X

Danguolės Imbrasaitės svajonių maršrutas po Provansą

Konkursui „Keliauju į Provansą“. Danguolės Imbrasaitės svajonių maršrutas po Provansą.
Konkurso pagrindinis prizas – TGV traukinio bilietai dviems maršrutu Paryžius – Marselis – Paryžius I-ąja klase!

Traukinio bilietus į Provansą dovanoja UAB „Zigzag Travel“ ir Voyages SNCF.

Balsuoti už šį maršrutą galite iki liepos 8 d. 14 val. paspausdami „Patinka“ po maršruto pavadinimu.

Danguolės Imbrasaitės svajonių maršrutas po Provansą

Mano kelionė prasidėtų nuo skrydžio į Paryžiaus Bovė oro uostą. Atskridus vieną dieną skirčiau susipažinimui su šiuo nedideliu miesteliu: aplankyčiau nuostabiąją Katedrą, paklaidžiočiau prancūziškomis šio miesto gatvelėmis. O tada jau sekančią dieną traukiniu pasiekčiau Prancūzijos sostinę Paryžių. Paryžiuje aplankyčiau svarbiausius objektus: Eifelio bokštą, Eliziejaus laukus, Triumfo arką, pasivaikščiočiau Monmarto gatvelėmis.

O tada jau lauktų įdomiausia kelionės dalis – keliavimas traukiniu Paryžius – Marselis. Visą kelią besigrožėčiau besikeičiančiu peizažu: užsisvajojusi regėčiau kaip kalnus keičia lygumos, levandų laukai, vynuogynai.

Išlipus Marselyje įkvėpčiau Provanso levandomis ir kitomis žoelėmis kvepiantį orą. Marslyje aplankyčiau Notre Dame de la Garde, nuo kurios atsiveria visa Marselio panorama. Taip pat nuplaukčiau į legendomis apipintą Ifo salą, kurioje stūkso didinga tvirtovė (pasak legendų čia kalėjo grafas Montekristas). Beplaukiant grožėčiausi tolančiu Marselio miestu, sakoma, kad iš jūros Marselis atsiveria visu savo grožiu. Vakare pasigrožėti saulėlydžiu nuvykčiau į Borely parką, kuris nuo jūros nutolęs tik 300 metrų. Vieną dieną būtinai skirčiau Kalankių (Calanques) aplankymui – tai miniatiūriniai Prancūzijos fiordai. Pirmiausia juos aplankyčiau iš jūros plaukiant laiveliu, o vėliau pereičiau nors vienu pažintiniu taku vedančiu šių fiordų uolų viršūnėmis, kad turėčiau galimybę pasigrožėti pačiais nuostabiausiais svaiginančiais vaizdais. Pasisėmusi pačių gražiausių įspūdžių sėsčiau į traukinį Marselis – Paryžius ir patraukčiau namų link. Akiratyje dar ilgai matyčiau nuostabiąją Provanso gamtą.

Danguolė Imbrasaitė

Kitų konkurso dalyvių svajonių maršrutai >