X

MADAGASKARAS – gamtos lobis turkio spalvos vandenyne

Aplankykite vieną iš pasaulio lobių turkio spalvos vandenyne…

Nuo 2019 m. pavasario pasiekamas tiesiogiai iš Vilniaus!

Indijos vandenyne, nuo Afrikos žemyno atskirta Mozambiko sąsiaurio, plyti didžiulė Madagaskaro sala, savo unikalia laukinės gamtos įvairove galinti varžytis su Galapagų salynu.

Apie 90 procentų Madagaskaro augalų ir gyvūnų aptinkami ir veši tik šioje saloje. Čia namus atrado žaismingieji lemūrai, spalvingi chameleonai, ilgaamžiai vėžliai ir daugybė rūšių paukščių.

Madagaskaras žavi savo išskirtine gamta: milžiniškų baobalų ir palmių giriomis, įspūdingais kanjonais ir kalnais, atogrąžų miškais. Kadaise visiškai apaugusi, šiandien sala teturi apie 10 procentų miškų. Taip pat išnykę ir ugnikalniai bei dauguma krioklių. Nepaisant to, ši sala vis dar turi kuo sužavėti. Be įstabios gamtos, keliautojai Madagaskare atras kolonijinius miestus, įvairias šventyklas, rūmus, taip pat ir atokius, autentiškus mažus kaimelius, vaizdingus smėlio paplūdimius.

Dėl savo rausvo dirvožemio Madagaskaras kartais vadinamas Raudonąja sala.

KĄ NUVEIKTI, PAMATYTI?

  1. AMBER MOUNTAIN NACIONALINIS PARKAS – didžiulis natūralios gamtos parkas, kuriame apstu miškų, krioklių, ežerų, laukinių gyvūnų. Parką galima aplankyti bet kuriuo metu, kaina apie 6 EUR. Plačiau
  2. AMBOHIMANGA – kalnas, įtrauktas į UNESCO paveldo sąrašą. Buvęs karalių miestas ir kapavietė, vėliau – karališkoji vasaros rezidencija. Turistai gali aplankyti šią vietą, paprastai nuo 09.00 iki 16.00 val. , už simbolinį mokestį vietiniai gidai praveda pažintinį turą. Plačiau
  3. ANALAMAZOATRA REZERVATAS – puiki galimybė išvysti natūralioje gamtoje gyvenančius lemūrus, įvairias reptilijas, paukščius ir smulkius žinduolius
  4. BAOBAB AVENUE – Baobabų giraitė, kurios vaizdai puošia nuotraukas ir atvirukus, tarsi „vizitinė“ Madagaskaro kortelė. Galima aplankyti bet kuriuo metų laiku bei paros laiku.
  5. CAP MINE ŠVYTURYS – pastatytas 1895 m.
  6. KROKODILŲ FERMA. Dirba nuo 09.00 iki 17.00 val. Kaina apie 3.5 EUR. Plačiau
  7. ISALO NACIONALINIS PARKAS – nuostabūs smiltainio kanjonai, išvagoti upių ir upelių, pievos ir palmių oazės savo grožiu atima kvapą. Kaina nuo 6 EUR, priklausomai nuo maršruto, dienų skaičiaus.
  8. KIMONY PAPLŪDIMYS – laukinis paplūdimys
  9. LE CASE en FALAFY KITESURF – nuostabus „spotas“ jėgos aitvarų sporto mėgėjams
  10. LEMŪRŲ PARKAS – galima išvysti įvairiausias lemūrų rūšis
  11. RANOMAFANA NACIONALIS PARKAS – turi nemažai įvairaus ilgio ir sudėtingumo trasų pasivaikščiojimams. Puikus būdas patyrinėti laukinę gamtą pėsčiomis. Geriausias laikas aplankyti parką: gegužė, rugsėjis-lapkritis. Kaina asmeniui nuo 6 EUR. Plačiau
  12. PIRATŲ KAPINĖS – čia rasite senovinę kapavietę, kur palaidoti 17 a. siautėję piratai

Saloje taip pat galėsite vykti stebėti banginių, nardyti su rykliais, žygiuoti į pėsčiųjų žygius po parkus, degintis, maudytis.

Geriausias laikas aplankyti Madagaskarą: nuo gegužės iki spalio mėn. Lietingasis sezonas yra nuo lapkričio iki balandžio mėn.

TRANSPORTAS SALOJE:

Madagaskare galima važinėtis viešuoju transportu, taip pat taksi ir „tuktukais“. Tarp miestų galima važiuoti traukiniais arba vadinamaisiais „mikriukais“. Nuomuoti mašiną Madagaskare ir važiuoti patiems nerekomenduojama, geriau nuomotis mašiną su vairuotoju. Daugumos kelių būklė prasta, jie painūs arba visai nepravažiuojami. Galima išsinuomoti ir motociklus, tam reikia turėti vairuotojo pažymėjimą.

MAISTAS:

Madagaskare maistas gana nebrangus, yra galimybė pavalgyti tiek turistams skirtose kavinėse arba restoranuose, tiek ir paskanauti vietinio „gatvės“ maisto. Salos virtuvėje vyrauja ryžiai, daržovės, vaisiai, mėsa (dažniausiai vištiena arba kiauliena, o pakrantės miestuose – žuvis ir jūros gėrybės). Madagaskare yra apie šimtą bananų rūšių! Gana dažnas ir populiarus patiekalas – makaronai su įvairiais priedais. Miesto gatvėse pagrindinis patiekalas kainuoja apie 1 eurą, restorane – apie 3-5 EUR.

Keletas svarbių faktų:

Sostinė: Antananarivas

Gyventojų skaičius: apie 22 milijonai

Kalba: Prancūzų, malagasų

Valiuta: Madagaskaro ariaras

Kelionių kainos: nuo 1155 EUR asmeniui. Kelionių pasiūlymai čia:

Rasa :