X

Tyrinėjame Čikagą – „lietuviškiausią“ JAV miestą

Prie vaizdingo Mičigano ežero kranto įsikūrusi Čikaga vilioja keliautojus nepakartojamu kultūrinių turtų, architektūros stebuklų ir kulinarinių malonumų deriniu. Meiliai vadinama „Vėjų miestu“, Čikaga pasižymi dinamiška dvasia, kuri žavi lankytojus iš viso pasaulio. Čikagoje gyvenančių lietuvių bendruomenė yra pati didžiausia iš visų JAV miestų.

Čikagos panorama, kurią puošia aukštai iškilę dangoraižiai, tarsi liečiantys debesis, liudija, kad Čikaga yra pasaulinis architektūros centras. Kiekvienas statinys – nuo elegantiškų Willis Tower linijų iki istorinio elegantiško Wrigley Building – pasakoja žmonijos ambicijų ir išradingumo istoriją.

Tačiau už įspūdingos panoramos slepiasi gyvybe ir kultūra pulsuojantis miestas. Pasivaikščiokite po Tūkstantmečio parką (Millennium Park) , kur žymioji „Cloud Gate“ skulptūra savo blizgančiu paviršiumi atspindi nuolat besikeičiančią miesto panoramą. Pasigėrėkite pasaulinio lygio menu Čikagos meno institute.

Keliaudami po Čikagos rajonus, kurių kiekvienas pasižymi savitu charakteriu ir žavesiu, atrasite paslėptų perliukų. Kiekvienas miesto kampelis – nuo madingų Wicker Parko parduotuvėlių iki istorinio senamiesčio žavesio – siūlo daugybę atradimų.

Ką pamatyti ir nuveikti viešint Čikagoje

Tūkstantmečio parkas (Millenium Park): čia rasite žymiąją „Debesų vartų“ skulptūrą, dar vadinama „Pupele“. Vasaros mėnesiais mėgaukitės aplink esančiais sodais, meno instaliacijomis ir koncertais po atviru dangumi.

Čikagos meno institutas: vienas seniausių ir didžiausių meno muziejų Jungtinėse Amerikos Valstijose. Nepraleiskite tokių garsių kūrinių kaip Granto Vudo „Amerikos gotika“ ir Georges’o Seurat’o „Sekmadienis La Grande Jatte“.

Ekskursija laivu: Čikaga garsėja savo architektūra, o vienas geriausių būdų ją pažinti – pasiplaukiojimas laivu Čikagos upe. Iš išmanančių gidų sužinosite apie miesto dangoraižius ir architektūros paminklus.

Laivyno prieplauka: šioje turistų pamėgtoje vietoje galima pramogauti, pavalgyti, apsipirkti ir mėgautis kvapą gniaužiančiais Mičigano ežero vaizdais. Pasivėžinkite velnio ratu, apsilankykite Čikagos Šekspyro teatro spektaklyje arba tiesiog pasivaikščiokite po prieplauką.

Willis dangoraižio apžvalgos aikštelė: iš šios aikštelės esančios 103-iajame aukšte, atsiveria nepakartojami Čikagos panoramos vaizdai. Išeikite į „The Ledge“ – stiklinį balkoną ir patirkite jaudinamų įspūdžių.

The Magnificent Mile – prestižinis komercinis Čikagos rajonas, esantis Mičigano aveniu (North Michigan Avenue), kuriame įsikūrę prabangūs butikai, universalinės parduotuvės ir tokie žymūs objektai kaip Čikagos vandens bokštas.

Čikagos kultūros centras: garsėja nuostabiu Tiffany stiklo kupolu. Įėjimas į jį nemokamas, o čia galima pasigrožėti besikeičiančiomis meno parodomis, koncertais ir kitais kultūriniais renginiais.

Linkolno parko zoologijos sodas: šiame zoologijos sode, viename iš seniausių Šiaurės Amerikoje, galite pabėgti nuo miesto šurmulio ir ramiai praleisti dieną. Įėjimas nemokamas, čia galima pamatyti daugybę gyvūnų iš viso pasaulio.

Apsilankymas Čikagoje neapsieina ir be kulinarinių potyrių. Įvairiuose miesto rajonuose rasite kuo pradžiuginti gomurį: nuo įmantriųjų Čikagos stiliaus picų iki gurmaniškų dešrainių. Paragaukite graikų, Mažosios Italijos ir kinų kvartalo skonių, kur imigrantų tradicijos puikiai dera su šiuolaikinėmis naujovėmis.

Ieškantiems pramogų ir poilsio Čikagoje jų netrūksta. Neskubėdami pasivaikščiokite palei gyvybingą Navy Pier pakrantę, kur prieš akis atsiveria kvapą gniaužiantys Mičigano ežero vaizdai. Žiūrėkite Brodvėjaus spektaklį šurmuliuojančiame Teatro rajone arba pasinerkite į džiazo ir bliuzo ritmus viename iš legendinių miesto klubų.

Ar lankotės pirmą kartą, ar esate patyręs keliautojas, Čikaga kviečia patirti jos gatvių magiją, žmonių šilumą ir neribotas galimybes. Prisijunkite prie mūsų, keliaudami po Vėjų miesto širdį, ir sužinokite, kodėl Čikaga iš tiesų yra kultūros, kūrybiškumo ir nesibaigiančių tyrinėjimų švyturys. Sveiki atvykę į Čikagą – ten, kur kiekviena akimirka kviečia atrasti kažką nepaprasto.

Lėktuvų bilietų į Čikagą ieškokite čia.

 

Lina :