X

Turas po nuostabius Norvegijos fiordus

Kvapą gniaužiantys vaizdai keliaujant traukiniu, laivu, autobusu neleis jums pamiršti Norvegijos.

Keliaukite kalnuose traukiniu, po fiordus laivu, o į kvapą gniaužiančią kelionę stačiausiu Šiaurės Europoje keliu į Stalheimskleiva vykite autobusu!

Galimi maršrutai:
– Bergen – Flam – Gudvangen – Voss – Bergen;
– Voss – Myrdal – Flam – Gudvangen – Voss;
– Oslo – Flam – Gudvangen – Voss – Bergen;
– Oslo – Flam – Gudvangen – Voss – Oslo;
– Oslo – Flam – Gudvangen – Voss – Bergen – Oslo.

Bilietai kiekvienai atkarpai įveikti kainuoja nuo 15 iki 40 EUR (priklausomai nuo maršruto ilgio), todėl rekomenduojame įsigyti Norvegijos Interrail bilietą (Norway InterRail Pass). Pigiausias 3 dienų bilietas 1 mėnesio laikotarpyje jaunimui iki 25 m. (imtinai) kainuoja nuo 131 EUR. Galima įsigyti ir 4, 6, 8 dienų pasus.

Galima išskirti Bergen Railway, aukščiausią Šiaurės Europos geležinkelį, kuriuo vykstant galima grožėtis nuostabiausiais Šiaurės Europos gamtovaizdžiais.

Flam Railway laikomas vienu geriausiu – jis driekiasi nuo Myrdal stoties kalnuose iki Flam fiorduose. Keliaujant galima išvysti didingiausių Norvegijos kalnų šlaitus su nuolat besikeičiančia aukštų kalnų ir griausmingų krioklių panorama. Riedant Flam geležinkeliu, traukinys sulėtėja arba visai stabteli įspūdingiausiose vietovėse.

Toliau kelionę tęsti galima laiveliu iš Aurlandsfjord į Naeroyfjord, siauriausią Europos fiordą. Naeroyfjord yra įtrauktas į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Apsuptas iki 1800 m aukščio didingų kalnų, ši Sognefjord atšaka yra neapsakomai graži.

Toliau keliaujama neįtikėtinai stačiais ir įspūdingais 13 posūkių keliukais iki Stalheimskleiva (šaltuoju sezonu (spalio-balandžio mėn.) į Stalheimskleiva nevykstama dėl saugumo). Pasigrožėjus nuostabiais Stalheimsfossen ir Sivlefossen kriokliais, vykstama į Voss. Iš Voss traukiniu galima nuvykti iki Bergeno ar Oslo.

Tokius turus galite rinktis ištisus metus ir maršrutą įveikti galima netgi per vieną dieną. Tačiau rekomenduojama vykti su nakvyne, tuomet per 2-3 dienas galėsite geriausiai apžiūrėti vietoves.

Gintarė :