakrantėje (Telšių r.). Meilės, muzikos, draugų ir laisvės atmosfera visą savaitgalį tvyro ežero pakrantėje, festivalio dvasia užsikrečia visi renginio dalyviai, nesvarbu, ar atvykę pirmą, penktą ar penkioliktąjį kartą. 2012 m. vasarą 20-ąjį jubiliejų atšventęs festivalis puoselėja tradicijas: kasmetine žuviene – „bliuzasriube“ – vaišinamas kiekvienas norintis pasisotinti, o pirmosios nakties metu grojant festivalio himnui ežero viduryje uždegamas užrašas „Bliuzo naktys“ tiesiog nušviečia naktį jaukumu. 2013 m. „Bliuzai“ žada daug pramogų ne tik suaugusiems, bet ir mažiesiems, įvairiausių dovanų bei, žinoma, daug bliuzo, kurio garsai skambės per visą naktį! Energijos bei gerų emocijų užtaisas garantuotas! Tinka šeimai!

TUNDRA’13
Lietuva, Zarasų r.
2013 m. liepos 11-14 d.
Šią vasarą prisiekusių festivalininkų kalendoriuje ryškiai apibrauktas išskirtinis renginys – 10-asis alternatyvios elektroninės muzikos festivalis TUNDRA. Į gimtadienį kviečiami ir jame laukiami visi – tiek senieji draugai, pamilę festivalį jau pačioje jo gyvavimo pradžioje, tiek naujai atrasti bičiuliai, vertinantys kokybišką muziką ir nuostabią gamtą.
Šių metų TUNDROS muzikinėje ir dienos veiklų programose atsispindės marga jos istorija. Kiekvienais metais elektromelomanai TUNDROS programoje gali rasti ne tik šviežių talentų, bet ir pasaulyje jau pripažintų autoritetų pasirodymus, o jubiliejiniame atlikėjų sąraše be intriguojančių naujų veidų ir vardų išvysite ir tuos, kurie per pastarąjį dešimtmetį TUNDROS lankytojams padovanojo pačius įsimintiniausius ir daugiausiai publikos susižavėjimo sulaukusius pasirodymus. Kas jie tokie, festivalio organizatoriai kol kas neatskleidžia, tačiau aišku viena – draugėn susiburs visų 10 metų geriausieji.

LIVE CAMP
Lietuva, Bažuolės poilsiavietė, Trakų r.
2013 m. liepos 12-13 d.
Jau ketvirtą kartą LIVERPOOL kviečia tave ir visus senus, naujus, ir dar būsimus tavo draugus į vasaros akustinių gitarų stovyklą Live Camp. Kaip visada kūrensime laužą, braidysime po Neries regioninio parko miškus, aktyviai ir ne tik aktyviai ilsėsimės, gaivinsimės srauniojoje Bražuolėje, šiurpinsimės naktiniame siaubo žygyje ir svarbiausia – daug grosime ir dainuosime!

VELNIO AKMUO
Lietuva, Anykščiai, Dainavos slėnis
2013 m. liepos 11-14 d.

Gyva, alternatyvi muzika bei velniškas rokenrolas! Alternatyvios muzikos festivalis po atviru dangumi Šventosios upės pakrantėje. Tai 4 dienos aktyvių ir kūrybiškų pramogų, gyvos muzikos ir sporto iššūkių bei 3 naktys šėlsmo ir poilsio erdviame kempinge, įsikūrusiame ošiančių pušų pavėsyje. Kūrybinė laisvė ir beprotiška rokenrolo dvasia nuostabios gamtos apsuptyje. 3 scenos ir skirtinga muzika – nuo ekstremalaus, net radikalaus metalo iki eksperimentinio ar keisto meninio roko. Didžiausią ekstremaliosios muzikos festivalį Baltijos šalyse reprezentuos ir aukščiausio ryškumo žvaigždės, ir dar ne itin plačiai žinomi, tačiau perspektyvūs atlikėjai.

TAMSTA MUZIKA
Lietuva, Trakai
2013 m. liepos 12-14 d.
„Tamsta“ muzika misija: pristatyti kuo daugiau ir kuo skanesnės lietuviškos muzikos – tiek kylančių jaunų grupių, tiek legendinių atlikėjų, tačiau teigiama, jog ši šventė ne masėms. Vandenyje žėrintys saulės blyksniai, pušų paunksmė, šimtai šypsenų, trankūs šokiai, draugiškas palapinių miestelis ir dar dešimtys dalykų, dėl kurių verta atvykti… Kad suprastum, kaip nuostabiai gamtoje atsiskleidžia muzika. Taigi, griebk draugą, palapinę, šunį ir kepurę nuo saulės – “Tamsta muzika” laukia tavęs! Tik nepamiršk, kad šiukšles mes susirenkame patys – festivalis draugiškas gamtai! Tinka šeimai!

STRCAMP
Lietuva, Molėtų r., stovykla “Ereliukas“
2013 m. liepos 12-14 d.
Liepos viduryje pagyvenusioje stovykloje, Molėtų rajone vyks renginys, skirtas muzikai. Gyvi koncertai po dangum vyks dienos metu ir sutemus. Diskoteka – šokių salėje. Stovykloje galima apsistoti nameliuose, bet laukiamos ir palapinės bei lankstūs muzikos klausytojai.

AKACIJŲ ALĖJA
Lietuva, Kauno r., Kulautuva
2013 m. liepos 13 d.

Tai festivalis, vienijantis bardų muzikos mylėtojus nuo mažo vaiko iki garbingo amžiaus senjoro. Viskas čia paprasta ir natūralu: vasara, tarp pušų sustatytos palapinės, ant žemės patiesti pledai su sukrautu maistu, ant žemės gulintys bei su smilga lūpose stebintys dangų svajokliai klausytojai, atvykę pasisemti sielos muzikos. Tinka šeimai!

WHAT THE FEST
Lietuva, Panevėžio r., Vėjeliškiai
2013 m. liepos 18-22 d.
Liepos 18-22 dienomis penkių dienų alternatyvios muzikos ir meno festivalis dideliame sode su šokiais iki saulėtekio. Tai renginys įtraukiantis ne tik muziką, bet ir įkvepiančius meninius pasirodymus, kūrybines dirbtuves ir atpalaiduojančias veiklas. Pasakiškas sodas, užburiančios dekoracijos, maudynės naktį po žvaigždėtu dangumi, dar skanesnis maistas ir gaiviausi gėrimai visa tai šiais metais dovanoja du Vilniaus senamiesčio naktinio gyvenimo senbuviai “Café de Paris” ir “Play Club” keliaujantys į gamtą kartu, kad sukurtų alternatyvų penkių dienų festivalį gamtoje!
10 % nuolaida su ISIC >

SUMMER MUSIC 2013
2013 m. liepos 20 d.
Lietuva, Lūkšto ežero pakrantė, Varniai
3 veiksmo erdvės! Daugiau nei 30 dj-ėjų bei atlikėjų! Daugybė dienos pramogų, paplūdimio tinklinio, paplūdimio futbolo turnyrai, nuostabūs prizai bei pašėlusi naktis! ELECTRONIC I (live) (atnaujinta programa), MINDAUGELIS, DJ SAINT (kazantip Baltic, LV), M&D SUBSTANCE feat. Justify (live) (atnaujinta programa), JUSTIN BEAT, FLAXEN BEATS, SOULTIME DJ’S, DOARI (jovani@club), EDDY5 & DARREN K (B2B) ir kiti!

SUMMER BEATS 2013
2013 m. liepos 20 d.
Lietuva, Švenčionėliai, Žeimenos upės III – paplūdimys
Į Švenčionėlius sugrįžta vasaros ir geros muzikos festivalis Summer Beats! Nuostabiame gamtos kampelyje, Žeimenos upės III-paplūdimyje, įvyks jau antrasis ir didžiausias Švenčionių rajone šokių muzikos vakarėlių serijos Summer Beats renginys po atviru dangumi! Šiemet renginyje dar daugiau geros šokių muzikos, nauji ir gerai pažystami veidai, gera nuotaika ir tūkstančiai pakeltų rankų į dangų! Programoje Svaras ir Mammania, Filtered Tools, House Brothers, Polly ir kiti šokių muzikos vardai.

YAGA GATHERING 
Lietuva, Valkininkų apylininkės
2013 m. liepos 25-29 d.

Palikę civilizaciją už nugarų galėsite pasinerti į tikrąją žodžio „Yaga“ reikšmę, kuri išvertus iš sanskrito kalbos reiškia naujo atsiradimą bei seno atsikratymą. Festivalyje veikia kelios tematinės erdvės: muzikinės – šokių, ramybės ir eklektikos scenos bei dvi žinių ištroškusiems – švietėjiška, skirta kūną ir sielą lavinančioms praktikoms, ir dirbtuvių – trokštantiems išmokti įvairiausių amatų. „Yagoje“ skamba plataus spektro elektroninė ir gyvoji muzika – viskas nuo Balkanų, reggae, dub, etno, IDM ir ambient iki techno bei psy-trance. „Yaga“ parodys, kad festivalis gali būti draugiškas gamtai, o lankytojai galės mėgautis alternatyviu pasilinksminimo bei gyvenimo būdu harmonijoje – „Yaga“ jungia keliautojus, jogus, žaliuosius, menininkus, verslininkus, vakarėlių liūtus bei daugelį kitų matomų ir nematomų personažų.

REPO VAKARONĖ OPENAIR
Lietuva, Joniškio r., Gautaučių k., „Saulėtųjų naktų“ sodyba
2013 m. liepos 26 d.
Repo vakaronės 2013 laikinai palieka mylimą Šiaulių Pogo barą ir keliasi į gamtą. Dviejų dienų repo muzikos fiestoje Jūsų lauks daug MC ir DJ iš visos Lietuvos. Liepos 26-28 dienomis kviečiame vakaroti į „Saulėtųju naktų“ sodybą Gataučiuose. Ruošk palapinę !

ABSOLUT OPEN-AIR 2013
Lietuva, Kauno jachtklubas
2013 m. Liepos 26 d.
Karščiausia šokių naktis Kaune šią vasarą. Prie vandens. Su visais tavo mėgstamais atlikėjais ir mylima muzika. Programoje: OMID 16B (D. Britanija), Radistai, G&G sindiktas, Vaidas Baumila, Ignas, Kastis Torrau, Donatello ir kitus.

MARGOS PIEVOS
Lietuva, Rumšiškės
2013 m. liepos 26-28 d.
Į Lietuvos liaudies buities muziejų Rumšiškėse jauną ir seną pakvies kasmetinis šiuolaikinio folkloro ir alternatyvios muzikos festivalis “Margos pievos”. Jau antrą kartą vienas didžiausių ir daugiausiai eksponatų turintis etnografijos muziejus Europoje po atviru dangumi sušauks tuos, kam nesvetimas žingeidumas, tuos, kurie domisi lietuviška muzika ir senaisiais papročiais. 2013 metų festivalio naujovė: bus švenčiamos Oninės ir Rūgiapjūtės šventė. Pagrindinis festivalio “Margos pievos” tikslas – suteikti galimybę susipažinti lankytojams iš visos Lietuvos ir užsienio su lietuvių senuoju ir šiuolaikiniu folkloru, alternatyviąja muzika bei su XVIII a. – XX a. pirmos pusės Lietuvos valstiečių bei miestiečių gyvenimu. Tinka šeimai!

VAROM
Lietuva, Gaveikių k., Vilniaus r
2013 m. liepos 26-28 d.
Švęsk taip, kaip dar nešventei! Su tokiu šūkiu vasarą pasitiks pirmą kartą Lietuvoje rengiamas blaivus VAROM! festivalis. Po VAROM! vardu slypinti entuziastų komanda rengia neįtikėtiną trijų dienų šventę po atviru dangumi ant ežero pakrantės– su daug geros ir tik „gyvos“ muzikos, su erdvėmis meno dirbtuvėms ir projektams, su atvira širdimi naujai patirčiai, kuria pasirūpins kvalifikuoti sveikos gyvensenos treneriai ir lektoriai.

GALAPAGAI 2013
Lietuva, Zaraso sala
2013 m. rugpjūčio 2-3 d.
„Galapagai“ – tai didžiausias muzikos ir pramogų festivalis Lietuvoje, vykstantis vasaros metu Zarasuose, Zaraso ežero saloje. Pernai festivalis paskutinį kartą vyko lydimas nuo gimimo duoto vardo „Roko naktys“. 2013 m. “Galapagai” švęs jau 11-ąjį gimtadienį.
Kasmet daugiau nei 30 pramogų zonų, keturios scenos, daugiau nei 40 atlikėjų ir tai dar ne pabaiga! Nepailstanti “Galapagų“ komanda jau drąsiai gali pažadėti, kad festivalio metu nebus kada sėdėti palapinėje – sporto varžybos, meniniai užsiėmimai bei įvairiausių šalių virtuvės, ekstremalios pramogos bei šeimos žaidimų zonos kasdien vis pildosi naujovėmis „Galapagų“ programoje, todėl laukti tikrai yra ko! Pirmaisiais svečiais įvardijami populiarieji latviai “Instrumenti”, skandalingiausia Baltarusijos grupė “Lyapis Trubetskoy” ir šią vasarą vos keliems koncertams grįžtanti legendinė lietuvių grupė “Antis”. Tinka šeimai!
15% nuolaida su ISIC >

GRANATOS LIVE
Lietuva, Rumšiškės
2013 m. rugpjūčio 2-4 d.
Pirmasis tarptautinis muzikos festivalis, rengiamas unikalioje Rumšiškių muziejaus teritorijoje – iš sąrašo „Būtina pamatyti“. 3 dienos, 3 scenos, per 30 artistų ir grupių, įspūdinga gamta, puikus maistas ir gėrimai, atviros menų dirbtuvės, kokybiška muzika ir geras laikas idiliškoje aplinkoje. Pasinerkite į kokybišką muziką! Atraskite kokybišką muziką! Sprogdinkite kokybišką muziką! Festivalyje koncertuos Australijos atlikėjas „Dub FX“, šiuo metu ypač greit populiarėjantis Didžiosios Britanijos atlikėjas Jamie N Commons, ypatingai ryškiai debiutavusi scenos naujokė Gjan, Italijos roko grupė „La Cricca“, geriausia lietuviško hip-hop grupė „G&G sindikatas“, tarptautinį pripažinimą pelnęs kolektyvas „Keymono“ ir kt.

RAFTA
Kuršių marios, Klaipėda
2013 m. rugpjūčio 3 d.

Nemokamas vienos dienos akustinės/elektroninės muzikos festivalis Kuršių Marių viduryje ant plūduriuojančios scenos. Atplauk su savo, skolinta, nuomota ar pasigaminta vandens transporto priemone, išmesk inkarą ir šok gylyje iki bambos Prūsų jūros viduryje.

RAVANA’13
Lietuva, poilsiavietė „Elnių slėnis“, Joniškio raj.
2013 m. rugpjūčio 3 d.
Ravana – trečius metus vykstantis elektroninės muzikos festivalis šiaurės Lietuvoje, ir vėl kviečia subtilios elektroninės muzikos mylėtojus. Pasirodys: Few Nolder LIVE (Silence), Raele LIVE, Pakas, Roadsman, Intakz ir daug kitų.

ONT GRIND’u 2013 PICNIC VOL.6
Lietuva, Labardžių parkas, Rietavo sav.
2013 m. rugpjūčio 2-4 d.
Rietavas garsėja ne tik tuo, jog apie 1700 metus per jį į Lietuvą pirmą kartą buvo įvežtos bulvės, ne tik tuo, jog turi savo kultūrinį paveldą, Einikį, bet ir tuo, jog jo apylinkėse vyksta festivalis – Ont Grindų! Festivalis šiemet kviečia į Labardžių parką apvalyt savo smegenėles su Grind’n’Roll garsais.

SATTA OUTSIDE 2013
Lietuva, Šventoji
2013 m. rugpjūčio 8 -11 d.
2007 m. prasidėjęs kaip bendraminčių melomanų piknikas Smiltynėje, „Satta Outside“ užaugo iki platformos, atviros visiems, norintiems savo sumanymą pristatyti publikai ir manantiems, kad jis nesikerta su išties plačiu alternatyvos apibrėžimu. Pokyčiai čia kasmet neišvengiami, vieni sąmoningi, kiti – gana slapti. Festivalininko rankose tai, kaip jis tai priims, supras ir išsiveš namo. Vienas festivalininkų prieš keletą metų ypač teisingai pastebėjo, kad „Satta Outside“ – tai kurorto utopija. Kurorto, kuriame valdo alternatyva, o televizinis gyvenimo būdas tampa svetimu. Rugpjūčio 8-11 dienomis utopinis eksperimentas ir vėl vyks Šventosios realybėje.

KĄ GALVOJA MUZIKA 2013
Lietuva, Kazliškiai
2013 rugpjūčio 9-10 d.
Nemokamame festivalyje lankytojų lauks tikra muzikos degustacija. Dalyvauja: Psichodelinis šuo, Kiauras Kibiras, Šv. Sodas, Aleksandr Belkin (The Roadband), Šarūnas Mačiulis (Poliarizuoti stiklai), Darius Leveckis ir Rytas Germanavičius, Gintaras Povilavičius, Vitoldas Lesniak, Romualdas Miškinis, Agnius Rušys, Gabrielė Motiejauskaitė ir Evaldas Dabašinskas, Gytis Ambrazevičius ir Tomas Usovas, Kukumbalis, Eglė Gelažiūtė, Multiks, Juozapas Liaugaudas, svečias iš Amerikos James Dalton, V. Orestas Vagusevičius, Matas Samulionis, Agnė Pilkauskaitė, Wolf like me, Tomas Pupinis, Rock.lt Ir kt. Žinoma, kaip ir kiekvienais metais – jau tradicija tapęs Jam session – teišlieka stipriausi…

PURPURINIS VAKARAS
Lietuva, Anykščiai
2013 m. rugpjūčio 16-17 d.
Nacionalinis bardų festivalis „Purpurinis vakaras“ yra rengiamas Anykščiuose nuo 2008 metų. Sulaukęs didelio visuomenės susidomėjimo ir pelnęs nemažai simpatijų festivalis natūraliai įsiliejo į Anykščių rajono kultūrinių renginių mozaiką. Šis festivalis ne tik reprezentuoja iškiliausius Lietuvos dainuojamosios poezijos atlikėjus, suteikia galimybę pasirodyti jauniems bardams, bet ir pristato Anykščių kraštą kaip patrauklų, unikalų, poezijos ir kūrybos lopšį. Šio renginio dėka Anykščiai kiekvieną vasarą tampa traukos centru, vienijančiu žinomus bardus ir jų kūrybos gerbėjus.

KARKLĖ 2013 Live Music Beach
Lietuva, Karklė
2013 m. rugpjūčio 16 -18 d.
„Karklė 2013 Live Music Beach“ – tai ketvirtus metus vyksiantis tarptautinis gyvos muzikos festivalis ant jūros kranto. Šiais metais fiesta vyks rugpjūčio 16-18 dienomis, tarp Klaipėdos ir Palangos įsikūrusiame viename seniausių žvejų ir gintaro gaudytojų kaimelyje. Įstabi gamta, geriausia muzika, originalūs menai, festivališkos pramogos ir pozityvi publika į Karklę visus sukvies Žolinių savaitgalį. Gyvos muzikos paplūdimyje veiksmas kunkuliuos 6 scenose: Pagrindinėje ir Kopų scenoje išgirsite geriausiai grojančias ir festivalio veidą atspindinčias, tarptautinį populiarumą pelniusias grupes; elektroninės, roko, latino ir alternatyvios muzikos klubuose gros geriausios Lietuvos ir užsienio grupės, didžėjai, sugebėsiantys pateisinti kiekvieno klubo atstovaujamą muzikinį stilių. Festivalyje savo pasirodymus atliks per 60 žymių ir talentingų kūrėjų bei atlikėjų: saksofono virtuozas iš Didžiosios Britanijos Mr. Woodnote, grupė „SunSay“  iš Ukrainos, legendinės Lietuvos grupės „Antis“, BIX, Lietuvos metų muzikos atradimu tapusi šiaulietė GJan ir kt.

VISAGINO COUNTRY
Lietuva, Visaginas
2013 m. rugpjūčio 17-18 d.
Nuo 1999 m. festivalis tvirtai įėjo į visaginiečių bei visos Lietuvos kantri muzikos gerbėjų gyvenimą, nes vyksta kasmet. Šiuo metu festivalis gal galėtų pretenduoti į Lietuvos Gineso rekordų knygą kaip vienintelis festivalis Lietuvoje, prasidėjęs kartu su Nepriklausomybe ir tebevykstantis iki dabar. Atvažiuok ir Tu, pajusk tą laisvės pojūtį, užsikrėsk kantri muzikos virusu ir sirk juo visą likusį gyvenimą. Be pagrindinių didžiųjų koncertų, žiūrovų jau eilę metų laukia daug kitų su festivaliu susijusių renginių: vaikų ir jaunimo dienos projektas „Kantri viltys“, kantri giesmės bažnyčioje, foto paroda „Visagino country“ akimirkos“, linijinių šokių pamokos ir daug kitų, kasmet vis kitų renginių.

DAUBOS GRIAUCMAS 2013
Lietuva, Jurbarkas
2013 m. rugpjūčio 17-18 d.
Pernai skėlęs didelę siautulio bangą, trenktasis ir griausmingasis vasaros festivalis „Daubos Griaucmas“ grįžta. Programoje – sunkiosios muzikos atstovai. Į DAUBĄ – SU GRIAUCMU! Festivalyje gros La Chudra, Xess, Satellite beaver, Lucifer, Nahum, Metal Messiah, Dead Man’s Cross, Perfection Theory ir kiti.

BROMA JAZZ
Lietuva, Kėdainiai
2013 m. rugpjūčio 18 d.
Pirmasis džiazo festivalis Lietuvos centre. Kėdainius prisijaukinęs džiazas čia skamba jau bene 40 metų. Atėjo tinkamiausias laikas palepinti miestiečius bei patenkinti miesto muzikos poreikį. Festivalio programoje šeši nemokami gyvo garso džiazo koncertai trijose scenose – Bibliotekos, Rotušės ir Daugiakultūrio centro. Festivalyje išgirsite įvairiausių džiazo krypčių ir variacijų: swing, funk, big band jazz, electrobop, smooth jazz, free jazz ir kt. Atlikėjų arsenale – Lietuvos džiazo korifėjai – Leonidas Šinkarenko, Liutauras Janušaitis, Arvydas Joffe, Linas Būda, Daiva Starinskaitė ir daugelis kitų. Taip pat svečiuose, gitaristas iš Anglijos, Robin Aristorenas. Be koncertų į festivalį įsilies šurmuliuojantis blusų turgus, po miestą blaškysis dixy band „BrasSpalvos“. Judėti kvies nenustygstantys lindihopo šokėjai. Egzotikos mėgėjų akis džiugins fakyrų ir kapoeira pasirodymai. Jaunimo asociacijos įvairiomis akcijomis užims visus festivalio lankytojus – nuo mažiausių iki didžiausių. Dailininkai ir fotografai fiksuos įsimintiniausias festivalio akimirkas. Gidai vedžios po Radvilų dvasios kupiną miesto senamiestį. „Broma Jazz“ savanoriai visuomet bus nusiteikę padėti.

SAULĖTOSIOS NAKTYS
Lietuva, Joniškio r., Gataučiai
2013 m. rugpjūčio 22-24 d.
Tai kasmetinis muzikos ir meno festivalis, vykstantis priešpaskutinį rugpjūčio savaitgalį. Tai vieta, kur renkasi kūrybingi žmonės su unikaliomis išraiškos priemonėmis, siekdami pasidalinti savo kūryba ir gauti naujų įkvėpimo šaltinių. Festivalio pagrindinė misija – išreikšk save. Tai reiškia, kad kiekvienas dalyvis yra festivalio organizatorius ir unikalios išraiškos kūrėjas festivalyje. Šiemet jūsų lauks daug muzikos, paskaitos, sportas ir saulėtos nuotaikos. Tinka šeimai!
15 % nuolaida su ISIC >

SURVIVOR
Lietuva, Molėtų r., Raudonėlės k.
2013 m. rugpjūčio 22-25 d.
Išlikimo instinktas yra mįslinga gyvybės mechanizmo dalis provokuojanti keblius klausimus: Kur tai veda? Kodėl taip vyksta? Kam to reikia? Deja, nei didžiausi pasaulio protai, nei sudėtingi technologiniai šedevrai negali atsakyti į šiuos nusibodusius, bet unikalius klausimus. Čia galima būtų nebetęsti temos, tačiau kodėl nepažvelgus į viską kitu kampu? Survivor ’13 – tai elektroninės muzikos festivalis atiduodantis pagarbą visiems išlikusiems. Tau, man ir jiems!

JAMMIN 2013 ATŠAUKTAS!
Lietuva, Trakai
2013 m. rugpjūčio 23-25 d.
„Jammin 2013“ – TIKRAS urban kultūros festivalis! Rugpjūčio 23-25 dienomis po saulėtu dangumi kartu su kultiniais „Onyx“, „Dub Pistols“ ir daugeliu kitų. Dvi paros gatvės kultūros mažiausiai trijose scenose vienu metu.

MĖNUO JUODARAGIS
Lietuva, Zarasai
2013 m. rūgpjūčio 23-25 d.
Mėnuo Juodaragis – unikalus, nepriklausomas šiuolaikinės baltų kultūros ir alternatyvios muzikos festivalis, pristatantis pagoniškosios tradicijos palikimą, neo-folkloro kryptis ir post-moderniosios kūrybos avangardą. Novatoriškas renginio vyksmas kasmet įgauna vis daugiau išraiškos formų – tai gausūs Baltijos ir užsienio šalių kolektyvų koncertai, garso architektų pasirodymai, senosios apeigos, svarbių temų paskaitos ir filmai, parodos, tradiciniai amatai, ekologinės akcijos, interaktyvūs kūrybos projektai, vaidinimai, žaidimai, šokių vakarai ir kita. MJR yra nekomercinis renginys, kuris gimė ir gyvuoja iš gryno entuziazmo ir idėjinių paskatų. Visa festivalio veikla grindžiama asmeninėmis kūrėjų iniciatyvomis ir laisva valia, nesaistoma jokių žinybų ar politikos. Tinka šeimai!

SWAMPFEST 2013
Lietuva, Vieta pranešama dalyviams
2013 m. rugpjūčio 30-rugsėjo 1 d.
Stovyklavietė-festivalis ir afterparty – SWAMPFEST turės tris dalis. Muzikinėje dalyvaus G&G Sindikatas, MC Messiah, Elvis Deluxe, Doublestone, Klaipėda SKA Foundation, Los Turbos ir daug kitų.

SUVIRINTOJAI’13
Lietuva, Kėdainių r., Pėdžiai
2013 m. rugpjūčio 30-31 d.
Paskutinis vasaros nusidėjimas. Festivalyje gros: MOUNTAINSIDE [heavy rock], PHRENETIX [thrash metal], EXTRAVAGANZA [black rock], DEVLSY [black/shoegaze], LOVEBLAST [techno/black/grind] ir kiti. Kviečiame dalyvauti viename iš paskutinių šių metų vasaros festivalių!

MUZIKOS FESTIVALIAI EUROPOJE

NUITS SONORES 
Prancūzija, Lionas
2013 m. gegužės 7-12 d.
Nuits Sonores – elektroninės muzikos festivalis. Pavadinimas reiškia „skambios naktys“ ir trijų dienų renginys jį visiškai pateisina, nes čia suvažiuoja elektroninės muzikos mėgėjai ne tik iš visos Prancūzijos, bet ir kitų Europos šalių. Festivalio metu visame mieste skamba muzika, vyksta daugybė mažesnių renginių, performansų ir filmų peržiūrų.

ROCK AM RING 2013
Vokietija, Nürburgring
2013 m. birželio 7-9 d.
Kartą per metus žymioji Vokietijos Formulės 1 trasa užimama tūkstančių roko gerbėjų. Šiais metais jame dalyvaus The Killers, AThe Bloody Beetroots, Bullet, Coal Chamber, Graveyard, Hacktivist, Hurts, Imagine Dragons, Papa Roach, Asking Alexandria, Pierce The Veil, Green Day, Korn, Paramore, The Prodigy, A Day To Remember, Airbourne, Bullet For My Valentine ir daugybė kitų.

SONAR
Ispanija, Barselona
2013 m. birželio 13-15 d.
Pašėlęs Ispanijos festivalis, žadantis muzikos energijos užtaisą. Šiais metais dalyvauti žada Kraftwerk (3D show), Two Door Cinema Club, Nicolas Jaar, Skrillex, Pet Shop Boys ir kiti.

THE ISLE OF WIGHT
Didžioji Britanija, Newport Isle of Wight, Seaclose Park
2013 m. birželio 13-16 d.
Vienas smagiausių muzikos festivalių Dižiojoje Birtanijoje šiemet kviečia klausyti: The Stone Roses, The Killers,Bon Jovi, Boomtown Rats with Bob Geldof, Paul Weller, I Am Kloot, Ke$ha, Steve Harley, Devlin, Little Angels, Lawson, Jake Bugg, Emeli Sande, Palma Violets, Ben Howard, Laura Mvula, Newton Faulkner, Lianne La Havas, Willy Moon, Young Guns, Kids in Glass Houses, Tracer, Stackridge, The Blockheads, Hugh Cornwell, Levellers, Steve Forbert, The Script, Bloc Party, Paloma Faith, The Maccabees, Ellie Goulding, Happy Mondays, Blondie, Example & DJ Wire, Rizzle Kicks, Damian Lazarus, Everything Everything, Bastille, Delilah, Zane Lowe, Tim Burgess, T’Pau, Little Mix, Madeon, Sub Focus, Jaguar Skills, A-Trak, Lee Foss, Miguel Campbell, Derrick Carter, Benga, Andy C, Grandmaster Flash, Mosca, Huxley, Ms Dynamite, Mistajam, Modestep ir daugybė kitų.

NORTH SIDE
Danija, Aarhus
2013 m. birželio 14-16 d.
Festivalis kasmet vyksta Aarhus, Danijoje, plečiasi ir kviečiasi vis įdomesnius vardus. Šiemet čia gros Alt-J, Arctic Monkeys, Bloc Party, Everything Everything, The Flaming Lips, Keane, Kings of Convenience, The Knife, Modest Mouse, Nick Cave & The Bad Seeds, Phoenix, Tegan and Sara ir daug kitų.

PINKPOP FESTIVAL
Nyderlandai, Landgrafas
2013 m. birželio 14-16 d.
Pinkpop yra vienas seniausių kasmetinių festivalių, sutraukiantis apie 60 tūkstančių žiūrovų, šiais metais lankytojus linksmins Green Day, Kodaline, Puggy, Thirty Seconds to Mars, Andy Burrows, ALT-J, Ben Howard, Ellie Goulding ir daugybė kitų atlikėjų.

ROCK SUMMER 25
Estija, Talinas
2013 m. birželio 15-16 d.
Vienas didžiausių ir seniausių roko muzikos festivalių Estijoje, Taline dainų slėnyje. Festivalyje dalyvauja: Sakari Kuosmanen, ex Sex Pistols John Lydon & Public Image Ltd,  Ivo Linna & In Spe, Duff McKagan & Walking Papers, Sharon Corr, Mumiy Troll, Skindred (UK), Zucchero, Bryan Adams  ir kiti.

HURRICANE
Vokietija, Brėmenas
2013 m. birželio 21-23 d.
Tai vienas ‘rokaviausių’ festivalių Vokietijoje, kasmet vis garsinantis savo atlikėjų sąrašus. Šiemet čia Rammstein, Queens Of The Stone Age, Arctic Monkeys‍, Deichkind, Billy Talent‍, Paul Kalkbrenner, Sigur Rós, Portishead‍, The Smashing Pumpkins, Ska-P, The Gaslight Anthem, The NATIONAL, Editos, Two Door Cinema Club, The Hives, Of Monsters And Men, Bloc Party‍, Nofx‍, Gogol Bordello, Ben Howard‍ ir daugybė kitų. Nuo 1997 m. rengiamas festivalis pernai išrinktas atlikėjų mylimiausiu festivaliu Europoje.

OASIS
Gruzija, Mtskheta
2013 m. birželio 22-23 d.
Festivalis „Oasis“ vyksta Teatrono parke, Mtskheta miesto centre. Per dvi dienas muzikos gerbėjai turės galimybę išgirsti daugelį Gruzijos ir Europos muzikos atlikėjų. Festivalio lankytojai ne tik klausysis muzikos, bet ir dalyvaus kūrybinėse dirbtuvėse, sporto varžybose. Atvykite į Gruziją ir praleiskite dvi nepakartojamas dienas „Oasis“ festivalyje!

COULEUR CAFE FESTIVAL
Belgija, Briuselis
2013 m. birželio 28-30 d.
Galbūt Belgija yra ir nedidelė šalis, tačiau muzikos festivalių mėgėjai ją puikiai žino. Šis festivalis išsiskiria gyvybingumu, eklektika ir puikiu R&B, hiphopo, regio ir kitų muzikos stilių skambesiu. Šių metų festivalyje dalyvauja garsūs atlikėjai, tokie kaip Coely, Faithless DJ-Set Ft. Sister Bliss & Maxi Jazz, Seule, Jimmy Cliff ir kiti.

ROSKILDE MUSIC FESTIVAL
Danija, Roskildė
2013 m. birželio 29-liepos 7 d.
Tai vienas didžiausių Šiaurės Europos meno, kultūros, muzikos ir labdaros įvykių, 3 dienoms sujungiantis tūkstantines minias į atskirą ir be galo margą pasaulį, kuriame pulsuoja savitas gyvenimo ritmas. Kasmet Roskildės festivalio geraširdiškumo bendruomenė garantuoja, kad visas festivalio pelnas bus skirtas humanitariniams ir kultūriniams tikslams. Jau žinoma, kad didžiausiomis raidėmis plakatuose bus užrašyti tokie vardai kaip Rihanna, Queens of the Stone Age, Slipknot, Sigur Rós, Animal Collective, Volbeat, Kvelertak, Goat ir kiti.

ROCK FOR PEOPLE
Čekija, Hradec Kralove
2013 m. liepos 2-5 d.
Didžiausias ir žaismingiausias Čekijos roko muzikos festivalis „Rock for people“, rengiamas miesto parke, šiemet ruošia stiprų muzikinį desantą ir kviečia išgirsti stipriausias roko muzikos žvaigždes.

HEINEKEN MUSIC OPEN’ER
Lenkija, Gdynė
2013 m. liepos 3-6 d.
Kasmet vis labiau auganti ir į „prestižinių“ Senajame žemyne kategoriją pretenduojanti muzikos šventė niekuo nenusileis elitiniams pasaulio vasaros festivaliams. Oficialiai pranešta, kad „Heineken Openeryje“ koncertuos Anglijos roko muzikos grandai Arctic Monkeys, taip pat Kings Of Leon, Queens of the Stone Age ir britpopo legendos Blur.

URBAN ART FORMS
Austrija, Viena
2013 m. liepos 4-6 d.
Trečias pagal dydį Austrijos muzikos festivalis, išskirtinis tuo, kad scenoje naudoja ekranus. Šiais metais dalyvaus: The Prodigy, Seeed, Deichkind, Knife Party, Modestep Live, Zedd, DUB FX, Moguai, Delta Heavy ir kiti.

B’ESTFEST
Rumunija
2013 m. liepos 5-7 d.
B‘ESTFEST – pirmasis tarptautinis Rumunijos festivalis ir vienas didžiausių reginių Centrinėje bei Rytų Europoje. Čia kraują jau kaitino daugiau kaip 200 puikių atlikėjų iš viso pasaulio. Užtikriname – ir šiemet bus gerai. Taip gerai, kad nepamiršite ilgai. Festivalyje gros: Nas, Biohazard, Texas, Nneka, Joker, Chase & Status ir kiti.

ROCK WERCHTER 2013
Belgija, Werchter
2013 m. liepos 4-7 d.
Rock Werchter – tai nuo 1974 m. kasmet rengiama muzikos fiesta netoli Briuselio. Festivalis laikomas vienu iš keturių didžiausių kasmetinių Europos festivalių. 2003, 2005, 2006 ir 2007 Tarptautinės gyvos muzikos konferencijos (ILMC) Rock Werchter buvo apdovanotas Arthur apdovanojimu kaip geriausias festivalis pasaulyje. Šiemet programoje Airbourne, Netsky, Jessie Ware, Bloc Party, Sigur Ros, Two Door Cinema Club, The Script, Phoenix, C2C, Richard Hawley, Graveyard, Disclosure, Django Django, A Day to Remember, Band of Horses, Thirty Seconds to Mars, Passenger, Asaf Avidan, Alt-J, Of Monsters ir kiti.

MAIN SQUARE
Belgija, Arras
2013 m. liepos 5-7 d.
Tris dienas ir naktis  vykstantis muzikos šou. Šiais metais dalyvaus: Green Day, Indochine, Sting, The Prodigy, Thirty Seconds to Mars, The Hives, Bloc Party, Deus, C2C ir daug kitų. Iš viso klausytojus linksmins virš 40 atlikėjų dvejose scenose.

EXIT FESTIVAL SERBIA
Serbija, Novi Sad
2013 m. liepos 10-14 d.
2000 m. surengtas pirmasis EXIT renginys po atviru dangumi tapo vienu iš didžiausių kuktūrinių projektų Jugoslavijoje (dabar Serbijoje) ir savo vardą patvirtina jau 12 metų. 3 dienos su muzika ant upės kranto! Sąraše groja Atoms For Peace, Snoop Dogg Aka Snoop Lion, CeeLo Green, Fatboy Slim, Bloc Party, Eric Prydz, DJ Fresh live, Seth Troxler, Dubfire, Pan-Pot, SKisM, Friction & Linguistics, Dixon & Âme, Scuba live, Inspector Dubplate, Matador live, Subb An & Adam Shelton, Apollonia, Brookes Brothers, Ana Popovic Band, Prong, Delilah, The Prototypes, Dub Phizix & Strategy, Deniz Kurtel, Kate Boy ir kt.

POHODA FESTIVAL
Slovakija
2013 m. liepos 11-13 d.
Šis festivalis – visiems. Ir ne tik muzikos gerbėjams. Mat festivalyje rengiami ir teatro, ir baleto, ir modernaus šokio pasirodymai, rodomi filmai, literatūros prezentacijos, dizaino ir vizualinio dizaino parodos, diskutuojama įvairiomis aktualiomis šių dienų temomis. Tačiau muzikos čia taip pat bus su kaupu. Festivalio programoje – skirtingi muzikos žanrai, tokie kaip rokas, punk rokas, folk, regis, ska, pop, džiazas, reivas ir daugelis kitų. Taip pat skambės ir klasikinė muzika. Festivalyje gros The Smashing Pumpkins, Kaiser Chiefs, Bloc Party, Justice, Nick Cave & The Bad Seeds, Amon Tobin ir kiti.

BALATON SOUND
Vengrija, Balatono ežero pakrantė
2013 m. liepos 11-14 d.
BALATON SOUND festivalis nuo pat jo užgimimo 2007 m. kasmet gerina savo lankomumo rekordus. Renginys organizuojamas didžiausio Centrinės Europos ežero pakrantėje vasaros viduryje. Festivaliui visada būna paruošiama dvidešimties valandų ypatinga muzikinė programa su tokių atlikėjų sąrašu, kuris visada atkreipia ypač didelės žmonių minios dėmesį. Atlikėjų pasirodymams festivalio teritorijoje bus įrengta įvairiausių scenų (prie didžiausios galės šėlti iki 50 tūkst. žiūrovų). Tau – gausybė poilsio zonų: su hamakais, sėdmaišiais ir pan. BALATON SOUND festivalio lankytojams – ir specialios festivalio zonos, kuriose yra kavinių, kokteilių barų ir restoranų.  Programoje The Prodigy, Calvin Harris, Crystal Castles, Todd Terje, Armin Van Buuren ir kiti.

SUMMER SOUND
Latvija, Liepoja
2013 m. liepos 12-13 d.
Liepoja garsėja festivaliais ir šie metai nebus išimtis. Summer Sound yra 2 dienų renginys, kuriame skamba labai įvairi muzika. 5 scenos ir 5 temos – tai žada festivalio organizatoriai. Savo programas atlieka grupės ir atlikėjai iš visos Europos. Muzikinė programa taikoma ir jaunimui, ir šeimoms su vaikais.

T IN THE PARK
Škotija, Ballado
2013 m. liepos 12-14 d.
Ko gero žymiausias festivalis Škotijoje šiemet kviečia klausyti Of Monsters and Men, Two Door Cinema Club, Rihanna, Mumford and Sons, The Killers ir daugybės kitų. Greta muzikos tikrai bus filmų, meno, skanaus maisto, žaidimų, labdaros įvykių.

BENICASSIM
Ispanija, Benicassim
2013 m. liepos 18-21 d.
Benicassim tarptautinis festivalis, paprastai vadinamas “prasimanymu”, yra kasmetinis muzikos ir menų festivalis, kuris kviečia alternatyviosios ir elektroninės muzikos mėgėjus ir kūrėjus susiburti Ispanijoje. Festivalio programa gausi filmais, teatru, mada ir meniniais projektais. Šiemet čia gros The Killers, Arctic Monkeys, Queens of the Stone Age, Dizzee Rascal, Jake Bugg, Azealia Banks, The Courteeners, Hurts, Kaiser Chiefs ir daug kitų. 

MELT!
Vokietija, Gräfenhainichen, Ferropolis

2013 m. liepos 19-21 d.
Ferropolis, dar žinomas kaip Metalo miestas, yra didžiulis nebenaudojamų mašinų muziejus po atviru dangumi. Šiais metais festivalyje dalyvaus James Blake, The Knife, Flying Lotus, Alt-J, Azealia Banks, Purity Ring ir daug kitų.

POSITIVUS FESTIVAL 2013
Latvija, Salacgryvu
2013 m. liepos 19–21 d.
Positivus festivalis yra didžiausias ir svarbiausias muzikos ir meno festivalis Baltijos šalyse, kasmet pateikiantis nepaprastą muzikos stilių mišinį ir nepakartojamą atmosferą. Čia kiekvienais metais susirenka per 30 000 klausytojų. Ypatingą dėmesį skirdamas detalėms, festivalis žada naujovių iš viso pasaulio, išlaikydamas savo unikalumą bei ypatingą atmosferą kiekvienam mėgautis muzika ir menu.
Speciali kaina su ISIC tik birželio 1-8 d. >

SOUNDWAVE
Kroatija, Tisno
2013 m. liepos 19-21d.
Kvapą gniaužiančioje vietoje – Tisnoje vyksta vienas gražiausių pasaulio muzikos festivalių – SOUNDWAVE CROATIA. Šiais metais ten pasirodys : Bonobo, Doom, Robert Glasper Experiment, Ondatropica, Dj Shadow, Dj Yoda, Riot jazz, Illum Sphere, Kelpe, Flako, Jon K, Solko, Barely Legit, Jim Bane, Disco Stew, Taste The Difference, Real Roots, The Drop ir kiti.

TOMORROWLAND 2013
Belgija, Antverpenas
2013 m. liepos 26-28 d.

Tai kasmetinis elektroninės muzikos festivalis, sutraukiantis šimtus tūkstančių šio žanro muzikos gerbėjų iš viso pasaulio. 2012 metais šį festivalį aplankė daugiau kaip 180 tūkst. lankytojų, jiems grojo per 200 garsiausių planetos DJ’ų. Šiemet festivalyje svečius džiugins Steve Aoki, Alesso, Marco Carola, Arty, Dave Clarke, Dixon, Armin Van Buuren, Axwell, Knife Party, Mauro Picotto, Joey Beltram, Miss Djax, Huma Noyd, J Fernandes & Joachim Garraud ir daugybė kitų. 

AUDIORIVER
Lenkija, Plockas
2013 m. liepos 26-28 d.
Kasmet 3 dienas vykstantis festivalis orientuotas į kokybišką elektroninę muziką. Visas „Audioriver“ veiksmas vyksta upės paplūdimyje – čia išsidėsčiusios kelios atviros scenos bei palapinės, kuriose visą naktį ir dalį ryto sklinda elektroninės muzikos bangos. Gamtos sukurtame amfiteatre, upės slėnyje, kempingo teritorijoje kuriasi ir festivalio lankytojai, kurių gausėja kasmet. Praėjusiais metais „Audioriver“ aplankė per 19 000 kokybiškam elektroniniam skambesiui neabejingų žmonių. Šiemet programoje: GusGus, Netsky, Jeff Mills, Tale Of Us, Alex Smoke, Wraetlic, Oszibarack ir daug daugiau.

SPIRIT OF BURGAS
Bulgarija, Centrinis Burgo paplūdimys
2013 m. liepos 27-28 d.
Apart nepakartojamos gamtos Bulgariją verta aplankyti ir dėl vieno iš didžiausių muzikos festivalių – „The SPIRIT of Burgas“. Tai laikas ir vieta, kai vieni iš garsiausių pasaulio atlikėjų rengia pasirodymus trijose scenose viso savaitgalio metu. Šiemet festivalis įvyks jau šeštąjį kartą. Programos metu išgirsite garsiausius įvairiausių muzikos žanrų atlikėjus – reggae, hip-hop, drum‘n‘bass, punk, soul, hardcore, dubstep, rock. Festivalyje dalyvaus tokie atlikėjai kaip Wu-Tang Clan, EDITORS, ZAZ, Selah Sue, Above & Beyond, Paul Oakenfold, Chase & Status, Enter Shikari ir daugelis kitų.

SZIGET 2013
Vengrija, Budapeštas, Óbuda sala
2013 m. rugpjūčio 5-12 d.

Sziget festivalis yra vienas didžiausių kultūrinių renginių Europoje, vykstantis pačioje Budapešto širdyje ir kasmet pritraukiantis beveik 400 000 žmonių iš daugiau nei 60 šalių. Saloje sukuriama ypatinga atmosfera, kurioje susipina miestas ir gamta. Dunojaus upės sala sukuria ypatingą atmosferą, kupiną unikalaus šalies, miesto ir gamtos mišinio. Sziget apima ne tik muziką – čia vyksta teatro, cirko pasirodymai. Šiais metais festivalio svečių ausis glostys The XX, The Killers, The Stone Roses, Two Door Cinema Club, The Roots, Axwell, High Contrast, Azari & III, Tiga ir kt. 

GUCA MUSIC FESTIVAL
Serbija, Dragacevo
2013 m. rugpjūčio 8-11 d.
Tradiciniame Serbijos pučiamųjų festivalyje išskirtinis dėmesys skiriamas trimitams. Tai labai labai triukšminga šventė, apimanti autentišką Serbijos kultūrą, meną ir muziką. Festivalyje tikrai netrūksta egzotiškų vaizdų ir gerų emocijų!

COKE LIVE FESTIVAL
Lenkija, Krokuvos aerodromas

2013 m. rugpjūčio 9-10 d.
Šis istorinės Krokuvos aerodrome vykstantis gyvos muzikos festivalis pradžioje labiausiai orientavosi į hiphopą, R’n’B ir POP muziką. Tačiau bėgant metams festivalio scenose vis labiau karaliauja ir rokas. Taip per eilę metų čia vienoje scenoje grojo Rihanna, Lily Allen, Kanye West, Missy Elliot, Kaiser Chiefs, 50 Cent, The Chemical Brothers, Interpol, 30 seconds to Mars ir kiti. Tai vienas didžiausių muzikos festivalių Europoje, šiemet kviečiantis paklausyti The Killers, Placebo, Snoop Dog ir kitų.

ROCK EN SEINE FESTIVAL
Prancūzija, Paryžius
2013 m. rugpjūčio 23-25 d.
Festivalis rengiamas nuo 2003 metų ir kasmet jį aplanko apie 100 000 lankytojų. Šiais metais dalyvaus: Valerie June, Laura Mvula, The Child Of Love, ALT-J, Fauve, Mac Miller, IS Tropical, Patrice, ASAP Rocky, Diiv, Johnny Marr, Pheonix ir kiti.

KAZANTIP
Ukraina, Popovka paplūdimys
2013 m. rugpjūčio mėn.
„kaZantip yra kultas. kaZantip yra nuostabu. kaZantip gniaužia kvapą. kaZantip varo iš proto. kaZantip yra tiesiog rojus…“ Taip save pristato vienas iš ilgiausių, gyviausių ir neįprasčiausių elektroninės muzikos ir sporto festivalių pasaulyje. Festivalis vyksta net penkias savaites, 24 valandas per parą. 20 metų iš eilės Ukrainoje, Popovka paplūdimyje. Kiekvienais metais šį festivalį aplanko daugiau kaip 150 000 žmonių ir per 300 DJ’ėjų iš viso pasaulio.

OUTLOOK
Pula, Kroatija
2013 m. rugpjūčio 29 – rugsėjo 2 d.
Dar vienas nepaprastas muzikos festivalis Kroatijoje. Muzikos scenos įsikuria smėlėtuose paplūdimuose, tar senų pilių griuvėsių ar net ant vandens. Šis festivalis laimėjo Jungtinės Karalystės apdovanojimą, kaip geriausias užsienio festivalis. Šeštą kartą vyksiančiame renginyje dalyvaus: Talib Kweli, Jay Electronica, Joey Bada$$, The Pharcyde, Pharoahe Monch, Alborosie & Shengan Clan, David Rodigan, Mala in Cuba, Andy C, Goldie, Randall, LTJ Bukem, Conrad ir daugybė kitų.

SUN AND BASS
Italija, Sardinija
2013 m. rugsėjo 7-14 d.
Vėl grįžtantis į nepaprasto grožio salą – Sardiniją, festivalis „Sun and Bass“ švenčia savo dešimtmetį. Tai pirmasis Europoje pasirodęs Drum‘n‘Bass muzikos stiliaus festivalis. Muzikantai ir prisiekę muzikos fanai renkasi į šį festivalį praleisti nepakartojamos savaitės su Drum‘n‘Bass muzika. Vakarėlių zona apima La Cinta ir Ambra paplūdimius ir ištaigingąjį Bal Harbour.

KITOKIE FESTIVALIAI (sveikatingumo, meno ir kt.)

RAFES FESTIVALIS 2013
Lietuva, Kaunas
2013 m. gegužės 5-10 d.
KTU Telekomunikacijų ir elektronikos fakulteto Studentų atstovybė “RAFES” – viena seniausių Universitete, turinti savo vėliavą, simbolį, himną ir gilias tradicijas. Viskas prasidėjo labai seniai. Tada studentams trūko laisvės. Ne itin buvo gausu pramogų, linksmų renginių, švenčių, netgi alaus. O kai nuo to begalinio trūkumo trūko keleto iniciatyvių žmonių kantrybė, jie įkūrė tuometinio Radioelektronikos fakulteto organizacinį komitetą “RADI”, kuris laikui bėgant augo, keitėsi, kūrė tradicijas ir, persivadinęs “RAFES” vardu, drąsiai žengė koja kojon su viskuo, kas nauja ir perspektyvu. Atstovybę vienija draugiškumas, vieningumas, atsakingumas ir bendrų tikslų siekimas, todėl FSA RAFES gyvuoja jau daugiau negu trečdalį amžiaus!

URBAN ESSENTIALS 2013
Lietuva, Vilnius, Teatro arena
2013 m. gegužės 25 d.
Tarptautinis gatvės kultūros festivalis – tai didžiausias gatvės šokių renginys Lietuvoje. Urban Essentials šiais metais pristato net tris užsienio DJ’us ir net šešias pasaulinio garso šokio žvaigždes. TEATRO ARENA taps gatvės meno interaktyvia galerija, kurioje vyks šokių pasirodymai ir dvikovos, graffiti dirbtuvės, gatvės kultūros fotografijų paroda, diskusijos ir daug daugiau. Pasirodys Cebo Carr (JAV/Japonija), Byron Cox (JAV), Icee (Prancūzija), Paul Skee (JAV), Hatsolo (Suomija), Movie One (Ispanija).

MAJOKA’13
Lietuva, Molėtai
2013 m. birželio 14-16 d.
MAJOKA – tai bendruomeniškas, jaukus, įkvėpiantis ir sąmoningas vasaros festivalis. Jame susipina jaunų bei patyrusių atlikėjų muzikos garsai, kūrybiškumą skatinančios dirbtuvėlės, įkvėpiančias istorijos ir diskusijos bei bendra, jaukumo kupina atmosfera. Festivalio metu esi kviečiamas patirti: muzikos Jam sesijas, kur kiekvienas išbandys savo pasidarytus muzikos instrumentus; body Jazz autentišką šokį, pažintinius žygius po mus supančią gamtą (ar žinai, kokias žoleles galime panaudoti maistui, ką senoliai gamindavo iš drebulių, kur ieškoti jonvabalių?). Nuostabius atlikėjų koncertus ir improvizacijas, kurie leis nejučia pradėti šokti ir panardins į save; dūminės pirties teikiamus malonumus; žmonių su nekasdienėmis istorijomis paskaitas ir diskusijas; visišką atokvėpį nuo kasdienių rūpesčių, vasariškų akimirkų žavesį; buvimą tiesiog čia ir dabar rytinių meditacijų ir jogos dėka; kaimišką šviežią maistą, kurį draugiškai valgysime pietų metu; naujų pažinčių ir bendravimo džiaugsmą!

JOTVOS VARTAI
Lietuva, Alytaus piliakalnis
2013 m. birželio 29-30 d.
Jau antrą kartą vartus į šio krašto istoriją atveriantis viduramžių istorijai skirtas renginys „Jotvos vartai“ pakvies visus lankytojus įsijausti į viduramžių gyventojo buitį, pamatyti istorinių filmų vertus vaizdus. Festivalio programoje: senovinių amatų mugė bei dirbtuvės, viduramžių kovos, žinomų Lietuvos galiūnų varžybos „Stipriausias jotvingis“, inscenizuotas Alytaus pilies vartų su bokštais puolimas, muzikos koncertai, ugnies šokiai, plėšriųjų paukščių parodomoji programa bei daugelis kitų renginių. Šventės lankytojai bus kviečiami išbandyti įvairius amatus, šokti tradicinius bei viduramžių šokius, šaudyti lanku, dalyvauti stipriausio jotvingio rinkimuose, kovose bei senoviniuose žaidimuose. Bus galima paplaukioti senoviniu laivu ir pajodinėti į Lietuvos etninį kultūros paveldą įrašytais žemaitukų veislės žirgais. Renginio metu atskirus neplanuotus pasirodymus surengs klajojantys viduramžių muzikantai, žonglieriai, o raganavimu įtariamų lankytojų lauks budelio antrankiai bei kankinimo suolas. Festivalis nemokamas. Tinka šeimai!

PILIES AIDAS 2013
Lietuva, Panemunės pilis
2013 m. liepos 5-6 d.
Menų festivalio rengėjai kviečia: „visi kurie norite pailsėti, pasigrožėti, pamatyti, išgirsti, pajausti kūrybinį džiaugsmą, esate laukiami liepos  5 – 6 dienomis Panemunės pilyje, šalia Nemuno upės Jurbarko krašte.“ Programoje: Rebelheart, Radistai, Aktorių trio ir kiti. Tinka šeimai!

ŽAGARĖS VYŠNIŲ FESTIVALIS
Lietuva, Žagarė
2013 m. liepos 18-21 d.
Seniausias Lietuvos miestas kviečia į Vyšnių festivalį. Keturias dienas vykstantis renginys apima labai daug dalykų: čia ir muzika, dailė, literatūra, poezija, šokis. Šventę papildys įvairios festivaliui skirtos parodos, žirgų konkūrai, futbolo varžybos, atrakcionai, varžytuvės ir kitos staigmenos. Vėl ir vėl, kaskart vis kitaip šioje atvirumu ir išraiškos laisve dvelkiančioje programoje, kurioje dalyvaus įvairių sričių menininkai, kiekvienas atvykęs į Vyšnių festivalį galės surasti kažką savo akiai ir širdžiai. Šventiniuose koncertuose  girdėsite Kostą Smoriginą, Olegą Ditkovskį, Gediminą Storpiršį, Nedą su Vytauto Labučio kvartetu, Jazzu su Leon Somov, Jurgą Šeidukytę, Donatą Montvydą, Marką Palubenką, Aliną Orlovą, grupes „Nuo užupio“, „Pushaz“, „Sel“, „Freaks on Floor“, „Ritmas kitaip“, chorą „Brevis“, Sandrą Janušaitę su Kauno styginių kvartetu, Modestą Pitrėną, Ievą Prudnikovaitę, Astą Kriščiūnaitę, Dainių Puišį, Klaipėdos kamerinį orkestrą, Stasį Povilaitį, Lietuvos pučiamųjų orkestrų čempionato, kaimo kapelų „Duokim garo“ varžytuvių laureatus. Tinka šeimai!

LIETUVOS ŽYGEIVIŲ FESTIVALIS
Lietuva, Jurbarkas
2013 m. rugpjūčio 2-4 d.

3 dienų žygeivių festivalis, iš kurių 2 dienos skirtos dalyvių žygiui. Tai puiki proga praleisti laiką bendraminčių būryje. Rugpjūčio 2 dieną vyks atidarymo ceremonija ir žygeivių vakaronė. Rugpjūčio 3 dieną laukia žygis, o po jo spektaklis ir koncertas bei vakaronė. Rugpjūčio 4 dieną – žygis, apdovanojimai ir uždarymo ceremonija.

MANDALA
Lietuva, Molėtų r.
2013 m.rugpjūčio 2-4 d.
Festivalis „Mandala“ šiais metais švęs trijų metukų gimtadienį! Tai – renginys, propaguojantis sveiką gyvenimo būdą. Sveikatingumas – tai ne tik kūno, bet ir žmogaus vidinio pasaulio, jo emocijų, santykių su žmonėmis bei sielos sveikata.Festivalyje bus net keturios praktinių ir teorinių užsiėmimų erdvės: psichologinė, dvasinė, kūrybinė ir kūno. Vakare galėsite pasiklausyti koncertinės programos. Taigi, kiekvienas iš Jūsų rasite kažką įdomaus, vertingo ir padedančio pasijusti dar laimingesniais. Tinkama šeimai!

LOFOTR VIKINGFESTIVAL 2013
Norvegija, Bøstad, Lofotr Viking Museum
2013 m. rugpjūčio 7-11 d.
Kasmetinis Norvegijos vikingų festivalis vyksta rugpjūčio mėnesį. Tai 5 dienų nuotykis, kurio metu dalyviai yra supažindinami su senovės vikingų kultūra, papročiais ir gyvenimo būdu. Festivalio metu visi dalyviai yra įtraukiami į vikingų pasaulį. Vyksta įvairiausi koncertai, mugės, amatų dirbtuvės, simuliacinės vikingų kovos, konkursai ir daug kitos veiklos. Pagrindinė šių metų festivalio tema – „Rungtynės ir žaidimai“.

MASTERS OF CALM 2013
Lietuva, Dūburio sala
2013 m. rugpjūčio 10-17 d.
Festivalis „Masters of Calm“ – tai savaitę truksianti stovykla-festivalis Dūburio saloje. Į šią šventę kviečiami visi, norintys pailsėti, atgauti jėgas, patirti dvasinę ramybę ir harmoniją, atgauti pasitikėjimą, pabūti kartu laimingiems čia ir dabar. Čia mokomasi iš savo srities jogos, reiki, cigūno, rebefingo, sveikos gyvensenos, ajurvedos mokytojų ir, žinoma, vieni iš kitų. Festivalyje vyks įvairaus pobūdžio praktiniai užsiėmimai, kuriuos kiekvienas galės rinktis pagal savo poreikį. Šią vasarą Dūburio saloje jūsų laukia gyvenimo mokytojas Pradeep Daroka (Indija), profesionalus Norbekovo sistemos instruktorius Arūnas, hipnoterapeutas Andy Brady (Airija), Reiki meistrė ir mokytoja Daiva, Vedų šventraščių mokytojai, Hatha, Sachadža, Bhakti, Shivananda jogos praktikos, Gurdžijevo šokiai, Cigūno energija, Belojaro sistemos pritaikymas kasdienybėje, sveikos mitybos seminarai, sąmoningas kvėpavimas – rebefingas ir begalės kitų fizinių užsiėmimų, dvasinių praktikų, įdomių diskusijų ir malonių pokalbių. Tinka šeimai!

GOLOKA PARTY GOES WILD
Lietuva, miškuose tarp Vilniaus ir Kauno
2013 m. rugpjūčio 30-31 d.
Dvi stogą raunančios muzikinės mantra-meditacijos naktys. Paskaitos apie tavo vidinį pasaulį, santykių ir meilės paslaptis, jogą, vidinę laisvę, grožį ir veržlų tobulėjimą. Astrologija, vegetarinių valgių kursai, mandalų kūrimas, chna, meno terapija ir daug daug tavo sielai… Viso renginio metu veiks vegetarinė valgykla.

Žinai daugiau festivalių? 

Gintarė :