X

5 populiariausi traukinių maršrutai Ispanijoje

Ispanija yra įvairiapusiška šalis, sudaryta iš daugybės regionų, kurių kiekvienas yra vis kitoks, vis įdomesnis savo gamtovaizdžiais, architektūros stiliais ir plačiu vietinės virtuvės pasirinkimu. Pamatyti ir patirti visą šią jaudinančią įvairovę savo kelionės metu nėra sunku, jei planuodami kelionę įtrauksite patogius maršrutus traukiniu.

Madridas – Barselona
Vienas populiariausių traukinių maršrutų iš Madrido į Barseloną ne tik sujungia du didžiausius Ispanijos miestus, bet ir perveža keliautojus į pakeliui esančius Zaragozą, Lleida Pirineus (esantį šalia Pirėnų kalnų) ir Taragoną. Kiekvieną dieną maršrutu Madridas (Atocha stotis) – Barselona (Sants stotis) išvyksta virš 25 greitųjų AVE traukinių. Kelionė trunka nuo 2 val. 45 min. iki 3 val. 15 min (kelionės trukmė priklauso nuo sustojimų tarpinėse stotelėse skaičiaus).
Žymiausios Madrido vietos – Prado ir Reina Sofia muziejai, Retiro parkas, miesto centre esanti jaukių pasivaikščiojimo takelių, apsuptų gražiais medžiais, oazė ir daugybė kitų nemokamai lankomų vietų. Tuo tarpu Barselona sužavi keliautojus vinguriuojančiomis, siauromis gatvelėmis Gotikos kvartale bei netoliese esančiame El Born rajone, mįslinga Gaudi architektūra, restoranais Barselonos uosto rajone, nemokamai lankytinomis vietomis Barselonoje.

Madridas – Sevilija (per Kordobą)
Kitas populiarus traukinių maršrutas yra iš Madrido (Atocha stoties) į Seviliją – iš sostinės į Andalūzijos regiono centrą. Šiuo maršrutu važiuoja AVE, Altaria ir Alvia traukiniai. Kelionė iki Sevilijos trunka apie 2 val. 30 min. Šis miestas turistus vilioja didinga katedra, Moorish rūmais, labirinto tipo žydų kvartalu bei gyvybingais flamenko pasirodymais. Tai puiki vieta pradėti savo kelionę po baltuosius Ispanijos kaimelius.
Keliaujant šiuo maršrutu pravažiuosite pro Kordobą (1 val. 45 min. nuo Madrido), žavų ir jaukų miestelį, kuris yra žinomas dėl Mezquita katedros – vietos, įtrauktos į privalomų pamatyti pasaulio paveldo vietovių sąrašą. Klaidžiojimas siauromis Kordobos gatvelėmis ir skersgatviais tampa įdomia pramoga nuotykių ieškotojams.

Madridas – Malaga (per Kordobą)
Maršrutu Madridas (Atocha stotis) – Malaga nukeliausite iš triukšmingos sostinės į gyvybingą Ispanijos uostamiestį prie Viduržemio jūros. Dažniausiai kelionė trunka nuo 2 val. 30 min. iki 3 val., priklausomai nuo traukinio, kurį pasirenkate. Šia kryptimi važiuoja apie dešimt traukinių per dieną. Pakeliui į Malagą traukinys pravažiuoja Kordobą (1 val. 45 min. nuo Madrido).
Malagos miestas – tai žavingo, gyvybingo uostamiesčio šurmulio, istorine architektūra pasižyminčio miesto centro, siaurų gatvelių bei įvairių muziejų mišinys. Kadangi šis miestas yra Pablo Pikaso gimtinė, čia esantis muziejus yra paskirtas jo darbams. Mieste yra daugybė barų ir verda įdomus naktinis gyvenimas – linksmybės tęsiasi iki pat paryčių.

Madridas – Valensija
Iš Ispanijos sostinės Madrido traukiniai važiuoja ir į trečią pagal dydį šios šalies miestą Valensiją. Kelionės laikas važiuojant iš Madrido (Atocha stoties) į Valensiją (Estacion Nord) svyruoja tarp 1 val. 30 min. ir 2 val., priklausomai nuo pasirinkto traukinio (AVE ar Alvia).
Valensija yra pajūrio kurortas bei žymiausio Ispanijos ryžių patiekalo – paeljos – gimtinė. Stulbinanti architektūra, labirinto tipo istorinis centras bei smėlėti paplūdimiai – būtent tai pritraukia poilsio ieškančius keliautojus į šį miestą. Valensija triukšmingiausia ir labiausiai turistų lankoma būna pavasarį, kuomet vyksta penkias dienas trunkantis „Las Fallas“ ugnies festivalis.

Barselona – Malaga
Šiuo maršrutu nukeliausite iš centrinės Katalonijos dalies Ispanijos šiaurės Rytuose į pietinę šalies dalį. Per dieną yra tik keli traukiniai, kursuojantys šiuo maršrutu. Pasirinkus greituosius AVE traukinius, kelionė užtruks apie 5 val. 30 min., o pasirinkus lėtesnius Altaria traukinius, keliavimo laikas pailgėja daugiau nei du kartus.

Nesvarbu, kurį traukinių maršrutą pasirinksite, užtikriname – įsitikinsite, jog keliavimas Ispanijos greitaisiais traukiniais yra naudingas aplankomų vietovių atžvilgiu, vertingas kainos atžvilgiu bei itin paprastas ir nesudėtingas. Traukiniai patogūs, tad jūsų kelionė prabėgs greitai ir maloniai!

Gintarė :