X

Didžiausia pasaulyje žiemos čiuožykla po atviru dangumi

Rido kanalas Otavoje, Ontarijuje, virsta kvapą gniaužiančia žiemos stebuklų šalimi ir lankytojams siūlo nepakartojamus įspūdžius ant ledo. Daugiau kaip 7,8 km ilgio čiuožykla tampa didžiausia pasaulyje natūraliai užšalusia čiuožykla, traukiančia tiek vietinius gyventojus, tiek turistus.

XIX a. pradžioje kariniais tikslais pastatytas Rido kanalas dabar yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą ir yra svarbus Kanados simbolis. Kai žiemą, paprastai nuo sausio iki vasario pabaigos, prasideda šalčiai, kanalas patiria stebuklingą metamorfozę. Jo paviršius užšąla ir sukuria įspūdingą ledo čiuožyklą vaizdingame miesto kraštovaizdyje.

Čiuožimas Rido kanalu – tai nepakartojamas nuotykis. Ledo takas vingiuoja per Otavos širdį, eidamas pro tokias įžymybes kaip Parlamento rūmų pastatai, žymusis viešbutis Château Laurier ir istorinis ByWard Market. Įvairaus amžiaus ir skirtingų įgūdžių čiuožėjai mėgaujasi blizgančiu ledu ir žiemos grožiu apgaubto miesto peizažu.

Lankytojai gali išsinuomoti pačiūžas įvairiose kanalo vietose arba atsinešti savo. Kanale taip pat yra šildomos poilsio zonos, maisto pardavėjai, prekiaujantys karštu šokoladu ir klevų sirupu, ir net laužai, prie kurių čiuožėjai gali sušilti ir pabendrauti.

Žiemą Rido kanalas yra ne tik čiuožimo, bet ir laisvalaikio centras. Vietiniai gyventojai entuziastingai pasitinka šaltį, dalyvauja ledo ritulio varžybose, važinėja rogutėmis ir žygiuoja sniegbačiais gretimais takais. Kasmetinis festivalis „Winterlude“, paprastai vykstantis vasario mėnesį, papildo šventę ledo skulptūromis, gyva muzika ir kultūriniais renginiais.

Saugumas yra prioritetas, todėl Nacionalinė Kanados sostinės komisija reguliariai stebi ledo sąlygas, kad užtikrintų saugią ir malonią veiklą visiems. Ženklai ir barjerai yra įrengti siekiant nurodyti vietas, kuriose ledas yra plonesnis arba gali kilti pavojus.

Išbandyti Rido kanalą žiemą – tai ne tik pačiuožinėti; tai pasinerti į unikalią Kanados tradiciją, susidraugauti su šalčiu ir atrasti Otavos žiemos stebuklų žavesį. Nesvarbu, ar esate patyręs čiuožėjas, ar mėginsite ledą pirmą kartą, šis užšalęs miesto stebuklas išlis jūsų prisiminimuose ne ir tada, kai ledas ištirps…

Lina :