X

Tyrinėjame Sardiniją

Viduržemio jūros širdyje įsikūrusi Sardinija yra saulės nutviekstas rojus, kuris keliautojus žavi nuostabiais kraštovaizdžiais, turtinga istorija ir gyvybinga kultūra. Šioje Italijos saloje galima patirti autentiškų įspūdžių, atskleisti senovines paslaptis, pasimėgauti puikiais paplūdimiais ir gardžiais patiekalais. Sardinija žada jums nepamirštamą nuotykį!

Nuostabūs paplūdimiai ir krištolo skaidrumo vanduo

Sardinija gali pasigirti vienais gražiausių paplūdimių Viduržemio jūros regione. Costa Smeralda, arba „Smaragdo krantas“, garsėja turkio spalvos vandeniu ir prabangiais kurortais. Čia balto smėlio paplūdimiai Spiaggia del Principe ir Liscia Ruja suteikia rojaus atostogų pojūtį. Ieškantiems nuošalesnių vietų – Cala Goloritzé, į kurią galima patekti tik valtimi arba įveikus sudėtingą pėsčiųjų taką. Atlygis – kvapą gniaužianti įlanka su dramatiškomis kalkakmenio uolomis ir smaragdiniu vandeniu.

Kelionė laiku

Sardinijos istorija tokia pat turtinga kaip ir jos kraštovaizdis. Saloje gausu Nuraghi – paslaptingų bronzos amžiaus akmeninių statinių, būdingų tik Sardinijai. Garsiausias iš jų – Su Nuraxi Barumini vietovėje, įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą ir leidžiantis susipažinti su senovės Sardinijos civilizacija. Salos viduramžių istoriją liudija daugybė pilių ir tvirtovių, pavyzdžiui, Kaljario San Mikelės pilis (Castello di San Michele) ir įtvirtintas Algero miestas su žavinga katalonų gotikos architektūra.

Kulinariniai malonumai

Apsilankymas Sardinijoje neapsieina ir be pasimėgavimo kulinariniais malonumais. Salos virtuvė atspindi įvairialypę jos istoriją ir geografinę izoliaciją. Paragaukite Culurgiones – tik šiam regionui būdingų įdarytų makaronų – arba pasimėgaukite turtingo skonio Porceddu – tradicinio kepto paršiuko. Jūros gėrybių mėgėjai galės džiaugtis Sardinijos jūros gėrybių šviežumu ir puikiais patiekalais – nuo ant grotelių keptos žuvies iki Bottarga – delikateso, gaminamo iš sūdytų žuvų ikrų.

Gamtos stebuklai ir aktyvus poilsis gryname ore

Sardinija yra tikras rojus lauko pramogų entuziastams. Salos viduryje plyti kalnai ir vešlūs miškai, siūlantys galimybę leistis į žygius pėsčiomis, laipioti ir tyrinėti. Gennargentu nacionaliniame parke yra aukščiausios Sardinijos viršukalnės ir galimybė pamatyti laukinių gyvūnų. Tuo tarpu salos pakrantės puikiai tinka vandens sportui, pavyzdžiui, buriavimui jachtomis, burlenčių sportui ir nardymui. Povandeniniai Grotta di Nereo urvai, vieni didžiausių Europoje, traukia narus iš viso pasaulio.

Festivaliai ir tradicijos

Ryškią ir spalvingą Sardinijos kultūrą geriausiai atskleidžia jos festivaliai ir tradicijos. Salos kalendoriuje gausu renginių, kuriais minimas turtingas jos istorinis paveldas. Vienas svarbiausių renginių – Kaljaryje vykstanti šventė „Sagra di Sant’Efisio“, kurios metu vietiniai gyventojai, pasipuošę tradiciniais kostiumais, žygiuoja gatvėmis savo šventojo globėjo garbei. Įspūdingo žirgų parado metu Sassaryje vykstančioje „Cavalcata Sarda“ šventėje pristatomos salos jojimo tradicijos ir liaudies muzika.

Sardinija – tai vieta, kuri žavi ir įkvepia. Dėl savo išskirtinio, nepaliesto grožio, istorinės gelmės ir kultūrinio turtingumo ją būtina aplankyti keliautojams, ieškantiems autentiškų ir nepamirštamų itališkų nuotykių. Taigi susikraukite lagaminus ir keliaukite į Sardiniją, kur kiekvienas kampelis žada naujų atradimų.

Kelionės į Sardiniją

Lina :