X

2012 m. vasaros festivaliai pasaulyje ir Lietuvoje


Jauniems kūnu ir siela, patrakusiems, veržliems, energingiems, nuotykių ištroškusiems, pamišusiems dėl muzikos, meno ir pramogų.

2012 M. VASAROS FESTIVALIŲ SĄRAŠAS – KALENDORIUS!

Vienas mėgiamiausių, laukiamiausių ir lankomiausių Zigzag.lt bloge.

Griebkite pigius lėktuvo, autobuso ar traukinio bilietus, o gal net visą InterRail Pass traukinio bilietą ir pirmyn į gastroles po Europą per 2012 m. vasaros muzikos, meno ir kultūros festivalius.

Čia visa Lietuva
Lietuva, Rumšiškės
2012 m. gegužės 12-13 d.

Vienu gražiausių metų laiku – gegužės viduryje – Rumšiškėse, Lietuvos liaudies buities muziejuje, renkasi turiningo laisvalaikio mėgėjai. Juos čia suburia jau tradicija tampantis visai šeimai skirtas festivalis „Čia visa Lietuva“. Tarptautinės šeimos šventėsproga didžiausias šalyje visai šeimai skirtas renginys kviečia visiems kartu puoselėti gažiausias tautos tradicijas ir stiprinti tarpusavio ryšį. Festivalio metu visi – tiek suaugusieji, tiek vaikai – gali įvairiomis formomis skirtingose Lietuvos liaudies buities muziejaus vietose susipažinti su lietuvių liaudies tradicijomis ir papročiais, dalyvauti ir stebėti varžybas ar tiesiog su gerai nusiteikusia bendruomene po ilgos žiemos ilsėtis gamtoje.

valNuits Sonores
Prancūzija, Lionas
2012 m. gegužės 16-20 d.

Nuits Sonores – elektroninės muzikos festivalis. Pavadinimas reiškia „skambios naktys“ ir trijų dienų renginys jį visiškai pateisina, nes čia suvažiuoja elektroninės muzikos mėgėjai ne tik iš visos Prancūzijos, bet ir kitų Europos šalių. Festivalio metu visame mieste skamba muzika, vyksta daugybė mažesnių renginių, performansų ir filmų peržiūrų.

GaDi’12
Lietuva, Kaišiadorys, „Vasaros estrada“
2012 m. gegužės 18 – 20 d.

Kasmetinis. Studentiškas. Pavasarinis. Gyvas. Žalias. Laisvas. Muzikos festivalis. GaDi – nekomercinis, studentų organizuojamas gyvos muzikos festivalis po atviru dangumi. „Čia ir dabar gimsta nauja graži tradicija,“ – sakė Arvydas savo sodyboje suteikdamas pirmuosius namus festivaliui.
Tradicija gyvuoja nuo 2005 m. Atvykusius pasitinka geltonuojanti pienių pieva, pavasariškai žalia žolė. GaDi nerasite nei dušo, nei karamelinės kavos, nėra čia ir minkštų lovų ar indiško maisto, nes GaDi yra gamta ir muzika, nes GaDi – tai visiška laisvė ir pavasaris, nes tai draugai ir daug gražių prisiminimų.

SKAMBA SKAMBA KANKLIAI
Lietuva, Vilnius
2012 m. gegužės 24-27 d.

Jubiliejinis 40-asis tarptautinis folkloro festivalis „Skamba skamba kankliai“ savo istoriją skaičiuoja nuo 1973 m. Šiemet festivalio dalyviai koncertuos įvairiausiose Vilniaus vietose. Festivalio programoje – per 40 renginių. Nuo savo etnines dainavimo, giedojimo, šokio ar muzikavimo tradicijas tęsiančių Lietuvos bei užsienio svečių folkloro ansamblių koncertų – iki jaunimo šiuolaikinio folkloro grupių pasirodymų, „Nakties muzikos“ ciklo projektų, tradicinių šokių vakarų, teminių koncertų, kuršių genties kostiumo pristatymo, „Sutartinių tako“ Vilniaus senamiesčio gatvelėse, fotografijų parodos „Festivalio „Skamba skamba kankliai“ akimirkos“… Šių metų festivalyje laukiama užsienio svečių iš Airijos, Baltarusijos, Estijos, Indonezijos, Italijos, Karelijos, Prancūzijos, Rusijos, Ukrainos, Žaliojo Kyšulio salų. Festivalio metu Rotušės aikštėje vyks ir tautodailininkų bei tradicinių amatų mugė.

FOLKLORO PARALELĖS
Lietuva, Vilnius
2012 m. gegužės 25-26 d.

Tai tarptautinio folkloro festivalio „Skamba skamba kankliai“ metu vykstantys koncertai, kuriuose į vieną visumą jungiasi naujas, asmeniškai išjaustas, liaudies dainos ir melodijos interpretavimas, šiuolaikinių ir liaudies instrumentų garsai bei modernių technologijų galimybės. Įvairių kolektyvų muzikoje yra išreiškiamas ir jaunatviškas maksimalizmas, ir patirties brandumas… Folkloro paralelėse folk rock, folk metal, eksperimentinio, akustinio folkloro ir kitų stilių muzika atliks muzikantai iš Lietuvos bei užsienio svečiai.

San Miguel PRIMAVERA SOUND FESTIVAL
Ispanija, Barselona
2012 m. gegužės 30 – birželio 3 d.

„Primavera Sound“ Barselonoje – tai miesto muzikos festivalis. Į jį vykstama metro ar tramvajumi, o grįžtama į viešbutį jau pėsčiomis ar taksi paryčiais. Festivalio centras nuo 2005 metų įsikūręs dar formuojamame miesto parke aplink „Forum“ kultūros rūmus, toje vietoje, kur į Mar Bella paplūdimį įsirėžia įstrižoji L’Avinguda Diagonal. Šių metų festivalio programoje Franz Ferdinand, Bjork, Beirut, Death Cab For Cutie, Wilco, Kings Of Convenience, Yann Tiersen, Rufus Wainwright, The Weekend, The Drums ir daugybė kitų indie ir new wave atlikėjų.

ROCK AM RING
Vokietija, Nürburgring
2012 m. birželio 1-3 d.

Kartą per metus žymioji Vokietijos Formulės 1 trasa užimama tūkstančių roko gerbėjų. Šiais metais jame dalyvaus Metallica, Motorhead, Marilyn Manson, Guano Apes, Linkin Park ir daug kitų.

TBILISI OPEN AIR
Gruzija, Tbilisio slėnis
2012 m. birželio 2-3 d.

Daugybė muzikos stilių, laisvės dvasia, nepakartojama atmosfera, muzikos grupės iš viso pasaulio, tūkstančiai lankytojų, pašėlę vakarėliai – tai Tbilisi Open Air! Įsikūręs Tbilisio hipodrome festivalis laukia kiekvieno, kuris nori neišdildomų patyrimų. Tai vieta, kur išsilaisvinama iš politinių ir socialinių klišių, čia kartu su Gruzijos ir kitų šalių muzikantais džiaugiamasi, mokomasi, pažįstama ir mėgaujamasi gera muzika. Jei ieškai festivalio, kvėpuojančio laisve – Tbilisi Open Air yra tau. Šiemet festivalyje: DDT, Dub FX, Lyapis Trubetskoy ir daugybė kitų.

Dainuojamosios poezijos festivalis ANT ŽEMĖS KRAŠTO
Lietuva, Kauno r., Raudondvaris, Raudondvario dvaras
2012 m. birželio 6 d.

Festivalis įvairiomis formomis vyksta nuo 2006 m. Praėjusiais metais gimė idėja suburti visas tris muzikuojančias kartas. Taip „Draugų festivalis“ išaugo į visų kartų muzikinį renginį. Taigi, atvykę galėsite išgirsti tiek jaunuosius atlikėjus, kurie dar tik pradėję draugauti su gitara, tiek brandų ir savitą braižą turintį jaunimą, tiek muzikantus, kuriems dainuojamoji poezija tapo neatsiejama jų gyvenimo dalimi. Jums gros: Alfredas, Kukaitis, Gediminas Storpirštis, Algirdas Svidinskas, Juozapas Liaugaudas, Eglė Gelažiūtė, Kukumbalis, Ilgumos, Mindaugas Ancevičius ir daugybė kitų. „Įėjimas neįkainojamas, užtat nemokamas“, – sako renginio organizatoriai.

optimus PRIMAVERA SOUND FESTIVAL
Portugalija, Porto
2012 m. birželio 7-10 d.

Jūra, gera kokybiška muzika – pastaraisiais metais šis festivalis tapo vienu iš vedlių, pažyminčių ateinančios vasaros festivalių favoritų gaires. Būtent čia gali pamatyti atlikėjus, iš kurių pasirodymų šią vasarą galima tikėtis ypatingų emocijų. Tai vienas didžiausių muzikos festivalių pasaulyje. Jau dabar aišku, kad čia gros Yann Tiersen, Death Cab for Cutie, Explosions in The Sky ir sąrašas pildosi.

EKO DAIKTŲ FESTIVALIS
Lietuva, Trakų r., Gerviniai
2012 m. birželio 9 d.

„Gamta visų namai!“ – skelbia Eko daiktų festivalis, kviečiantis susiburti visas ekologišką gyvenimo būdą propaguojančias šeimas. Čia vyks eko dirbtuvės, rankdarbių mugė, bus siekiama eko rekordų. „Tą dieną mes būsime atviri visiems, pasidalinsime savo gyvenimo būdu, draugais, patyrimais, tuo, kas mums patiems yra smagu, įdomu ir patinka. Todėl ten tikrai bus galima rasti ir visai ne eko ir labai eko,“ – teigia organizatoriai. Pasibaigus dieninės dalies festivalio šurmuliui prasidės gongų naktis. Apsilankiusiųjų laukia ypatingas patyrimas, neišdildomi įspūdžiai ir nauda kūnui ir sielai.

Bliuzo – roko festivalis „GERS 2012“
Lietuva, Mažeikiai, Mažeikių pliažas
2012 m. birželio 15-17 d.

Mažeikiuose vyks jau septintasis bliuzo – roko festivalis GERS. Šiuo metu patvirtintos grupės: The Hobos, Latvian Blues Band, ŽAS, Povilas Meškėla ir Rojaus tūzai, Laiptai, Bix, My Favourite Gun, Soul Stealer, Bite`s Blues Band (Latvija), The Road Band (Lietuva) & Yolanda Bush (Chicago/USA).

SŪPYNĖS
Lietuva, Švenčionių r., Pakretuonė
2012 m. birželio 15-17 d.

3 dienas ir 2 naktis festivalis dalins šypsenas, kels rankas bei kutens ausis profesionaliai įrengtose net 4 muzikinėse scenose – „Daugiau“, „Mažiau“, „Žemiau“ ir „Aukščiau“! Miško girios drebės nuo „Daugiau“ scenos skleidžiamos techno/house/minimal ritmikos, kurios gyvybę trumpais rytais ir dienomis palaikys specialiai nenuilstantiems nenuoramoms skirta „Aukščiau“ scena. Tuo tarpu „Mažiau“ scenoje pasirodys labiausiai eksperimentuojantys su garsu ir muzikine žmogaus patirtimi drąsuoliai, o „Žemiau“ scenoje viešpataus boso ir laužyto ritmo šaunuoliai. Poilsį nuo miesto šurmulio papildys sporto žaidimai, vandens pramogos, įvairūs maistai, smagūs barai, netradiciniai menai ir kiti happeningai.

SONAR
Ispanija, Barselona
2012 m. birželio 14-16 d.

Pašėlęs Ispanijos festivalis, žadantis muzikos energijos užtaisą. Šiais metais dalyvauti žada Lana Del Rey, Nicolas Jaar, James Blake, Fatboy Slim, The Roots, Mouse On Mars, Richie Hawtin ir daug kitų.

THE ISLE OF WIGHT
Didžioji Britanija, Newport Isle of Wight, Seaclose Park
2012 m. birželio 21-24 d.

Vienas smagiausių muzikos festivalių Dižiojoje Birtanijoje šiemet kviečia klausyti: Tom Petty and the Heartbreakers, Pearl Jam, Bruce Springsteen & The E Street Band, Elbow, Biffy Clyro, Band of Skulls, Noel Gallagher’s High Flying Birds, Tinie Tempah, Example, Noah and the Whale, Jessie J, Madness, Groove Armada, The Vaccines, The Darkness, Feeder, Professor Green ir daugybė kitų.

LOFTAS FEST’12
Lietuva, Vilnius
2012 m. birželio 22-24 d.

Joninių savaitgalį Vilniaus Naujamiestyje esančioje „Lofto“ teritorijoje įvyks grandiozinis „Loftas Fest’12“. Čia ant trijų scenų pasirodys ir Lietuvos, ir užsienio atlikėjai. Festivalio šūkis – „open ear“ (liet. k. – „atvira ausis“). Programa subalansuota visiems skoniams: be įvairių stilių muzikos pasirodymų programoje taip pat palikta vietos ir tuo metu įsibėgėsiančiam Europos futbolo čempionatui, ir meno instaliacijoms, ir kinui, break dance, bmx dviračių konkursams, ir kitoms iniciatyvoms. Muzikinėje dalyje girdėsite Hercules & the Love Affair (JAV), Gabin (IT), Looptroop Rockers (SE), Dirty Goods (UK), Lil Rhys & Eva Lazarus (UK), Empti, Dee & Kamy, G&G Sindikatą ir kitus.

HURRICANE
Vokietija, Brėmenas
2012 m. birželio 22-24 d.

Tai vienas ‘rokaviausių’ festivalių Vokietijoje, kasmet vis garsinantis savo atlikėjų sąrašus. Šiemet čia The Cure, Blink 182, Florence & The Machine, Garbage, Rise Against ir daugybė kitų. Nuo 1997 m. rengiamas festivalis pernai išrinktas atlikėjų mylimiausiu festivaliu Europoje.

KILKIM ŽAIBU
Lietuva, Varniai
2012 m. birželio 22-24 d.

Baltiškas senųjų tradicijų ir sunkiosios muzikos festivalis. Netradicinis renginio pavadinimas atspindi netradicinę renginio dvasią. Festivalio uždavinys — apjungti šiuolaikinės karingiausios muzikos, pagoniško ir juodojo metalo žanrus su etnine baltų kultūros dalimi. Augdami kartu su šiuolaikinės juodosios subkultūros evoliucija, renginio dalyviai ieško atsakymų praeityje. Siekiama išsaugoti baltišką renginio savastį nesekant panašaus pobūdžio Europos festivalių pavyzdžiais.

DEGANTIS JONAS
Lietuva, Ukmergės r., Sovaidonys
2012 m. birželio 22-24 d.

Degantis Jonas yra šventė, kuriama bendruomeniniais pagrindais, šalia toteminio ir mitologinio MOKO akmens. Spėjama, kad garsusis akmuo saugojo UGNĮ apvalanČIA ir VIENijančia jai atnašaujančius bendruomenės narius. 72 valandas čia galėsi tau priimtina forma ir turiniu bendrauti, dalintis, išreikšti save. Degantys muzikantai 3 scenose: Baltic Balkan, Dj Saga, Dobrovolskis Tomas, The Dominoes, Darulis Egidijus, Kalasoundsystem, Mark, Movo, Last Coin, Saulės garsai, Space Drummer, Working Hobo, Ministry of Echology. Taip pat interaktyvios instaliacijos Meno pievoje, Degančios skulptūros, teminės stovyklos. Ar Tau tai artima?

HIPNOZĖ
Lietuva, Tytuvėnai, Bridvaišio ežero paplūdimys
2012 m. birželio 23-24 d.

Per Jonines unikalios gamtos prieglobstyje persipins Joninių tradicijos, gyvos muzikos garsai ir vasariškos pramogos. Kokybiškos muzikos svorį teks atlaikyti net dviem scenoms. Dvylika valandų muzikos, 24 atlikėjai, 7 gyvi pasirodymai.

IN MUSIC
Kroatija, Zagrebas
2012 m. birželio 28-30 d.

Tai didžiausias Kroatijos muzikos festivalis, vienijantis modernųjį roką ir urban garsus. Net penkios scenos, garsūs vardai (Franz Ferdinand, The Cranberries, Jamiroquai, Arcade Fire, Grinderman, Cypress Hill ir kiti), nuostabūs Kroatijos vaizdai ir viskas balkanišku temperamentu.

COULEUR CAFE FESTIVAL
Belgija, Briuselis
2012 m. birželio 29-30 d.

Galbūt Belgija yra ir nedidelė šalis, tačiau muzikos festivalių mėgėjai ją puikiai žino. Šis festivalis išsiskiria gyvybingumu, eklektika ir puikiu R&B, hiphopo, regio ir kitų muzikos stilių skambesiu.

ROCK WERCHTER
Belgija, Werchter
2012 m. birželio 28 – liepos 1 d.

Rock Werchter – tai nuo 1974 m. kasmet rengiama muzikos feista netoli Briuselio. Festivalis laikomas vienu iš keturių didžiausių kasmetinių Europos festivalių. 2003, 2005, 2006 ir 2007 Tarptautinės gyvos muzikos konferencijos (ILMC) Rock Werchter buvo apdovanotas Arthur apdovanojimu kaip geriausias festivalis pasaulyje. Šiemet programoje – 45 pasaulinio garso muzikos grupės, tarp jų Red Hot Chilli Peppers, Pearl Jam, Snow Patrol, The Cure.

BLUSŲ FESTIVALIS
Lietuva, Varėnos r., Karpiškių k.
2012 m. birželio 30 d. 11-23 val.

Blusų festivalis kviečia į neeilinį ekologišką sendaikčių turgų. Čia atvykusieji galės ne tik grožėtis ar pirkti, bet ir gulėti po obelimis, sekti ir klausytis pasakų, nostalgiškos ir gamtiškos muzikos, ragauti įvairiausių skanėstų, o jei norėsis – netgi mokytis jogos, piešimo ar mezgimo meno.

SONISPHERE FESTIVALS EUROPE
Tai liepos pradžioje keliose Europos šalyse vykstantis sunkiosios muzikos festivalis. 2009 m. Sonisphere keliavo į 6 šalis, 2010 m. jau į 11, 2011 m. – dvylikoje, o šiemet skelbiama, jog kol kas koncertai įvyks: Lenkijoje, Ispanijoje, Anglijoje, Šveicarijoje, Suomijoje ir Prancūzijoje. Pagrindinis keliaujantis festivalio svečias – grupė Metallica.

ROCK FOR PEOPLE
Čekija, Hradec Kralove
2012 m. liepos 3-6 d.

Didžiausias ir žaismingiausias Čekijos roko muzikos festivalis „Rock for people“ šiemet ruošia stiprų muzikinį desantą ir kviečia išgirsti The Kooks, Franz Ferdinand, Two Door Cinema Club, The Prodigy, Example, Pete Doherty, The Subways ir daugelį kitų grupių miesto parke.

HEINEKEN MUSIC OPEN’ER
Lenkija, Gdynė
2012 m. liepos 4-7 d.

Tai didžiausias muzikos ir menų festivalis Lenkijoje, vykstantis 75 ha oro uosto teritorijoje, kuri talpina 7 scenas, 120 atlikėjų ir grupių bei muzikos mylėtojus iš 30-ties pasaulio šalių! 2012 m. festivalio programą puošia Björk, Gogol Bordello, The Kills, The Maccabees, Justice, Friendly Fires, Franz Ferdinand, Bloc Party, Bat for Lashes, The XX, Bon Iver, M83, New Order, Orbital ir kt. Festivalis pasižymi įvairių veiklų gausa. 2010 m. šis muzikos festivalis po atviru dangumi antrąsyk per istoriją pelnė geriausio Europos didžiojo festivalio titulą ir yra daugiausiai užsienio svečių pritraukiantis renginys Lenkijoje.

TUNDRA
Lietuva, Zarasų r.
2012 m. liepos 5–8 d.

IX-asis elektroninės muzikos festivalis „Tundra“ kviečia tris su niekuo nepalyginamas paras praleisti orą virpinančių elektroninių garsų karalystėje vaizdingame kraštovaizdyje. Teigiama, kad tai vienas iš kruopščiausiai organizuotų festivalių Lietuvoje, kuris pavergia net elektroninės muzikos nemėgstančius lankytojus. Festivalis apima gausybę muzikos žanrų, nuo techno iki IDM, nuo drum’n’bass iki post-dubstep, nuo psy-trance iki ambient ar kitų. Nuostabios gamtos apsuptyje įsikuriantis festivalis kuo didesnį dėmesį stengiasi skirti ekologijai – viso festivalio metu vyksta speciali eko temai skirta programa, kurios tikslas – kartu su atlikėjais, organizatoriais, meninkais bei festivalio lankytojais drauge siekti maksimaliai sušvelninti gamtoje paliekamus muzikinio šėlsmo pėdsakus.

ROSKILDE MUSIC FESTIVAL
Danija, Roskildė
2012 m. liepos 5-8 d.

Tai vienas didžiausių Šiaurės Europos meno, kultūros, muzikos ir labdaros įvykių, 3 dienoms sujungiantis dešimtūkstantines minias į atskirą ir be galo margą pasaulį, kuriame pulsuoja savitas gyvenimo ritmas. Kasmet Roskildės festivalio geraširdiškumo benduomenė garantuoja, kad visas festivalio pelnas bus skirtas humanitariniams ir kultūriniams tikslams. Jau žinoma, kad didžiausiomis raidėmis plakatuose bus užrašyti tokie vardai kaip Björk, The Cure, Bruce Springsteen & E Street Band, The Roots, Refused, 120 Days, Bon Iver, Crowbar, Friendly Fires, Mew ir daugelis kitų.

BLIUZO NAKTYS
Lietuva, Varniai
2012 m. liepos 6-7 d.

Pirmasis muzikos festivalis Lietuvoje po atviru dangumi, “praskynęs” kelius visiems šiuo metu Lietuvoje vykstantiems “open-air” festivaliams. Tai ilgiausiai Lietuvoje bei Baltijos regione gyvuojantis muzikos festivalis, šiemet švęsiantis įspūdingą dvidešimtąjį jubiliejų. Tituluotos bliuzo žvaigždės iš tolimojo užsienio, akcijos, atrakcijos, rekordai, šiltas bendravimas su įdomiais žmonėmis, gardus maistas – tai tik keletas akcentų, kurie it medus traukia pulkus gerą muziką mylinčių asmenybių.

T in The Park
Škotija, Ballado
2012 m. liepos 6-7 d.

Ko gero žymiausias festivalis Škotijoje šiemet kviečia klausyti Snow Patrol, Florence and the Machine, The Stone Roses, Kasabian, Jessie J, Simple Mind, Happy Mondays, Pete Doherty, Elbow ir daugybės kitų. Greta muzikos bus filmų, meno, skanaus maisto, žaidimų, labdaros įvykių ir mados šou.

SUMMER SOUND
Latvija, Liepoja
2012 m. liepos 6-7 d.

Liepoja garsėja festivaliais ir šie metai nebus išimtis. Summer Sound yra 2 dienų renginys, kuriame skamba labai įvairi muzika. 5 scenos ir 5 temos – tai žada festivalio organizatoriai. Savo programas atlieka grupės ir atlikėjai iš visos Europos. Tarp jų šiemet ir lietuviai Colours of Bubbles. Muzikinė programa taikoma ir jaunimui, ir šeimoms su vaikais.

Bardų muzikos festivalis AKACIJŲ ALĖJA
Lietuva, Kauno r., Kulautuva
2012 m. liepos 7 d.

Tai festivalis, vienijantis bardų muzikos mylėtojus nuo mažo vaiko iki garbingo amžiaus senjoro. Viskas čia paprasta ir natūralu: vasara, tarp pušų sustatytos palapinės, ant žemės patiesti pledai su sukrautu maistu, ant žemės gulintys bei su smilga lūpose stebintys dangų svajokliai klausytojai, atvykę pasisemti sielos muzikos.

LABAS FESTAS
Lietuva, Palanga
2012 m. liepos 7 d.

Didžiausias paplūdimio šokių muzikos renginys Lietuvoje „LABAS Festas” tampa kasmetine švente. Praėjusiais metais 20 000 žmonių sulaukęs festivalis šiemet įvyks liepos 7 d. „LABAS Festas” vėl visus kvies į Palangos pajūrį, prie centrinės gelbėjimo stoties, o renginio programai vadovaus garsusis didžėjus ATB ir Josh Gallahan, o kompaniją palaikys Ignas ir Jovani.

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas 2012
Lietuva, Visuomenės harmonizavimo parkas, Prienų r.

2012 m. liepos 12-15 d.
Tai jaunimui skirtas festivalis, aprėpiantis mokslą, verslą, politiką ir kultūrą. Keturias dienas Visuomenės harmonizavimo parke veiks kelios dešimtys erdvių, kuriose įvyks per šimtą įvairių pranešimų susitikimų ir diskusijų. Kiekvienas, atvykęs į susitikimą, galės dalyvauti bet kurioje diskusijoje, išgirsti sudominusį pranešimą, prisistatyti karjeros mugėje ir pabendrauti su žinomiausiais Lietuvos verslininkais, politikais, kultūros bei akademinio pasaulio atstovais. Poilsio zonose bus rodomas kinas, spektakliai, gyvos muzikos koncertai ir šokių pamokos, o vakarais didžiojoje hipodromo scenoje vyks žymiausių Lietuvos atlikėjų ir grupių koncertai.

ŽAGARĖS VYŠNIŲ FESTIVALIS
Lietuva
, Žagarė
2012 m. liepos 12-15 d.
Seniausias Lietuvos miestas kviečia į Vyšnių festivalį. Keturias dienas vykstantis renginys apima labai daug dalykų: čia ir muzika, dailė, literatūra, poezija, šokis. Šventę papildys įvairios festivaliui skirtos parodos, žirgų konkūrai, futbolo varžybos, atrakcionai, varžytuvės ir kitos staigmenos. Vėl ir vėl, kaskart vis kitaip šioje atvirumu ir išraiškos laisve dvelkiančioje programoje, kurioje dalyvaus įvairių sričių menininkai, kiekvienas atvykęs į Vyšnių festivalį galės surasti kažką savo akiai ir širdžiai. Šventiniuose koncertuose gros: Lemon Joy, G&G Sindikatas, Electric Ladies, Andrius Mamontovas, Antis, Poliarizuoti stiklai ir kiti. Visi renginiai nemokami.

BENICASSIM
Ispanija, Benicassim
2012 m. liepos 12-15 d.

Benicassim tarptautinis festivalis, paprastai vadinamas “prasimanymu”, yra kasmetinis muzikos ir menų festivalis, kuris kviečia alternatyviosios ir elektroninės muzikos mėgėjus ir kūrėjus susiburti Ispanijoje. Festivalio programa gausi filmais, teatru, mada ir meniniais projektais.

EXIT FESTIVAL SERBIA
Serbija, Novi Sad
2012 m. liepos 12-15 d.

2000 m. surengtas pirmasis EXIT renginys po atviru dangumi tapo vienu iš didžiausių kuktūrinių projektų Jugoslavijoje (dabar Serbijoje) ir savo vardą patvirtina jau 12 metų. 3 dienos su muzika ant upės kranto!

VELNIO AKMUO
Lietuva, Anykščiai, Dainavos slėnis
2012 m. liepos 12-15 d.

Gyva, alternatyvi muzika bei velniškas rokenrolas! Alternatyvios muzikos festivalis po atviru dangumi Šventosios upės pakrantėje. Tai 4 dienos aktyvių ir kūrybiškų pramogų, gyvos muzikos ir sporto iššūkių bei 3 naktys šėlsmo ir poilsio erdviame kempinge, įsikūrusiame ošiančių pušų pavėsyje. Kūrybinė laisvė ir beprotiška rokenrolo dvasia nuostabios gamtos apsuptyje. 3 scenos ir skirtinga muzika – nuo ekstremalaus, net radikalaus metalo iki eksperimentinio ar keisto meninio roko. Šiais metais „Velnio akmuo“ pristatys rekordinį atlikėjų skaičių (apie 30). Didžiausią ekstremaliosios muzikos festivalį Baltijos šalyse reprezentuos ir aukščiausio ryškumo žvaigždės, ir dar ne itin plačiai žinomi, tačiau perspektyvūs atlikėjai. Per 4 dienas bus surengti net 5 koncertai, kuriuose skambės gyva, tikra ir energinga muzika.

MELT!
Vokietija, Gräfenhainichen, Ferropolis
2012 m. liepos 13-15 d.

Ferropolis, dar žinomas kaip Metalo miestas, yra didžiulis nebenaudojamų mašinų muziejus po atviru dangumi. Šiais metais festivalyje dalyvaus Gossip, The Whitest Boy Alive, Caribou, Two Door Cinema Club, Bloc Party, Boy ir daug kitų.

SUMMER FIRE FEST
Lietuva, Palanga
2012 m. liepos 14 d.

Liepos 14 dieną, šeštadienį, Palangos paplūdimyje prie centrinės gelbėjimos stoties vyks karščiausias vidurvasario renginys „SUMMER FIRE FEST“ su hard dance muzikos grupės SCOOTER lyderiu. Grupės pasirodymas laikinojoje Lietuvos vasaros sostinėje žada būti įspūdingas. Į Palangą šiam koncertui bus gabenami išskirtiniai, patys naujausi pirotechnikos ir ugnies efektų įrenginiai. Degantį šou papildys fakyrų ir didžėjų Jerome (DE), Donatello (LT) ir kt. pasirodymai. Organizatoriai neabejoja, kad „Scooter“ koncertas ir iš scenos pulsuojanti hard dance energija, prilygs ryškiausiam pajūrio renginiui, nes karštą liepos savaitgalio naktį Palangoje tiesiog neliks vietos sentimentaliai romantikai.

YAGA GATHERING
Lietuva, Dzūkija, Valkininkai
2012 m. liepos 19-23 d.

Palikę civilizaciją už nugarų galėsite pasinerti į tikrąją žodžio „Yaga“ reikšmę, kuri išvertus iš sanskrito kalbos reiškia naujo atsiradimą bei seno atsikratymą. Festivalyje veikia kelios tematinės erdvės: muzikinės – šokių, ramybės ir eklektikos scenos bei dvi žinių ištroškusiems – švietėjiška, skirta kūną ir sielą lavinančioms praktikoms ir dirbtuvių – trokštantiems išmokti įvairiausių amatų. „Yagoje“ skamba plataus spektro elektroninė ir gyvoji muzika – viskas nuo Balkanų, reggae, dub, etno, IDM ir ambient iki techno bei psy-trance. „Yaga“ parodys, kad festivalis gali būti draugiškas gamtai, o lankytojai galės mėgautis alternatyviu pasilinksminimo bei gyvenimo būdu harmonijoje – „Yaga“ jungia keliautojus, jogus, žaliuosius, menininkus, verslininkus, vakarėlių liūtus bei daugelį kitų matomų ir nematomų personažų.

TAMSTA MUZIKA
Lietuva, Varėna, Dainų slėnis
2012 m. liepos 20-22 d.

„Tamsta“ muzika misija: pristatyti kuo daugiau ir kuo skanesnės lietuviškos muzikos – tiek kylančių jaunų grupių, tiek legendinių atlikėjų, tačiau teigiama, jog ši šventė ne masėms. Vandenyje žėrintys saulės blyksniai, pušų paunksmė, šimtai šypsenų, trankūs šokiai, draugiškas palapinių miestelis ir dar dešimtys dalykų, dėl kurių verta atvykti… Kad suprastum, kaip nuostabiai gamtoje atsiskleidžia muzika. Taigi, griebk draugą, palapinę, šunį ir kepurę nuo saulės – “Tamsta muzika” laukia tavęs! Tik nepamiršk, kad šiukšles mes susirenkame patys – festivalis draugiškas gamtai!

POSITIVUS FESTIVAL
Latvija, Salacgryvu
2012 m. liepos 20–21 d.

Tai didžiausias muzikos ir meno festivalis Baltijos šalyse, pateikiantis nepaprastą muzikos stilių mišinį ir nepakartojamą atmosferą. Čia kiekvienais metais susirenka per 30 000 klausytojų. Ypatingą dėmesį skirdamas detalėms, festivalis žada naujovių iš viso pasaulio, išlaikydamas savo unikalumą bei ypatingą atmosferą kiekvienam mėgautis muzika ir menu. Su ISIC taikoma 15% nuolaida!

kaZantip
Portugalija, Alqueva, Grand Lake
2012 m. liepos 20–rugpjūčio 26 d.

„kaZantip yra kultas. kaZantip yra nuostabu. kaZantip gniaužia kvapą. kaZantip varo iš proto. kaZantip yra tiesiog rojus…“ Taip save pristato vienas iš ilgiausių, gyviausių ir neįprasčiausių elektroninės muzikos ir sporto festivalių pasaulyje. Festivalis vyksta net penkias savaites, 24 valandas per parą. 20 metų iš eilės vykęs Ukrainoje, “Kazantip” šiais metais persikrausto į Portugaliją.

MARGOS PIEVOS
Lietuva, Rumšiskės
2012 m. liepos 21 d.

Pirmą kartą Lietuvos liaudies buities muziejuje rengiamas šiuolaikinio folkloro ir alternatyvios muzikos festivalis „Margos pievos“. Jo tikslas – pristatyti senąjį lietuvių tradicinį folklorą su moderniomis jo transformacijomis bei šiuolaikinę lietuvišką – alternatyvią muziką. Festivalyje koncertuos: Andrius Mamontovas (pop/rokas), Aistė Smilgevičiūtė ir grupė „Skylė“ (pop/rokas – post folkloras), „Pievos“, „Kupolė“, „Visi“, „Trys keturiose“, „Kadujo“, „Varangė“, „Srauna“, „Mindrė“, „Atalyja“ (folkrokas), „Siela“, „Rebelheart“ (rokas), „Aistvara“ (folkrokas/metalas), „Juodvarnis“ (pagoniškas metalas), „Karužė“ (karinis folkloras). Festivalio metu skambės ne tik muzika, bet bus pristatomi ir tradiciniai lietuvių liaudies šokiai, demonstruojami tradiciniai amatai bei skaitomos įvairios paskaitos apie Lietuvos istoriją ir etnologiją. Tai puiki galimybė turiningai praleisti savaitgalį gamtoje kartu su šeima ar draugais, pasiklausyti šimtmečius gyvuojančių liaudies melodijų ir alternatyvios muzikos senove dvelkiančiame Lietuvos liaudies buities muziejuje. Veiks kempingas.

SUMMER BEATS OPEN AIR 2012
Lietuva, Švenčionėliai, III Žeimenos upės paplūdimys
2012 m. liepos 21 d.

Įsibėgėjusi vasara atgaivina tradicinį šokių muzikos renginį SUMMER BEATS! Šiemet muzikos ritmai atgimsta atvirame ore su Grand PUTŲ ŠOU! Geriausius šokių muzikos ritmus garantuos ir šokių muziką gros C Sounds DJs, Laurynas & Mr. Sweet, Polly, Wild Dee, Ed, Nemo ir kiti.

AUDIORIVER
Lenkija, Plockas
2012 m. liepos 27-29 d.

Kasmet 3 dienas vykstantis festivalis orientuotas į kokybišką elektroninę muziką. Visas „Audioriver“ veiksmas vyksta upės paplūdimyje – čia išsidėsčiusios kelios atviros scenos bei palapinės, kuriose visą naktį ir dalį ryto sklinda elektroninės muzikos bangos. Gamtos sukurtame amfiteatre, upės slėnyje, kempingo teritorijoje kuriasi ir festivalio lankytojai, kurių gausėja kasmet. Praėjusiais metais „Audioriver“ aplankė per 16 000 kokybiškam elektroniniam skambesiui neabejingų žmonių. Per 5 metus festivalyje dalyvavo 200 atlikėjų iš viso pasaulio.

TomorrowLand
Belgija, Antverpenas
2012 m. liepos 27-29 d.

Tai kasmetinis elektroninės muzikos festivalis, sutraukiantis šimtus tūkstančių šio žanro muzikos gerbėjų iš viso pasaulio. 2011 metais šį festivalį aplankė daugiau kaip 180 tūkst. lankytojų, jiems grojo per 200 garsiausių planetos DJ’ų. Šiemet festivalyje svečius džiugins David Guetta, Skrillex, Adam Beyer, Sven Vath, Nicky Romero, Dubfire, Fatboy Slim, Calvin Harris, Bloody Beetroots, Carl Cox, Jamie Jones, Maceo Plex, Above & Beyond, Solomun, Avicii ir ir daugybė kitų.

Karpių dvaro festivalis AD ASTRA
Lietuva, Pasvalio r., Karpių dvaras
2012 m. liepos 28 d.

Naktis su šmėklomis gali būti maloni! Legendinis Joniškėlio Karpių dvaras siūlo pajusti, kokios smagios būna praeities šmėklos ir kviečia į stebuklų, muzikos ir reginių naktį. Pirmąkart Šiaurės Lietuvoje rengiamas audiovizualinis festivalis „Ad Astra“. Bus pristatomas unikalus meno projektas „WAFT“. Tai bendras alternatyviosios muzikos grupės „fusedMarc“ ir sutartinių giedotojų „Trys keturiose“ pasirodymas, sujungsiantis autentiškas, į UNESCO paveldą įrašytas lietuviškas sutartines ir įspūdingus elektronikos efektus. Projekte „Sovijus“ – neįtikėtini deriniai: postetnomuzikos, šiuolaikinių efektų ir kosmoso magijos garsų. Festivalyje taip pat koncertuos atlikėjai Alina Orlova, Vidas Bareikis, grupė iš Baltarusijos “Egor Zabelov Trio“, festivalyje žadanti drąsų iššūkį: akordeonu, kontrabosu ir būgnais įgarsinti nebylųjį kiną. Į žvaigždes visus palydės grupė „Music Inwallved“, kurios programoje nuskambės kosminė-apokaliptinė odisėja, o įsijausti į skrydį padės žvaigždėtas dangus ir vaizdo instaliacijos ir dar daugiau įdomybių!

WOODSTOCK / Przystanek Woodstock
Lenkija, Kostrzyn
2012 m. rugpjūčio 2-4 d.

Lenkijos miestelyje Kostšyne (Kostrzyn), esančiame prie Vokietijos – Lenkijos sienos, nuo 1995 m. iš viso pasaulio renkasi muzikos fanai, norintys patekti į nemokamą ir vieną didžiausių festivalių po atviru dangumi – Vudstoką (Przystanek Woodstock). Į šių metų festivalį organizatoriai pakvietė daug jaunų ir talentingų grupių, tarp kurių Damian Marley, In Extremo, Machine Head, The Darkness, Ministry, Sabaton, Asian Dub Foundation, Anti-Flag, The Qemists, Hardcore Superstar, My Riot, Dubioza Kolektiv, THePetebox, Elektryczne Gitary ir daugybė kitų.

GALAPAGAI / ROKO NAKTYS
Lietuva, Zarasai
2012 m. rugpjūčio 3-4 d.

„Galapagai/Roko Naktys“- tai didžiausias vasaros festivalis, vykstantis Lietuvoje po atviru dangumi. Festivalis vienija muziką, menus, pramogas, ekologiją, gamtą bei šeimą mylinčius žmones. Tai renginys, visus atitraukiantis nuo kasdienybės rūpesčių ir perkeliantis į Lietuviškuosius Galapagus, kur džiaugsmas, šypsenos ir muzika yra vienintelis dalykas, kuriuo dalyviai gyvena visas 3 dienas. Pirmosios žinios apie 2012 m. svečius – pamatysime legendinius „Oomph!“.

MANDALA
Lietuva, Šalčininkų r., Vidnapolio vs., 30 km nuo Vilniaus
2012 m. rugpjūčio 3-5 d.

Festivalis „Mandala“ – tai trijų dienų renginys gamtoje, propaguojantis sveiką gyvenimo būdą. Sveikatingumas suvokiamas platesniu, holistiniu, požiūriu – tai ne tik kūno, bet ir žmogaus vidinio pasaulio, jo emocijų, santykių su žmonėmis bei sielos sveikata. Kadangi šiame festivalyje vyks įvairaus pobūdžio užsiėmimai, kiekvienas žmogus, taip pat ir Jūs, turėtų rasti kažką asmeniškai sau vertingo.

GUCA MUSIC FESTIVAL
Serbija, Dragacevo
2012 m. rugpjūčio 6-12 d.

Tradiciniame Serbijos pučiamųjų festivalyje išskirtinis dėmesys skiriamas trimitams. Tai labai labai triukšminga šventė, apimanti meną, muziką ir autentišką Serbijos kultūrą. Festivalyje tikrai netrūksta egzotiškų vaizdų ir gerų emocijų!

SZIGET
Vengrija, Budapeštas, Óbuda sala
2012 m. rugpjūčio 8-13 d.

Sziget festivalis yra vienas didžiausių kultūrinių renginių Europoje, vykstantis pačioje Budapešto širdyje ir kasmet pritraukiantis beveik 400 000 žmonių iš daugiau nei 60 šalių. Saloje sukuriama ypatinga atmosfera, kurioje susipina miestas ir gamta. Dunojaus upės sala sukuria ypatingą atmosferą, kupiną unikalaus šalies, miesto ir gamtos mišinio. Sziget apima ne tik muziką – čia vyksta teatro, cirko pasirodymai. Šiais metais festivalio svečių ausis glostys „Hurts“, „Placebo“, „The Horrors“ ir kt.

COKE LIVE FESTIVAL
Lenkija, Krokuvos aerodromas
2012 m. rugpjūčio 10-11 d.

Šis istorinės Krokuvos aerodrome vykstantis gyvos muzikos festivalis pradžioje labiausiai orientavosi į hiphopą, R’n’B ir POP muziką. Tačiau bėgant metams festivalio scenose vis labiau karaliauja ir rokas. Taip per eilę metų čia vienoje scenoje grojo Rihanna, Lily Allen, Kanye West, Missy Elliot, Kaiser Chiefs, 50 Cent, The Chemical Brothers, Interpol, 30 seconds to Mars ir kiti. Tai vienas didžiausių muzikos festivalių Europoje, šiemet kviečiantis paklausyti The Killers, Placebo, Snoop Dog ir kitų.

SATTA OUTSIDE
Lietuva, Šventoji
2012 m. rugpjūčio 10-12 d.

Alternatyvą muzikoje ir mene pristatantis festivalis prie Baltijos jūros šiemet rugpjūčio 10-12 d. įvyks jau šeštą kartą.

YOGA RAVE 2012
Lietuva, Subartonys, Varėnos r.
2012 m. rugpjūčio 10-12 d.

Ieškančius prasmingų pramogų ir atsipalaidavimo iš širdies šiemet pirmą kartą kviečia festivalis „Yoga Rave“. Geros nuotaikos ir draugiškos atmosferos oazė laukia svečių tris dienas. Renginys išskirtinis – kviečia linksmintis atsakingai, bet iš širdies, derina ramybę ir šėlsmą bei tęsia alternatyvios pramogos Lietuvos pramogų rinkoje tradiciją. Vilniečiai jau pamėgo organizuojamus vakarėlius „Yoga Rave“ , kuriuose linksminamasi be alkoholio ir kvaišalų, bet ne mažiau trankiai ir pašėlusiai. Pernai nacionalinės tabako ir alkoholio kontrolės koalicijos surengtuose rinkimuose „Yoga Rave“ pelnė geriausio 2011 m. blaivaus renginio vardą. Svečiams ruošiama gausi pramogų programa: festivalyje koncertuos muzikos sceną gyvu teatru paverčiantys „Stipriai kitaip“, kiekvieną koncertą kaip nuotykį pristatantis „Garbanotas bosistas“ , jaunatviškas ir į muzikinių žanrų rėmus netelpantis „Kamanių šilelis“, publiką priverčiantis kartu dainuoti Šarūnas Mačiulis su „Vilkais“ („Poliarizuoti stiklai“) , energingasis multiinstrumentalistas Saulius Petreikis. Be to, žiūrovų lauks teatro meistrų improvizacijos, žonglierių, kovų menų klubų, Gurdžijevo energetinių šokių pasirodymai.

PILDYK draugų festivalis
Lietuva, Palanga
2012 m. rugpjūčio 14 d.

Pildyk kviečia draugus į festivalį Palangoje. Čia visų draugų lauks pašėlusios pramogos ant jūros kranto, gera muzika su garsiais DJ‘ais ir nepamirštamas koncertas, kuriame kraują kaitins gausybė Lietuvos atlikėjų bei geidžiamiausia Europos festivalių grupė – HURTS, turinti milijonus gerbėjų visame pasaulyje. Drauge su jais scenoje Mantas, G&G Sindikatas ir kiti.

WEEKEND FESTIVAL
Suomija, Espoo
2012 m. rugpjūčio 17-18 d.

Tai vienas naujausių festivalių Suomijoje, žyminčių vasaros pabaigą. Savaitgalio festivalis ruošia garsius vardus ne tik iš Skandinavijos – čia gros David Guetta (FRA), Hurts (UK), Skrillex (JAV) ir kiti. Gyva muzika skleisis iš dviejų scenų, bus įrengta poilsio erdvė, kurioje bus siūloma daugybė pramogų.

VISAGINO COUNTRY
Lietuva, Visaginas
2012 m. rugpjūčio 17-18 d.

Visaginas – žinomo tarptautinio country muzikos festivalio „Visagino country“ sostinė. Ar žinote šio renginio pradžią? 1990 m. buvo surengtas pirmasis country muzikos festivalis Kaune „Vieną kartą per Velykas“. 1992 m. buvo pabandyta surengti ir pirmąjį tarptautinį country festivalį, pavadintą Visagino ežero vardu ir tai didžiausias country muzikos festivalis Rytų Europoje, kasmet sulaukiantis keliolikos tūkstančių gerbėjų iš visos Lietuvos bei užsienio. Festivalio scenoje koncertuoja pasaulinio garso country muzikos atlikėjai, kurių jau priskaičiuojama daugiau nei iš 25 – ių pasaulio šalių.

KARKLĖ 2012 LIVE MUSIC BEACH
Lietuva, Klaipėdos r., Karklės k.
2012 m. rugpjūčio 17-19 d.

Tai trečius metus vykstantis gyvos muzikos festivalis ant jūros kranto, tarp Klaipėdos ir Palangos įsikūrusiame viename seniausių žvejų ir gintaro gaudytojų kaimelyje. Įstabi gamta, geriausia muzika, originalūs menai, festivališkos pramogos ir svarbiausia – nerealiausia publika į Karklę suvažiuos Žolinių savaitgalį. Po praeituose festivaliuose matytų linksmų veidų, pozityviai nusiteikusių žmonių jūros, draugiškos ir laisvos atmosferos skelbiame: KARKLĖ 2012 – PEACE, LOVE & MUSIC! Būkime laisvi, mylėkime ir būkime draugiški prisimindami hipiškus laikus. Didelėje festivalio teritorijoje įsikurs per 50 įvairių pramogų, menininkų dirbtuvių, atrakcionų ir „perfomensų“, o jūsų skrandžius lepins įvairių pasaulio šalių virtuvių gardumynais.

PLAY FEST’12
Lietuva, Pušalotai, Molėtų r.
2012 m. rugpjūčio 17-19 d.

„Turit klausimų? Ne? Turit vis dėlto? Tai pabandysim pradėti atsakinėti :) “ taip festivalį pristato organizatoriai. O festivalyje gros: Ignas Bjaurūnas, Fingalick, ReedNoBrass, Mishele Cox, Solo ansamblis, Dodo Mundo, Gerai gerai, Daina Dubauskaite, The Dominoes ir daug kitų. Su ISIC taikoma 10% nuolaida!

SAULĖTOSIOS NAKTYS
Lietuva, Joniškio r., Gataučiai
2012 m. rugpjūčio 23-26 d.

Tai kasmetinis muzikos ir meno festivalis, vykstantis priešpaskutinį rugpjūčio savaitgalį. Tai vieta, kur renkasi kūrybingi žmonės su unikaliomis išraiškos priemonėmis, siekdami pasidalinti savo kūryba ir gauti naujų įkvėpimo šaltinių. Festivalio pagrindinė misija – išreikšk save. Tai reiškia, kad kiekvienas dalyvis yra festivalio organizatorius ir unikalios išraiškos kūrėjas festivalyje. Šiemet jūsų lauks daug muzikos, paskaitos, sportas ir saulėtos nuotaikos. Su ISIC taikoma 50% nuolaida!

SPOT FEST
Lietuva, „Žalvario parkas“, Skrebulių km.
2012 m. rugpjūčio 24-26 d.

Kolektyvinis, draugiškas, reiveriškas vasaros sezono uždarymo festivalis truks visą savaitgalį nuostabiame, ramiame ir labai meniškame parke netoli Vilniaus. Planuojamos net keturios muzikinės erdvės grosiančios:
*Psytrance/Darkpsy/Fullon/Forest/GOA
*Drum&Bass/Jungle/Dubstep/Neuro/Bass
*Techno/Tekno/Shranz/HC/Gabba/Industrial
*Downtempo/Ambient/Dub/Reggae/Meditation
Lankytojų lauks fakyrų ir žonglierių pasirodymai su ugnimi, bus rengiama ekskursija po parko teritoriją ir kitos pramogos.

Hedonistų sąskrydis SUVIRINTOJAI
Lietuva, Salantai
2012 m. rugpjūčio 24-26 d.

Penktą kartą vyksiantis festivalis SUVIRINTOJAI – DIY (do iš yourself) principais paremtas hedonistų sąskrydis turintis vienintelį tikslą – iškelti neeilinę šventę visiems lėbautojams ir jų bičiuliams. Žadama draugus „suvirinti“ ne tik muzika, bet ir bendra veikla: maudynėmis, tinkliniu, alkofutbolo turnyru, vantų kova pirtelėje, barbekiu ir kitokiu aktyviu arba pasyviu poilsiu gamtoje. Festivalio prioritetas – kokybė. Gros Banda Dzeta, Saint Oil Sand, XIII Fortas ir kiti.

MĖNUO JUODARAGIS
Lietuva, Zaraso sala
2012 m. rugpjūčio 24-26 d.

Post-folk, alternatyvios muzikos ir šiuolaikinės baltų kultūros festivalis šiemet vyks 15 kartą, kaip visada, paskutinį vasaros savaitgalį, sukviesdamas visus gentainius kerinčiam muzikos ir kultūros pokyliui į jaukiais namais tapusią pasakišką Zaraso salą. Vyksmas įtrauks savičiausius meno kolektyvus iš viso pasaulio ir kūrybiškai pravers baltų kultūros žinių lobyną. Programoje netrūks iškilių muzikos grupių koncertų, nagingų senųjų amatų puoselėtojų, ekomenio entuziastų, kultūros tyrinėtojų paskaitų. Bus ir netikėtumų, kaip gi be jų? Juk genys margas, o Mėnuo Juodaragis – dar margesnis.

JAMMIN FESTIVAL
Lietuva, Kauno Jachtklubas
2012 m. rugpjūčio 24-26 d.

Per tris dienas Kauno jachtklube pasirodys daugiau nei 40 hip hopo ir šokių muzikos atlikėjų iš Lietuvos ir viso pasaulio. Tarp jų Prop Dylan (Švedija), Rsa, G&G Sindikatas, Golden Parazyth, DJ Crack (Vokietija), DJ Tommy D (Vokietija), Dee & Kamy, MC Messiah, Flying Pillows Project, Willux (Skamp), Alekna ir kiti. Renginio vietoje įsikurs 3 scenos, kempingas, žaidimų aikštelė, paplūdimys su U-Pajėgų pramogomis, pirtis, vandens batutas, jachta, vyks stalo futbolo turnyras, Slam poetry konkursas ir daug kitų pramogų. Su ISIC perkant 5 bilietus šeštas – nemokamai!

CREAMFIELDS
Didžioji Britanija, Cheshire, Daresbury
2012 m. rugpjūčio 24-26 d.

Tai išties didžiausias ir laukiamiausias šokių muzikos festivalis Didžiojoje Britanijoje, kartais dar vadinamas elektroninės muzikos Meka. Jame pasirodo tiek DJ, tiek gyvai grojančios grupės. Festivalis kasmet vyksta šventinį rugpjūčio savaitgalį. Šiemet programoje: David Guetta, Example, Eric Prydz, John Digweed, Skrillex, Steve Angello, The Chemical Brothers, Annie Mac, Major Lazer, Erol Alkan ir daugybė kitų. Creamfields ėmė rengti ir kitos valstybės – festivaliai buvo surengti Abu Dabyje (Jungtiniai Arabų Emyratai), Buenos Airėse (Argentina), Andalūzijoje (Ispanija), Maltoje, Punchestown (Airija), Punta del Este (Urugvajus), Alcalá de Henares (Ispanija), Stambule (Turkija ), Vilniuje (Lietuva), Meksike (Meksika), Maskvoje (Rusija), Prahoje (Čekijos Respublika), Limoje (Peru), Santjage (Čilė), Rio de Žaneire, Kuritiboje, Belo Horizonte (Brazilija) ir Vroclave (Lenkija).

Kokius festivalius dar reiktų įtraukti į šį sąrašą? 

Gintarė :