X

KELIONĖS IŠ VARŠUVOS. Kodėl verta rinktis?

Kelionės iš Varšuvos – jūsų svajonių įgyvendinimas, tik išleidžiant mažiau resursų.
Teigiamos ir neigiamos pusės keliaujantiems per Varšuvą.

Šiandien galima rinktis įvairius kelionių variantus pagal savo poreikius. Dažniausiai ieškome pigių kelionių, kurių kaina ir kokybė maksimaliai atitiktų mūsų lūkesčius. Dera pastebėti, kad kelionėmis per Varšuvą dažnai susivilioja žmonės, norintys sutaupyti ir daugiau pamatyti.
Taigi, kas gali suvilioti leistis į kelionę per Varšuvą?

KELIONĖS IŠ VARŠUVOS >

Didesnis ir įvairesnis krypčių pasirinkimas

Vos pagalvojus apie atostogas mintyse atsiverčia platus žemėlapis. Tačiau Lietuvos organizatoriai gali pasiūlyti atostogas ne visose jūsų svajonių šalyse. Tuo tarpu Lenkijos kelionių organizatorių geografinė kelionių pasiūla kur kas platesnė tiek žiemą, tiek vasarą.

Be visų Lietuvos kelionių organizatorių siūlomų kurortų Italijos, Graikijos salose, Bulgarijoje, Kroatijoje, Turkijoje, Tunise, Ispanijoje, Egipte, Kipre, vasarą iš Varšuvos siūlomos kryptys – Portugalija ir jos salos (Azorų salos, Madeira), Ispanijos žemyninė dalis (Kosta de la Luz, Kosta del Solis) ir salos – Ibiza, Menorka, Kanarų salos (Fuerteventūra, Gran Kanarija, Tenerifė, Lanzarotė, La Gomera, Formentera), Graikijos žemyninė dalis (Chalkidikė, Peloponesas) ir salos – Tasos, Zakyntos, Samos, Santorinis, Kefalonija, Kroatijoje – Korčulos sala, Italijoje – Kalabrijos regionas, Apulija, Gruzija, Marokas, Albanija, Juodkalnija.

Žiemos sezonu siūloma daugybė egzotiškų krypčių: Dominikos Respublika, Kuba, Jamaika, kitos Karibų salos (Barbadosas, Antikva, Aruba ir kt.), Kosta Rika, Meksika, Seišeliai, Zanzibaras, Kenija, Mauricijus, Margaritos sala, Žaliojo Kyšulio salos, Tailandas, Vietnamas, Malaizija, Šri Lanka, Maldyvai, Indija, Indonezija (Balis), Bora Bora, Taitis, Puerto Rikas. Galima rinktis ir daugybę Egipto kurortų, poilsį Kanarų salose, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, Madeiroje. Taigi, galimybė praplėsti savo kelionių įspūdžių bagažą iš įvairesnių pasaulio kampelių, ne tik iš tautiečių mėgstamų kurortų – Egipto, Turkijos ir kt.

Be to, žiemą galima rinktis ir slidinėjimo keliones. Be lietuvių siūlomos Italijos, galima rinktis slidinėjimo kurortus ir Ispanijoje (Siera Nevada kalnuose) ar netgi Turkijoje.

Mažesnės kelionių kainos

Galimybė sutaupyti – reali. Viso to priežastis yra plati turizmo rinka. Didieji Lenkijos kelionių organizatoriai kambarius viešbučiuose išperka iš anksto itin geromis kainomis, todėl klientams gali pasiūlyti tokios pat kategorijos viešbutį pigiau.
Tam, kad matytume kainų skirtumus, palyginame Lietuvos ir Lenkijos organizatorių kainas.
Kryptis: Kanarų salos (Tenerifė). Lietuvos kelionių organizatoriai poilsinę kelionę siūlo įsigyti už 1420 EUR dviems asmenims be maitinimo. Tuo tarpu Lenkijos organizatorių kaina gerokai mažesnė (net ir pridėjus autobuso bilietų išlaidas dviems asmenims iš Vilniaus ar Kauno miestų į Varšuvą ir atgal) – 1230 EUR ir dar su maitinimo tipu „viskas įskaičiuota“.
Kryptis: Egiptas (Hurgada). Lietuvos organizatoriaus siūlomos kelionės su pusryčiais ir vakariene kaina dviems asmenims – 642 EUR. Lenkijos kelionių organizatoriaus siūloma kelionės iš Varšuvos kaina su pervežimo išlaidomis dviems į Varšuvos oro uostą ir atgal – 544 EUR su maitinimo tipu „viskas įskaičiuota“.
Kryptis: Turkija (Marmaris)
Kitas variantas – Turkija. Čia Lietuvos kelionių organizatorius siūlo kelionę už 1274 EUR dviems su pusryčiais ir vakariene. O Lenkijos kelionių operatoriai gali pasiūlyti kelionę už 900 EUR dviems, įskaitant transportavimo išlaidas dviems į Varšuvos oro uostą ir atgal iš Vilniaus ar Kauno ir maitinimo tipą „viskas įskaičiuota“.
Žinoma, kainos priklauso nuo pasirinkto kelionės laiko, trukmės, kelionės krypties, kurorto, viešbučio, kambario, maitinimo tipo ir kt. Tad kiekvieną atvejį reikia vertinti atskirai.

Kaip nuvykti iki Varšuvos oro uosto?

Galima pasirinkti kelionę automobiliu, autobusu ar lėktuvu. Žinoma, lėktuvo bilietų kaina nevisada vilioja, nors poros valandų trukmės kelionė iš Vilniaus į Varšuvą skamba patraukliai. Tačiau ne taip skubantys ar taupantys gali rinktis kelionę autobusu tiesiai į Varšuvos oro uostą už maždaug 18 EUR. Jei vykstate savo automobiliu, galite jį palikti automobilių stovėjimo aikštelėje prie Varšuvos oro uosto. Tik gerai apskaičiuokite išvykimo iš Lietuvos laiką – visgi Vilnių ir Varšuvą skiria 536 km. Tad pasilikite laiko ir nenumatytam laiko gaišimui – taisomiems keliams ar automobilių spūstims.

Jei turite laisvo laiko iki skrydžio, apsilankykite Varšuvoje. Juk ir šiame mieste galima daug pamatyti net ir nemokamai ir pasisemti geros nuotaikos prieš kelionę.

Kokie trūkumai?

Pasirinkus kelionę iš Varšuvos gali kilti nepatogumų tik dėl kalbos. Nes atvykus į pasirinktą kurortą jus pasitiks lenkų kelionių organizatoriaus atstovas, kuris lydės poilsiautojus iki pasirinktų viešbučių ir tuo metu praves instruktažus būtent lenkų kalba. Tačiau svarbiausią informaciją tikrai galės pateikti jums anglų kalba. Na, o oro uostuose ar viešbučiuose su personalu galėsite bendrauti angliškai.

Na taip, kai kurie įžvelgs trūkumą ir dėl kelionės iki pačios Varšuvos. Kelionė gali būti ilga ir varginanti. Tačiau juk prasidėjo atostogos ir vykite blogas mintis šalin, į viską žvelkite pozityviai ;) Pradėkite atostogas nuo pažinties su Varšuva!

Nepamirškite išsikeisti šiek tiek valiutos, turėkite Lenkijos zlotų smulkioms išlaidoms oro uoste ar mieste.

Taip pat pasirūpinkite kelionės draudimu. Ypač derėtų pagalvoti apie kelionės finansinių nuostolių draudimą.

Gintarė :