X

Gran Kanarija: amžinojo pavasario sala

Gran Kanarija – tai Kanarų salyno perlas, viliojantis keliautojus iš viso pasaulio savo nuostabiais paplūdimiais, įspūdingais kraštovaizdžiais ir šiltu klimatu. Ši sala, dažnai vadinama „mažuoju žemynu“, gali pasiūlyti kiekvienam keliautojui ką nors įdomaus: nuo atpalaiduojančio poilsio saulėtuose paplūdimiuose iki aktyvaus poilsio kalnuose ir įspūdingų pasivaikščiojimų po vulkaninius kraštovaizdžius.

Amžinas pavasaris

Vienas didžiausių Gran Kanarijos privalumų – tai šiltas klimatas ištisus metus. Vidutinė metinė temperatūra čia siekia apie 24°C, todėl sala yra puiki vieta pabėgti nuo šalto žiemos oro. Šilti vandenys, saulėtos dienos ir lengvas vėjelis kviečia mėgautis vandens sportu, pasivaikščioti, pasiplaukioti jachta ar tiesiog atsipalaiduoti paplūdimyje.

Įvairus kraštovaizdis

Gran Kanarijos kraštovaizdis yra nepaprastai įvairus. Čia rasite viską: nuo auksinių smėlio paplūdimių ir žaliuojančių slėnių iki stulbinančių uolų ir vulkaninių peizažų.

  • Paplūdimiai: Saloje yra daugybė įvairių paplūdimių – nuo ramių įlankėlių iki didelių, atvirų paplūdimių, puikiai tinkamų vandens sportui.
  • Kalnai: Gran Kanarijos kalnai yra puiki vieta žygiams pėsčiomis ir dviračiais. Aukščiausias salos taškas – Pico de las Nieves – siūlo įspūdingus vaizdus į salą ir vandenyną.
  • Kopos: Maspalomaso kopos – tai didžiulė smėlio dykuma, kuri yra unikali Europoje. Čia galite pasivaikščioti po kopas, pasiplaukioti vandens motociklais arba tiesiog atsipalaiduoti saulės voniomis.
Ką veikti Gran Kanarijoje?
  • Vandens sportas: Banglenčių sportas, kaitavimas, nardymas, paviršinis nardymas su vamzdeliu – tai tik keletas vandens sporto rūšių, kurias galite išbandyti Gran Kanarijoje.
  • Žygiai pėsčiomis: Saloje yra daugybė pažymėtų takų, įvairaus sudėtingumo lygio trasų žygiams, vedančių per kalnus, slėnius ir miškus.
  • Golfas: Gran Kanarijoje yra keletas puikių golfo laukų, kur galėsite mėgautis žaidimu apsupti nuostabių gamtos vaizdų.
  • Apsipirkimas: Las Palmas de Gran Canaria – tai didžiausias salos miestas, kuriame rasite daugybę parduotuvių, prekybos centrų ir turgų.
  • Naktinis gyvenimas: Gran Kanarijoje yra gyvybingas naktinis gyvenimas, ypač Playa del Inglés ir Maspalomaso kurortuose.
Gran Kanarijos virtuvė: skonių ir tradicijų mozaika

Gran Kanarijos virtuvė yra nepaprastai įvairi ir atspindi salos istoriją bei kultūrą. Čia susijungia Ispanijos, Afrikos ir Amerikos kulinarinės tradicijos, sukuriančios unikalų skonių derinį. Viešėdami Gran Kanarijoje paragaukite šių patiekalų:

  • Mojo: Tai aštrus padažas, pagamintas iš česnakų, aliejaus, paprikos ir kitų prieskonių. Mojo naudojamas beveik prie visų patiekalų.
  • Papas arrugadas: Virtos bulvės su česnaku ir raudonaisiais pipirais.
  • Sancocho: Tai troškinys, pagamintas iš jautienos arba kiaulienos, bulvių, morkų, saldžiųjų bulvių ir kitų daržovių.
  • Quesillo: Panašus į flaną desertas, pagamintas iš kiaušinių, pieno ir cukraus.
Ką pamatyti Gran Kanarijoje

Maspalomaso kopos: tai viena didžiausių smėlio dykumų Europoje. Kopos nuolat kinta, todėl kiekvienas apsilankymas čia yra lyg naujas atradimas.

Amadores paplūdimys: Šis dirbtinis paplūdimys, apsuptas uolų, yra vienas gražiausių saloje. Čia rasite ramų vandenį ir puikias sąlygas paviršiniam nardymui.

Roque Nublo: Šis milžiniškas uolinio masyvo stulpas yra vienas iš labiausiai fotografuojamų objektų saloje. Nuo jo viršūnės atsiveria kvapą užimantys vaizdai.

Las Palmas: Salos sostinė yra gyvybingas miestas, kuriame rasite daugybę muziejų, galerijų, restoranų ir parduotuvių. Senamiestyje Vegueta galite pasivaikščioti siauromis gatvelėmis, aplankyti katedrą ir pasigrožėti kolonijine architektūra.
Puerto de Mogán: Šis žvejų kaimelis yra vienas romantiškiausių saloje. Čia rasite spalvingas žvejų valtis, jaukias kavinukes ir mažytes parduotuvėles.
Teror: Šis kalnų miestelis garsėja savo baltais namais, išklotomis gatvelėmis ir tradicine architektūra. Čia galite paragauti vietinių patiekalų ir įsigyti rankdarbių.
Palmitos parkas: Tai botanikos sodas, kuriame auga įvairūs egzotiški augalai, gyvena paukščiai ir gyvūnai.
Holiday World: Didžiausias atrakcionų parkas Kanarų salose. Čia rasite kalnelių, vandens atrakcionų ir kitų pramogų.
Gajadekės slėnis: Tai unikalus slėnis, kuriame auga kaktusai, agavos ir kiti sukulentai. Čia taip pat galima pamatyti dideles driežų kolonijas.
Gran Kanarija – įvairove džiuginanti sala, kurioje kiekvienas ras ką nors sau. Nuo saulėtų paplūdimių ir žaliuojančių slėnių iki stulbinančių uolų ir vulkaninių kraštovaizdžių, ši sala yra tikras rojus mėgstantiems aktyvų poilsį, gamtą ir kultūrą. Čia susijungia Ispanijos, Afrikos ir Amerikos kulinarinės tradicijos, o šiltas klimatas leidžia mėgautis saulės voniomis ir vandens sportu ištisus metus.
Kelionės į Gran Kanariją

 

 

Lina :