X

Neblėstantis Nicos žavesys

Prancūzijos Rivjeroje įsikūrusi Nica yra žavinga vieta, kurioje sklandžiai susipina turtinga istorija, gyvybinga kultūra ir Viduržemio jūros regiono gyvenimo būdas. Leiskimės į kelionę, kurios metu susipažinsime su kerinčiais turistiniais objektais, pasimėgausime gardžia virtuve ir ramiu, tačiau rafinuotu gyvenimo būdu, kuris daro šį miestą tokį išskirtinį…

Lankytinos vietos ir objektai

Anglų promenada (Promenade des Anglais): pasivaikščiokite vaizdingu bulvaru, besidriekiančiu palei žydrus Viduržemio jūros vandenis. Iš čia atsiveria kvapą gniaužiantys vaizdai ir tai iš tiesų puiki vieta ramiems pasivaikščiojimams.

Nicos senamiestis (Vieux Nice): įsiliekite į siauras senamiesčio gatveles, kuriose spalvingi pastatai, žavios parduotuvėlės ir gyvi turgūs sukuria nepakartojamą atmosferą. Apsilankykite triukšmingame Cours Saleya turguje, garsėjančiame šviežiais produktais, gėlėmis ir vietiniais dirbiniais.

Nicos pilies kalva (Colline du Château): norėdami pasigrožėti miesto ir Angelų įlankos panorama, užkopkite į Pilies kalną. Tai viena lankomiausių vietų Nicoje. Seniau čia stovėjo pilis, dabar belikę jos griuvėsiai. Čia įrengtas vaizdingas parkas. Turistus žavi kalno viršuje palei senąsias pilies sienas tekantis krioklys, senos kapinaitės ir vaizdai į senamiestį bei pakrantę.

Muziejai: Nicoje yra keli pasaulinio lygio muziejai, įskaitant Nacionalinį Marko Šagalo (Marc Chagall) ir Matiso (Matisse) muziejus, kuriuose eksponuojami šių garsių menininkų darbai.

Gastronominiai malonumai

Pasimėgaukite unikaliais Nicos virtuvės skoniais, kurių pagrindas – švieži Viduržemio jūros regiono produktai. Paragaukite garsiųjų Nicos salotų su tunu, alyvuogėmis, pomidorais ir ančiuviais arba pasimėgaukite pikantiškais Socca – vietinių mėgstamais avinžirnių blynais.

Jūros gėrybės: Nicos pakrantėje gausu šviežių jūros gėrybių. Mėgaukitės lėta jūros gėrybių vakariene viename iš daugybės pakrantės restoranų, ragaudami dienos laimikį.

Provanso turgūs: pasinerkite į kulinarinį gyvenimą tyrinėdami vietinius turgus. Nicos turguose, pavyzdžiui, Cours Saleya, atrasite visą spalvų ir kvapų kaleidoskopą, o maisto mėgėjai patirs juslinį malonumą.

Prancūzų Rivjeros gyvenimo būdas

Kavinių kultūra: mėgaukitės Nicoje vyraujančia laisvalaikio kavinių kultūra. Prisėskite gatvės kavinėje, gurkšnokite café au lait ir stebėkite aplinkinį pasaulį. Nica kviečia neskubėti ir mėgautis akimirka.

Paplūdimiai: Nicos smėlio paplūdimiai tiesiog kviečia atsipalaiduoti ir mėgautis saulės voniomis.

Menas ir kultūra: Nicoje klesti meno kultūra, čia gausu galerijų ir teatrų, kuriuose pristatomi vietiniai ir tarptautiniai talentai. Apsilankykite kultūriniame renginyje arba tyrinėkite gatvės meną, kuris miestui suteikia papildomo šarmo.

Čia rasite Zigzag Travel kelionės pasiūlymą į Nicą

Lina :