X

Vieni gražiausių pasaulio paplūdimių

Punalu‘u, JAV
Havajų juodo smėlio paplūdimys buvo ne kartą išrinktas „geriausiu paplūdimiu“, tačiau tikrai ne veltui – nuostabaus mėlynumo vanduo skalauja juodo smėlio paplūdimį, už kurio driekiasi sodriai žaliuojančios kokosų palmės. Tai vieta, kurioje hamakas tikrai pravers – norėsis tik ramiai gulėti ir stebėti aplinką, pavyzdžiui, sausumos vėžlį, lėtai ropinėjantį po smėlį ir ieškantį vietos dėti kiaušiniams. Tačiau jų liesti negalima – ši vėžlių rūšis yra nykstanti. Hawksbill vėžliai, dar vadinami Honu‘ea peri nuo gegužės iki rugsėjo, bet atminkite – jokiu būdu prie jų nelįskite. Žmonių bakterijos jiems gali būti mirtinos.
Dahab, Egiptas
Išvertus iš arabų kalbos, Dahab reiškia „auksą“ – vardas suteiktas dėl aukso spalvos smėlio šioje vietoje. Dahab įsikūręs Sinai dykumos pakraštyje ir yra pakankamai mažai paliestas kraštas. Nakvynė nėra brangi, tad galėsite džiaugtis egzotika nesukdami galvos dėl ištuštėjusios piniginės. Kalnų atskirta Dahabo beduinų gyvenvietė Assalah yra mėgstama poilsiautojų, nes čia galima ramiai sėdėti paplūdimio kavinėje ir mėgautis nepaliesto grožio paplūdimio vaizdais. Mėgstantiems aktyvesnį poilsį čia pat siūloma nardyti. Brangūs turistiniai viešbučiai yra El Kura, todėl Mashraba Bay gyvenvietė Assalah yra kur kas ramesnė vieta.
Kuršių Nerija, Lietuva
Mūsų pasididžiavimas :) Šis 98 km ilgio smėlio liežuvėlis yra sudarytas iš įvairių kopų (kai kurios siekia 200 m) ir miško – patogiai įsitaisykite savo hamake ir leiskitės būti apsvaiginti pušyno kvapo.Wilhemn von Humboldt tikėjo, kad kelionė į Kuršių neriją yra tikra atgaiva sielai, Tomas Manas taip pat neatsispyrė šios vietos žavesiui. Kalbama, kad po smėlio kopomis yra palaidota 14 kaimų, o pati Kuršių Nerija kartais pavadinama “Baltijos Sachara”. Aukštai iškilusi Didžioji kopa (52 m) yra Nidoje. Į ją pateksite persikėlę keltu iš Klaipėdos į Neringą, o iš jos važiuokite automobiliu arba dviračiu apie 50 km.
Jambiani, Tanzanija
Tai laiko užmiršta vieta, kur saulėlydžiu vyrai dar žvejoja iš specialių „dhow“ laivelių, moterys kasdien renka jūros dumblius, o žmonės kaitinasi po deginančia saule. Čia nėra daug veiklos (nebent maudytis, nes bangos mažos), tad visą laiką galima drybsoti saulėje, valgyti kokoso riešutus ir gaivintis kokosų pienu. Atminkite, kad esate Zanzibare, mitinėje Afrikoje, tad kokoso riešutą trinktelėkite ir valgykite ar gerkite tiesiog čia pat. Išsinuomokite dviratį iš gretimo žvejų kaimelio ir patyrinėkite paplūdimį, pasiprašykite vietinių žvejų, kad temstant pasiimtų jus kartu į jūrą ir išvysite paplūdimį visu gražumu.
Kerala pakrantė, Indija
Paprastai Indija nėra tarp tų šalių, kurios gali pasigirti įspūdingiausiais paplūdimiais, tačiau tie keli žinomi yra iš tiesų ypatingi. 600 km ilgio Indijos pakrantėje slepiasi kokosų palmių Kerala paplūdimys. Yra didesnių gyvenviečių, tokių kaip Kovalam, kur yra dar daugiau nepaliestos gamtos grožybių ar akimis neaprėpiamų ir į miražą panašių smėlio platybių. Geriausia tai, kad svajoti ir grožėtis niekas netrukdys. Varkala Papanasam paplūdimys yra geriausia vieta, iš kurios atsiveria nuostabus saulėlydis. Norėdami čia patekti 42 km turėtumėte keliauti piligrimų taku iš Thiruvanathapuram.
Pulau Perhentian, Malaizija
Atogrąžų miškais gausios Perhentian salos ir palmėmis apaugę paplūdimiai atrodo tokie natūralūs, tarsi niekada nepaliesti: ramūs ir be komercijos ženklų. Be paviršinio ar giluminio nardymo, plaukiojimo ar kaitinimosi saulutėje čia daugiau nebėra ką veikti. Atvykti į šią salą galite arba iš Tok Bali, arba iš artimesnės Kuala Besut prieplaukos. Greitaeigiais laiveliais atplauksite dvigubai greičiau nei įprastais keltais, tad užtruksite apie 1,5 – 2 val.
Isla Mujeres, Meksika
Ši paprasta sala šalia Kankuno yra tik 7 km ilgio ir 1 km pločio. Ši sala pamėgta dėl tropinių paplūdimių ir ramaus turkio spalvos vandens. Aplankykite populiarų Playa Norte paplūdimį, kuriame barmenai nešioja gėrimus tiesiog jums ilsintis pajūryje. Daugiau nuošalesnių vietų galima rasti Playa Paraiso ir Playa Indios. Rueda Medina galima plaukti į žvejybą, nuomotis mopedus, dviračius ar golfo automobiliukus ir savarankiškai patyrinėti salą.
North Stradbroke sala, Australija
Manoma, kad tai yra didžiausias smėlio paplūdimys pasaulyje. Queensland salos pagrindinis balto smėlio paplūdimys driekiasi 30 km, o už jo plyti kopų platybės, kuriose populiaru važinėtis keturračiais. Netoliese yra keletas nuošalių vietų, kur galima ramiai degintis saulėje, plaukioti banglentėmis, maudytis uolėtose pakrantėse su daugybe vandens gyvūnų arba stebėti banginius ar kitus unikalius Australijos gyvūnus. Iš žemyninės dalies Big Red Cat keltas plaukioja kasdien net po 16 kartų per dieną.
Ko Pha-Ngan, Tailandas
Miela sala su puikiais paplūdimiais, idealiai tinkančiais atsiskyrusiems įsimylėjėliams ar romantiškoms porelėms… išskyrus Hat Rin, kuris tarp hedonistų ir malonumų ieškotojų puikiai žinomas dėl siautulingų vakarėlių iki ryto. Apsupti kokosų palmių ir kalnų, du greta esantys Thong Nai Pan paplūdimiai labai mėgstami karališkos šeimos narių, tad nenuostabu, kad čia viskas išpuošta ir įrengta atitinkamai. Laem Nai lagūna net aprašyta Alekso Garlando „Paplūdimyje“.
Gintarė :