X

Keliaukite su šeima kitaip

Kas sakė, kad sėkminga šeimyninė kelionė būtinai turi būti dviejų savaičių kasdieninis gulinėjimas prie jūros Šventojoje arba atostogos, praleistos Egipto ar Turkijos viešbučio teritorijoje su „išsisėmusiais“ animatoriais? Pateikiame kelionės vietas, kurios ilgam įsimins ir jums, ir kitiems šeimos nariams.

Lego pasaulis ir Kopenhaga, Danija

„Nuostabi, nuostabi Kopenhaga!“ – susižavėjęs sakė Hansas Kristijanas Andersenas. Ir jis neklydo – šis Danijos miestas yra puiki vieta trumpam atokvėpiui su šeima. Pradėkite kelionę nuo lengvo pasivaikščiojimo po miestą, aplankydami Anderseno Mažosios Undinėlės statulą, didžiuosius Tivoli sodus, kuriuose įsikūrę atrakcionai džiugina vaikus jau nuo 1843 m., daugybę nemokamai lankomų vietų. Būsimieji architektai ir jų tėvai galės smagiai praleisti dieną Bilunde įkurtame Legolende tarp daugybės įvairaus dydžio ir spalvų konstrukcijų.


Disneilendas, Prancūzija

Tai magiška pasakų herojų karalystė, įkūnyta Volto Disnėjaus svajonė. Vaikų rojus žemėje, kur viskas galima, skamba juokas, švyti šypsenos, daug žaidimų, karuselių, spalvingų grožybių… Ir visa tai skirta visai šeimai! Ženkite pro vartus ir pažiūrėkite, kuo virto suaugusio žmogaus svajonė grįžti vaikystėn ir patobulinti pasaulį. Pagrindinėje gatvėje puikuojasi Disnėjaus laikų ledainė, malūnininko užeiga, atvira saldumynų kepėjo virtuvė. Tik žingsnis į šoną – ir tu jau kitoje pasakų šalyje. Čia įsikūrę net penkios nepakartojamos pasakų šalys. Keliautojai tvirtina, kad Disneilendas – pasakų šalis.


Asteriksas, Prancūzija

Tai mėgstamiausias prancūzų parkas, pasakojantis linksmą Asterikso ir karingųjų galų istoriją. Keliaudami per „Galiją“, „Romėnų imperiją“, „Graikiją“, „Vikingų šalį“ sutiksite ne tik Asteriksą su Obeliksu, bet ir bardą Kakafoniksą, šunelį Idėjafiksą, o druidas Getafiksas pasiūlys puodelį magiškojo galios gėrimo. Menhiro greituoju traukiniu skriesite vandens trasa, bobslėjaus rogėmis dardėsite per kalnus, o „Cezario karuselėje“ pasikinkysite magiškus žirgus. Dzeusas privers šaukti leidžiantis nuo stataus 30 m aukščio kalno, „Trojos arklys“ mėtys žemyn-aukštyn, septyngalvė Hidra negirdės jūsų maldavimų palikti gyvus. Vikingų traukinys septynis kartus apvers aukštyn kojomis, o „Sparnuotas laivas“ leis pamatyti pasaulio kraštą. Kartu su Asteriksu atkeliausite iki XXI a. Čia išbandysite „Deguonies laboratoriją“, „Transformacijos bandymus“, „7-tąjį greitkelį“. Pasinerkite į nuotykius!


Gardalendas, Italija

Italijos parkas šeimoms Nr. 1! Parkas įsikūręs prie nuostabaus Gardos ežero. Kelionėje po svajonių pasaulį patirsite nepaprastus įspūdžius plaukdami džiunglių upe, aplankysite paslaptingas šventoves ir mįslių kupiną laukinių gyvūnų pasaulį. Jus pakerės akrobatiniai delfinų pasirodymai. Ekspedicijoje po Egiptą atrasite faraonų lobį, o juodojo kontinento sengirėje atskleisite safario paslaptis. Čia smagu ir dideliems ir mažiems. Įspūdžių milijonas! Kelionė į Gardalendą


Europos parkas, Vokietija

Šis didžiausias ir labiausiai lankomas (4 mln. lankytojų per metus) Vokietijos parkas yra įsikūręs pačiame Vokietijos, Prancūzijos ir Šveicarijos pasienyje. „Pažink Europą žaisdamas!“ – taip skelbia 14 parko šalių. Kiekviena šalis – miniatiūrinė Europos valstybė su jai būdinga architektūra, atrakcijomis, šou, valgiais ir suvenyrais. Per vieną dieną aplėksite visą Europą: pabuvosite Italijoje, Ispanijoje, Šveicarijoje, Prancūzijoje, Skandinavijoje. Jei staiga pliūptelėjęs adrenalinas nėra jūsų mėgiamiausias pojūtis, Europos parke visą dieną galėsite maloniai praleisti lankydami pažintinius ir mokomuosius atrakcionus, grožėdamiesi šou pasirodymais: pabuvosite gladiatorių arenoje, Venecijos karnavale, Globuso teatre, sužavės ledo šokėjai ir spalvinga smagi varjetė programa.


Heidės parkas, Vokietija

Tai vienas didžiausių Šiaurės Vokietijos pramogų parkų. Šis parkas – tikras rojus greičio ir stiprių pojūčių mėgėjams: „Amerikietiški kalneliai“, kartingų trasa. Atrakcionai vandens mėgėjams: dvi „pašėlusio vandens“ trasos su kriokliais, kruizas sraunia Bavarijos kalnų upe, senoviniai garlaiviai, plaukiojantys Zoltau ežere. Romantikams – pirmykščių žmonių pasaulis, pasakų karalystė, pasivažinėjimas mašinėlėmis ir traukinukais. Delfinų, aligatorių, jūros liūtų šou… Įspūdingiausias atrakcionas – didžiausias Europoje medinis geležinkelis „Milžinas“, kuriuo traukinys skrieja 120 km/val. greičiu nuo 60 m aukščio kalnelių. Pašėlusiame „Dykumų ralyje“ starto metu per 2,4 sek. pasiekiantis 102 km/val. greitį.


Ventspilis – draugiškas šeimoms miestas, Latvija

Iš tiesų, kaimyninės Latvijos kurortas labai laukia poilsiautojų su šeimomis. Čia daugybė interaktyvių muziejų, vaikų miesteliai, pasivaikščiojimo takai. Lankytojų laukia du vandens pramogų parkai (uždaras ir atviras), nuotykių parkas, riedlenčių aikštelė, du puikūs sodai. Nereikėtų pamiršti, jog kurortinis miestas įsikūręs prie jūros, tad čia taip pat galėsite pasimėgauti pliažo malonumais. O kiek dar daug smagių ir spalvotų karvučių čia pamatysite :)


Kalėdų senelis ir 1001 Šiaurės elnių, Laplandija

Kalėdos nebūtų Kalėdomis be sniego, Kalėdų senelio ir gausybės šiaurinių elnių, tad nėra geresnės vietos pasidžiaugti visu tuo vienoje vietoje kaip Laplandijoje, Suomijoje. Gerokai virš Šiaurės poliarinio rato keliaujama rogėmis, aplankoma Kalėdų Senelio būstinė ir paštas, apsupti didžiulėmis pušimis, ledo viešbučiais ir Šiaurės pašvaiste. Apsistokite Rovaniemi – pavargę nuo kalėdinio šurmulio galėsite paslidinėti po apylinkes ar atsipūsti saunoje. Tik neleiskite vaikams vartyti meniu restoranuose – jiems tikrai nepatiktų, jei sužinotų, kad valgo elniuką Rudolfą…


Škotijos keliais

Škotija yra kur kas daugiau nei nuskurę galvijai, stiprus viskis ir ūkanotos aukštumos. Kelionę pradėkite nuo Lochneso – retas kuris atsispiria trumpam žygiui po Lochneso ežero apylinkes, tikėdamasis išvysti legendinę pabaisą. Tuomet keltu vykite į Hebridų salas pasižiūrėti ruonių, mormonų, delfinų. Pasukę Pietų link, grįžkite į Edinburgą ir apsilankykite žymiajame vasaros Fringe festivalyje, kuriame laukia įvairaus pobūdžio pramogos visai šeimai. Svetainėje www.edfringe.com galite sužinoti daugiau apie patį festivalį ir jo programą. Po Škotiją smagu keliauti ir traukiniu – vaikams daug įspūdžių paliks filme „Haris Poteris“ matyti viadukai ir kraštovaizdžiai.


Žiema Alpių trasose, Austrijoje

Net 55 % kalnų kurortų lankytojų – šeimos su nepilnamečiais vaikais. Kurortų administracijos supranta, kad būtent šis klientų segmentas atneša daugiausia pajamų. Todėl stengiasi visokeriopai jį skatinti. Jei nusprendėte slidinėti su šeima – Austrija puikiai tiks. Dauguma slidinėjimo kurortų turi net kelių lygių trasas, pritaikytas įvairaus lygio slidžių ir snieglenčių mėgėjams. Čia rasite daugybę mokyklėlių, kuriose dirbantys visada pasirengę pagelbėti profesionalai ant slidžių pastatys visus: ir mažuosius, ir suaugusius. Austrijoje labai palankus kainos ir kokybės santykis.


Ant kupranugario kupros Kaire, Egiptas

Apsilankymas Kaire garantuos, kad net ir triukšmingiausių kūdikių riksmai paskęs miesto kakofonijoje, o maištingi paaugliai apsvaigs nuo naujų potyrių. Pradėkite nuo išvykų po muziejus, kur jus apžavės faraonų lobių prabanga (mažiesiems ypač patiks mumijų kambarys), tuomet pasivaikščiokite po miesto gatveles ir paragaukite vietinių skanėstų. Jei nejaučiate uždarų patalpų baimės, aplankykite Gizos piramidę ir jos ankštus koridorius, o vakarop leiskitės į išvyką po dykumos kopas. Apsistokite viename iš daugybės prabangių viešbučių, kur jūsų mažieji galės pliuškentis baseine pačiame istorijos šešėlyje.
Kelionės į Egiptą >


Stovyklavimas JAV

Kelionėje po JAV jūsų šeimos laukia daugybė smagių nuotykių. Pradėkite kelionę nuomotu automobiliu iš Niujorko ir palengva riedėkite Vakarų link iki žavingo San Francisko. Smagiausias dalykas tokioje kelionėje – viena ar kelios nakvynės palapinėje viename iš nacionalinių JAV parkų stovyklaviečių. Nieko nėra smagiau kaip kiekvienos kelyje praleistos dienos vakare su šeima susėsti prie laužo, pavakarieniauti ir aptarti prabėgusios dienos įspūdžius bei rytojaus maršrutą. Susiplanuoti kelionės maršrutą padės JAV nacionalinių parkų svetainė www.nps.gov.
Lėktuvų bilietai į JAV >


Vaivorykštė dykumoje, Radžastanas, Indija

Galbūt ten ir sausa, tačiau nereiškia, kad nespalvinga: Radžastane žavi tūkstančiais vaivorykštės spalvų mirguliuojantys sariai. Būtent ši Indijos valstija yra ypač gerai prisitaikiusi prie turistų ir pasirengusi juos supažindinti su įvairiaspalve savo kultūra. Šis pasirengimas apima viską – ir apgyvendinimą, ir susisiekimą. Keliautojai kviečiami įžengti į senąjį pasakišką labirintų Jaisalmer miestą, pasižvalgyti po mėlyną Jodhpur miestą ar auksu tviskančius valdovų rūmus.
Vaikai tiesiog apsvaigsta nuo daugybės galimybių keliauti kupranugariais, drambliais ar rikšomis, o nepamirštamos Indijos spalvos, kvapai, vaizdai ir garsai lydės visą kelionę.


Ryškios šviesos, didelis miestas – Tokijas, Japonija

Bet kokio amžiaus vaikai kraustosi iš proto dėl įvairiausių technologinių žaislų ir žaidimų. Mažieji spirgės iš susijaudinimo, gavę galimybę pažaisti Hello Kitty, kol kiti pasiners į Dragonball pasaulį. Tikri Kitty gerbėjai ir entuziastai neturėtų praleisti progos ir apsilankyti Kitty „namuose“ Sanrio Puroland. Vėliau pakilkite į Tokijo bokšto specialią observatoriją, iš kurios giedrą dieną matosi visas kelias iki Fiji kalno. Apsilankykite www.tokyowithkids.com ir raskite daugiau pasiūlymų, kaip praleisti laiką Japonijos sostinėje su vaikais.
Aviabilietai į Tokiją >


Keliavimas Ozo žemėje, Australijoje

Išsinuomokite namelį ant ratų, pasiimkite mėgstamos muzikos ir traukite į kelionę po Australijos platybes. Gamtos mylėtojai džiaugsis nematytais gyvūnais, besislapstančiais po uolomis, švariu ir grynu oru bei maisto gaminimu ant laužo stovyklavietėje.
Važiuokite pro Uluru (Ayers uolas), kad patirtumėte kelionės dykuma ypatumus, susipažinkite su vietiniais gyventojais, pamatykite, kaip mokomi vaikai, stebėkite kengūras ir dar daug kitų pramogų.
Aviabilietai į Australiją >


Safaris Afrikoje

Safaris Afrikoje neabejotinai bus viena įspūdingiausių kelionių jūsų šeimai. Tiesiog gyva zoologijos pamoka – vaikai pamatys daugybę gyvūnų natūralioje aplinkoje, o ne narvuose, cirkuose ar knygose. Tokia kelionė nėra pigi, todėl būtina tinkamai pagal sezoną bei poreikius ir galimybes pasirinkti šalį bei safarį, kad netektų nusivilti. Šeimoms su mažais vaikais rekomenduojame rinktis safarį Pietų Afrikoje, nes čia puikūs keliai, galite išsinuomoti automobilį ir važinėti savarankiškai, viešbučiuose siūloma daugybė paslaugų šeimoms su vaikais. Kenijoje galėsite puikiai suderinti tiek safarius, tiek poilsį prie jūros. Daugiausiai įspūdžių galima patirti Tanzanijos nacionaliniuose parkuose (Serengečio, Ngorongoro), tačiau infrastruktūra čia šiek tiek paprastesnė. Tačiau galima safarius suderinti su poilsiu Zanzibaro saloje. Namibijoje yra zonos be maliarijos, ilga pakrantė, puikios smėlio kopos ir geri keliai. Tačiau čia dideli atstumai tarp lankomų vietų ir mažiems vaikams kelionės gali prailgti.
Aviabilietai į Afriką >

Gintarė :