X

Rudens atostogų kryptis – Malaga, pietų Ispanija

Saulės nutviekstoje pietų Ispanijos pakrantėje įsikūrusi Malaga yra miestas, viliojantis Viduržemio jūros grožiu,  turtinga šimtmečių istorija, menu ir kultūra. Čia pat – Kosta del Solio pakrantė, kurioje galima mėgautis nuostabiais paplūdimiais bei pulsuojančiu naktiniu gyvenimu. Malaga turi žavingą senamiestį ir daugybę pasaulinio garso muziejų. Andalūzijos virtuvė garsėja savo skoniais, tad poilsiaudami galėsite paragauti šviežių jūros gėrybių ir tradicinių patiekalų. Ispanijos pietūs pasižymi šiltu ir saulėtu klimatu, todėl čia malonu apsilankyti ištisus metus.

Truputis istorijos

Malagos miesto šaknys yra gilios – jo istorija siekia beveik 3 000 metų. Šis gyvasis muziejus per amžius patyrė daugybės kultūrų įtaką, o tai atsispindi jo architektūroje, tradicijose ir žmonių dvasioje.

Kelionę pradėkite pačioje miesto širdyje, Alkazaboje – XI a. maurų tvirtovėje, iš kurios atsiveria nuostabus vaizdas į jūrą ir miestą. Jos vešlūs sodai ir įspūdinga architektūra primena islamišką Malagos praeitį. Netoliese yra romėnų teatras, pastatytas I a. pr. m. e. ir siūlantis susipažinti su romėnų palikimu.

Alkazaba

 

Pikaso palikimas

Malaga yra Pablo Pikaso, vieno įtakingiausių XX a. menininkų, gimtinė. Turistai gali apsilankyti Pikaso muziejuje, kuriame sukaupta įspūdinga dailininko darbų kolekcija – nuo ankstyvųjų eskizų iki vėlesnių šedevrų. Galite aplankyti netoliese esančią Casa Natal – Pikaso gimtinę, kurioje dabar veikia jo gyvenimui ir palikimui skirtas muziejus.

Meno mylėtojai taip pat turėtų skirti laiko Pompidu centrui Malagoje, garsaus Paryžiaus muziejaus filialui, kur įspūdingame kubo formos pastate ant kranto galima pasinerti į modernųjį meną.

Kulinariniai nuotykiai

Malaga – tai miestas maisto mėgėjams, – jame Andalūzijos tradicijos susilieja su modernia gastronomija. Pasivaikščiokite po šurmuliuojantį Atarazanas turgų, kuriame gausu prekystalių, nuklotų šviežiomis jūros gėrybėmis, vietiniais vaisiais ir gardžiais tapas. Būtinai paragaukite garsiojo regiono patiekalo – espeto de sardinas – ant iešmo keptų sardinių, kurios kepamos ant atviros liepsnos tiesiog paplūdimyje. Paragaukite Malagos vyno – saldaus, spirituoto vyno, kuris regione gaminamas jau šimtmečius.

Vakare nueikite į vieną iš daugybės miesto tapas barų, kad pajustumėte tikrą Malagos kulinarinio gyvenimo skonį. Populiariausi patiekalai – berenjenas con miel (kepti baklažanai su medumi), boquerones (ančiuviai) ir ajo blanco – gaivi šalta migdolų sriuba, puikiai tinkanti šiltiems vasaros vakarams.

espeto de sardinas

 

Paplūdimiai ir ne tik

Malaga traukia lankytojus savo nuostabiais paplūdimiais. La Malagueta paplūdimys, esantis vos už kelių minučių kelio pėsčiomis nuo miesto centro, yra puiki vieta atsipalaiduoti, pasimėgauti saule ar pasinerti į šiltą Viduržemio jūros vandenį. Jei norite nuošalesnės vietos, keliaukite į Playa de la Caleta arba Playa del Palo paplūdimį, kur mažiau turistų ir daugiau vietos gyventojų.

Be paplūdimių, Malaga yra puikus pradžios taškas tolimesniam Kosta del Solio pakrantės tyrinėjimui. Vos kelios minutės kelio automobiliu – spalvingi Marbeljos ir Puerto Banuso kurortiniai miestai, garsėjantys prabangiomis jachtomis, aukščiausios klasės parduotuvėmis ir audringu naktiniu gyvenimu. Gamtos mylėtojams netoliese esantis Caminito del Rey siūlo jaudinantį žygį siauru uolos šlaito taku, iš kurio atsiveria kvapą gniaužiantys aplinkinių tarpeklių ir upių vaizdai.

Festivaliai ir naktinis gyvenimas

Malagos kultūriniame kalendoriuje gausu renginių, o svarbiausias jų – kasmet rugpjūtį vykstanti nuotaikinga šventė „Feria de Málaga“. Miestas atgyja flamenko šokiais, gyva muzika, paradais ir fejerverkais, kurie sukuria nepamirštamą andalūziškos aistros ir šventės atmosferą.

Saulei nusileidus, Malagos naktinis gyvenimas užima pagrindinę vietą. Soho – tai madingas barų, gatvės meno ir gyvų pasirodymų kupinas rajonas, o Plaza de la Merced ir Calle Larios šurmuliuoja kavinės, kokteilių barai ir naktiniai klubai, kuriuose galite šokti visą naktį po žvaigždėmis.

Šiuolaikinis metropolis su senovės šarmu

Nepaisant turtingos istorijos ir kultūrinio paveldo, Malaga taip pat yra modernus miestas. Perplanuota Muelle Uno pakrantės teritorija šiuo metu yra aktyvus traukos centras, kuriame veikia prašmatnūs butikai, stilingi restoranai ir pasirodymus rengia gatvės artistai. Malagos šiuolaikinio meno centre (CAC) eksponuojami ispanų ir tarptautinių menininkų darbai, kurie įtvirtina miesto, kaip pažangios kultūrinės paskirties vietos, statusą.

Tačiau tarp visų šiuolaikinių pramogų atributų Malaga išlaiko tradicinį senosios Andalūzijos žavesį. Siauros senamiesčio gatvelės su baltais pastatais, paslėptomis aikštėmis ir gyvybingais tapas barais nukels jus į praeitį ir leis pajusti autentišką pietų Ispanijos skonį.

Malaga laukia!

Malaga – Viduržemio jūros regiono perlas – nuo nuostabių paplūdimių ir turtingos istorijos iki gyvybingų kulinarinių potyrių ir įdomių kultūrinių renginių – žavi kiekvieną, čia apsilankiusį. Ar tyrinėsite senovines tvirtoves, ar ragausite vietinius delikatesus, ar tiesiog stebėsite saulėlydį virš putojančios jūros, Malaga žada nepamirštamą kelionės patirtį.

Susikraukite lagaminus ir pasiruoškite atrasti nenugalimą Andalūzijos žavesį!

Lėktuvo bilietų į Malagą ieškokite čia

Poilsinių kelionių į Malagą rasite čia

 

Lina :