X

5 populiarūs traukinių maršrutai Italijoje

Roma. Milanas. Venecija. Florencija. Neapolis
Kelionės traukiniu Italijoje – tai puikus būdas greitai pasiekti norimą kelionės tikslą. Išvystytas greitųjų traukinių tinklas leidžia mėgautis nuostabiais kraštovaizdžiais bei aplankyti didžiuosius Italijos miestus. Žemiau pateikiame 5 populiariausius traukinių maršrutus Italijoje, kuriuos renkasi keliautojai.

Dauguma keliautojų Italijoje atskrenda į Romą, todėl kelionės pradžia prasideda būtent čia. Roma – amžinas miestas, triukšminga Italijos sostinė, kur senovė susipina su modernumu, todėl neaplankyti šio miesto lankantis Italijoje būtų tikra nuodėmė. Privalu pamatyti Koliziejų, Konstantino arką, Panteoną ir forumą, daugybę kitų nemokamai lankomų vietų, o lankantis Vatikano muziejuose, tiesiog būtina aplankyti Šv. Petro baziliką. Po kelionės prisėskite ant Ispanų laiptų ir pasimėgaukite garsiaisiais Italijos ledais (gelato), o išvykdami nepamirškite įmesti monetos į Trevi fontaną.

Roma – Milanas
Kelionės tikslą – Milaną – pasieksite greitaisiais „FRECCIAROSSA“ traukiniais, kurie kursuoja kas valandą. Traukinys išvyksta iš pagrindinės Romos traukinių stoties (Termini) ir atvyksta į centrinę Milano stotį. Patogi kelionė trunka ~ 3 val.
Svečiuodamiesi Milane aplankykite įspūdingą Duomo katedrą. Už nedidelį mokestį keltuvas kelia ant katedros stogo, nuo kurios atsiveria nepakartojamas vaizdas. Miesto centre įsikūrusios garsiausių pasaulio mados namų parduotuvės (Armani, Versace, Missoni ir kt.). Verta aplankyti ir kitas Milano lankytinas vietas.

Roma – Venecija
Kelionė greitaisiais „FRECCIARGENTO“ traukiniais tarp centrinės Romos traukinių stoties (Termini) ir Venecijos Šv. Liucijos traukinių stoties (Santa Lucia) trunka 3 val. 32 min.
Venecija – pasivaikščiojimų miestas. Siauros gatvelės, vandens kanalai, vaizdingi tiltai, nedidelės krautuvėlės – tai tikrasis miesto veidas. Venecijoje galite sėsti į greitaeigį katerį ir nuvykti į dvi salas – Murano ir Burano, kurios žinomos dėl stiklo gaminių ir nėrinių. Žinoma, Venecijoje galite išsinuomoti garsiąją gondolą ir pasimėgauti miesto vaizdu iš Didžiojo kanalo.

Roma – Florencija
Iš Romos daugelis keliautojų keliauja į Florenciją. Tai trumpa, 1 val. 30 min. trukmės kelionė traukiniu iš centrinės Romos stoties (Termini) į Šv. Marijos traukinių stotį (Santa Maria Novella).
Kas traukia žmones į Florenciją? Florencija – tai meno centras, kur keliautojai mėgaujasi tikrais meno šedevrais. Žymi „Uffizi“ galerija turi meno kūrinių, kurie apima daugelį istorijos laikotarpių. Prie romantiško Ponte Vecchio tilto pasidarysite įsimintinų nuotraukų ir pasimėgausite Senųjų rūmų (Palazzo Vecchio) vaizdu.

Roma – Neapolis
Greitieji traukiniai jungia Romos centrinę traukinių stotį (Termini) su centrine Neapolio traukinių stotimi. Kelionė trunka mažiau nei 2 val., kai tuo tarpu kelionė regioniniu traukiniu truks apie 3 val.
Neapolis yra UNESCO pasaulio paveldo sąraše dėl savo įspūdingo istorinio centro. Nacionaliniame archeologijos muziejuje galite susipažinti su įdomiais istoriniais radiniais. Būnant Neapolyje būtina paragauti tikros itališkos picos. Pompėjos miestas – kitas UNESCO paveldo objektas, kurį galite lengvai pasiekti iš Neapolio.

Milanas – Venecija
Šiuo maršrutu keliausite iš triukšmingo gamybos, bankų ir mados miesto Milano į Vakaruose esančią Veneciją. Kelionė greituoju traukiniu „FRECCIABIANCA“ trunka 2 val. 35 min. Traukinys išvyksta iš centrinės Milano stoties ir atvyksta į Šv. Liucijos stotį (Santa Lucia) Venecijoje.

Puikiai išvystytas traukinių tinklas Italijoje leidžia greitai ir pigiai keliauti iš taško A į tašką B. Bilietų rezervacijos galimybė, įskaitant vietų rezervaciją, padės išvengti papildomo nerimo kelionės metu. Pasirinkti traukinį – lengviausia dalis; sunkiausia bus nuspręsti, kurią Italijos dalį norite aplankyti.

Gintarė :