X

WizzAir bagažas ir naujienos

Viena didžiausių pigių skrydžių aviakompanijų WizzAir, jungianti Vakarų ir Rytų Europą, koreguoja rankinio bagažo politiką, siekdama skatinti keleivius su savimi į saloną pasiimti mažiau bagažo ir užtikrinti sklandesnį bei spartesnį įlaipinimo procesą. Aviakompanija argumentuoja, kad dėl per didelių krepšių dažnai ribojama erdvė kitų keleivių bagažui, tad sudedant ir iškraunant problematišką bagažą pasitaiko nukrypimų nuo skrydžio tvarkaraščių.

Mažiau bagažo – mažesnės kuro sąnaudos, o tai padės ir toliau siūlyti mažas skrydžių kainas.

Pakeitimai

Nuo 2012.10.24 rankinis bagažas skirstomas į 2 tipus:
– mažesnį (iki 42 x 32 x 25 cm) – mažesnis rankinis Wizzair bagažas gabenamas nemokamai,
– didesnį (iki 56 x 45 x 25 cm) – didesnis rankinis Wizzair bagažas gabenamas už papildomą 10-20 EUR priemoką skrydžiui į vieną pusę, kai mokama iš anksto (ne vėliau kaip likus 3 val. iki skrydžio). Priemoka už didesnį bagažą oro uoste beveik dvigubai didesnė – 35 EUR,o jei bagažo tipas sukels įtarimų prie vartų, teks sumokėti žymiai daugiau – apie 60 EUR.

Nuo 2013.09.17 suteikiama dar daugiau pasirinkimo galimybių – pasiūlyta puiki proga pakeisti didelį orlaivio salono krepšį į registruotąjį bagažą. Jei nesate tikri dėl kitai kelionei reikalingo bagažo dydžio, sumokėkite už didelio orlaivio salono bagažą iš anksto, dar užsisakydami bilietą. Jei jums reikia didesnio bagažo, jį visada galėsite atnaujinti į registruotąjį bagažą, sumokėdami kainos skirtumą tarp didelio orlaivio salono bagažo ir registruotojo bagažo likus vėliausiai trims valandoms iki skrydžio, atliekant pakeitimus iš anksto. Jei norėsite sumokėti už didelį orlaivio salono bagažą arba registruotąjį bagažą oro uoste, ši paslauga yra brangesnė bei patirsite papildomų rūpesčių prieš skrydį. Priemoka už registruotą bagažą oro uoste, jei to nepadarėte internetu iš anksto – 60 EUR.

Nuo 2015.07.30 keleiviai, užsisakę pirmenybinio įlaipinimo paslaugą, į Wizzair lėktuvo saloną kartu su mažu arba dideliu orlaivio salono bagažu gali įsinešti ir papildomą nedidelį asmeninį daiktą (rankinę, fotoaparatą ar kt.).

Nuo 2015.08.12 WizzAir pradėjo skirstyti registruojamą bagažą į svorio klases. 23 kg bagažo gabenimas kainuoja 15-45 EUR,  o 32 kg bagažo gabenimas – 25-55 EUR, priklausomai nuo maršruto ir sezono. Bagažo registracijos oro uoste kaina – 55-75 EUR.

Keleiviai gali gabenti toliau nurodytus daiktus:

– paltą arba apklotą;
– mobilųjį telefoną;
– skaitinį;
– galima gabenti jaunesniems nei 2 metų vaikams skirtų daiktų: maistas skrydžio metu, sulankstomą arba mažą vaiko vežimėlį;
– ramentų porą neįgaliesiems;
– neapmuitinamų pirkinių, įsigytų oro uoste, praėjus apsaugos patikrinimus.

Bagažo tipas
Dydis
Pavyzdys
Kaina
Mažas rankinis Wizzair bagažas
Iki 42 x 32 x 25 cm
Rankinė, kuprinė, nešiojamojo kompiuterio dėklas. Privalo tilpti po keleivio sėdyne priešais jus.
NEMOKAMAI
Didelis rankinis Wizzair bagažas
Didesnis už mažą bagažą, iki 56 x 45 x 25 cm.

Svoris iki 15 kg

Lagaminas su ratukais. Privalo tilpti viršutiniame salono bagažo skyriuje.
10-20 EUR, priklausomai nuo maršruto
Registruotas Wizzair bagažas

Svoris iki 23 kg, išmatavimai iki 149 x 119 x 171 cm

Lagaminas, didelis krepšys, kuprinė.
Mažo užimtumo
laikotarpis – 15-35 EUR, priklausomai nuo maršruto
Didelio užimtumo laikotarpis – 25-45 EUR, priklausomai nuo maršruto
Registruotas Wizzair bagažas

Svoris iki 32 kg, išmatavimai iki 149 x 119 x 171 cm

Lagaminas, didelis krepšys, kuprinė.
Mažo užimtumo
laikotarpis – 25-45 EUR, priklausomai nuo maršruto
Didelio užimtumo laikotarpis – 35-55 EUR, priklausomai nuo maršruto

Jei skrydį vykdo WizzAir Ukraine (kodas WAU), keleiviai gali  gabenti didelį orlaivio krepšį ir 1 vnt. registruoto bagažo nemokamai!

Primename, jog anksčiau esame rašę, kuo skiriasi pigių skrydžių bendrovės „WizzAir“ nuo „Ryanair“, lyginome taikomus mokesčius.

Taip pat pasakojome, kaip keliauti tik su rankiniu bagažu.

Informacija atnaujinta 2015.08.13.

Gintarė :