X

Mauricijus – sala, kurios kiekvienas kampelis nuostabus

Indijos vandenyno širdyje įsikūręs Mauricijus yra svajonių vieta, kuri siūlo ne tik saulės nubučiuotus paplūdimius ir turkio spalvos vandenis. Ši salų valstybė, garsėjanti nuostabiais kraštovaizdžiais, turtinga kultūra ir prabangiais kurortais, yra tikras atogrąžų rojus tiek nuotykių ieškotojams, tiek ramybės išsiilgusiems.

Kultūrų kaleidoskopas

Mauricijus – tai kultūrų katilas, kuriame jaučiama Afrikos, Azijos, Europos ir Artimųjų Rytų įtaka. Ši įvairovė atsispindi jo architektūroje, festivaliuose ir, kas nuostabiausia, virtuvėje! Lankytojai gali paragauti įvairių patiekalų, kuriuose susipina indiškas karis, kiniški makaronai, kreolų troškiniai ir prancūziški saldumynai. Šią kultūrinę mozaiką geriausiai pažinti sostinėje Port Luise, kur veikia triukšmingi turgūs, gyvybingas kinų kvartalas ir istoriniai kolonijiniai pastatai.

Gamtos stebuklai

Be paplūdimių, Mauricijus turi daugybę gamtos įdomybių, kurias verta aplankyti. Salos gilumoje gausu vešlių miškų, krioklių ir ugnikalnių viršūnių, todėl čia galima leistis į žygius pėsčiomis, stebėti paukščius ir fotografuoti. Gamtos mylėtojams būtina aplankyti Juodosios upės tarpeklių nacionalinį parką, kuriame galima žygiuoti per tankius miškus, stebėti retas paukščių rūšis, pavyzdžiui, Mauricijaus kėkštą, ir grožėtis kvapą gniaužiančiais vaizdais iš daugybės parko apžvalgos aikštelių.

Besižavintiems geologija būtina aplankyti Šamarelio septynių spalvų žemes. Šis gamtos reiškinys – tai įvairių atspalvių – nuo raudonos iki violetinės – smėlio kopos, susidariusios aušinantis išsilydžiusioms vulkaninėms uolienoms. Netoliese, nuo stačios uolos, apsuptos vešlios augmenijos, krinta Šamarelio krioklys, – tai viena vaizdingiausių salos vietų.

Pramogos vandenyje ir ne tik

Salos koraliniai rifai sukuria ramias, seklias lagūnas, puikiai tinkančias giluminiam ir paviršiniam nardymui. Jei norite patirti daugiau įspūdžių, išbandykite jėgos aitvarų sportą Le Morne – UNESCO pasaulio paveldo spote, garsėjančiame puikiomis vėjo sąlygomis ir įspūdingu kalnų fonu.

Sausumoje lankytojai gali tyrinėti atšiaurias salos vietoves važinėdami keturračiais, jodinėdami arkliais ar net ekologiškais elektriniais dviračiais. Salos golfo aikštynuose, kurie laikomi vienais geriausių pasaulyje, atsiveria įspūdingi vandenyno vaizdai.

Išskirtiniai potyriai

Aplankykite į UNESCO sąrašą įtrauktą Aapravasi Ghat. Šioje istorinėje vietoje 1849 m. britų kolonijinė vyriausybė įrengė imigracijos depą. Ji suvaidino lemiamą vaidmenį Mauricijaus istorijoje, nes būtent nuo šios akimirkos Mauricijaus gyventojai tapo kaip niekad įvairūs.

Apžiūrėkite cukranendrių plantacijas, kurios kadaise skatino salos ekonomiką. Apsilankę L’Aventure du Sucre muziejuje susipažinsite su šia istorija ir galėsite paragauti įvairių rūšių Mauricijaus cukraus.

Taip pat būtina aplankyti Île aux Cerfs – nedidelę salą prie rytinės Mauricijaus pakrantės, garsėjančią balto smėlio paplūdimiais ir krištolo skaidrumo vandeniu. Čia galite užsiimti įvairiomis vandens sporto šakomis arba tiesiog atsipalaiduoti paplūdimyje ir pasigrožėti nuostabia aplinka.

Mauricijus – tai ne tik paplūdimiai, bet ir turtinga kultūra, istorija ir gamtos grožiu sala. Nesvarbu, ar ieškote nuotykių, poilsio, ar abiejų šių dalykų, Mauricijus žada nepamirštamų įspūdžių. Šis Indijos vandenyno perlas, pasižymintis šiltu svetingumu, išskirtiniu kraštovaizdžiu ir nesibaigiančia veikla, yra vieta, kuri turėtų būti įtraukta į kiekvieno keliautojo sąrašą.

Susikraukite lagaminus ir pasiruoškite atrasti Mauricijaus – atogrąžų rojaus, kuris jūsų laukia, – magiją.

 

Lina :