X

„Zigzag Travel“ kalėdiniai skanėstai

Artėjant šv. Kalėdoms daugelis suka galvas, kuo nustebinti artimuosius, draugus prie šventinio stalo.

 

 

 

 

Pasakysim atvirai – genialumas slypi paprastume ir nuoširdume :) Tad „Zigzag Travel“ komanda nuoširdžiai nori pasidalinti paprastais skanėstų receptais. Šiais puikiais kepiniais jau džiuginome tiek savo klientus, tiek partnerius, tiek draugus. Atėjo ir jūsų eilė :) Skanaus!

Kalėdiniai meduoliai

„Zigzag Travel“ kepyklėlė rekomenduoja :)

Meduoliams reikalingi produktai:
150 g cukraus, 75 ml auksaspalvio arba cukraus sirupo, 150 g sviesto, 2 nedideli kiaušiniai, 400 g miltų, meduolių prieskoniai pagal skonį, 1/2 šaukšto sodos.
Glajui reikalingi produktai:
400 g cukraus pudros, 1 kiaušinio baltymas, 2-3 lašelių citrinų sulčių arba acto, maistiniai dažai (natūralistams glajų spalvinti siūlome kakavos milteliais, nedideliu apelsinų, morkų, burokėlių sulčių kiekiu) ir/ar pabarstukai (sezamo sėklų, aguonų, smulkintų riešutų, džiovintų apelsinų žievelių, cukatų ir kt.).

Gaminame:
Užverdame cukrų ir sirupą, sudedame sviestą, ištirpiname ir gerai išmaišome. Leiskite gautai masei atvėsti. Tuomet įmaišome plaktus kiaušinius, meduolių prieskonius, sodą ir miltus. Apibarstome tešlą trupučiu miltų ir palaikome šaldytuve kelias valandas. Tada ištrauktą tešlą išminkome ir kočiojame 2-3 mm storio lakštus. Prasideda linksmoji dalis – formelėmis išspaudžiame meduolius. Jei neturite formelių, naudokite taures, peilius ir kitokius virtuvės įrankius. Meduolius dedam į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame iki 175°C įkaitintoje orkaitėje maždaug 8-10 minučių. Leidžiame meduoliams atvėsti ant kepimo skardos.
Sudedame visas glajaus sudedamąsias dalis į dubenį ir gerai išplakame elektriniu plaktuvu, kol masė taps vientisa ir standi. Ir tada prasideda linksmiausia dalis – meduolių dekoravimas glajumi :) Neribokit fantazijos, kurkit stebuklus ;)

Dribsnių sausainėliai

„Zigzag Travel“ kepyklėlė rekomenduoja :)

Sausainėliams reikalingi produktai:
kondensuotas pienas, paprasti kukurūzų dribsniai, aguonos, sezamo sėklos ir gliaudytos saulėgrąžos.

Gaminame:
Tikslių proporcijų neturime, dedame visko „iš akies“, svarbu, kad viskas gerai išsimaišytų ir nebūtų per skysta. Tada šaukšteliu kabinam masę ir dedam krūveles tiesiai į kepimo popieriumi išklotą. Sausainukus kepame 180-190°C įkaitintoje orkaitėje maždaug 8-12 minučių, kol gražiai pagelsta ir krašteliai paruduoja bei karamelizuojasi. Leidžiame sausainukams atvėsti skardoje, nes kitaip jie gali sulūžti. O kai atvės ir sukietės, galima išimti. Gardumėlis!

Biskočiai su riešutais ir džiovintais vaisiais

„Zigzag Travel“ kepyklėlė rekomenduoja :)

Biskočiams reikalingi produktai:
2 kiaušiniai, 250 g miltų, 200 g cukraus, 1 šaukštelis kepimo miltelių, džiovinti vaisiai ir uogos pagal skonį, riešutai pagal skonį, 1 citrinos žievelė.

Gaminame:
Išplakame kiaušinius. Atskirai sumaišome miltus, kepimo miltelius bei cukrų. Riešutus ir vaisius sumaišome su tarkuota citrinos žievele. Tuomet sujungiame šias tris dalis į vieną bendrą masę – iš kiaušinių ir sauso mišinio sumaišome tešlą, vėliau sudedame ir riešutus bei džiovintus vaisius. Tešla turi būti kietoka, bet ne per daug. Suvilgome rankas vandeniu ir iš tešlos suformuojame kelis pailgus, plokščius kepaliukus, dedame juos į kepimo popieriumi išklotą skardą, paliekant tarp jų vietos. Kepame 180°C įkaitintoje orkaitėje maždaug 0,5 val., kol kepaliukai iškepa ir gražiai paruduoja. Tuomet leidžiame šiek tiek atvėsti ir geru peiliu (geriausiai peiliu, skirtu duonai pjaustyti) supjaustome riekeles. Jomis išklojame skardą ir padžioviname 150°C įkaitintoje orkaitėje. Nepakartojami džiūvėsėliai, italų pavadinti biskočiais :) Delizioso!

Bananiniai keksiukai

Receptu dalinasi Simona iš „Zigzag Travel“ Šiaulių filialo

Keksiukams reikalingi produktai:
2 bananai, 100 g sviesto, 150 g cukraus, 2 kiaušiniai, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, 250 g miltų.

Iš nurodyto kiekio pagaminsite maždaug 12 keksiukų.

Gaminame:
Bananus nulupame ir minkštimą sutriname šakute ar smulkintuvu, kad gautųsi košė. Sviestą ištriname su cukrumi, įmušame kiaušinius, sudedame trintus bananus, suberiame kepimo miltelius bei miltus ir gerai viską išmaišome. Paruoštą tešlą supilame į keksiukų formeles, dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180°C, ir kepame apie 20-25 min.
Papuošimui ant viršaus galima užpurkšti grietinėlės ar užtepti glajaus. Kvepia egzotika :)

Varškinės pynutės

Receptu dalinasi Lina iš „Zigzag Travel“ Vilniaus filialo

Pynutėms reikalingi produktai:
300 g miltų, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, 100 g cukraus, 1 šaukštelis vanilės, 150 g varškės, 1 kiaušinis, 100 ml pieno, 50 ml aliejaus.

Gaminame:
Miltus sumaišome su kepimo milteliais viename dubenyje. Kitame inde baltymą išplakame su cukrumi, supilame pieną, aliejų, vanilę, įmaišome varškę. Tuomet suberiame persijotus miltus ir užminkome tešlą. Tešlą padaliname į 12 dalių. Kiekvieną dalį dar padaliname į tris dalis. Iš kiekvieno gabaliuko suformuojame 15 cm ilgio juosteles ir pradedame pinti kasas :) Pynutes dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kiaušinio trynį sumaišome su šaukštu pieno ir aptepame bandeles. Galima pabarstyti sezamo sėklomis, aguonomis arba ruduoju cukrumi. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Gardu kaip pas mamą :)

Šokoladinis pyragas

Receptu dalinasi Kristina iš „Zigzag Travel“ Vilniaus filialo

Pyragui reikalingi produktai:
200 g juodo šokolado, 250 g minkšto sviesto, 200 g cukraus, žiupsnelis druskos, 6 šaukštai kakavos, 4 šaukštai miltų, 4 kiaušiniai, džiovintos vyšnios, graikiški riešutai.

Gaminame:
Visus produktus (išskyrus kiaušinius) sudedame į plaktuvą ir gerai suplakame. Tada sudedame po vieną kiaušinius, vis plakame, kol gaunasi vientisa tiršta masė. Į tešlą įdedame džiovintų vyšnių, graikiškų riešutų ir gerai išmaišome. Sudedame į kepimo popieriumi išklotą arba sviestu išteptą kepimo formą. Kepame iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 20-30 min.

Spanguolių gėrimas jaukiems žiemos vakarams

Receptu dalinasi Cvetana iš „Zigzag Travel“ Vilniaus filialo

Gėrimui reikalingi produktai:
200 g šviežių spanguolių, 150 g cukraus arba medaus, 6 vnt. gvazdikėlių, 2 cinamono lazdelės, 1 l virinto vandens (maždaug 80°C temperatūros). Galima pagardinti 1 gabalėliu imbiero ir apelsino žievelėmis.

Gaminame:
Spanguoles lengvai suspaudžiame ir suberiame cukrų arba supilame medų. Gerai išmaišome, užpilame karštoku, bet neverdančiu vandeniu, įberiame prieskonių ir paliekame uždengtą ir šiltai apklotą maždaug 10-15 minučių, kad gėrimas įgautų prieskonių aromato. Geriame šiltą. Maloniai sušildo ir sveikatą stiprina ;)
P.S.: spanguolių gėrimą suaugusiems galima stiprinti trauktine „Bobelinė“, labai tinka :)

Skoningų švenčių! Ir nepersivalgykit ;)

Gintarė :