X

KELIONIŲ ISTORIJOS: Ilga kelionė traukiniu į Prahą su nuotykiais

Norėčiau pasidalinti tikrai įdomia kelione į Prahą :) Praeitą pusmetį, su Erasmus programa, buvau išvykęs į be galo gražų Čekijos miestą Brno. Gegužės pradžioje manęs aplankyti atvyko ir mano močiutė. Labai norėjau ją nuvežti į Prahą, kadangi tai miestas – stebuklas, taigi suplanavom kelionę traukiniu.

Atsikėlėm anksti ryte ir išvykom į traukinių stotį. Traukinių stoties švieslentėje sužibo užrašas, kad tuojau išvyks traukinys į Prahą, tad tuojau pat pripuoliau prie kasos ir nupirkau du pilnus bilietus į vieną pusę, ir paskutinėm minutėm spėjom lipti į traukinį. Mūsų nusvilimui privažiavus pirmąją tarpinę stotelę turėjome išlipti, kadangi kontrolierius aiškino, kad mūsų bilietai skirtingi nei įprasti tuo, kad šis traukinys stoja tarpinėse stotelėse (pasirodė nelogiška, nes bilietą pirkome brangesnį, o traukinio bilietas, kuriuo važiavome, buvo pigesnis). Išlipt turėjome ne vieni, o su vienu vietiniu vyruku. Jis buvo išlaipintas dėl tos pačios priežasties. Labai apsidžiaugėme, kad vietinis žmogus mums padės nusigauti atgal į pagrindinę Brno traukinių stotį, kadangi buvome išlaipinti mažame miestelyje maždaug 20 km nuo Brno.

Šiaip ne taip grįžome atgal į Brno, pilnai išsiaiškinę, kodėl taip nutiko, sulaukėme sekančio traukinio, kuris važiavo į Berlyną per Brno. Įsėdome į jį ir atsidusome, kad pagaliau esame vėl pakeliui link Prahos. Maždaug po pusantros valandos traukinys staiga sustojo mažoje stotelėje. Labai nustebome, kadangi tai buvo tiesioginis traukinys. Staiga aplinkiniai pradėjo dairytis pro langus, o dar smalsesni lipti iš vagonų.

Nusprendžiau patikrinti, kodėl kilo tokia sumaištis, ir išlipęs iš mūsų vagono išvydau dūmų kamuolį traukinio priekyje. Pagalvojau, kad gal techninis gedimas, visi keleiviai buvo paprašyti išlipti ir keliauti į kaimelio traukinių stotį. Dar nepriėję stoties pamatėme metalo nuolaužų ir supratome, kad traukinys kliudė kažkokią transporto priemonę. Visa laimė, kad vairuotojas buvo spėjęs išlipti iš savo automobilio ir perpykęs stovėjo prie pervažos.

Kilo menkas chaosas traukinių stotelėje, kadangi dauguma žmonių važiavo į Berlyną ir nebežinojo, kada ten nusigaus. Sutikome net vaikų grupelę, kurią atsakingas žmogus turėjo laiku nugabenti į Berlyno oro uostą. Maždaug po valandos buvo pranešta, jog atvažiuoja kitas traukinys, kuris mus turėtų nuvežti į Prahą, tačiau po gerų 4 val. atvažiavo 4 autobusai, kurie nuvežė mus į artimiausią traukinių stotį. Nuo tos stoties teko padaryti du perlipimus, kad galiausiai pasiektume Prahą.

Maždaug apie 20 h vakaro išlipome Prahos centrinėje metro stotelėje ir išvydome nuostabų miestą rausvame vakaro fone. Pavalgėme prie Prahos katedros ir grįžome atgal į Brno su traukiniu, pilnu metalo gerbėjų, kadangi tą dieną Prahoje vyko didelis metalo koncertas. Teko labai susispausti savo sėdynėje :D

Labai pergyvenau, kad su močiute tik spėjome pavalgyti Prahoje, tačiau močiutė buvo kur kas optimistiškesnė. Ji pasakė: „Prahą tai dar spėsiu pamatyt, bet va traukinio avarijoje dar niekada nebuvau ir buvo tikrai įdomu“. O įdomu buvo susipažint su žmonėmis, kurie buvo ištikti tos pačios nelaimės. Tikiuosi, vaikų grupelė pasiekė savo artimuosius ir spėjo į lėktuvą. Štai tokia ta mano dieną trukusi kelionė į Prahą.

Ši istorija neturėtų atbaidyti nuo kelionių traukiniu, kadangi dėl šio įvykio kelionė tapo dar įdomesnė :)

Mantas Banevičius

Pasidalinkite savo kelionių įspūdžiais ir nuotraukomis su kitais keliautojais.

Gintarė :