X

Kelionė Glacier Express traukiniu Šveicarijoje

Glacier Express traukinys patraukia dėmesį tiek savo ryškiomis spalvomis, tiek dideliais panoraminiais langais, pro kuriuos kelionės metu atsiveria nepakartojami Šveicarijos vaizdai. Kelionė Glacier Express traukiniu Šveicarijoje veda per mažus kaimelius, per daugiau nei 200 tiltų, per slėnius ir kalnuotas vietoves su snieguotomis viršūnėmis iš pietinės Šveicarijos dalies per Alpes į pasaulinio garso kurortą St. Moritz.

Kelionė traukiniu Šveicarijoje su Glacier Express turėtų būti įtraukta į gyvenimo kelionių sąrašą.

Traukinys pravažiuoja per 291 tiltą, 91 tunelį, nepaprastai gražų Landmassar viaduką ir tęsia kelionę į kalną link St. Moritz arba Davoso.

Pro panoraminius langus abiejose traukinio pusėse galima mėgautis nuostabiais Šveicarijos Alpių vaizdais, snieguotomis viršūnėmis, slėniais, tarpekliais, upėmis ir kt. O nuotraukos gaunasi fantastiškos!

Glacier Express traukinys pakeliui sustoja Zermatt, Visp, Vrig ir kituose miestuose ar kaimeliuose. Galima tą pačią dieną įveikti kelionę pirmyn ir atgal arba, kaip daro dauguma keliautojų, praleisti naktį St. Moritz’e.

St.Moritz, puikus ir gerai pasaulyje žinomas kurortas, siūlo daugybę nakvynės variantų su panoraminiais vaizdais į kalnus pro langą. Iš garsiakalbių pateikiama informacija apie kiekvieną maršruto vietą.

Visa kelionė trunka 7 valandas. Jei kelionė vargina, galima išlipti pailsėti ir praleisti naktį viename iš kaimelių pakeliui.

Prieš kelionę Glacier Express traukiniu būtina rezervuoti vietas ir užsisakyti pietus. Galima užsisakyti netgi trijų patiekalų arba ypatingus pietus, kuriuos patieks patyrę Glacier Express padavėjai. Užkandžiai ir gėrimai įtraukti į bilieto kainą.

Rezervacijas galima daryti internetu.

FOTOGALERIJA

Zigzag Travel” konsultantės Jolantos infoturas Šveicarijoje >

Gintarė :