X

Turinas: Italijos meno, istorijos ir gastronomijos perlas

Šiauriniame Italijos regione įsikūręs Turinas dažnai lieka nepastebėtas turistų, keliaujančių po Italiją. Tačiau šis vaizdingas miestas yra lyg paslėptas brangakmenis, vertas dėmesio. Turine gausu turtingos istorijos, meno, kultūros objektų, nenusileidžiančių žymesnėms Italijos vietovėms. Šiame straipsnyje leisimės į virtualią kelionę po Turiną ir atskleisime paslėptus jo lobius, dėl kurių kviečiame aplankyti šį miestą.

Turino karališkoji didybė

Turinas dažnai vadinamas „karalių miestu“, ir ne veltui. XIX a. šis miestas buvo Italijos karalystės sostinė, o jo karališkasis paveldas matomas ir šiandien. Turino karališkieji rūmai, įtraukti į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, yra stulbinantis architektūros šedevras, liudijantis Italijos monarchijos prabangą. Lankytojai gali apžiūrėti didingas sales, prabangius kambarius ir nuostabius sodus, kad susipažintų su karališkųjų asmenų, kadaise vadinusių šiuos rūmus namais, gyvenimu.

Menas ir architektūra

Turinas – meno mylėtojų rojus. Mieste stūkso žymusis Turino simbolis Mole Antonelliana, kuriame dabar įsikūręs Nacionalinis kino muziejus. Muziejaus viduje galite susipažinti su kino istorija ir pasigrožėti panoraminiais miesto vaizdais, atsiveriančiais iš jo apžvalgos aikštelės. Miesto meno galerijose, tokiose kaip Galleria Sabauda ir GAM – Modernaus ir šiuolaikinio meno galerija, eksponuojami įvairių meno laikotarpių šedevrai.

Kulinariniai malonumai

Itališka virtuvė garsi visame pasaulyje, tačiau Turinas siūlo savo unikalų klasikinių patiekalų variantą. Miestas garsėja savo gardžiais šokolado ir lazdyno riešutais pagardintais skanėstais. Būtinai išgerkite puodelį sodraus Bicerino – tradicinio gėrimo, gaminamo iš espreso, šokolado ir grietinėlės. Turinas taip pat garsėja aperityvo kultūra, kai vietos gyventojai ir turistai ankstyvą vakarą susirenka pasimėgauti gėrimais ir užkandžiais. Apsilankykite tradiciniame Turino bare ir susipažinkite su šia nuostabia socialine tradicija.

Turino drobulė

Turine saugoma viena garsiausių religinių relikvijų pasaulyje – Turino drobulė. Daugelis tiki, kad šis senovinis lininis audeklas yra Jėzaus Kristaus palaidojimo apsiaustas. Nors ji ne visada rodoma viešai, miestas turi turtingą istoriją, susijusią su šiuo paslaptingu artefaktu. Apsilankymas Švento Jono Krikštytojo katedroje, kurioje saugomas apsiaustas, yra įdomi patirtis tiems, kurie domisi istorija ir religija.

Dienos išvyka į Italijos Alpes

Turinas yra Pjemonto regione, todėl čia puikios galimybės organizuoti vienos dienos išvykas į Italijos Alpes. Vos kelios minutės kelio automobiliu nuo miesto ir jau galite tyrinėti nuostabius Aostos slėnio kraštovaizdžius, leistis į žygius Gran Paradiso nacionaliniame parke, o žiemos mėnesiais – paslidinėti. Vaizdingas Alpių grožis – nepamirštamas Turino maršruto „bonusas“ :)

Turinas, pasižymintis karališkąja istorija, nuostabiu menu ir architektūra, unikaliomis kulinarinėmis tradicijomis ir žavinčiomis relikvijomis, yra Italijos miestas, vertas vietos kiekvieno keliautojo sąraše. Nesvarbu, ar tyrinėjate karališkųjų rūmų didybę, ar mėgaujatės išskirtiniais šokoladiniais saldainiais, ar pasineriate į miesto meną ir kultūrą, Turinas žada nepamirštamus įspūdžius. Tad susikraukite lagaminus ir atraskite kerintį Turino miestą.

Čia rasite Zigzag Travel kelionių pasiūlymą į Turiną 

Lina :