X

Aušrinės Rezgytės svajonių maršrutas po Provansą

Konkursui „Keliauju į Provansą“. Aušrinės Rezgytės svajonių maršrutas po Provansą.
Konkurso pagrindinis prizas – TGV traukinio bilietai dviems maršrutu Paryžius – Marselis – Paryžius I-ąja klase!

Traukinio bilietus į Provansą dovanoja UAB „Zigzag Travel“ ir Voyages SNCF.

Balsuoti už šį maršrutą galite iki liepos 8 d. 14 val. paspausdami „Patinka“ po maršruto pavadinimu.

Aušrinės Rezgytės svajonių maršrutas po Provansą

Keliauju i provansą :) Taigi…

Visada svajojau nuvažiuoti į Prancūzija, ir štai konkursas kuris šia kelionę dovanoja, ir ne šiaip kokia paprasta ,o netgi traukiniu kuriuo dar nesu važiavusi :) Žinoma iki Paryžiaus tektu nusigauti lėktuvu, kuriuo taip pat nesu skridusi, taigi važiavimas traukiniu, skridimas lėktuvu ir apsilankymas Prancūzijoje butu pirmas kartas :) bet kadangi esu toks žmogus jog mėgstu nuotykius man ši kelionė būtų kaip tik man :)
Gyvenu Klaipėdoje taigi keliaučiau autobusu iki Vilniaus ir ten susitikusi su sese važiuotume į oro uostą iš kurio tiesiai skristume į Paryžių. Net neįsivaizduoju to jausmo kai išlipčiau jau Paryžiuje tokiame mieste kuri matydavau tik kinuose arba nuotraukose.. Pirmoji mano kelionė būtų iki Eifelio bokšto, jis nepakeičiamas sostinės simbolis. Būtinai pakilčiau liftu ir pasigrožėčiau Paryžiaus panorama iš aukšto. Nusileidus būtinai nusipirkčiau kavos ir atsisėdus kur ant pieveles grožėčiausi vaizdu esančiu prieš akis. Nežinau kodėl ,bet man tai neatsiejama dalis :) Vėliau patraukčiau link Luvro. Muziejus, visame pasaulyje garsėjantis viena iš vertingiausių meno kolekcijų, kurią beabėjo norėčiau labai pamatyti. Žinoma yra daugybė vietų kurias norėčiau aplankyti kaip triumfo arka, Dievo Motinos katedra, Montmartre, tačiau dėl laiko stokos manau visko pamatyti nepavyktu.. Galiausiai keliautume link geležinkelio stoties ir su laimėtu bilietu bilietu pirma kartą keliaučiau traukiniu :) Marselis.. Apie Marseli žinau mažai, tačiau neabėjoju jog tai nuostabus miestas, bet esu įsitikinusi jog tai miestas turtingas aikštėmis, paminklais ir muziejais.

Visu pirma jei leistu gražus oras nusipirkčiau pažintinę kelionę su dviaukščiu autobusu ir susipažinčiau su miestu. būtinai nuvyčiau į senąjį uostą. Aplankyčiau žuvų turgų. Jis garsėja savo didybe bei ten verdamomis sriubomis – tiršta žuviene – bujabesu, labai mėgstu žuvį tai šios sriubos labai norėčiau paragauti :) Vėliau norėčiau pavaiksčioti po pati senamiestį, užeiti į kokia kavinę ir ten paragauti tikrojo prancuziško vyno bei sūrio. Taip pat kaip gi kelionės be lauktuvių artimiesiems taigi skirčiau laiko ir paslampinėjimui po parduotuvėles :)
Ir štai mano kelionės laikas baigiasi, vėl reikia traukti link traukiniu stoties link Paryžiaus, o iš ten atgal i Vilniu…

Jau vien rašydama ši keliones planelį giliai širdyje jaučiu ,kad aš ten būtinai nuvyksiu ir neabejoju jei ne dabar ,bet kažkada ten tikrai apsilankysiu :)

Aušrinė Rezgytė

Kitų konkurso dalyvių svajonių maršrutai >