X

Kalėdinės mugės Europoje 2018-2019

Kelnas, Vokietija. Lapkričio 26d. – gruodžio 23d.

Prieškalėdiniu ir kalėdiniu laikotarpiu į Kelną plūsta žmonės norėdami pasidžiaugti miestą papuošusiais Kalėdų stebuklais. Mieste vyksta net kelios (6-7) kalėdinės mugės, tačiau įspūdingiausia įsikūrusi prie žymiosios Kelno katedros. Kalėdinių mugių traukinys-ekspresas – geriausias būdas pamatyti jas visas ir išlipti apsipirkti. Muges aplankyti galite nuo lapkričio 26 iki gruodžio 23 dienos. Užsisakyk kelionę dabar

 

Krokuva, Lenkija. Lapkričio 23d. – gruodžio 26d.

Krokuva – Lenkijos architektūros ir kultūros perlas. Senamiesčio centre įsikūrusioje Didžiulėje centrinėje Rynek Glowny aikštėje įsikuria kalėdinė mugė, kvepianti Lenkijos firminiu rūkytu sūriu Oscypek bei šokoladu ir karštu vynu.

Praha, Čekijos respublika. Lapkričio 20d. – sausio 6d.

Prahos Senamiesčio aikštėje ir Wenceslas aikštėje vykstančios Kalėdų mugės – stebuklingiausios Čekijoje. Nuostabiai apšviesti barokiniai ir gotikiniai pastatai, žėrinti milžiniška Kalėdų Eglė apgaubia muges pasakų paslaptingumu. Kaip ir kitose mugėse, joje gausu kalėdinių gardumynų bei suvenyrų. Užsisakyk kelionę dabar

Starsbūras, Prancūzija. Lapkričio 23d. – gruodžio 30d.

Strasbūras 1570 metais buvo kalėdinių mugių pradininkas Europoje, tad jau turi kelis amžius jų organizavimo tobulinimo patirties… Strasbūras buvo dalis Vokietijos Reino krašto, kuris ilgai puoselėjo krikščioniškąsias tradicijas. Strasbūras išlaikė šias tradicijas ir tapęs Prancūzijos miestu, tad iki šiol mugėse jaučiamos abiejų šalių tradicijos, padarančios šias šventes unikaliomis. Strasbūras oficialiai žinomas kaip Kalėdų sostinė, kasmet pavirstanti spalvų ir šviesų miestu su ilgomis, begalinėmis miesto gatves apšviečiančiomis girliandomis. Place Kleber stovinti kalėdinė eglė – didžiausia Strasbūro puošmena puošianti ne vienos asmenukės foną. Užsisakyk kelionę dabar

Tivoli parkas, Kopenhaga. Lapkričio 16d. – gruodžio 31d.

Pasinerk į tradicines danų Kalėdas Kopenhagos geriausioje kalėdinėje mugėje vykstančioje Tivoli parke. Šimtai kalėdinėm dovanom, vietiniais delikatesais prekiaujančių spalvotom lemputėm papuoštų medinių namelių sukuria autentiškos skandinaviškos mugės įspūdį.

Briuselis, Belgija. Lapkričio 30d. – sausio 6d.

Nuo Lapkričio 30 iki Sausio 6d. pačiame Briuselio centre  šurmuliuoja žiemos stebuklų mugė.  Girliandų šviesomis linksmai švytinti Kalėdų mugė vyksta keliose turistų ir vietinių lankomose Briuselio vietose.

Daugiau nei 200 namelių siūlo rinktis iš gausybės kalėdinių dovanų. Vaikai smagiai praleis laiką mugės žaidimų aikštelėje, čiuožykloje bei džiaugdamiesi didžiule švieselėmis ir muzikos garsais linksminančia Kalėdų egle.

Stokholmas, Švedija. Lapkričio 24d. – gruodžio 23d.

Kalėdų mugės atidarymas simbolizuoja Advento laikotarpio pradžią Stokholme.  Pirmoji mugė buvo atidaryta Skansene 1903 metais ir jau tapo tradicija, kuri kasmet stiprėja keturiose skirtingose Stokholmo mugėse. Aplankykite jas visas Senamiestyje, Skansene, Kungstradgardene ir Djurgardene. Užsisakyk kelionę dabar

Viena, Austrija. Lapkričio 17d. – gruodžio 26d.

Kalėdų mugės Vienoje – gilią senovę siekianti tradicija, o jei tiksliau, pirmoji mugė įvyko dar 1298 metais – dar anksčiau negu Strasbūro. Visame mieste įsikuria net iki 20 kalėdinių mugių su gausybe kalėdinių dovanų, gardžių skanėstų ir garuojančiu karštu vynu. Visa tai lydi austriška muzika ir įvairios linksmybės.

Zalcburgas, Austrija. Lapkričio 22d. – gruodžio 26d.

Zalcburg’o Kalėdų mugės tradicijos siekia 15 amžių. Mugė  rengiama tradicine austriška dvasia Hohensalzburgo tvirtovės papėdėje ir aplink katedrą. Tai tradicinė, austriškais saldumynais ir gėrimais kvepianti mugė.

Talinas, Estija. Lapkričio 24d. – sausio 6d.

Kalėdų mugės Taline/Estijoje būna labai spalvingos. Muges organizuoja Talino miesto rotušė. Įvairių estiškų rankdarbių ir kalėdinių delikatesų pilną aikštę puošia kalėdinė eglė.

Drezdenas, Vokietija. Lapkričio 28d.- gruodžio 24d.

Drezdeno kalėdinė mugė yra tradiciškai vadinama „Striezelmarkt“. Tai seniausia Vokietijos Kalėdų mugė, ji pradėta rengti dar  1434 metais. Įsikūrusi istorinėje Altmarkt aikštėje, Striezelmarkt yra apsupta kelių teminių kalėdinių mugių, prekiaujančių ne tik tradicinėm kalėdinėm prekėm( riešutų gliaudyklėm ar kalėdiniu džemu), bet ir  pasitinkančių lankytojus apres-ski vakarėliais. Užsisakyk kelionę dabar

Niurnbergas, Vokietija. Lapkričio 30d.- gruodžio 24d.

Visą gruodį Niurnbergą užvaldo kalėdinės mugės dvasia. Bratwurst dešrelės, imbieriniai žmogeliukai ir gausybė kitų viliojančių skanumynų bei kalėdinių dovanėlių raibuliuoja akyse užsukus į mugę. Sėskite į pašto karietą ir apvažiuokite miestą, tuomet išlipkite Christkindlesmarkt , kur vyksta žymiausia Vokietijos Kalėdų mugė. Užsisakyk kelinę dabar. Galima rinktis ir kelionę autobusu

 

Rotenburgas, Vokietija. Lapkričio 30d. – gruodžio 23d.

Kasmet kalėdiniu laikotarpiu Rotenburgo  miestas pavirsta į kalėdinę pasaką. Jau nuo 15 amžiaus šiame mieste vyksta kalėdinės mugės, daugelis to meto mugės tradicijų išsilaikė iki šių dienų.  Rotenburgo Kalėdų mugės kulminacija būna kai pasirodo Rotenburgo Reiterle  ir prasideda atidarymo ceremonija. Pati mugė yra pavadinta Reiterlesmarket šios mistinės būtybės, kuri padebesiais atskrenda iš kito pasaulio kartu su žiemą mirusių žmonių sielomis, vardu. Senais laikais miestiečiai prisibijojo šios laukinės būtybės, o dabar tiek vaikai, tiesk suaugę laukia jos pasirodant.

Ištisus metus Rotenburge viekia didžiulė dviejų aukštų Kalėdų parduotuvė, kur galite įsigyti absoliučiai viską Kalėdų šventei – pradedant originaliais, neapsakomo grožio kalėdiniais žaisliukais, baigiant prakartėle, kuria galite papuošti namus Kalėdų laukimo laikotarpiu. Visai netoliese įsikūrusi didžiulė žaislų parduotuvė,  kurioje rasite minkštų žaislų iš viso pasaulio ir sunkiai galėsite išeiti nenusipirkę bent vieno beveik gyvomis akimis į Jus žiūrinčio pliušinio žaisloJ

Negana to, šis miestelis garsus savo „Sniego gniūžtėmis“, kurios yra ….. valgomos. Tai iš trapios tešlos su įvairiais glaistais padaryti pyragėliai, kuriems negali atsispirti niekas apsilankęs Rotenburge.

 

Leipcigas, Vokietija. Lapkričio 27d. – gruodžio 23d.

 

Leipcige vykstanti Kalėdų mugė – antra pagal senumą Vokietijoje, jos pradžia minima 1458 metais. Vietiniams žinoma kaip Weichnachts Markt mugė, tai viena gražiausių Vokietijos mugių. Ji įsikuria priešais miesto rotušę, tačiau neapsiriboja ja.

Birmingemas, Jungtinė Karalystė. Lapkričio 15d. – gruodžio 23d.

Frankfurto Kalėdų mugė Birmingeme – tai didžiausia autentiška  Vokietijos kalėdinė mugė ne Vokietijoje. Ji prasideda lapkričio 15d , paversdama Birmingemo centrą į tradicinį Vokietijos miestą. Druska apibarstyti riestainiai (Pretzel), šniceliai, bratwurst dešrelės ir skrudinti migdolai, kuriuos pamačius ir užuodus burnoje išsiskiria seilės, puikuojasi mieste įsikūrusiuose kioskeliuose. Karšto vyno ir šokolado kvapai lydimi kalėdinės muzikos bei pasirodymų svaigina tiek vaikus, tiek suaugusius. Kalėdų mugė Birmingeme –  žiemos stebuklų šalis, kurią būtina aplankyti.

Rasa :