X

Atraskite Vietnamą: kelionė per tradicijas ir modernumą

Vietnamas – Pietryčių Azijos perlas – tai stulbinančių kontrastų ir kerinčio grožio šalis. Nuo triukšmingų miestų iki ramių kraštovaizdžių – šalis siūlo turtingą įspūdžių puokštę kiekvienam keliautojui. Čia atradimus pasidarys istorijos mėgėjai, čia akis džiugins gamtos mylėtojams, čia pamalonins gomurį kulinarijos entuziastai. Vietnamas žada nepamirštamus nuotykius!

Hanojus: nesenstanti sostinė

Kelionę pradėkime Hanojuje – sostinėje, kurioje senovinės tradicijos lengvai dera su šiuolaikiniu  gyvybingumu. Čia smagu pasivaikščioti siauromis senojo kvartalo gatvelėmis, kur kiekviena jų skirta tam tikram amatui – nuo sidabro kalvių iki šilko prekeivių. Nepraleiskime progos aplankyti Hošimino mauzoliejaus, kuriame pagerbtas tautos lyderis. Netoliese esanti Vieno stulpo pagoda, Vietnamo istorinės architektūros simbolis, siūlo ramų poilsį visai šalia šurmuliuojant margam miestui.

Halongo įlanka: Gamtos šedevras

Iš Hanojaus galima nesunkiai nukeliauti į Halongo įlanką – UNESCO pasaulio paveldo objektą, garsėjantį smaragdiniais vandenimis ir kalkakmenio uolomis. Tai viena įspūdingiausių Vietnamo vietų, dar vadinama  „Nusileidžiančio drakono užutėkiu“. Pasak legendos, Halongo įlanką sutvėrė drakonas, skridęs virš jos.  Išplaukite į kruizą ir patyrinėkite nuostabias įlankos salas ir paslėptus urvus. Plaukdami valtelėmis ramiais vandenimis ar lankydamiesi plaukiojančiuose žvejų kaimeliuose, susipažinsite su vietos gyvenimo būdu. Ištroškusiems nuotykių, siūlome žygį į Ti Top salą, iš kurios atsiveria kvapą gniaužiantys panoraminiai vaizdai.

Huė: Imperatoriškasis miestas

Keliaukime į pietus, į buvusią imperijos sostinę Huė. Miestas tiesiog alsuoja istorija, o jo širdis – senasis imperatoriškasis miestas – didžiulis rūmų, šventyklų ir sodų kompleksas. Apžiūrėkite imperatorių kapavietes, kurių kiekviena pasižymi unikaliu architektūriniu stiliumi ir išpuoselėtu kraštovaizdžiu. Plaukdami laivu „Kvepalų upe“ atrasite dar daugiau istorinių lobių, įskaitant Thien Mu pagodą – kultinį Vietnamo simbolį.

Hojanas: senovinis miestas

Hojaną, gerai išsilaikiusį senovinį miestą, būtina aplankyti dėl žavingo istorijos ir kultūros derinio. Čia galima pasivaikščioti žibintų apšviestomis gatvėmis, kuriose stovi mediniai namai, prancūzų kolonijiniai pastatai ir senovinės šventyklos. Hojane galite išplėsti savo kulinarines žinias ir gebėjimus. Užsirašykite į maisto gaminimo pamokas ir išmokite vietnamietiškos virtuvės meno arba tiesiog pasimėgaukite maistu prie Thu Bon upės. Mieste įsikūrusiame naktiniame turguje galima įsigyti unikalių suvenyrų.

Hošiminas: dinamiškas metropolis

Tęskime mūsų kelionę ir apsilankykime Hošimine, triukšmingame pietiniame Vietnamo didmiestyje. Šis miestas, vis dar dažnai vadinamas Saigonu, yra tikras energijos viesulas. Apsilankykite Karo muziejuje (War Remnants Museum), kur galėsite susipažinti su audringa šalies praeitimi, ir Saigono Notre-Dame katedros bazilikoje, kur galėsite pasigrožėti jo europietiška architektūra. Ben Thanh turgus – tai pirkėjų rojus, kuriame rasite visko – nuo vietinių rankdarbių iki skanaus gatvės maisto.

Mekongo delta: vandens pasaulis

Mekongo delta, esanti netoli Hošimino miesto, siūlo jūsų akims vešlų ir įspūdingą vandens bei augmenijos kraštovaizdį. Pasiplaukiokite sudėtingu upių ir kanalų tinklu, aplankykite plūduriuojančius turgus, vaismedžių sodus ir ryžių laukus, pajuskite tikrąjį Vietnamo kasdienybės ritmą. Tai iš tiesų stiprus kontrastas šurmuliuojančiam ir energingam didmiesčio gyvenimui.

Sapa: Šiaurės aukštumos

Norėdami susipažinti su Vietnamo kalnais ir to regiono kultūra, keliaukime į šiaurinėse aukštumose esančią Sapą. Ji garsėja terasiniais ryžių laukais ir įvairiomis čia gyvenančiomis etninėmis mažumomis. Keliaudami per miglose skendinčius slėnius atrasime kaimelius, kuriuose tradicinė gyvensena išlieka beveik nepaliesta modernaus pasaulio atributų.

Vietnamiečių virtuvė

Joks vizitas Vietname neapsieina be pasimėgavimo visame pasaulyje garsia vietnamietiška virtuve. Nuo pho, kultinės makaronų sriubos, iki banh mi, prancūziškos bagetės sumuštinio – skoniai įvairūs ir nuostabūs. Vietnamo patiekalus ypatingais padaro šviežios žolelės, ryškūs prieskoniai, saldumo, sūrumo, rūgštumo ir aštrumo pusiausvyra. Gatvės maistas yra neatsiejama kulinarinės patirties dalis, tad nedvejodami ragaukite vietinių pardavėjų patiekalus, kad pajustumėte autentišką Vietnamo skonį.

Vietnamas – tai nesibaigiančių atradimų šalis, kurioje kiekvienas regionas pasižymi unikaliu žavesiu. Ar keliausite triukšmingomis Hanojaus gatvėmis, ar plaukiosite ramiais Halongo įlankos vandenimis,  ar ragausite Hojane kulinarinius gardumynus, Vietnamas žada nepamirštamų įspūdžių kupiną kelionę. Susikraukite lagaminus ir keliaukite tyrinėti šios užburiančios šalies, kurioje tradicijos ir modernumas puikiai dera tarpusavyje.

Kelionių į Vietnamą ieškokite čia

Lina :