X

Kava kvepianti kelionė: kava garsėjančios vietos pasaulyje

Ji kelia aistrą, nuotaiką ir priklausomybę. Tai antras vertingiausias pasaulyje dalykas (po naftos) ir yra svarbus bei reikalingas daugumai žmonių kasdienoje ir kelionėse, nepriklausomai nuo to, kur vykstama.Kalbame apie kavą ir geriausias vietas ja mėgautis.
Adis Abeba, Etiopija
Kai kurie tvirtina, kad Etiopija yra kavos gimtinė, taigi nenuostabu, kad kava čia kuo įprasčiausias ir kasdieniškiausias dalykas. Jei būsite pakviesti į etiopietišką kavos gėrimo ceremoniją, jokiais būdais jos nepražiopsokite: tai unikalus ir įmantrus ritualas, kurio niekada nepamiršite. Jei tokiame dalyvauti neteks, visuomet yra Tomoka, tradicinė itališko stiliaus kavinukė, kurioje maloniai praleisite laiką.
Havana, Kuba
Kubiečiai dievina savo stiprią, juodą, saldžią ir patiekiamą mažuose espresso puodeliuose kavą. Užauginta Escambray ir Sierra Maestra kalnuose, šviežia kava suteiks jėgų kiekvienam keliautojui. Kavos namai Havanoje dygsta kas minutę, tad pasirinkimas tikrai didelis, tačiau nuodėmė būtų praeiti pro šalį ir neužsukti į vietinę Café de las Infusiones kavinukę.
Stambulas, Turkija
Stebėtina, tačiau turkiška kava (Türk kahve) savo gimtinėje nėra tokia paplitusi kaip arbata (çay). Tačiau neverta jaudintis, kad nerasite kur patenkinti savo kavos poreikio. Tradiciniai kavos namai (pvz. Etham Tezçakar Kahveci) siūlo šviežią, stiprią ir tirštą kavą, nuo kurios gali ir plaukai pasišiaušti.
Medellin, Kolumbija
Kolumbija garsėja savo sodria, aromatinga kava. Deja, didžioji geriausių pupelių dalis eksportuojama į kitas šalis, tad vietiniams tenka tik vidutinės kokybės kava. Viena išimtis – Le Bon Café Medellin mieste. Taip pat galima aplankyti kavamedžių plantacijas Zona Cafetera ir kavos pupelių įsigyti tiesiai iš augintojų.
Melburnas, Australija
Dažnai Melburno kava vadinama geriausia pasaulyje, ruošiama su meile ir turinčia ne tik vietinio, bet ir itališko skonio. Kavinės čia turi ypatingą, beveik šventą, reikšmę ir yra labai svarbi visuomeninio socialinio gyvenimo dalis. Norint paragauti tikros Melburno kavos vertėtų užsukti į Pellegrini’s.
Roma, Italija
Kaip ir pridera espresso kavos žemei, italai į kavą žiūri rimtai. Elkitės taip, kaip elgiasi tikri romiečiai – būkite konkretūs rinkdamiesi kavą: norėsite un caffè, un caffè macchiato, un caffè lungo, un cappuccino ar un caffè corretto? Populiari visoje Romoje, Caffè Sant’Eustachio yra puiki vieta pasipraktikuoti su naujai išmoktais terminais.
Santa Maria ir Valle de Dota, Kosta Rika
Kava tikriausiai yra populiariausias gėrimas Kosta Rikoje – jums bus pasiūlyta cafécitos, kur benueitumėte. Įvertinkite kavos energizuojančias galias – šalies valdžia dar 1840 m. skelbė, jog kiekvienas kelius tiesiantis darbininkas gautų po vieną nemokamą kavos puodelį per dieną.
San Paulo, Brazilija
Brazilai mėgsta stiprią kaip velnias, karštą kaip pragaras ir saldžią kaip meilė kavą. Rytais geriama kava su pienu (café com leite). Vėliau geriama cafezinhos, įprasta kava, patiekiama stiklinėse arba mažuose espresso kavos puodeliuose. Italų palikimo dėka, San Paulas gali didžiuotis geriausiomis kavinėmis Brazilijoje, iš kurių mėgstamiausios yra Café Floresta.
Sietlas, JAV
Sunku skųstis Sietlo oru, kai geriausia paguoda – puiki kava – čia tiekiama, kur tik nueisite. Nors Sietlas yra Starbucks kavos gimtinė, nėra reikalo būtinai lankytis tik šio tinklo kavinėse, nes yra daugybė puikių pavienių vietelių, kuriose siūloma nuostabi kava. Vienas tokių perliukų – Caffé Vita.
Viena, Austrija
Viena yra rimta kandidatė tapti “kavos sostine pasaulyje”. Jos Kaffeehäuser (kavos namai) yra tokie pat garsūs kaip ir klasikinė muzika. Didelis kavos namų skaičius stulbina, bet kiekvienuose patiekiama kava išsiskiria savo aromatu ir skoniu. Nuo 1950-ųjų Aida siūloma kava yra išskirtinė ir verta ne tik gausaus klientų rato, bet ir kavos apdainavimo.
Gintarė :