X

Turas po Europą

Nuo Didžiojo turo XVII a., kai pasiturintys britai (daugiausia britai) įsivedė mokslo sistemą, apimančią fechtavimąsi Paryžiuje, meno studijas Florencijoje ar kopimą į Šveicarijos Alpes, praėjo daug laiko. Palaipsniui keliavimas po Europą tapo kasdieniu reiškiniu. Visgi pateikiame sąrašą vietų, kurias siūlome aplankyti tiems, kurie galbūt to dar nespėjo padaryti. Tai gali tapti puikiu 3 savaičių (arba ilgiau) trukmės kelionės po Europą vadovu.
Londonas
Tokiame mieste kaip Londonas dvi dienos tikrai nėra daug, nes čia yra labai daug aplankyti vertų vietų. Visgi, turėtumėte pasistengti suspėti apžiūrėti bent jau svarbiausias Londono įžymybes – Tower, Tate Modern, Big Ben ir Bekingemo rūmus bei pasižiūrėti West End teatro pasirodymą ir užkąsti vienoje iš East End užkandinių.
Paryžius
Eurotuneliu (tuneliu per La Manšą) arba įšokę į greitąjį traukinį Eurostar greitai ir lengvai pasieksite visus žymiausius Paryžiaus objektus. Puikus susisiekimas leis be vargo apžiūrėti Eifelio bokštą, Triumfo arką, apsilankyti Luvro, Versalio muziejuose ir keliose bažnyčiose. Skaniems pietums rinkitės gyvybingą Monmartrą. Vieną dieną galite skirti pramogoms Disneilende. Čia netrūks pramogų ir mažiems, ir dideliems.
Barselona
Naktinė kelionė traukiniu ir jūs jau būsite kitame savo kelionės taške – spalvingoje Barselonoje, kur jus neabejotinai apstulbins organiška modernistinė architektūra ir žymioji A. Gaudžio bažnyčia Sagrada Familia ir kiti šio architekto kūriniai. Būtinai išbandykite Katalonijos virtuvę, užsukitę į La Ramblą, didžiąsias Barselonos aikštes. Pasisėmę nepamirštamų įspūdžių leiskitės į pirmąjį skrydį šioje kelionėje ir atsidursite…
Roma
…Amžinajame mieste. Sakoma, kad ir viso gyvenimo neužtenka, norint pažinti šį miestą. Per dvi dienas, skirtas apžiūrėti Romą, spėsite aplankyti Koliziejų, Vatikaną, Panteoną, Ispaniškus laiptus ir Trevi fontaną. Vakarieniauti galėsite nuostabiose centro storico ir Trastevere. Svarbiausia, neskubėkite ir mėgaukitės :)
Viena
Toliau naktiniu traukiniu važiuokite iki imperatoriško miesto Vienos, kuri, anot Billy Joel, „Laukia tavęs“. Čia galėsite maloniai pasėdėti kavinėje, stebėti Lipizzaner eržilų eitynes, pasisukinėti po gatvės prekeivių paviljonus, apsilankyti prie spalvotojo Hundertwasser namo, pasižiūrėti Staatsoper pasirodymą.
Budapeštas
Vos už trijų valandų kelio traukiniu galėsite atsidurti kitame gyvybingame mieste, kuriame taip pat populiarios jaukios kavinukės ir sėkmingai dera sena ir nauja. Būtinai aplankykite Pilies kalvą ir nepraleisite progos pamirkti vienoje iš miesto terminių pirčių.
Dubrovnikas
Norint pamatyti tikrąjį Dubrovniko senamiesčio gatvelių ir raudonų stogų mozaikos grožį reikės dar kartą skristi lėktuvu. Be jokių abejonių, iš pradžių pasivaikščiokite po miestą pėsčiomis – pasigrožėsite nuostabiais miesto ir jūros vaizdais. Pavargę galėsite atsipūsti vienoje iš senamiesčio kavinukių arba tiesiog paplūdimyje.
Atėnai
Graikijos sostinė yra tikras griuvėsių lobynas su įspūdingais pastatais bei garsiuoju Akropoliu, besipuikuojančiu ant kalvos. Pasivaikščiosite po žemiau esančius griuvėsius, “blusų” turgų ar pavalgysite tikroje graikiškoje tavernoje.
Stambulas
Iš Atėnų nėra sudėtinga pasiekti ir Stambulą, esantį pačiame Europos pakraštyje, kur Rytai susitinka su Vakarais. Stambulo senamiestyje aplankykite Mėlynąją mečetę, Topkapi rūmus ir Aya Sofya. Po to apsipirkite ir papietaukite moderniame Beyoğlu, naktinio gyvenimo centre. Tiesus kelias per Bosforo sąsiaurį perkels jus į Aziją, iš kurios atsigręžus galima pažvelgti į Europą, su kuria ką tik teko susipažinti.
Gintarė :