X

2011 m. muzikiniai festivaliai pasaulyje ir Lietuvoje

Pernai mūsų blog’o įrašas apie pasaulyje vykstančius muzikinius festivalius sulaukė nemažai dėmesio. Tad šiais metais stengiamės patenkinti jūsų muzikinius interesus dar anksčiau :) Pateikiame keletą populiariausių tarptautinių festivalių, vyksiančių 2011 metais. Be to, į sąrašą šįkart daugiau įtraukėme Lietuvoje vyksiančių muzikinių renginių. Reikia juk ir savame krašte pasilinksminti :)

Tad griebkit InterRail pasą ar pigius aviabilietus ir pirmyn į turą po Europos festivalius ;)

GaDi’11
Kaimo turizmo sodyba – viensėdis Aukštupys, Lietuva
2011 m. gegužės 13-15 d.

Tai nekomercinis, studentų organizuojamas Gamtininkų Dienų muzikos fesivalis. Atvykusius pasitinka geltonuojanti pienių pieva, pavasariškai žalia žolė, siūbuojančios senos pušys ir savo šaltus vandenis plukdantis Merkys, o kaimo turizmo sodybos „Aukštupys“ šeimininkas Vytenis jums būtinai nusišypsos praeidamas pro šalį. Šypsosis jums ir muzikantai, šypsosis nuo visų trijų scenų – Didžiosios Gyvos Muzikos ir Elektroninės Muzikos scenų bei Jam`o erdvės, kurioje atsivežę savo instrumentus galėsite improvizuoti kartu su muzikantais ir kitais festivalio lankytojais.

PRIMAVERA SOUND FESTIVAL
Barselona, Ispanija
2011 m. gegužės 27-29 d.

Jūra, Barselona, gera kokybiška muzika – pastaraisiais metais šis festivalis tapo vienu iš vedlių, pažyminčių ateinančios vasaros festivalių favoritų gaires. Būtent čia gali pamatyti atlikėjus, iš kurių pasirodymų šią vasarą galima tikėtis ypatingų emocijų. Tai vienas didžiausių muzikos festivalių pasaulyje. Šiemet programoje – net 150 atlikėjų ir grupių!

SONAR
Ispanija
2011 m. birželio 16-18 d.

Dar vienas pašėlęs Ispanijos festivalis, žadantis elektroninės muzikos energijos užtaisą. Šiais metais dalyvauti žada MIA, Cut Copy, Underworld, Magnetic Man, A-Trak, Hype Williams ir Mary Anne.

SŪPYNĖS
2011 m. birželio 17-19 d.

Pakretuonė, Švenčionių r., Lietuva
Išskirtinai kokybiškos ir nevienadienės muzikos festivalis, kurio garsų ir užburiančios gamtos atmosfera svaigina. 3 dienas ir 2 naktis nuostabios gamtos grožio apsuptyje, šešerius metus skaičiuojantis minimal/techno/dub/idm/triphop/house festivalis, su šaknimis raus pavargusius nuo urbanistinės rutinos protus. Susirinkusių ausis profesionaliai įrengtose 2 muzikinėse scenose kutens pusė šimto talentingiausių atlikėjų ir didžėjų iš Lietuvos bei užsienio.

PROVINSSIROCK FESTIVAL
Seinäjoki, Suomija
2011 m. birželio 17-19 d.

Tai didžiausias tarptautinis muzikos festivalis Suomijoje, į kurį kasmet suplaukia daugiau nei 75 000 klausytojų, šokančių vienu ritmu!

T-MOBILE IN MUSIC
Zagrebas, Kroatija
2011 m. birželio 21-22 d.

Tai didžiausias Kroatijos muzikos festivalis, vienijantis modernųjį roką ir urban garsus. Net penkios scenos, garsūs vardai (JAMIROQUAI, ARCADE FIRE, GRINDERMAN, CYPRESS HILL ir kiti), nuostabūs Kroatijos vaizdai ir viskas balkanišku temperamentu.

GLASTONBURY FESTIVAL
Piltonas, Didžioji Britanija
2011 m. birželio 22-26 d.

1970-aisiais pradėjęs savo egzistavimą festivalis dabar sutraukia ištisas minias smalsuolių, geros muzikos gerbėjų, linksmybių gamtoje mėgėjų ir netgi ne vieną dešimtį žinomų ir itin populiarių žvaigždžių. O kas prieš 40 metų galėjo pagalvoti, kad renginys, į kurį buvo galima patekti nusipirkus bilietą už vieną svarą (dabar apie 4 Lt) ir dar papildomai gavus pieno iš šalia esančios fermos, virs tokia masine linksmybių vieta?

KILKIM ŽAIBU
Varniai, Lietuva
2011 m. birželio 23-25 d.

Tai sunkiausios muzikos festivalis su archainio folkloro bei baltų istorijos akcentais. Netradicinis renginio pavadinimas atspindi netradicinę renginio dvasią. Festivalio uždavinys – apjungti šiuolaikinės karingiausios muzikos, pagoniško ir juodojo metalo žanrus su etnine baltų kultūros dalimi. Augdami kartu su šiuolaikinės juodosios subkultūros evoliucija renginio dalyviai ieško atsakymų praeityje.

FIRE
Semeliškės, Trakų r., Lietuva
2011 m. birželio 24-26 d.

Teigiama, kad akyse įsižiebs liepsna, nuo ugnies tirps ir liesis trys spalvos: gyvybės, šviesos ir meilės. Kūną užvaldys energija, o ausų būgnelius užlies reggae, jungle ir dub muzikos bangos. Liepsnojantis „Fire“ festivalis! Trys dienos šėlsmo ir dvi bemiegės naktys jau birželio 24-26 dienomis Trakų rajone.

MANIFESTAS
Raseinių apylinkės, šalia Šlynos, Veitės sodyba, Lietuva
2011 m. birželio 24-26 d.

Grupės: Freaks on Floor, Acid Rain (Latvija), KOKS, Arklio galia, Working Hobo, Part Time Porn, Attitude,… Veiklos: Kino filmų peržiūra su jaunaisiais Lietuvos kino kūrėjais, teatro užsiėmimai su Kristina Kino užsiėmimai su Jonu ir Pauliumi („Knygnešys“,) stalo futboliukas, Jam session. Ką turėti su savimi: šiek tiek draugų, šiek tiek palapinės ir šiek tiek pinigų.. Gausybę laisvės, meilės ir juoko!

OULEUR CAFE FESTIVAL
Briuselis, Belgija
2011 m. birželio 24-26 d.

Galbūt Belgija yra ir nedidelė šalis, tačiau muzikos festivalių mėgėjai ją puikiai žino. Šis festivalis išsiskiria gyvybingumu, eklektika ir puikiu R & B, hiphopo, regio ir kitų muzikos stilių skambesiu.

HEINEKEN MUSIC OPEN’ER
Gdynė, Lenkija
2011 m. birželio 30 – liepos 3 d.

Tai didžiausias muzikos ir menų festivalis Lenkijoje, vykstantis 75 ha oro uosto teritorijoje, kuri talpina 7 scenas, 120 atlikėjų ir grupių bei muzikos mylėtojus iš 30-ties pasaulio šalių! Festivalis pasižymi įvairių veiklų gausa. 2010 m. Šis muzikos festivalis po atviru dangumi antrąsyk per istoriją pelnė geriausio Europos didžiojo festivalio titulą.

ROCK WERCHTER
Werchter, Belgija
2011 m. birželio 30 – liepos 3 d.

Rock Werchter – tai nuo 1974 m. kasmet rengiama muzikos feista netoli Briuselio. Festivalis laikomas vienu iš keturių didžiausių kasmetinių Europos festivalių. 2003, 2005, 2006 ir 2007 Tarptautinės gyvos muzikos konferencijos (ILMC) Rock Werchter buvo apdovanotas Arthur apdovanojimu kaip geriausias festivalis pasaulyje. Šiemet programoje – 45 pasaulinio garso muzikos grupės.

ROSKILDE MUSIC FESTIVAL
Roskildė, Danija
2011 m. birželio 30 – liepos 3 d.

Tai vienas didžiausių Europos meno, kultūros, muzikos ir labdaros įvykių, aštuonioms dienoms sujungiantis dešimtūkstantines minias į atskirą ir be galo margą pasaulį, kuriame pulsuoja savitas gyvenimo ritmas. Kasmet Roskildės festivalio geraširdiškumo benduomenė garantuoja, kad visas festivalio pelnas bus skirtas humanitariniams ir kultūriniams tikslams.

SONISPHERE FESTIVALS EUROPE
Tai liepos pradžioje 12-koje Europos šalių vykstantis sunkiosios muzikos festivalis. 2009 m. Sonisphere keliavo į 6 šalis, 2010-aisiais jau į 11, o šiemet skelbiama, jog festivalio koncertai įvyks dvylikoje šalių: Jungtinėje Karalystėje, Lenkijoje, Švedijoje, Čekijoje, Suomijoje, Graikijoje, Šveicarijoje, Bulgarijoje, Turkijoje, Ispanijoje, Prancūzijoje ir Italijoje!

BLIUZO NAKTYS
Varniai, Lietuva
2011 m. liepos 1-2 d.

Tai bene žinomiausias ir seniausias tradicijas turintis lietuviškas festivalis po atviru dangumi.. Tituluotos bliuzo žvaigždės iš tolimojo užsienio, akcijos, atrakcijos, rekordai, šiltas bendravimas su įdomiais žmonėmis, gardus maistas – tai tik keletas „Bliuzo naktų“ akcentų, kurie it medus traukia pulkus gerą muziką mylinčių asmenybių.

PASAULIO KULTŪROS FESTIVALIS
Berlynas, Vokietija
2011 m. liepos 2-3 d.

Nepamirštamas Taikos festivalis su šokiais, muzika, joga ir maistu. Švęsk įvairovę už taikų rytojų. Pasaulio kultūros festivalis – tai didžiulė šventė, skirta paminėti “Gyvenimo meno” fondo 30-ies metų jubiliejų. Renginyje laukiama daugiau kaip 70 tūkst. dalyvių iš 151 – os pasaulio šalies. Festivalis vyks Berlyno Olimpiniame stadione bei specialiai tam įrengtuose Pasaulio paviljonuose. Festivalis pagerbs įvairių kultūrų tradicijas ir vertybes – įvairovių harmoniją.

EXIT FESTIVAL SERBIA
Novi Sad, Serbija
2011 m. liepos 7–10 d.

2000-aisiais surengtas pirmasis EXIT renginys po atviru dangumi tapo vienu iš didžiausių kuktūrinių projektų Jugoslavijoje ir savo vardą patvirtina jau 11 metų. Trys dienos su muzika ant jūros kranto!

ES ARDENTES
Belgija
2011 m. liepos 7–10 d.

Garsėjanti kaip Europos festivalių sostinė, Belgija kviečia į dar vieną festivalį, kuriame nuo 2006 m. jau grojo Missy Elliot, N.E.R.D, Mogwai, The Gossip, Charlotte Gainsbourg, Pavement bei Cypress Hill!

TUNDRA
Zarasų raj., Lietuva
2011 m. liepos 7–10 d.

Elektroninės muzikos festivalis „Tundra“ kviečia tris su niekuo nepalyginamas paras praleisti orą virpinančių elektroninių garsų karalystėje. Teigiama, kad tai vienas iš kruopščiausiai organizuotų festivalių Lietuvoje, kuris pavergia net elektroninės muzikos nemėgstančius lankytojus.
Nuostabios gamtos apsuptyje įsikuriantis festivalis kuo didesnį dėmesį stengiasi skirti ekologijai – viso renginio metu vyksta speciali eko temai skirta programa, kurios tikslas – kartu su atlikėjais, organizatoriais, meninkais bei festivalio lankytojais drauge siekti maksimaliai sušvelninti gamtoje paliekamus muzikinio šėlsmo pėdsakus.

AKACIJŲ ALĖJA
Kulautuva, Kauno rajonas, Lietuva
2011 m. liepos 9 d.

Tai bardų muzikos festivalis, vienijantis bardų muzikos mylėtojus nuo mažo vaiko iki garbingo amžiaus senjoro. Viskas čia paprasta ir natūralu: vasara, tarp pušų sustatytos palapinės, ant žemės patiesti pledai su sukrautu maistu, ant žemės gulintys bei su smilga lūpose stebintys dangų svajokliai klausytojai, atvykę pasisemti sielos muzikos.

BENICASSIM
Benicassim, Ispanija
2011 m. liepos 14-17 d.

Benicàssim tarptautinis festivalis, paprastai vadinamas “prasimanymu”, yra kasmetinis muzikos ir menų festivalis, kuris kviečia alternatyviosios ir elektroninės muzikos mėgėjus ir kūrėjus. Festivalio programa gausi filmais, teatru, mada ir meniniais projektais.

ROCK AM RING
Nürburgring, Vokietija
2011 m. liepos 14-17 d.

Kartą per metus žymioji Vokietijos Formulės 1 trasa užimama tūkstančių roko gerbėjų. Šiais metais jame dalyvayus System Of A Down, Kings Of Leon, Coldplay, The Kooks, Social Distortion, Interpol, Korn bei Funeral For A Friend.

GURTEN FESTIVAL
Bernas, Šveicarija
2011 m. liepos 14-17 d.

Be abejonės šis festivalis vyksta vienų gražiausių Europos vietovių – kalvotose Berno apylinkėse. Organizatoriai džiaugiasi šiemet dalyvausiančiais Arctic Monkeys, Kasabian, Beady Eye, Kaiser Chiefs, Noah & The Whale bei The Streets.

POSITIVUS FESTIVAL
Salacgryvu, Latvija
2011 m. liepos 15–16 d.

Tai didžiausias muzikos ir meno festivalis Baltijos šalyse, pateikiantis nepaprastą muzikos stilių mišinį ir nepakartojamą atmosferą. Čia kiekvienais metais susirenka per 30 000 klausytojų. Ypatingą dėmesį skirdamas detalėms, festivalis žada naujovių iš viso pasaulio, išlaikydamas savo unikalumą bei ypatingą atmosferą kiekvienam mėgautis muzika ir menu. Speciali nuolaida su ISIC! 2 dienų + vietos palapinei bilietui taikoma 15% nuolaida. Nuolaida galioja 05.03-06.23.

VELNIO AKMUO
Dainavos slėnis, Anykščiai, Lietuva
2011 m. liepos 15-17 d.

Sunkiosios muzikos festivalis po atviru dangumi patį vidurvasarį, pačioje Šventosios upės pakrantėje Anykščiuose. Tai kūrybinė laisvė, atsvara masinei kultūrai, alternatyva ieškantiems unikalios muzikinės išraiškos, nekasdienių pojūčių ir įkvepiančios aplinkos. Tradicija tampantis festivalis vis labiau įsitvirtina Lietuvos ir tokio pobūdžio užsienio renginių kontekste ir tampa laukiamu įvykiu.

ENERGY FESTIVAL
Obelninkai, Alytaus r., Lietuva
2011 m. liepos 15-17 d.

Energija bus perduodama garso bangomis į lazeriais nusitaikytus žmones, skaidrus Metelių ežero vanduo kais nuo kylančių aistrų, ore tvyros nenumaldomas noras šėlioti kartu. Čia esančius žmones užkraus energija ir gera nuotaika ilgam laikui. Paslaptingieji draugai žada daug staigmenų, siurprizų, žaidimų, dovanų. Šiuo renginiu prisidėsite prie gamtos saugojimo, nes nuo kiekvieno nupirkto bilieto 5% pateks tiesiai pas arčiausius gamtos globėjus – “Metelių regioninį parką”.

MELT!
Ferropolis, Gräfenhainichen, Vokietija
2011 m. liepos 15-17 d.

Ferropolis, dar žinomas kaip Metalo miestas, yra didžiulis nebenaudojamų mašinų muziejus po atviru dangumi. Šiais metais festivalyje dalyvaus Robyn, Cut Copy, The Streets, DAF, Miss Kittin ir atsikūrusi Pulp.

TAMSTA MUZIKA
Varėna, Lietuva
2011 m. liepos 22-24 d.

Festivalio misija – pristatyti kuo daugiau ir kuo skanesnės lietuviškos muzikos – tiek kylančių jaunų grupių, tiek legendinių atlikėjų, tačiau teigiama, jog ši šventė ne masėms. Vandenyje žėrintys saulės blyksniai, pušų paunksmė, šimtai šypsenų, trankūs šokiai, draugiškas palapinių miestelis ir dar dešimtys dalykų, dėl kurių verta atvykti… Kad suprastum, kaip nuostabiai gamtoje atsiskleidžia muzika.

REBEL ROCK
Sudeikiai, Utenos r., Lietuva
2011 m. liepos 30-31 d.

Penktą kartą rengiamas festivalis neapsiribos vien roko muzikos koncertu – svečiai bus interaktyviai įtraukiami į įvairius sportinius ir pramoginius žaidimus bei turės galimybę linksmintis neribodami savęs. Šiemet festivalis „Rebel Rock 2011“ vyks gamtos apsuptyje, kuri lepins didele erdve, gražiu kraštovaizdžiu, taip pat jūs galėsite atsigaivinti visai čia pat telkšančiame Alaušo ežere. FESTIVALIS NEMOKAMAS!

WACKEN OPEN AIR
Wacken, Vokietija
2011 m. rugpjūčio 4-6 d.

Tai didžiausias sunkiosios muzikos festivalis pasaulyje. Šių metų festivalio šūkis bus „Faster – Harder – Louder“. Ar reikia ką nors pridurti?

ROKO NAKTYS
Zarasai, Lietuva
2011 m. rugpjūčio 5-6 d.

Tai devintasis geros muzikos bei menų festivalis, kuriame senos geros „Roko naktų“ tradicijos, pašėlusi atmosfera kaskart sulaukia tūkstančių gerbėjų pripažinimo. Festivalis kasmet plečiasi. Apsilankiusiųjų laukia trys scenos, trys dešimtys pripažintų užsienio bei vietos grupių, meno, sporto, pramogų gausa. Teigiama, kad rokenrolo vežėčios bus kaip niekad įspūdingos!

ONT GRINDŲ MMXI
Labardžių parkas, Rietavo r., Lietuva
2011 m. rugpjūčio 5-6 d.

O ten viskas kiek kitaip. Čia nerasite madų vaikymosi, lengvos muzikos ar kitų, tradiciniams renginiams būdingų atributų. Bandant „Ont Grind’ų“ įvardinti keletu žodžių, užtektų jam užklijuoti ryškiaspalvę etiketę – „tiesiog alternatyvus festivalis“. Šiųmetinė fiesta išsidrėbs per dvi dienas ir grind’n’roll ritmais taškys pramogautojų ausų būgnelius. „2011 metų festivalyje daug dėmesio bus skiriama grupėms, kurios savo kūrybiniame kelyje nagrinėja horror ir mizantropines temas” – sako organizatoriai.

BONIFACIJAUS ATOSTOGOS AKA LIONS VACATION
Sodyba „Bonifacijaus sodyba“, Kernavė, Lietuva
2011 m. rugpjūčio 5-7 d.

Kviečiami visi prisijungti ir atsipalaiduoti, šokti dub’o ritmu, be apribojimų džiaugtis laisve ir dalintis laime, šypsenom ir gerom vibracijom prie vandens atokioje vietovėje netoli nuo jūsų, nes bet kur Lietuvoje yra netoli!!! Pasiimkite atostogas, nes pats laikas!!! Bonifacijus laukia!

MANDALA
Šalčininkų raj., Vidnapolio vs., 30 km nuo Vilniaus, Lietuva
2011 m. rugpjūčio 5-7 d.

Festivalis „Mandala“ – tai trijų dienų renginys gamtoje, propaguojantis sveiką gyvenimo būdą. Sveikatingumas suvokiamas platesniu, holistiniu, požiūriu – tai ne tik kūno, bet ir žmogaus vidinio pasaulio, jo emocijų, santykių su žmonėmis bei sielos sveikata.
Festivalyje koncertuos Sati bei grupės „Tilaka“, „Riedanti saulė“, „Chandanam“, „Alfa ir Omega“.

PKSTVL – Pakestival
Praščiūnai, 103km nuo Vilniaus, Lietuva
2011 m. rugpjūčio 5-7 d.

PKSTVL – geros muzikos ir draugystės festivalis. Daugiau nei 25 dj’ai ir gyvi pasirodymai iš 8 šalių jus džiugins 3 dienas. Numatytos net dvi scenos, grojančios muziką nuo funk, punk, rock, disco iki elektroninės muzikos. Pasiilgusių pramogų ir žaidimų lauks ping pongas, stalo futbolas, prancūziška ‘petankė’, futbolas, Wii dideliame ekrane. Mėgstantiems atsigaivinti vandenyje – ežeras tik už 1 kilometro.

GUCA MUSIC FESTIVAL
Dragacevo, Serbija
2011 m. rugpjūčio 8-14 d.

Tradiciniame Serbijos pučiamųjų festivalyje išskirtinis dėmesys skiriamas trimitams. Tai labai labai triukšminga šventė, apimanti meną, muziką ir autentišką Serbijos kultūrą. Festivalyje tikrai netrūksta egzotiškų vaizdų ir gerų emocijų!

KARKLĖ 2011. LIVE MUSIC BEACH
Karklė, Lietuva
2011 m. rugpjūčio 12-14 d.

Vienintelis festivalis, organizuojamas ant jūros kranto, nuostabios gamtos apsuptyje tarp Palangos ir Klaipėdos, kur įsikūręs senas žvejų ir gintaro gaudytojų kaimelis. Festivalio lankytojai festivalyje gali išgirsti stipriausias Lietuvos grupes.

SATTA OUTSIDE
Šventoji, Lietuva
2011 m. rugpjūčio 12-15 d.

Rugpjūčio 12-ą prasideda pilnatis, kartu su ja lietuvišką pajūrį nutvieks ir festivalis „Satta Outside“. Penktasis alternatyvos, muzikos ir judesio suvažiavimas sutaps su ilguoju savaitgaliu ir truks tris paras iki pat rugpjūčio 15-osios. Iš 70 per šiemetinę šventę pasirodysiančių dalyvių kone pusė – lietuviai. Tarp jų – ir organizatorių šiemet atrasti, ir jau festivalio senbuviais verti pavadinti atlikėjai.

BALTOS NAKTYS
Kazliškiai, Lietuva
2011 m. rugpjūčio 13 d.

Jau septintus metus vasaros įkarštyje, gražioje Suvalkijos laukymėje buriasi neformalių pažiūrų publika iš visos Lietuvos ir kaimyninių šalių. Festivalyje laukiami muzikantai: Gintaras Povilavičius, Agnius Rušys, Vitoldas Lesniak, Gabrielė Motiejauskaitė, Darius Leveckis, Rytas Germanavičius, Evaldas Dabašinskas, Valdemaras Mikuckis, Raimundas Eimontas, Algirdas Ališauskas, Julius Brazaitis ir kt. Laukiami visi su gera nuotaika, palapine ir šypsena!

VISAGINO COUNTRY
Visaginas, Lietuva
2011 m. rugpjūčio 13-14 d.

Jau aštuonioliktus metus tradiciškai rugpjūčio viduryje Visaginas vėl taps kantri muzikos sostine, kur dvi dienas ir naktis šurmuliuos skrybėlėta minia, skambės gyva muzika, nuteikianti maloniam bendravimui ir linksmybėms – vyks tarptautinis kantri muzikos festivalis „Visagino country”. Pelnęs tarptautinį pripažinimą, didžiausias kantri muzikos festivalis Rytų Europoje kasmet sulaukia keliolika tūkstančių gerbėjų iš visos Lietuvos bei užsienio. Festivalio scenoje koncertuoja pasaulinio garso kantri muzikos atlikėjai, kurių jau priskaičiuojama daugiau nei iš 25 – ių pasaulio šalių.

PUKKELPOP
Hasselt, Belgija
2011 m. rugpjūčio 18-20 d.

Festivalis smagiu pavadinimu vyksta šalia Hasselt miesto. Jau 25 metus vykstančiame festivalyje yra grojusios tokios grupės kaip Faith No More, Sonic Youth, Metallica, Neil Young, Iron Maiden, Ramones ir Nick Cave.

SAULĖTOSIOS NAKTYS
Gataučiai, Joniškio r., Lietuva
2011 m. rugpjūčio 18-21 d.

Tai kasmetinis muzikos ir meno festivalis, vykstantis priešpaskutinį rugpjūčio savaitgalį. Tai vieta, kur renkasi kūrybingi žmonės su unikaliomis išraiškos priemonėmis, siekdami pasidalinti savo kūryba ir gauti naujų įkvėpimo šaltinių. Festivalio pagrindinė misija – išreikšk save. Tai reiškia, kad kiekvienas dalyvis yra festivalio organizatorius ir unikalios išraiškos kūrėjas festivalyje.

BLUSŲ FESTIVALIS
Karpiškių k., Varėnos r., Lietuva
2011 m. rugpjūčio 20 d. 11-23 val.

Blusų festivalis kviečia į neeilinį ekologišką sendaikčių turgų. Čia atvykusieji galės ne tik grožėtis ar pirkti, bet ir gulėti po obelimis, sketi ir klausytis pasakų, nostalgiškos ir gamtiškos muzikos, ragauti įvairiausių skanėstų, o jei norėsis – netgi mokytis jogos, piešimo ar mezgimo meno.

PURPURINIS VAKARAS
Dainuvos slėnis, Anykščiai, Lietuva
2011 m. rugpjūčio 26-27 d.

Nacionalinis bardų festivalis „Purpurinis vakaras“ yra rengiamas Anykščiuose nuo 2008 metų. Sulaukęs didelio visuomenės susidomėjimo ir pelnęs nemažai simpatijų festivalis įsiliejo į Anykščių rajono kultūrinių renginių mozaiką. Šis festivalis ne tik reprezentuoja iškiliausius Lietuvos dainuojamosios poezijos atlikėjus, suteikia galimybę pasirodyti jauniems bardams, bet ir pristato Anykščių kraštą kaip patrauklų, unikalų, poezijos ir kūrybos lopšį.

MĖNUO JUODARAGIS
Zarasai, Lietuva
2011 m. rugpjūčio 26-28 d.

Tai post-folkloro ir šiuolaikinės baltų kultūros festivalis, kviečiantis praleisti paskutinį vasaros savaitgalį, su geriausiomis ir savičiausiomis muzikos grupėmis iš Lietuvos ir Europos, įspūdingais meno sumanymais ir dar gausesne kultūrine programa. Festivalis garsėja archaiškų amatų gausa, paskaitomis, tris dienas vyksta filmų peržiūros, veikia amatininkų dirbtuvėlės ir rankdarbių parduotuvėlės.

Kokius festivalius dar reiktų įtraukti į šį sąrašą?

Gintarė :