X

Bėgiais per Europos pakrantes

Nepakartojamas paplūdimių turas – nuo Baltijos iki Juodosios jūros. Išmėginkite su InterRail Global Pass mėnesio trukmės bilietu!

 

 

 

SOPOT – GDANSK – SZCZECIN – LUBECK – COPENHAGEN – AMSTERDAM – ZANDVOORT AAN ZEE – OOSTENDE – BRUSSELS – LONDON – BRIGHTON – PARIS – SAINT MALO – BIARRITZ – SAN SEBASTIAN – VIGO – PORTO – LISBON – FARO – LAGOS – TAVIRA – VILA REAL DE SANTO ANTONIO – HUELVA – SEVILLA – CADIZ – CORDOBA – MADRID – BARCELONA – BEZIERS – SETE – MARSEILLE – CIVITAVECCHIA – PORTO TORRES – BARI – CORFU – PATRAS – ATHENS – THESSALONIKI – ISTANBUL – SOFIA – VARNA – BUCHAREST – CONSTANTA  MANGALIA

Jeigu norite pakeliauti su InterRail vasarą, bet nenorite prarasti saulės, jūros, smėlio ir kitų vasaros teikiamų džiaugsmų, šis maršrutas išspręs visas jūsų keliavimo dilemas. Jeigu seksite šiuo maršrutu, galėsite apsilankyti vienuose pagrindinių Europos miestų, atrasti netikėtas vietoves, nuostabiai praleisti laiką paplūdimuose ir grįžti su įdegiu, kurio jums pavydės draugai ir kolegos.

Pakuokitės maudymosi reikmenis ir ruoškite savo InterRail bilietą – Europos geriausi paplūdimiai laukia jūsų!

Pradėkime nuo Lenkijos

Jūsų kelionė prasideda Lenkijoje, prie Baltijos jūros. Ji žinoma kaip viena šalčiausių jūrų, bet kadangi krantai yra pakankamai seklūs, vanduo paplūdimiuose sušyla iki tinkamos maudymuisi temperatūros. Be to, lietuviams Baltija visai nebaisi – nuo mažų dienų joje mirkstam :) Sopotas, įsikūręs tarp Gdansko ir Gdynės, yra laikomas geriausiu Lenkijos kurortu. Suprasite, kad jis populiarus, kai pamatysite daugybę žmonių gatvėse, tačiau stebinančiai balto smėlio paplūdimiai retai būna pilni – be problemų patiesite savo rankšluostį, kur tik panorėsite. Bet čia yra ir daugiau ką pamatyti ir nuveikti. Pasivaikščiokite ilgiausia Europoje medine prieplauka, elegantiškame miesto centre ir pasimėgaukite naktiniu gyvenimu – Sopotas laikomas Lenkijos vakarėlių sostine!

Sopotas sudaro trimiestį kartu su uostamiesčiu Gdyne ir senu, gražiu Hanzos miestu Gdansku, kuris nuo paplūdimio yra tik 15-20 min. atstumu keliaujant traukiniu. Atsiplėškite nuo gulėjimo paplūdimyje ir leiskitės į vieną nuostabiausių Lenkijos senamiesčių. Pasivaikščiokite po medines viduramžių laivų statyklas ant Motlawa upės kranto, po to patraukite į Dlugie Pobrzerze zoną įkvėpti nepaprastos seno uosto atmosferos. Galiausiai įžengsite į prabangų miestą, kur ornamentuoti pastatai, kurių dauguma pastatyti flamandų renesanso stiliumi, mena turtingos Gdansko istorijos šimtmečius.

Toliau į Vakarus, į Vokietiją, į kitą Hanzos deimantą – siena apsuptą viduramžių Liubeką (persėskite į kitą traukinį Ščecine) – čia galėsite pasirinkti, ar norite pasigrožėti puikiais raudonų plytų namais, ar eiti paplaukioti ir pasideginti Travemunde – kurortiniame miestelyje. Paplūdimį lengvai pasieksite dažnai važiuojančiais vietiniais traukiniais. Šimtai gultų su skėčiais šiame paplūdimyje sudaro spalvų žaismą prieš mėlyną jūrą.

Šiauriniai paplūdimiai

Iš Liubeko jūsų maršrutas krypsta į šiaurę. Kopenhaga – miestas, dėl savo ikoniško dangaus peizažo žinomas kaip „tūkstančio bokštų miestas“. Be bokštų šiame brangiame mieste rasite daugybę nemokamai lankomų vietų. Tik 15 min. autobusu nuo Danijos sostinės ir jūs pasieksite Amager Strandpark. Dirbtinis paplūdimys yra mėgstama vietinių gyventojų vieta, todėl kartais čia gali būti daug žmonių. Nepaisant to, tai puiki vieta atsipalaiduoti saulėje ir atsigaivinti vandenyje po miesto tyrinėjimo karštą vasaros dieną.

Iš Kopenhagos naktiniu traukiniu pasieksite Amsterdamą. Olandija turi nuostabius minkšto smėlio paplūdimius, kuriuos remia didelės kopos. Dėl vyraujančių vėjų paplūdimys yra puiki vieta buriuoti su jėgos aitvarais ar burlentėmis. Zandvoort aan Zee – populiarus pajūrio kurortas, kurį per pusvalandį pasieksite traukiniu. Jis taip arti Amsterdamo, kad miesto lankymą galima suderinti su poilsiu paplūdimyje.

Iš Amsterdamo keliaujame į pietus, kur Belgijoje mūsų laukia balto smėlio paplūdimiai. Vienas populiariausių kurortų Oostende yra tik kelių valandų atstumu nuo Briuselio. O jeigu norėtumėte savo vizitą suderinti su įžymių vietų lankymu, tuomet išmėginkite De Panne arba Koksijde paplūdimius. Iš čia greitai ir lengvai pasieksite puikiai išsilaikiusį istorinį Veurne miestelį. Atgaukite jėgas po pasiplaukiojimo jūroje prisėsdami vienoje iš daugelio lauko kavinių pagrindinėje aikštėje. Tada palepinkite save lėkšte austrių, besigrožėdami flamandų renesanso architektūra.

Jūra prie Anglijos ir Prancūzijos krantų

Ar jau pasiruošę kirsti kanalą? Grįžkite į Briuselį ir įsėdę į Eurostar traukinį atvyksite į Angliją, į Londono St Pancras stotį. Iš čia metro pasieksite Viktorijos stotį, iš kur sėdę į dažnai kursuojantį traukinį, vyksite Braitono link. Niekur nėra geresnės vietos britiškam pajūrio poilsiui. Mažas atstumas iki sostinės (tik 1 val. kelio traukiniu) ir tai, kad daug londoniečių ten turi vasaros rezidencijas, suteikė miestui „Pajūrio Londono“ pravardę. Iš tiesų čia galima pajusti metropolio gyvenimo stilių su kurorto prieskoniu. Žinomiausia lankytina vieta – elegantiška Rūmų prieplauka. Braitone yra ir daugiau ką pamatyti ir nuveikti, tad kai baigsite mėgautis saulės voniomis, leiskitės apžiūrėti nepakartojamus Karališkojo Pavilijono Rūmus ir The Lanes – žavų ir seną parduotuvių rajoną. Apsipirkę grįžkite į žemyną, iš Londono į Paryžių, su Eurostar.

Viena geriausių vietų suderinti poilsį paplūdimyje su nuostabia istorija yra senas, siena apjuostas Saint Malo miestas Bretanės regione, Prancūzijoje. La Ville Intra Muros yra zona, kurią privaloma pamatyti. Istorinė miesto širdis apsupta labai gerai išsilaikiusiomis sienomis, nuo kurių atsiveria nepakartojami potvynių vaizdai. Dėl savo unikalios geografinės pozicijos St Malo mieste skirtumai tarp potvynių ir atoslūgių sudaro iki 14 metrų! Milžiniška tvirtovė, kuri saugo kranto liniją, yra miesto strateginės vietos kovų su piratais laikais priminimas – ši vietovė buvo vienų garsiausių Prancūzijos korsarų namai. Demeure de Corsaire – muziejus restauruotame pirato name, kur galėsite pasvajoti apie šitas pavojingas, bet charizmatiškas asmenybes apžiūrinėdami parodos eksponatus.

Po apsilankymo Saint Malo mieste vykite atgal į Paris Montparnasse stotį ir lipkite į TGV traukinį, vykstantį į Biarritz. Žymus baskų pajūrio kurortas, dvelkiantis ištaigingumu, yra tikras Prancūzijos Rivjeros, esančios prie Viduržemio jūros, konkurentas. Atvykę į šį miestą tikrai juo susižavėsite; centrinis Grand Plage (didysis paplūdimys) dažnai būna pilnas žmonių, tad jei mėgstate ramų poilsį, jums reiktų vykti į Cote Basque, netoliese esantį paplūdimį Prince du Galles bulvare. Čia beveik nėra smėlio ir vandenynas dažnai būna įsismarkavęs, tačiau vieta tobula plaukiojimui banglentėmis. Pačiame mieste gausu gražių ir jaukių XIX-XX a. vasarnamių. Puiki kultūrinė ekskursija – apsilankymas netoliese esančiame Bayonne mieste, baskų sostinėje. Miestas išsiskiria siauromis gatvelėmis, gražiu senamiesčiu, papuoštu nacionalinėmis vėliavomis ir tradiciniais vokiško stiliaus namais. Vietine atmosfera geriausia gėrėtis sėdint vienoje iš tavernų ir ragaujant tapas užkandžius su tradiciniu karčiu sidru.

Paplūdimiai, kupini istorijos

Jeigu iš Paryžiaus keliausite TGV traukiniu, greitai pasieksite Normandijos paplūdimius, padariusius nemažą įtaką sąjugininkų D-dienos invazijoje, kur dabar kareivių kapinės ir paminklai primena apie II-ąjį pasaulinį karą. Kai kurie iš jų sujungti geležinkelio linijomis ir nors jie yra šalia vienas kito, teks keletą kartų persėsti, todėl jeigu norite ištirti vietovę, planuokite praleisti čia porą dienų. Kanas – pagrindinis regiono miestas, turintis įspūdingą memorialinį centrą, kur galima aplankyti nepakartojamą II-ojo pasaulinio karo muziejų, leistis į ekskursiją po įžymiausias vietas ir sužinoti daugiau apie įžymųjį išsilaipinimą.

Banglentės, ekskursijos ir nepaliesta gamta Ispanijoje

Savo kelionę po nuostabius paplūdimius galite tęsti baskiškoje Ispanijos dalyje. San Sebastianas – tai didelis miestas su metropolišku atspalviu. Bahia se La Concha (Kriauklių įlanka, taip pavadinta dėl savo formos) turbūt yra pats garsiausias paplūdimys Atlanto pakrantėje. Į rytus nuo šios įlankos yra mažesnis bei ramesnis paplūdimys – Zurriola, kur galėsite išsinuomoti banglentę  ir patirti nepakartojamą bangų skrodimą. Tai viena iš geriausių vietų banglenčių sportui Ispanijoje.
Kai nesimėgaujate poilsiu paplūdimyje, galite patyrinėti baskų kultūrą, leisdami laiką miesto senamiestyje. Dėl savo geografinės padėties miestas tapo strateginiu politinių konfliktų metu, ypač Napoleono karų metu. Būtent dėl to čia yra mažiau viduramžių laikų pastatų nei Bayonne mieste. Tačiau šurmuliuojančios gatvės yra tikras kontrastas ramiai baskiškajai daliai Prancūzijoje.

Iš San Sebastiano vyksta tiesioginis traukinys į Vigo, didžiausią miestą Galicijoje. Tai ne pats patraukliausias miestas, bet geriausia vieta, iš kurios galima nuvykti į Rias Baixas paplūdimius. Pats geriausias, be jokių dvejonių, yra Praia de Rodas, įsikūręs vienoje iš Cies salų. Kai kurie teigia, jog šis paplūdimys yra vienas iš geriausių visame pasaulyje! Nuvykti į šį paplūdimį galite keltu iš Vigo miesto į Monteagudo salą, persikėlę keltu lengvai pasieksite paplūdimį pėsčiomis. Turint laisvą minutę nuo poilsio, gulėjimo paplūdimyje ir deginimosi galima leistis į nepaprasto grožio gamtą. Turėkite omenyje, jog tai saugoma teritorija, todėl priėjimas į kai kurias vietas yra uždraustas, siekiant apsaugoti unikalią salos gamtą.

Linksmybės ar ramuma Pirėnuose – jūsų pasirinkimas

Iš Vigo kasdien išvyksta du tarptautiniai traukiniai į Portą, kur galėsite persėsti į traukinį, važiuojantį į Lisaboną. Iš energingos Portugalijos sostinės sėskite į priemiesčio traukinį į Kaškaišą. Linda do Estoril – taip vadinasi geležinkelio linija, vinguriuojanti palei krantą su daugybe nuostabių vandenyno vaizdų. Traukinys stoja daugumoje pagrindinių paplūdimių.

Bet be abejonių pats populiariausias šalyje vasaros atostogų regionas yra Algarvė. Jis toks populiarus, kad sezono metu kai kurių miestų žmonių skaičius išauga dešimt kartų. Algarvę galite pasiekti traukiniu iš Lisabonos į Farą, regiono sostinę. Faras turi gerus paplūdimius ir neblogą istorinį centrą, bet yra du geresni pasirinkimai: jaunesniems (arba tiems, kurie širdyje dar jaučiasi jauni) patiks vizitas į Lagos. Miestas turi daug paplūdimių ir yra populiarus tarp „backpack‘erių“. Jie istorinėms miesto vietoms suteikia bohemiško jausmo, o naktinis gyvenimas tiesiog verda baruose ir klubuose. Tiems, kas nori praleisti laiką ramumoje ir tyloje, toliau į rytus yra Taviros miestas su dar išlikusiu žvejų miestelio žavesiu. Čia sutiksite nesiskutusius žvejus, garsiai besišnekančius tarpusavyje ir tvarkančius savo tinklus. Jeigu pamatysite vietinius gyventojus, netikėtai pradėjusius bėgti, nesijaudinkite, jie tik skuba prie ką tik atplaukusių žvejų laivų nusipirkti geriausios ir šviežiausios žuvies.

Faras, Lagos ir Taviras yra sujungti regionine pakrantės geležinkelio linija, kurią supa gražūs jūros vaizdai iki pat paskutinės stotelės – Vila Real de Santo Antonio, kuri yra prie pat Ispanijos sienos. Geriausias būdas kirsti Ispanijos sieną yra keliauti 1 val. autobusu į Huelvą, kur vėl galėsite tęsti savo kelionę.

Huelvoje yra paplūdimys, tačiau daug geriau sėsti į traukinį ir keliauti į Kordobą, kur galite persėsti į kitą traukinį, vykstantį į Kadizą. Čia rasite nuostabius paplūdimius La Caleta, Victoria, Cortadura ar Santa Maria del Mar. Pastarajame atsiveria nuostabus vaizdas į senamiestį. Šis vaizdas gali suvilioti vietoj gulėjimo paplūdimyje pirmiausia pasivaikščioti po senamiestį. Vaikštinėdami miesto įlanka jausite lengvą jūros vėją ir gėrėsitės 3000 metų istorijos, prasidėjusios finikiečių laikais, paveldu. Namų fasadai nusidažo gražiomis spalvomis leidžiantis saulei. Tęsti pasivaikščiojimus galite siauromis La Vina, El Populo ar Santa Maria kvartalų gatvėmis, kur pajusite vietinio gyvenimo subtilybes. Romėnų amfiteatrai, maurų vartai, barokinės bažnyčios ir kiti objektai kuria kultūrų katilą, kuris iki šiol verda Cadiz mieste.

Magiškoji Viduržemio jūra

O dabar pats laikas keliauti prie Viduržemio jūros. Sugrįžę iš Kordobos persėskite į traukinį, vykstantį į Madridą, Atocha stotį. Iš čia lengvai nukeliausite į Barseloną. Katalonijos sostinė yra vienas įdomiausių Europos miestų, pritraukiantis daug lankytojų ne tik miesto kultūra, bet ir puikiais Barselonos ir Port Olimpic paplūdimiais.

Iš Barselonos galite persėsti į traukinį, vykstantį į Beziers Prancūzijoje, ir persėsti į traukinį, vykstantį į Sete. Čia esantis paplūdimys laikomas vienu ramiausių Viduržemio jūros paplūdimių. Ši ramybė ypač džiugina, kai atkeliaujate iš šurmuliuojančių Ispanijos ir Algarvės paplūdimių. Pamatę kanalus, esančius mieste, nustebsite, kad vis dar esate Prancūzijoje, o ne Venecijoje. Iš Sete galite sėsti į tiesioginį traukinį, vykstantį į Marselį. Tai antras pagal dydį Prancūzijos miestas. Šiame mieste dėl didelio skaičiaus atvykusių emigrantų jaučiami stiprūs egzotiniai atspalviai. Po kultūrinės ekskursijos mieste galite atsipalaiduoti paplūdimiuose. Marselio rytinėje dalyje yra Prancūzijos Rivjeros ir Žydrojo kranto (Cote d‘Azur) paplūdimių pradžia. Neleiskite, kad istorijos apie prabangius kazino, brangius viešbučius ir išskirtinės prabangos paplūdimius atbaidytų jus nuo kelionės į šį miestą. Atvykę čia rasite nebrangių vietų pavalgyti, pigių viešbučių ir nemokamų paplūdimių.

Prancūzijos Rivjera tęsiasi iki pat Italijos sienos.

Apie Italijos paplūdimius

Italija turi apie 7000 km jūros pakrantės su gausybe įvairiausių paplūdimių. Paplūdimiai Ligūrijos ir Adrijos jūros krantuose yra labiau prižiūrėti, juose gausu įvairiausių pramogų, aplinka sutvarkyta, čia rasite paplūdimio gultus ir skėčius. Pietinėje Italijos dalyje, Kalabrijoje, Sicilijoje ir Puglijoje, lankymasis paplūdimiuose yra labiau spontaniškas dalykas, žmonės čia patys atsineša paplūdimio skėčius ir piknikų krepšius.

Tirėnų pakrantėje rasite daug nepaprastai gražių paplūdimių. Tačiau tikrasis Italijos ir turbūt visos Viduržemio jūros pakrantės brangakmenis yra Sardinijos sala.

Sardinijos paplūdimiai

Kad pasiektumėte Sardiniją, turite keliauti Grimaldi Lines keltu į Porto Torres, esantį šiaurinėje salos dalyje. Keltai išplaukia iš Barselonos arba Čivitavekijos (šis miestas yra netoli Romos ir lengvai pasiekiamas traukiniu).

Būdami Sardinijoje galite lengvai keliauti traukiniu. Šioje saloje geležinkeliai puikiai išvystyti, tad galite pasiekti daugelį vaizdingų vietų. Be Trenitalia yra regioninė Ferrovie della Sardegna traukinių linija, kuri nėra įtraukta į InterRail tinklą, tačiau keliauti galima už ganėtinai nedidelę kainą. Regioniniais traukiniais galite pasiekti daugiau vietų, nes jie važiuoja daugiau maršrutų. Trenino Verde (mažasis žalias traukinys), keliaujantis vasaros laikotarpiu, važiuoja nepakartojamais maršrutais. Keliaujate 1950 m. traukiniu pro įspūdingas, nepaliestos gamtos vietoves.

Sardinijos kraštovaizdis yra nepakartojamas – skaidrus ir mėlynas vanduo, balto smėlio paplūdimiai, papuošti vėjo nugarintais akmenimis. Šiaurinė salos dalis – Costa Smeralda – yra tiesiog stulbinanti. Žinoma, vasarą čia renkasi minios žmonių, kadangi paplūdimiai ganėtinai prabangūs ir turintys visus paplūdimiams reikalingus reikmenis ir pramogas. Su Trenino Verde galite nukeliauti ir į Palau kaimą, kur galite sėsti į keltą, vykstantį į La Maddalena salą, gražiausią Sardinijos salyno perlą. Čia pamatysite daug mažų kaimelių ir ramių, egzotiškų paplūdimių. Didžioji dalis salos teritorijos yra saugomas nacionalinis parkas. Jei norėtumėte kažko neįprasto, keliaukite į Valle della Luna (Mėnulio slėnį), netoliese S.Terasa di Gallura, kur kiekvieną vasarą renkasi spalvingieji hipiai.

Kai pailsėsite paplūdimyje, keliaukite apžiūrėti žemyninės salos dalies. Čia rasite unikalių, Viduržemio pakrantėms būdingų krūmynų, kamštinių ažuolų, alyvmedžių, kurie užpildo orą įvairiais aromatais, o aplink ganosi galvijai ir klaidžioja asilai.

Būtinai išbandykite vietinę virtuvę, kuri skiriasi nuo tradicinės itališkos virtuvės. Čia paragausite neįprasto avių pieno sūrio, skanaus medaus ir išskirtinių vietinių patiekalų. Iš Sardinijos plaukite keltu į Italiją ir tęskite kelionę į pietus nuo Bari uosto, kad įšoktumėte į kitą keltą. Metas vykti į Graikiją!

Klasikinė kultūra ir pakrantės tramvajai Graikijoje

Stovėdami ant kelto denio ir jausdami malonų jūros vėją priartėsite prie žymios Graikijos salos – Korfu. Kai kuriose šios salos vietose gausu turistų, tačiau galima atrasti ir labai ramių, tinkamų atsipalaidavimui vietų. Viena iš tokių vietų yra žvejų miestelis – Roda. Šiame miestelyje galite sutikti daug vietinių žmonių ir įsilieti į jų ramų gyvenimo ritmą. Pietinėje salos dalyje rasite mažai žinomų ir lankomų, bet nuostabiai gražių paplūdimių. Vienas iš jų yra Chalikounas – čia galima pasijusti kaip negyvenamoje saloje – tik gamta ir žydra jūra…

Keliaudami iš Korfu galite pasinaudoti InterRail pasu ir sėsti į keltą, plaukiantį į Patras žemyninėje Graikijos dalyje. Iš Patras galite nukeliauti traukiniu į Atėnus. Čia pamatysite Partenoną, turbūt pačią žymiausią dorėninių kolonų šventyklą; iš čia (nuo Akropolio) atsiveria vaizdas į didingą Atėnų miestą. Partenonas yra tapęs vienu iš Graikijos kultūros simbolių. Šią šventyklą geriausia lankyti anksti ryte, kai apšvietimas yra tinkamas kokybiškoms nuotraukoms ir nėra daug turistų.
Graikijos sostinė – tai ne tik Partenono šventykla. Nusileidę nuo kalno rasite senovinę Agoros aikštę (antikiniais laikais tai buvo pagrindinė miesto aikštė), naują Akropolio muziejų. Būtinai aplankykite Nacionalinį archelogijos muziejų, kuriame eksponuojama žymiausia antikinių šedevrų kolekcija, muziejų puošia tokie šedevrai kaip Agamemnono kaukė ir Artemision bronza. Ir paskutinis dalykas, tačiau ne pats prasčiausias, – tai smėlėti paplūdimiai. Pakrantės traukinukas keliauja puikiu maršrutu, pro mažai žinomas miesto vietas, jo maršrutas baigiasi ties Voula paplūdimiu. Čia galite atsipalaiduoti ir mėgautis gėrimu po skėčiu, besigrožėdami palmėmis ir jūra.

Kai jau viską aplankote ir norite keliauti toliau, šokite į traukinį iš Atėnų į Salonikus. Čia galite sėsti į tarptautinį traukinį, vykstantį į Stambulą. Šioje vietoje, kur anksčiau buvo Konstantinopolis, taip pat galite atrasti daug smėlėtų paplūdimių. Vietiniais Banliyo traukiniais (Halkali linija) galite nukeliauti iki Marmuro jūros, kur galėsite paplaukioti Florya arba Atakoy paplūdimiuose.

Finišas prie Juodosios jūros

Ir pagaliau metas patyrinėti Juodąją jūrą – tai paskutinis vandens telkinys šiame maršrute. Jums reikės sėsti į traukinį, vykstantį į Sofiją. Kai pasieksite Bulgariją, persėskite į greitąjį traukinį, vykstantį į Varną. Šis pakrantės kurortas yra trečias pagal dydį Bulgarijos miestas. Čia nepajusite istorijos dvelksmo, kaip Plovdiv arba Veliko Tarnavo miestuose, bet pamatysite daug ortodoksų bažnyčių, elegantiškų art nouveau pastatų ir pasimėgausite pasivaikščiojimais po Bulgarijos kurortą, kuris ypač verda vasarą.

Iš Varnos galite sėsti į tiesioginį traukinį, keliaujantį į Rumunijos sostinę Bukareštą, ir čia persėsti į traukinį, vykstantį į Konstantą, prieš 2500 m. buvusią graikų koloniją. Konstanta buvo apgyvendinta daugelio balkanų ir viduržemio regiono tautybių žmonių, tad ši vieta – tikras kultūrinis katilas. Miesto horizontą puošia minaretų ir bažnyčių bokštai. Vienas iš populiariausių paplūdimių čia yra Modern. Čia galėsite pabraidyti šiltame vandenyje, nes norint paplaukioti reikia nueiti toli nuo kranto. Iš čia galėsite grožėtis Juodąja jūra ir miesto pakrante kitoje pusėje.

Nuo čia galite nukeliauti į Mangalia traukiniu, važiuojančiu pakrante. Paskutinėje stotelėje pamatysite daug spalvingų vagonėlių bei mikroautobusų, kuriais keliauja dar spalvingesni žmonės. Jie keliauja į netoliese esančią Vama Veche, vieną bohemiškiausių Europos paplūdimių, kur kiekvieną vasarą tūkstančiai neo-hipių, pankų ir kitų subkultūrų atstovų pasistato didžiulę palapinę, kurioje vyksta audringi vakarėliai. Stebėti saulėlydį sėdint ant balto smėlio ir klausantis djembe ar didgeridoo garsų yra puiki paplūdimių maršruto pabaiga.

Gintarė :