X

Keliavimas traukiniais – vaizdinga patirtis

Pateikiame keletą populiariausių ir mėgstamiausių traukinių maršrutų Europoje.Kai kurie vaizdingi maršrutai Europoje pasiekiami turint traukinių bilietą InterRail Pass, o kartais reikalingi ir specialūs bilietai (*).

Norways Flåm Railway. Neįtikėtina kelionė nuo Myrdal iki Flåm stoties, esančios giliausiame fiordo Aurlandfjord kampelyje. Mėgaukitės pojūčiais stačių įkalnių, grėsmingų krioklių ir gilių slėnių apsuptyje (*).
Video apie maršrutą

Germany‘s Black Forest Line. Maršrutas apima nuostabius Black Forest vaizdus, esančius tarp aukštutinio Reino slėnio ir Constance ežero. Šis maršrutas, besidriekiantis nuo Offenburg iki Konstanz, yra vienas seniausių kalnų maršrutų pasaulyje.
Daugiau informacijos

Switzerland’s Glacier Express. Išvykę iš Zermatt į St. Moritz galėsite mėgautis nuostabiais Alpių vaizdais – nuo Mattertal Valley iki 2043 m aukščio Oberalp Pass ir Reino tarpeklio. Jei jūsų turimas traukinio bilietas galioja Šveicarijoje (ir žymiajame Glacier Express traukinyje), galima keliauti nuo St. Moritz iki Disentis, bet ne nuo Disentis iki Zermatt.
Video apie maršrutą

Norway’s Rauma Line. Išvykstama iš Oslo ir važiuojama pro įspūdingus kalnus, tiltais, tuneliais ir pro buvusį aukščiausią akmeninį veidą Europoje – Trollveggen (*).
Video apie maršrutą

Austria‘s Semmering Line. UNESCO pasaulio paveldo sąraše esantis geležinkelis, kuris jungia 16 viadukų, 15 tunelių nuo Gloggnitz iki Semmering. Maršrutas vertas pripažinimo – nuostabūs natūralios gamtos vaizdai kaip ant delno.
Video apie maršrutą

Didžiojoje Britanijoje yra nemažai vaizdingų vietovių ir maršrutų, o svarbiausia, kad visi lengvai įveikiami traukiniu.
– Scotland‘s West Highlands Line. Traukinys vyksta iš Glasgow link Fort William, pro siaurus slėnius, per Glenfinnan viaduką, iki mažo žvejybinio miestelio Mallaig, iš kurio keltu galima persikelti į Skye.
Video apie maršrutą
– England‘s Settle – Carlisle Line. Vaizdingas maršrutas per 17 masyvių viadukų, einančių virš tarpeklių, per 14 tunelių, Ribblehead viaduką su 24 įspūdingomis arkomis ir ilgiausią Blea Moor tunelį.
Video apie maršrutą
– England‘s Durham – Berwick-upon-Tweed Line. Maršrutas su nuostabiais šalies pakrantės ir Newcastle bei Durham miestų vaizdais. Rekomenduojame pasigrožėti Durham Cathedral ir Millennium Bridge virš Tyne upės.
– Wale‘s Conwy Valley Line. Išvykstama iš Llandudno į Blaenau Ffestiniog. Kvapą gniaužiantys vaizdai varijuoja nuo Gethin viaduko iki XII a. Dolwyddelan Castle ir Snowdonia viršukalnių.
– England‘s Riviera Line. Nuo Exeter iki Newton Abbot, geležinkelio linija driekiasi palei jūrą, pro Exe upės žiotis ir raudonas uolas. Maršrutą tęsti galima iki Torquay arba Plymouth.

Gintarė :