X

Kelionė po Madrido Prado muziejų

Madrido širdyje, Ispanijoje, įsikūręs neprilygstamas meno ir kultūros lobynas – Prado muziejus. Jis garsėja kaip viena svarbiausių meno galerijų pasaulyje, čia sukaupta turtinga šimtmečius apimanti kolekcija. Muziejuje eksponuojami tokių garsių dailininkų kaip Velaskesas, Goja ir El Grekas šedevrai. Kartu su mumis leiskitės į virtualią kelionę, kurios metu atskleisime Prado muziejaus stebuklus ir jo neblėstančio žavesio paslaptis.

Žvilgsnis į istoriją

Prado muziejaus, įkurto 1819 m., istorija atspindi Ispanijos ir Europos meno raidą. Iš pradžių jis buvo sumanytas kaip tapybos ir skulptūros muziejus, tačiau vėliau tapo įvairių meno sričių, įskaitant paveikslus, grafiką ir dekoratyvinį meną, muziejumi. Bėgant metams muziejus buvo daug kartų plečiamas ir atnaujinamas, gerinant jo patalpas ir turtinant lankytojų potyrius.

Ekspozicijos

Prado muziejaus kolekcijos pagrindą sudaro visame pasaulyje žinomi kūriniai, kurių kiekvienas leidžia pažvelgti į savo kūrėjo genialumą. Negalime nepaminėti Diego Velaskeso, kurio kultinis paveikslas „Las Meninas“ vis dar žavi žiūrovus paslaptinga kompozicija ir meistrišku šviesos bei šešėlių panaudojimu. Ne mažiau įtaigūs ir užburiančiai gražūs Francisko Gojos darbai bei jo paveikslas „1808 m. gegužės trečioji“, skaudžiai primenantis apie karo baisumus.

Prado muziejus gali pasigirti ne tik šiais kultiniais kūriniais, bet ir gausia įvairių laikotarpių ir stilių meno kūrinių kolekcija. Kiekvienoje galerijoje galima iš naujo pažvelgti į turtingą meno istorijos gobeleną – nuo nežemiškų El Greko peizažų iki prabangių Ticiano portretų. Lankytojai gali vaikščioti po muziejaus sales ir pasinerti į grožio ir kūrybos pasaulį, pranokstantį laiką ir erdvę.

Galerijos

Muziejaus galerijos yra suprojektuotos taip, kad padėtų lankytojams leistis į atradimų kupiną kelionę. Nesvarbu, ar esate patyręs meno mėgėjas, ar atsitiktinai užklydęs smalsuolis, Prado muziejuje kiekvienas ras kuo pasimėgauti.

Kelionę pradėkite nuo pagrindinių muziejaus galerijų, kur pamatysite žymiausius muziejaus kūrinius. Toliau keliaukite į specializuotas galerijas, skirtas konkretiems menininkams ir laikotarpiams, pavyzdžiui, Gojos sales arba Boscho galeriją, kur galėsite susipažinti su dailininkų stilių ir technikų subtilybėmis.

Jei norite giliau susipažinti su muziejaus kolekcija, kviečiame prisijungti prie vienos iš Prado ekskursijų su gidu arba audiogidu, kurie pateikia vertingų įžvalgų ir komentarų apie jus dominančius meno kūrinius.

Arba neskubėkite, vaikščiokite jums tinkamu tempu ir leiskite sau pasinerti į kiekvieno šedevro žavesį ir mėgaukitės istorijomis, kurias jis gali papasakoti…

Apsilankymas Prado muziejuje – tai ne tik kelionė po meno istoriją, bet ir svaiginanti patirtis, perkelianti jus į grožio, kūrybos ir stebuklų kupiną pasaulį. Nesvarbu, ar žavitės Velaskeso potėpiais, ar svarstote apie Gojos paveikslo simboliką, Prado muziejus siūlo kažką tikrai nepaprasto įvairaus skonio meno mėgėjams. Taigi, kai kitą kartą atsidursite Madride, būtinai skirkite laiko šiam kultūros perlui apžiūrėti – tikrai nenusivilsite!

Lėktuvo bilietų į Madridą ieškokite čia

Lina :