X

Vasarą neaplenkite Vokietijos parkų

Aplankykite 6 sodus, esančius triukšminguose Vokietijos miestuose.

Be visų kitų traukos centrų Vokietijoje, čia yra ir gražių bei įspūdingų sodų, kuriuos aplankyti puikiai tinka įsibėgėjusi vasara. Juos rasite populiariausiuose Vokietijos miestuose, pradedant Miunchenu, Hamburgu, Hanoveriu, Štutgartu, Frankfurtu ir baigiant Berlynu. Visus juos galite pasiekti lėktuvu, autobusu arba traukiniu.

Palmengarten, Frankfurtas
Šis ištisus metus veikiantis sodas gali didžiuotis nuostabiais tropiniais medžiais ir gėlėmis. Priklausomai nuo sezono, čia pamatysite tulpes, narcizus, hiacintus, azalijas, rododendrus, rožes, lelijas, irisus ir bijūnus.


Tiergarten, Berlynas
Tiergarten yra didžiausias ir populiariausias Berlyno parkas, kuriame įrengta didelė žaidimų aikštelė, todėl jis puikiai tinka poilsiui su vaikais. Dėl gražių gamtos vaizdų, atsiveriančių peizažų, suoliukų, takelių ir tvenkinių šį parką mėgsta ir įsimylėjėliai. Neprašausite, jei čia apsilankysite rododendrų žydėjimo metu.


Stadpark, Hamburgas
Tai viešas parkas Hamburge, kuriame yra daugiau nei 20 skulptūrų ir daug veiklos mėgstantiems aktyvų poilsį. Lengvosios atletikos stadionas, aštuoni aikštynai, penkios žaidimų aikštelės, dvi paplūdimio tinklinio aikštelės, baseinas vaikams ir tvenkinys leis kiekvienam užsiimti mėgstama veikla.


Herrenhaeuser sodai, Hanoveris
Žymieji barokiniai sodai Hanoveryje yra sudaryti iš trijų atskirų sodų; Didysis barokinis sodas, angliško stiliaus George sodas ir Hill sodas, kuriame auga nuo 500 iki 800 orchidėjų. Didysis sodas vasaros vakarais apšviečiamas ir čia dažnai rengiami koncertai ar festivaliai.


Wilhelma parkas, Štutgartas
Wilhelma yra didžiausias Europoje botanikos ir zoologijos sodas, kuriame gyvena apie 1000 gyvūnų rūšių ir auga apie 6000 skirtingų augalų. Aplankykite gyvūnus iš skirtingų klimato zonų ar kitas parko įžymybes, tokius kaip orchidėjų, kamelijų, azalijų, fuksijų, kaktusų ir magnolijų sodelius.


Angliški sodai, Miunchenas
Didžiausios šio parko įžymybės yra keturi alaus sodai. Šis milžiniškas parkas driekiasi nuo miesto centro į Šiaurę; turistai ir lankytojai gali mėgautis pasivaikščiojimais, atokvėpiu prie upelio ar tvenkinio su gulbėmis ar tiesiog saulės voniomis ant pievelės.


Planten un Blomen, Hamburgas
Miesto centre yra senamiesčio gynybinės sienos ir populiarus „Planten un Blomen“ parkas. Kur Danijos patrankų sviediniai švilpė prieš šimtmečius, šiandien įsikūręs puikus parkas – žalia vieša erdvė. Parke yra botanikos sodai, atogrąžų namas ir didžiausias Europoje japoniškas sodas, rami ir įspūdinga oazė. Nusileidus saulei turistus vilioja nemokamas „Planten un Blumen“ fontanų ir muzikos šou.

Gintarė :