X

Šalys, kuriose galima keliauti pigiai

Ekonominė padėtis verčia keisti planus ir atsisakyti ketinimų keliauti? Galbūt pasirinkote netinkamą šalį. Į daugelį šalių brangoka tik nuvykti, tačiau vietoje jums neteks išlaidauti, nes pragyvenimas čia itin pigus. Pateikiame jums sąrašą valstybių, kurias aplankyti nereikės labai daug išlaidų.

Iranas
Iranas? Tas pats Iranas, dar vadinamas „blogio ašimi“? Pamirškite šią propagandą ir pažinkite šią šalį be išankstinio nusistatymo. Visų pirma, čia pigu – už mažą kainą galėsite gyventi vidutinės klasės viešbutyje. Užtat šioje šalyje pasigesite turistų srautų ir visu senovės palikimu galėsite džiaugtis be turistų tuntų horizonte. Iš tiesų ši šalis yra labai išsiilgusi keliautojų ir pasirengę šiltai juos sutikti. Atvykę sausio mėnesį, pateksite į Sadeh senovės persų viduržiemio festivalį, šlovinantį ugnies atradimą.
Po Iraną jau keliavo mūsų skaitytoja Ugnė ir pasidalino įspūdžiais.


Indija
Indija nuo seno žinoma kaip pigi šalis. Tačiau galbūt jūs net neįsivaizduojate, kad Indija – tai daugiau nei Bolivudas, pajodinėjimas drambliais ar beprotiškas eismas. Aplankykite Šiaurės Indiją ir pasigrožėkite Ladako didžiosiomis viršukalnėmis ir pakvėpuokite tyru kalnų oru. O gal mėgstate plaukioti banglentėmis? Tuomet patariame nuvykti į Port Blair, įsikūrusį Bengalijos įlankoje.


Nepalas
Himalajų ir šerpų gimtinė visuomet buvo mėgstama taupančių keliautojų vieta. Ši šalis įdomi ir gera tuo, kad nelygus kraštovaizdis kviečia į vis naujus iššūkius. Daugybė patyrusių keliautojų Nepalą laiko savo mėgiamiausių šalių sąrašo viršuje. Smagiausia tai, kad niekas netrukdo to paties padaryti ir jums. 2015 m. Nepalą sukrėtė stiprus žemės drebėjimas, todėl dabar šiai šaliai ypač svarbu atsitiesti su keliautojų pagalba. Bet tai nereiškia, kad kainos iškeltos.


Indonezija
Šalis labai didelė, išsibarsčiusi po daugybę salų, tad čia vietos visiems užtenka. Čia galima pasidžiaugti laukiniais paplūdimiais, atrodančiais tarsi atvirukas, o pragyvenimas šiose salose labai pigus. Net jei trokštate paplaukioti banglentėmis ar padrybsoti paplūdimyje – viskas už skatikus. Būkite tikras – kol pavyks išvengti turistams skirtų vietų, tol teks išleisti ne daugiau kaip 20 USD per dieną. Taupykite savo pinigus – norėdami nupirkti suvenyrų ar lauktuvių aplenkite visas turistų lankomas vietas ir eikite tiesiai į centrinį Denpasaro ar Ubudo Pasar Sukowati turgų.


Laosas
Pietryčių Azija – taupių keliautojų svajonių vieta. Jau daugybę metų Tailandas yra viena lankomiausių Pietryčių Azijos šalių, tačiau išbandykite ką nors naujo – aplankykite Laosą. Galbūt čia ir nerasite tailandietiškų paplūdimių, tačiau ši šalis tikrai verta dėmesio. Tik 15 USD per dieną ir gausite viską, ko galite norėti – laukinį upės slėnį, ramybe dvelkiančius kaimelius šalia Mekongo upės. Pigiausiai šią vietą pasieksite laivu iš Chian Khong, Tailando. Kėlimasis valtimi kainuoja apie pusę dolerio, viza, už kurią susimokėsite Laose – gali kainuoti apie 30 USD. Geriausi dalykai gyvenime iš tikrųjų yra nemokami – tokie kaip neapsakomo grožio kriokliai Tat Sae, Laose.


Hondūras
Jei ieškote vietos, kur galėtumėte nardyti ir negailite tam skirti viso savo biudžeto, rinkitės Hondūrą. Nakvynė čia nekainuoja nė 10 USD nakčiai. Galėsite patogiai įsitaisyti ant Karibų jūros kranto ir degintis auksiniame paplūdimyje. Paskubėkite aplankyti šią šalį, kol į ją dar nepradėjo masiškai plūsti turistai. Po paviršinio nardymo ir pasiplaukiojimo kajakais, nepagailėkit 15 USD ir aplankykite Copan archeologinį parką, globojamą UNESCO.


Marokas
„Nori nusipirkti kilimą? Sek paskui mane, mano brolis turi parduotuvę.“ Taip, taip, Maroke viskas sukasi apie prekybą ir derybas. Diena čia kainuoja apie 40 dolerių, tačiau tikrąją kultūrą pažinsite apsilankę paplūdimiuose ir prekyvietėse (žinoma, nemokamai). Kuo labiau įsitrauksite į vietinių aplinką, tuo pigiau jums atsieis jūsų kelionė. Pasiekti Maroką nėra sudėtinga ir brangu lėktuvu, o pačioje šalyje pigiausia keliauti traukiniu.


Jordanija
Dauguma keliautojų Jordanijoje žino vienintelę lankomą vietą – Petrą. Tačiau čia yra kur kas daugiau nuostabių vietų. Keliauti Jordanijoje tikrai pigu – juk nakvynė tekainuoja 5 USD, o maistas – tik pusė tiek. Tai retai lankoma šalis Vidurio Rytuose, o iš jos patogu pasiekti dar vieną nebrangią šalį – Egiptą. Tik nepamirškite skrybėlės ir kremo nuo saulės.

Gintarė :